9
Anders Trentemøller
 • rumkola
  #9
 • rumkola
  #8
 • COOLancs
  #7
  Nagy kedvenc :D
 • VRSDM
  #6
  trentemoller
 • Világpolgár
  #5
  A Prana nagy kedvenc.
 • SötétBarom
  #4
  Kellemes.
 • REPS0L
  #3
  nemtudom :(
 • prezi
  #2
  Trentemöller nagy kedvenc, mikor lesz magyarországon a next fellépés ?! :o
 • REPS0L
  #1
  Trentemøller 1997-ben debütált DJ T.O.M.-al közösen, amikor megalakították az első house zenekarukat, a Trigbag-et. Az együttes legismertebb “Showtime” című dalát több nemzetközi szinten elismert DJ is játszotta, mint például Alex Gopher, Laurent Garnier vagy Etienne de Crécy. A Trigbag végül 2000-ben feloszlott.

  Trentemøller 2003-ban tért vissza a The Trentemøller EP című albummal, amelyikről a “Le Champagne” című szám elnyerte az egyik legnagyobb dán DJ elismerést jelentő Danish DJ Awards díjat 2004. februárjában.

  Jóbarátjával és társával DJ Buda-val több remixet is készítettek, ezek közül legismertebb Aphex Twin Windowlicker című számának remixe, amelyet "Run Jeremy" néven adtak ki. Később hármasban DJ Buda-val és újra DJ T.O.M.-mal kezdtek dolgozni, és el is készült egy lemezük 2008 májusában, amit az eredetileg Lulu Rouge címről végül átneveztek "Bless You"-ra.

  2005 februárjában Steve Bug a saját kiadójával, az Audiomatique-kal kiadott egy CD-t megújított Trentemøller számokkal, és ez a kiadás keltette fel a nemzetközi producerek figyelmét is. Ekkor vált nemzetközi szinten is elismert DJ-vé. 2005-ben több újságnál is elnyerte a legjobb új előadónak járó díjat.

  Trentemøller emellett termékeny remixer. Legismertebb mixei Martinez ("Shadowboxing"), Sharon Philips ("Want 2 Need 2"), Röyksopp ("What Else Is There?"), The Knife ("We Share Our Mother’s Health"), "Sodom" a Pet Shop Boys-tól és Moby "Go" című száma. "Go (Trentemøller Remix)" a 38. helyezést érte el Ausztráliaban 2006 októberében.

  Trentemøller önálló bemutatkozó albuma The Last Resort a Poker Flat kiadónál jelent meg 2006 októberében. A német Groove Mag magazin és a francia Trax újságban is elnyerte az év legjobb albuma címet 2006 novemberében. Az általa készített, a BBC 1-es rádiócsatornáján 2006 őszén sugárzott Essential Mixet a hallgatók azévben a legjobbnak ítélték.

  A legismertebb száma a "Moan", amely 2007-ben, Ane Trolle dán énekesnő közreműködésével készült, és ami felkerült a belga TOP30-ba is. A szám és a hozzá készült klip emléket állít Lajka kutyának, az első emlősnek az űrben.

  A Det Som Ingen Ved (What No One Knows) című dán mozifilmhez zenét készített 2008-ban.