15
A4 fekvő, öntapadós, nyomtatható papírtekercs
-
stringz #15 @ZR
Nekem egy HP Deskjet 840c-m is van, abban lehet banner nyomtatást választani, ekkor mondjuk egy többlapos átfedést (overlap) támogató grafikai programmal (pl. M$ Publisher) tudsz nyomtatni és ha 5méter papírt raksz bele, végig fogja nyomtatni szünetek nélkül (persze ha jól be van állítva a Publisher)!
@gfreak
Amennyiben a KEDVES NYOMTATÓGYÁRTÓK elfelejtették beleírni a driverbe, holott a HARDVER KÉPES RÁ! -
#14 én is próbáltam már hosszabbat nyomtatni a 297mm-nél, de hiába játszottam a saját lapmérettel, a kis tintasugaras nyomtatóm drivere panaszkodott, h ilyenre ő nem fog nyomtatni... Pedig jól jönne, ha akarná (pl. AutoCAD-ből rohadt hosszú ellenben keskeny telkek tervrajzait akarom így kinyomtatni, de nem akarja a mocsok...) -
#13 Pár ezerből egy dekoratőr olyat csinál hogy megnyalod mind a 10 ujjad!
Nemrég csináltattam újra a bolt dekorációt, elfogadható áron dolgoznak! -
#12 pont ezt akartam kérdezni én is...mert hogy egy snassz színes HP neked azt nem nyomja meg, az fix ;)
miért kerülöd el különben a legkézenfekvőbb megoldást? mármint a nyomdát...lehet hogy nem csak az anyagköltséged lenne, viszont tuti hogy pro munkát kapnál kézhez, amit már csak fel kell raknod (vagy felrakják ők is..a legtöbb DTP stúdióban vannak remek dekoratőrök is ;)
-
Monoton #11 Hiába kéred, hogy ne szóljon hozzá aki nyomdába v. reklámstúdióba küldene ha az a megoldás.
De ha már ennyire ezt akarod, akkor bemész a legközelebbi fent említett helyek egyikébe és megkéred vágjanak neked megfelelő méretű anyagot. Majd ha sikerül rá valamit nyomtatnod (95% hogy nem fog) viheted vissza lamináltatni ha azt akarod hogy tartós legyen.
Amúgy csak kiváncsiságból milyen típusú lézernyomtatóval szeretnél 3 méter hosszúságó nyomatot készíteni? :) -
stringz #10 Sziasztok!
Köszönöm szépen, hogy írtatok, bár valamivel konstruktívabb válaszokra számítottam. Van egy lézernyomtatóm, ami a célnak tökéletesen megfelel. Léteznek banner papírok is erre a célra, de azok drágák. Úgy gondolom van megoldás, csak rossz helyen keresem. Ha tudnék venni egy 210mm magasságú pár méteres papírcsíkot, meg lenne oldva a probléma és valószínűleg olcsón megúsznám. Kérném, hogy aki nyomdába küldene, az inkább ne szóljon hozzá. Akinek van ötlete, azt nagyon megköszönöm.
stringZ -
#9 DTP forever
jó lenne ha nem gányolnának otthon mert egyre kevesebb munkánk van... :/ -
#8 Hát igen, ez a szomorú valóság... -
#7 Sztem néhány ezer Ft-ért megcsinálják ezt neked hozzá értő helyen, szóval inkább egy ilyen helyen próbálkozz. -
#6 mondjuk ezzel meg tök egyetértek ;) úgy gondolják költséghatékonyabb, ha otthon a fészerben összedobják, aztán felnyalják a bolt tetejére...mi meg visítva röhögünk mikor egymást követő nyolc üzlet táblájáról vigyorog le a comic sans ;) de hát minden a spórolásról szól...
az a legjobb, amikor az ügyfél hozza magával az általa összemonyizott kis képförtelmet, hogy ezt akarja...kérdezzük: ilyet? nem, EZT! mikor megcsináljuk, olyanra amilyenre kéri, meg csak néz bambán hogy mi ez a förtelem :D de tényleg az diktál aki adja a zsetont :D -
#5 Én komolyan nem értem az embereket... Szerinted miért vannak nyomdák, és grafikus szakemberek? Miért akar mindenki mindent megoldani magának? Ezért van a milliónál is több szar-fos-húgy weboldal, az igénytelen reklámok, szórólapok, névjegykártyák, mi meg itt vagyunk munka nélkül majdnem, akik értünk hozzá. DTP forever! És az összes ügyfél azt hiszi, hogy neki van szépérzéke, de lilára sötétbarnával akar írni... OMG!!! Keress meg egy nyomdát, aztán kérdezz utána, hogy mennyiért vállalnák be a dolgot, hidd el, nem lesz drágáb, mint az általad említett üzlet, csak lehet kapsz hozzá szakmai tanácsokat is, sőt, meg is tervezik neked igényesre. Persze ez csak tipp, mert azt mondták nekem még régebben, hogy az pofázik, aki fizet, szóval... -
#4 miért nem fogsz és alapozol le egy 3m hosszú sima felületű bármit (mondjuk vékony műanyaglapot), majd ezek után amit akarsz azt kivágod plotterrel öntapadós fóliából? Mondjuk ez egyszerűbb grafikánál és szövegnél tök jól működik... ha meg nem egyszerű a reklámod, akkor nagyméretű fólianyomtatás az amit te keresel valójában (mert a házi tinta/lézernyomtatóval te nem nyomtatsz fóliatekercsre az tuti)amit meg találsz neten, de legutóbb mikor boltdekorral foglalkoztam, még elég borsos áruk volt...
cheater: és mégis mi a bánatot reklámozott ezzel? -
#3 reklám? -
stringz #2 forgalmaznak, de ezek elég drágák, egy egy debreceni üzletben találtam 297mm x 150m-es tekerecset, habár az nem volt öntapadós és picit messze is van :)
Ezt a részt vegyétek úgy, hogy nem írtam (tök jó az SG, hogy nem lehet szerkeszteni a már elküldött hozzászólást). Fekvő A4-es az 210mm, szóval 210mm-szer legalább 3m-es tekercs kéne. -
stringz #1 Sziasztok!
Kisüzletemnek szeretnék bannert (reklámcsíkot) készíteni, kb. 3 méter hosszan. Szükségem lenne olyan FEKVŐ A4-es méretű (tehát 297mm magasságban) lehetőleg öntapadós papírtekercsre/vinyltekercsre, amit lehet lézernyomtatóval nyomtatni VAGY tintasugaras nyomtatóval nyomtatva vízhatlan (mint néhány fotópapír). Néztem különféle banner papírokat, melyeket nyomtatókat gyártó cégek (HP, OKI, Canon stb.) forgalmaznak, de ezek elég drágák, egy egy debreceni üzletben találtam 297mm x 150m-es tekerecset, habár az nem volt öntapadós és picit messze is van :)
Köszi a segítséget
stringZ