66
  • nickwearby
    A helyesírási és időnként nyelvhelyességi hibáktól ordító cikkeidet nem tudod ezzel kimagyarázni.

Ha a kommenteket nem is, azokat illene korrektúrázni küldés előtt.

• winnie
    passz, az én telefonomon pont egymás alatt van az m és a w.
  • nickwearby
    Talán Stanis³aw Lem,
    'M' betűvel,
    nem?

a "W" eléggé távol van az "M"-től, úgyhogy ez még csak nem is gépelési hiba....
  • NEXUS6
    Őööö... nos igen, legalább is mint a Family Guy SW-t feldolgozó része.
    Höhöhö
  • winnie
    bár a műfaja kétséges, de ne feledd, hogy épp tavaly került moziba az 1, ami ugye stanislaw lew művéből készült, és scifinek is kezelhető.
  • NEXUS6
    Magyarországon az egész filmes szakma mondhatni kimaradt a sci-fi-ből és ebbe nagyjából a mozikat is bele lehet érteni. Max SW meg ST (meg most az Avatar), de ezek ugye inkább valami űropera műfaj, de mindegy. Az utolsó alkotások a Pirx kalandjai, meg a Televíziós mesék felnőtteknek voltak.:DDD

Egyszerűen nem képesek felfogni, hogy van aki ezt komolyan veszi, és hogy ennek lenne közönsége, meg ilyenek. Az, hogy milyen szinkronokat raknak általában a filmek alá az meg a másik sztori. Ezen a téren ebben az országban még nem történt meg a rendszer váltás. Pedig ráadásul ez a film is azt példázza, hogy jó sci-fihez manapság nem is kellene akkora pénz.

Nálunk a sci-fi film már rég nem tetszhalott, nem exhumálni kéne, hanem ásatásokat folytatni és valami genetikai manipulációval feltámasztani, mint a dinókat a jurassic parkban.
  • wedge31
    Tavaly szerintem is a pandorum sikerült a legjobban de lehetne sokkal nagyobb is a sci-fi felhozatal ,idén se fognak többet késziteni.
  • es5eNCe
    Nem tudom mert Dublinban néztem meg moziban. Ott érdekes módon napi több előadás is volt belőle bár nem tudom mennyi moziban nyomták. Amin én voltam azon pl. tömött volt a terem!
  • arty
    nemtudom sony mitől félt, hiszen a bluray honapok ota leszedhető a netről ... ehez képest egy screener aligha jelentett volna bármit is a "kalozpiacon"
  • Sanyix
    Van egy rossz hírem, ez minden filmnél így van... sőt 5 perc is sok egy film történetének elmondására :(
    Csak akkor nem lenne film :)
  • Sanyix
    Mellesleg a pandorum is nagyon jó volt a scifi horror kategóriában. Olyan jó kis alien feelingje volt.
  • bandypappa
    Zene

külön kiemelném Clint Mansell munkáját. Már a legelején éreztem, hogy minőségi filmzenével vértezték fel a filmet és utána láttam Clint nevét. A film tetszett a zene is nagyon. Attól hogy nem dobálják a hedsátokat a filmben még nagyon jó.
  • Sanyix
    ütősébb volt a district 9 ja... omgwtf látvány, vicces dolgok, jó kis harcok... na meg jó kis hype.

Bár nekem kicsit más a véleményem róla: undorító sárgás fakó színvilág, szar poénok amik az oviba még elmentek volna, unalmas 5423x lerágott csont harcok, nehezen bírtam ki hogy ne állítsam le a vége előtt, de végül sikerült végignéznem, "talán jobb lesz" gondolattal, de nem lett jobb.

Moon viszont fura volt az elején, aztán ütött mint csáknorisz :)
  • Tokosaba
    Elolvasva az előttem levő hsz-eket, egy egyet nem értésre jutottam, de mégsem e film kapcsán.. Nem értem, hogy az új StarTrek filmet miért kicsinyítitek le, hisz kasszasiker volt, még ha itthon nem is (talán köszönhető annak, hogy a magyar mozinéző tábor nem épp sci-fi orientált).? Személy szerint nekem a district 9 volt az ami nem tetszett, nem a történet hanem a kivitelezés miatt. :) Nem tudom, szerintem kicsit nevetségesen néztek ki azok a rákok :p na mind1, szóval szerintem ST 4ever :D És ez a film sem lehet rossz, habár még nem láttam, de ami Űrös és zűrös az csak jó lehet :D
  • Chocho
    Köszönöm, winnie. Elkövettem a fórumozók legtipikusabb hibáját: nem olvastam el az előző hozzászólásokat. :) A The Man from Earth-öt pedig megnézem, amint lehet.
  • NEXUS6
    Én az űroperákat, meg látványos kaland, meg horrorszerű filmeket nem keverném bele ebbe a csokorba, szigorúan nézve a D9 tartozik talán csak ide.
  • NEXUS6
    Na megnéztem. Szerintem egy teljesen jó kis film volt. Sztori, hát persze szokásos sci-fi kellékek. Szal hát ha úgy nézzük ua sztori 1000X feldolgozva, de szerintem ne úgy nézzük, mert a filmnek vannak erényei, még a sztorinak is. Pl. hangulatában, motívumaiban bőven merít az 1972-es Silent Runningból, de azértz messze nem csak egy remake-ről van szó.
    Sam Rockwell profin alakít, néhány helyen van csak kicsit megcsúszás talán, de egy ilyen hülye helyzetben mondja meg valaki, hogy mi lenne a normális emberi reakció!?

Engem végig lekötött.
    Tegnap néztük meg a Guy Ritchie féle Sherlock Holmest, amin vagy 3X majdnem bealudtam, kicsit fáradt is voltam persze. Ennél folyamatosan azon filóztam, hogy mit akarnak kihozni a sztoriból.
    Ha a sci-fit szigorúan értelmezzük és a D9-féle kicsit parodisztikus alkotást nem számítjuk bele, akkor ez egy igazi HC film, tényleg az év legjobb sci-fi-je!
  • winnie
    NiGhTM4R3 említette a The Man from Earth-öt, az elveszett és gyöngyszem.
  • adamant67
    A látvány jó,minőségi munka, viszont a történet elég gyenge.
    Csatlakozok az elöttem szólókhoz , inkább egy tévésorozat egyik darabja lenne és akkor 45 perc is elég lett volna neki hogy az izgalmat végig fenntartsák a filmben.Igy viszont kicsit vontatottnak tünik és semmitmondonak.
  • Chocho
    Nagyon jó film volt, tényleg remek sci-fi. Tud még valaki ilyen elveszett gyöngyszemet? :)
  • NEXUS6
    Ha jól láttam egyetlen moziban ment az egész országban.
    Dúrva!

Asszem végre letöltöm torrentről.
  • gombabácsi
    Ez hatalmas film, minden szempontból!
  • avman
    nem bántásból írtam, szeretem az a sorozatot. de írhattam volna a pl. az SF mestereit.
    hanem magára az alapanyagra értettem. h kb. egy 50 perces hasonló kaliberű sorozatban megállta volna a helyét, de többet nem lehet kihozni belőle.
  • NiGhTM4R3
    avman, úgy tűnik nem láttál egy Végtelen Határok részt sem, mert akkor nem írnál ilyen hülyeséget. Az egy óriási sorozat volt, meghökkentő, elgondolkodtató, néha-néha bizarr történettel. Ennek a filmnek köze sincs hozzá.

Ezt a filmet azoknak ajánlom, akik szeretik az eseménytelen, unalmas filmeket, kissé elgondolkodtató végkifejlettel. Nem feltétlen a film hibája, hisz ezzel a sztorival hősünk mégsem 'partizhat' a Holdon :]
    The Man from Earth-hez tudnám hasonlítani, az is kb. 0 költségvetésből készült, és nem a látványon hanem a mondanivalón van a hangsúly. (bár szerintem az a film egy rakás szar)
    Pandorum, District 9, Watchemn, sőt még a ST is sokkal jobb ennél, ha már szóba hoztad őket.
  • es5eNCe
    Jó film volt nekem tetszett. Érdekes volt mindenképpen látni egy ennyire letisztult és egyszerű filmet látni főleg moziban! Nagy vásznon baromi jól néznek ki a Holdról készült felvételek annyi szent. Azért az év legjobbja címet nem adnám neki de a dobogóra odafér. Egyébként a lentebb felsorolt filmek sem voltak rosszak de a Watchmen az nem 2008-as termés?:) A Pandorum is király film elég pszihóra sikerült:)
  • avman
    egy kb. 50 perces végtelen határok rész filmesre nyújtott rétestészta változata profin kivitelezve, döcögős és unalmas dramaturgiával nem igazán ütős. a district 9 szerintem ütősebb volt.
    a mezőny meg nem volt túl erős, a maga pandorumjával, gamer-ével, surrogates-vel. esetleg még a watchman meg a star trek. vakok közt a félszemű is király.
    de legalább a tendencia iszonyat jól javulóban van az SF terén.
    bár akkor már inkább az ink. de az meg inkább határeset :D
    ha keletről nézzük, akkor meg a 20th century boys trilógia mindent vitt.