43
FPS
 • zsimborgo
  #43
  Ez tényleg egy szupi játék.
  Nem véletlen hogy Japán a kiadó-gyártó.
 • Caine
  #42
  Mi az, senki se játszik vele?

  Közben végigtoltam hardon. Nagyon eltalálták.
  Majd easyn a figurák begyűjtéséért.
  Majd újból, csak mókából.

  Egyszerűen megunhatatlan (szerintem).
  Nagyon letisztult a játékmenet, a maga kategóriájában (!) első osztályú.
  Legutóbb a Doom-nál éreztem ilyet, hogy egy tökéletesen letisztult és pörgős, nem könnyű (hardon), de nagyon jól játszható játékkal találkoztam.
  Persze nem kell nagyon mély sztorit, karaktereket, vagy karakterfejlődést várni (szintén a Domm-ra emlékeztet ebből az aspektusból), de nem is ígér ilyet a játék.
  Csak jól kitalált, letisztult (tényleg ez a szó ugrik be folyton) játékmenetet, non-stop akció és látványt. A robbanások egyszerűen [email protected]ások ... néha már alig vártam, hogy robbanjanak az Argusok, mert ... eszméletlen.

  Persze továbbra se lehet összehasonlítani egy Fallouttal, vagy Starcrafttal, de nem is tör ilyen babérokra a játék. Nem csoda, hogy magas pontokat kapott a reviewkban, nagyon ott van szerintem és tele van olyan apróságokkal, amin látszik, hogy átgondolták a játékot pl. minden fegyver neve más színnel van írva a (földön, rátolókban, stb.), hogy azonnal lásd, hogy mi micsoda és a durrogatás sűrűjében se legyen gond a kiválasztással.

  Nem ajnározom tovább játékot, aki kipróbálta annak vagy bejött, vagy nem. Nekem bejött
 • Caine
  #41
  Én most kezdtem el játszani vele a napokban, de nekem iszonyatosan bejön.
  Hatalmas adrenalinbomba az egész játék, főleg hardon.

  Nagyon játszható a hard, nagyon élvezetes. Nem lesz elszállt a játék, hogy 4 kiló ólom kell egy ellenfélbe, te pedig egy kis lövéstől is megmurelsz. Van lehetőség hibára (bár nem sok) és az ellen is korrekt mennyiségű ólomtól megfekszik.

  Egy pillanatra sem lankad a játék, de ha benézel valamit, vagy bénázol: azonnali halál :D:D:D

  Rég játszottam ilyen pörgős és jól eltalált játékmenetű cuccal ...

  A történetet ne firtassuk ... :D:D:D
 • Muttley
  #40
  most már tutibiztos, hogy lefizették a gamespot.com-ot
  a játékot kritikával illető összes topic nyomtalanul eltűnt
 • red13
  #39
  Túl komolyan veszed a dolgot, nem szar játék, csak teljesen középszerű, ergo sehol nem éri meg azokat a pontszámokat amiket kapott. Nem vakon töltöttem le, nagyon is szeretem a Japán játékokat, és ezt a stílust, csak ez így most, ebben a formában nagyon nem adta.
 • Totti5
  #38
  Mint ha a falnak beszélnék... egy tetsztet olvastam róla az IGN és minden le volt benne írva, amin itt kattogtok, de a GT rivjúban is le van pontozva a story keményen... senki nem mondta nektek hogy le kell tőteni vakon...
 • Muttley
  #37
  "már látszott hogy milyen, és hogy nem a storyra lesz kiélezve"
  Nem értek egyet :)
  Egy olyan játék, amit azzal nyomatnak, hogy only-single, no-multi, ilyen-olyan túláradóan dinamikus, magával ragadóan függőséget okozó, változatosan színes és egyéb szebbnél szebb jelzők, akkor én ám'tom arra számítanék, hogy iszonyat hosszú játékidő, több szálon futó cselekmény, változatos helyszínek-harcok-ellenségek lesznek. Erre megkapjuk mindennek a homlokegyenest ellenkezőjét.

  Egy szónak is száz a vége: mindenki, akit érdekel próbálja ki és döntsön maga, ne a teszteknek higgyen.

  Red 13-mal maximálisan egyetértek, hogy a Vérpistikék meg meglátják: "nééé'mááá, ez Q-va jó, meeee 9 pont" és jön a falka-effekt: "hááá'ennyi ember nem tévedhet!" Egy hülye százat csinál, s ezt hívják irányított ízlésnek. Millióegy más példa van rá.
  Sztem simán megvették a prominens tesztoldalakat kilóra, hogy jót írjanak róla.
  Csipőből elküldik őket a bahamákra, ha jönnek az értékesítési számok.
  Ezután fog az az időszak következni, hogy elolvassuk a tesztet, de minden esetben megvárjuk az értékelhető gameplay videokat és VALÓDI felhasználói véleményeket. Enélkül egy tapodtat se :))

  Játsszon vele tényleg, aki akar, de ez nem 9.0 pont.
  Vagy max a 20-ból :DD Úgy O.K.

  A legjobb kifejezés talán a gammára: A Vanquish-ben ellőttek minden puskaport a demoban.
  Én, ahogy játszottam vele, az első óra után fel sem tűnt, hogy 5 tárat vagy 15 tárat szórtam ki a robotokra.
  Nincs rá jó magyar szó: az egész olyan üres, tartalom nélküli kapkodás, sietség és véget nem érő golyófosás. Számomra. :)
 • Totti5
  #36
  A tesztelők leírták hogy rövid, story nincs és hogy hogyan épül fel a gameplay. Mi a porbléma? ettől a játék még igényes, csak nem mindenkinek fog bejönni, de hát japán játék... ezekhez kell egy kis elvontság.
 • red13
  #35
  Számomra a demó alapján egy perfect játék jött le, amit többször végigpörgettem, nagyon is tetszett, ezzel ellenben a teljes játék. Semmire nem vagyok felháborodva, csak a tesztelőkre, már jó rég óta, de nem csak ennél a játéknál hozom elő...
 • Totti5
  #34
  Azt hogy mit mihez hogy hasonlítsunk komplexebb táma ahhoz hogy egy vállrántással legyintsünk rá... erről külön lehetne vitázni.

  Halkan jegyzem meg a játékkal kapcsolatban hogy a DEMO, KÉPEK, VIDEÓK alapján már látszott hogy milyen, és hogy nem a storyra lesz kiélezve és az is tökéletesen lejött hogy az egész a betondzsungelben fog játszódni + ha nem töltötték volna le a megjelenés előtt akkor az is kiderült volna a tesztekől hogy csak 6 óra.

  Most kérdem én, mire vagy felháborodva?
 • red13
  #33
  Ennyi erővel semmi nem egy kategória. Gyakorlatilag a Vanquish egy az egyben ugyanaz, mint a Gears of War 1-2. Mi különbözik? A vanquish-ben benne van a csúszás és az időlassítást, robotokat kell ölni, és Japán játék. Ettől még ugyanaz a fedezékrendszeres lövölde, még egy pálya is, talán még egy át van véve a Gears-ből. Az meg hogy japán vagy nyugati játék tökmindegy, itt annyira nem érzékelni a kultúra közötti különbséget, mint egy Jrpg-nél.

  A Bayonetta és ez ugyanúgy épül fel, ugyanúgy kevés fajta ellenség, ugyanúgy ismétlődő boss harcok, a stílus is hasonló, a pályák felépítése, nem is meglepő, hisz mindkettőt a platinum games készítette. Csak a bayonetta full élvezetes volt, jó hangulattal, az már egy másik dolog, hogy a prezentációtól okádni tudtam volna.

  Az a gondom a Vanquish-el, hogy semmi újat nem mutat, amit mutat azt eddig már nem egy játékban láttuk, csak jobban, ráadásul full monoton az egész, nagyon rövid, gagyi történettel. Nem mondom élvezetes lőni a sok robotot, meg a pörgés is nagyon jó, de azt a 6-7 órát simán lelehetne 2-3-4 órára rövidíteni, mert annyira ismétlődő az egész. Véleményem szerint ezért is készülnek egyre szarabb játékok, mert az ilyeneket mint a Vanquish agyba főbe dicsérik, rádobják a rengeteg pontot, aztán már nem egyszer tapasztaltam fórumokról, hogy a játékosokat ezzel nagyon belehet etetni. Megmondják a nagyok mi a jó, majd a gyerek is bebeszéli magának. Szerintem pontosan ez a helyzet áll fenn, vagy majd fog fenn állni. Jó persze van akinek tetszik és élvezte azt a pár órát, de számomra ez így nagyon kevés.
 • Totti5
  #32
  Gears of War 1-2 - nyugati TPS non stop akció lövölde
  Dead Space - nyugati horror TPS, milliószor lassabb játékmenettel mint az itt felsoroltak
  Bayonetta - japó akció kombójáték

  Minimálisan a Bayonettához lehet köze annyiból hogy a pörgés, a látvány ( rendezés, desing ) az a japóktól szárzamik és nagyon kicsit hasonló styleban, de csak ennyi.

  " Ha a Vanquish 9 pont a Mass Effect 2 csillagos 12-est érdemel szvsz."

  Az értékrendszer nem így működik, mert ha így működne, akkor semmit sem érne és nem lenne semmi értelme. 1-1 játék a saját műfaján belül van értékelve az adott generáció játékaival szemben.
 • Muttley
  #31
  Írtam egy szösszenetet a gamespot-on.
  Ne tudjátok meg, milyen commentek érkeztek... :D

  Blackwolf az X360 topicban nagyon jól megfogalmazta.

  Ez ilyen japán csip-csirip-csip túlpörgött hülye gyerekeknek való gamma.
  Sokkal jobb, átgondoltabb játékot csinálhattak volna belőle. Kár érte.
  Mondom ezt úgy, hogy tegnap a havernál a FULL verziónak adtam még egy esélyt.
 • red13
  #30
  De a Gears of War 1-2, Dead Space, Bayonetta játékokhoz nyugodtan lehet szerintem hasonlítani, és nem sokkal kaptak jobb pontokat, mint a Vanquish. Ezekhez mérten pedig eléggé el van maradva, legalábbis szerintem.
 • Seth
  #29
  Aham, mindegyikben lőni kell. Ne hasonlítsd már össze a kettőt, más kategória
 • Victor1103
  #28
  Hát ha reálisan nézzük akkor ez a játék nálam 7-7.5/10et megkapná. De gamespot szemével 9? Akik Mass Effect 2-re is 9 ponotot adtak? Az a játék olyan ehhez képes mint a tejútrendszer a Földhöz képest. Ha a Vanquish 9 pont a Mass Effect 2 csillagos 12-est érdemel szvsz.
 • Seth
  #27
  Nekem tetszett, én is simán adnék neki min egy 8-ast. Ti pont azok a kivételek vagytok akinek nem jött be, van ilyen :)
  Csak az a fránya 5-6 óra nagyon kevés volt belőle
 • red13
  #26
  IGN - 8.5
  1Up - 8.3
  X360 Magazine UK - 8
  Videogamer - 8
  Eurogamer - 9

  Vicc az egész...
 • Victor1103
  #25
  Gamespot értékelés 9.0/10 WTF?!?!
 • red13
  #24
  Az én véleményem:
  +Szép grafika, látványos
  +Stílus
  +Helyszín
  +Főszereplő
  +Háborús hangulat
  +Jól használható fegyverek
  +Jópofa Credits képernyő

  -Nulla, gagyi történet és befejezés
  -Semmilyen zene
  -Kevés fajta ellenfél
  -Ismétlődő boss harcok
  -Szarul kivitelezett harc (értsd csúszás+időlassítás nem működik valami jól)
  -Sokszor teljes káosz uralkodik
  -Rosszul belőtt nehézségi szint (olykor rohadt könnyű, olykor meg idegtépően sok halál)
  -Ha meghalunk a checkpoint-tól teljes munícióval kezdjük újra
  -Rövid, 6-7 óra
  -Gears of War nyúlások

  Demó alapján eszméletlenül jó játéknak tűnt, így végig játszva már egészen más a helyzet. Nem is értem mit akartak ezzel a fejlesztők, hisz az előző játékuk igen jól összerakott lett, pláne nem értem Shinji Mikamit, úgy látszik nem az új fejlesztőkkel van a gond, a régiek is ugyanúgy elbaltázzák a dolgokat. Én biztos ezt így ki nem adtam volna. No nem kell valami szarra gondolni, mert élvezetes játék, de amit nyújt az teljesen középszerű, akinek meg nem jön be ez a stílus az inkább kerülje.
  6/10
 • Seth
  #23
  Na én is végigvittem tegnap este, idő 5:59

  Személy szerint minden pillanatát élveztem, nagyon bejött a gizda kemény főhős, harcot egy pillanatig nem untam. Sztori valóban kb Z kategóriás, de a vége alapján várható a folytatás, ott majd jobban odateszik magukat XD
 • Muttley
  #22
  Korrekt leírás. THX :)
  Assssszem, akkor ez nekem kimarad.
  Játszottam a demoval + az alapján, amit leírtál: 5.0 pont.
  Eleinte királyság a térden csúszás, meg a lassításos lövés és némi bunyó, de úgy kb fél óra után már kifullad a dolog és unalmas tud lenni.
  Agyatlan rohangálássá, golyózáporrá fajul, főleg, ahogyan mondod, ismétlődő főellenségek és semmilyen háttérsztori nélkül.
  Válogatott közelharc elemekkel, megnyitható combokkal és bizonyos szintű brutalitással, vérengzéssel együtt már más lenne a szitu.
  Na, de majd legközelebb. :)
 • Victor1103
  #21
  A feeling egy fikarsznyit nem változik az egész játék során ami durván 5 órás volt kb. Mész előre beleengedsz egy tonna olmot az ellenbe, jön valami értelmetlen átvezető ahol a Sam meg a vén fószer folyton vitatkoznak meg beugatnak egymásnak, utána megint kezdődik az egész előről.

  Volt egy pálya tán az Act 4-ben ahol erdőbe kellett rohangálni, de ezenkívül nem sok változatosság volt benne. Az a pók ami utána átalakul mechává hát az is gecc vagy 7szer biztos volt főellenség a játék során. Volt amikor egyszerre 2 is XD

  Ami nálam fenntartotta az érdeklődést a végigjászásra az az volt, hogy talán a történetből a banalitása ellenére kisülhet még valami. Hát ez nem jött össze:D Meghogy olvastam hogy rövid. Ha 12-15 órás lett volna kizárt hogy valaha végigviszem de így úgy voltam vele hogy üsse kő.

  Vér egy csepp sincs benne mert robotok ellen kell küzdeni amit annyira nem értek elméletileg ez egy Amerikai Orosz konfrontáció akart volna lenni, de orosz csak a fő hunyó volt benne. Nem tudom úgy néz ki Oroszoknak volt annyi eszük hogy robotokkal vívják meg a háborújukat nem úgy mint a hülye Amerikaiaknak:D

  Nem akarom a porbagyalázni ezt a játékot mert tényleg annak ellenére hogy több ponton vérzik megvoltak a pillanatai mert a grafika nagyon szép és voltak pontok ahol ilyen előre scriptelt események voltak ( épületek döltek össze-vissza meg híd omlott össze miközben rajta harcolsz) na azok jók voltak. Csak hát sajnos ez nem elég az üdvösséghez 2010ben:)
 • Muttley
  #20
  A demo trailerekből az jön le, hogy a karakter eszméletlenül gyors és dinamikus. Ez így király. Játszottam viszont a live-os demoval és utólag ami miatt kicsit aggódom, hogy túl robotikus az egész atmoszféra, ennek megfelelő technokrata színekkel. Az ellenfelek nagy része olyan, mintha keresztezték volna a Transformers, az Ironman és a Star Wars droid karaktereit rossz értelemben. Kicsit langyi. Pont emiatt nincs benne vér és különösebb brutalitás sem. A kisebb ellenfeleket, ha lelövöd, akkor egy kupola alakú elektronfelhőt képeznek és eltűnnek. A nagyobb ellenfelek ellen meg holnap reggelig kell tüzelni.
  Változik-e a feeling a további játék során?
  Vagy ugyanezt adja végig?
  Ha utóbbi, akkor mi az, ami fenntartja az érdeklődést a végigjátszásra?
  Vér ugye nincs benne egy csepp sem?
 • balee4
  #19
  Jól van, akkor jó lesz ez 4-5k körül is.:)
 • Victor1103
  #18
  Na kipörgetve.
  Grafika: 10/10 nagyon szép játék

  Játékmenet: 7/10 Semmi eredeti GOW és Max Payne lassítós koppintás koppintás

  Történet: 1/10 Szerintem volt neki, de nekem aztán marhára nem jött át

  Összhatás: Ez egy olyan játék volt ami egy nagy klisékatyvasz.

  Amerika vs oroszok akik valójában robotok.:/ Menő macsó katonák nagyon megmosolyogtató dialógusokkal sok sok fuck-al és shit-tel. Elég vicces volt akármilyen menőnek akartak tünni.
  A főszereplő dohányfüggőségétől meg agyfaszt kaptam már kajak. Nem volt olyan fejezet ahol ne gyújtana rá. 1 millió golyót kivéd, de tüdőrákba megdöglik egyszer istenbizony. A lényeg ez egy gyengécske játék lett fantasztikus megvalósításban, de egynek elmegy.
 • balee4
  #17
  Nekem a demó (2 demó is volt, volt a Velocity attack, amikor a nagy robottal kellett harcolni, na az nagyon filinges volt, illetve egy challenge mod demó, de az csak japán PSN-n van fent), de ennyiért azért nem venném meg, majd használtan olyan 6k körül.
 • Muttley
  #16
  Mirűűű beszéééész?
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  kigyütttt a (tizedes)tört warezió és te máááán jáccccccol vele? ;)
 • #15
  Fúúú nagyon jól kezdődik az első küldetés. A demó nem jött be, de lehet mégis végigviszem.
 • Muttley
  #14


  És ha nem jelenne meg.
 • Muttley
  #13


  Ez egy nagyon pörgős és főleg változatos, q.va jó csihi-puhi, dádá, ólompumpa játék lesz.
  Multija (szerencsére) nem lesz, ezért kapunk egy kitűnő singleplayer vonalat.
  Aszittem máááá kinőttem ebbűűű, :) de a gameplay elemekbe belevittek minden olyat, ami egy akció játékban áldásos, bullet-time, akrobatikus elemek, Ironman-es átalakulás, arcade golyófosás és sniper elemek, nagy kaliberű brutális fegyverek, nano ruhához hasonló ironman szerű ruha csúszik, repül, üt, rúg, lő, átalakul, stb.-stb.  Az iparág vhogy most fossa ezt a stílust pl.:
  Two worlds, Front mission evolved, Arcania: Gothic 4, Enslaved: Odyssey to the West, Castlevania: Lords of Shadow, Star Wars: The Force Unleashed II

  s ezekből emelkedik ki magasan a

  Vanquish
 • Victor1103
  #12
  Hát elég vegyesek az benyomásaim a demoról. A grafika ok de nem kiemelekedő, a harc szerintem kaotikus ez a csúszkálás nem működik ilyen szűk pályákon. Az időlassítás is fura de amikor lassítva repkednek a golyók az jól néz azért ki. Megvárok azért 1-2 értékelést.
 • Seth
  #11
  Mivel anime fan is vagyok, az ilyen japán őrültségeken meg sem lepődök:)
 • Victor1103
  #10
  Amúgy grafikailag ok volt meg a harcrendszer is, de amikor a végén motorral kell végigmenni egy rakétán miközben az megy ki a világűrbe na az fantázia terén több mint szánalmas, de nem csak az volt egy egyetlen ilyen pihenagyú ötlet benne... Devil May Cry ezerszer jobb szvsz.
 • Seth
  #9
  Az egy rohadt jó és stílusos beat em up játék,személy szerint imádtam.

  Na ennek ahhoz semmi köze :)
  Itt lőni kell, sokat.
 • Victor1103
  #8
  Remélem nem ugyan olyan mint a Bayonetta mert attól okádni tudtam-.-
 • DarkSector
  #7
  na tőccse pls már nekem fel valaki a demo-t PLS

  LINKET kérek!!!!
 • DarkSector
  #6
  mikó gyün ma ki ez a hányás? :)
 • Victor1103
  #5
  Legújabb trailer! Nagyon jónak tűnik idáig a game

 • Piszkos Fred
  #4
  +fav, ígéretes.