76
  • WorldTorrent
    Meg lehet valtoztatni a nick nevemet? Ezt mar reg regiztem es nem volt kedvem ujbol:S
  • WorldTorrent
    1680x1050-be mar nagyon kicsi minden , regebben probaltam az operat akkor nem volt benne meg ilyen allando nagyitas, es ez az opera link is jo, pl ha ujra telepitem a windowst megmaradnak a konyvjelzok
  • Sanzistift
    Ezen beírás esetén javaslom a Nickneved megváltoztatását. Nem vagy te eszes Világtorrent felhasználó.
    Az Operában van már beépített helyesírás ellenőrző is. Használd.
  • Sanzistift
    Ne légy már gyökér! Vagy rosszul látsz?
    HA nem mindent akarsz kinagyítani, akkor jó az alap az én 24"-os 16:10 arányú monitoromon is.
    Ha meg rosszul látsz, akkor túrd meg a kezelőpultot, ott lesz a megoldás (Kisegítő lehetőségek).
    Egyébként Opera->Beállítások->Weblapok Ott megtalálod, ha állandó nagyítást akarsz. Ennél többre szerintem nincs szükség.

Win7 van nálam már több, mint fél éve, minden szupin megy.
  • WorldTorrent
    Opera-nal azt nem szeretem hogy nem jegyzi meg ha a weboldal kinagyitasokat :\
  • Világpolgár
    Ennyi.:)
  • Sanzistift
    Ezt így van.
    Ubuntu alatt ugyanez a szerep jut a tűzrókának, utána pedig lerókázom... izé, letörlöm a rókát... rókázás után..., izé... pedig nem is ittam annyit, telepítésnél meg nem szoktam (mindig), de valahogy mindig lerókázom a linuxot, a winfossal a korrekt telepítés után pedig már Operával megyek a netre is.
    Azzal lehet, egy szűz rendszerrel is.

Egyszerűen a családban tiltva vagyon az MSN, az IE, az MP meg az egyéb ilyen szarok.
    Megtehetem, nagyon sok embernek vagyok már a rendszergizdája, pedig nem is ebből élek.
    Meló jön.
    Vállalom, de csak Opera lesz a gépen.
    Szoknak, vagy elmennek.
    Akik szoknak, azoknak jó, akik meg elmennek, azok általában vissza szoktak jönni...
  • Gerygrey
    ha az oldal Operával működik, akkor menni fog mindennel.

Pont azt mondom, hogy Operával, Firefox-szal és minden más böngészővel működik az oldalam (tehát valószínűleg jól dolgoztam) csak IE-vel nem normális. Ennek nyilván az az oka, hogy az IE nem böngésző, csak egy Windows telepítés után böngésző letöltésére használatos alkalmazás :))))
  • Gerygrey
    ha csinálsz honlapot, akkor FF3 alatt hogy jeleníted meg a Symbol, Wingdings, Webdings, stb. fontokat? Sehogy?

Azok kellenek a halálnak :) Viszont Cufón segítségével bármilyen fontot tudok használni.

• Sanzistift
    Az Opera a HTML kódolást szigorú szabályok szerint veszi, és nem enged annyi eltérést, mint a másik kettő. Ez a szigorú kódolás sok prociidőt megspórol, ezért lehet a leggyorsabb. Másrészt (ebből adódóan), ha egy oldal nem jelenik meg megfelelően Operán, akkor az oldal kódja még hibákkal van tele.
    Egyébként nem értem, neked mi nem működik, mert nekem megy minden, és nem csak itt. Itt most kihagynám azokat a (döglött) oldalakat, aminél fel van tüntetve, hogy az oldal csak IE alatt működik megfelelően.
    Röhej.

Ha pedig kifagyogat valami, akkor annak az okát nálad kell keresni, nem az Operában.
    Nem vagyok elvakult, de tudom, miről beszélek.

Az adatlapod alapján te max 25 éves lehetsz...
    Én akkor már 12 éves voltam.
    Mikor te 10 éves voltál, akkor én már túl voltam az első számítógépeimen, tudtam a DOS-t, és a BASIC már nekem megtapasztalt múlt idő volt.

Vanek úrhoz meg annyit csatolnék, hogy ha az oldal Operával működik, akkor menni fog mindennel.
    A kedves oldalkészítőknek illene már belefeküdni rendesen abba, amit csinálnak.
    Most már nagyon nem faja, hogy "hát ez nem tökéletes, de IE alatt megy" hozzáállással ócska, és sokszor hivatalos oldalak készülnek egy valag pénzért, mert az oldal készítője vagy kontár, vagy egyszerűen csak egy lusta dög.

Az én szakmámban kétfajta meló van. A jó, meg a szar.
    Középút nincs.
    Jó lenne, ha mindenki így gondolkozna arról, amit dolgozik, és akkor talán nem tartanánk itt, ahol most.

Én tudom, mitől döglik a légy...
  • Crane
    Vagy egyszerűen csak szabványkövetően kell weblapot készíteni.
  • Vanek úr
    Hoztál egy példát, akkor hozok én is: http://www.repost.hu/index.php
    Nézd meg Chrome-mal, és nézd meg mással. Ugye, hogy ugye?
    Vagy egy másik: ha csinálsz honlapot, akkor FF3 alatt hogy jeleníted meg a Symbol, Wingdings, Webdings, stb. fontokat? Sehogy?
    Ugye, hogy a "böngészők" (legalábbis amiket Te így hívsz) sem jelenítenek meg mindent egyformán (ellenben a két példámon az IE 'átmegy').
    Vagyis a honlapokat mindig vagy minden böngészőre külön kell optimalizálni; vagy csak az egyikre - ekkor vagy szerencséd lesz, hogy szinte mindegyiken ugyanúgy jelenik meg, vagy nem; de nem csak az IE-re kell külön kódokat írogatni...
  • TreDoR
    Kb. 2 éve használok Operát, biztonságosnak biztonságos, de sok dologra alkalmatlan, meg időnként kifagyogat, pl. itt az sgn is szokott...
  • Sanzistift
    Jól van, már azt hittem, egyedül vagyok az ork és troll bandák ellen...
  • [HUN]FaTaL
    Tévedés, a böngészők közül az Opera a legbiztonságosabb.
  • Sanzistift
    Ahogy elnézem, tök jól elvagytok a kettő között vergődve.
    Meg is érdemlitek.
    Nálam Opera van évek óta, és nem hatnak meg sem az IE, sem a Tűzróka bajai.

Miért kell mindig a legnépszerűbbek közül bogarászni?
    A mostani legfrissebb verzió az Operából magasan veri mindkét "piacvezetőt", úgy tudásban, mint sebességben.

Jah, hogy trendi a fenti kettő közül választani?
    Aki trendi, annak nincs agya, vagy nem használja.
    Sajnos, a szabad akarat mellé sokan nem kaptak intelligenciát...

Még valami.
    Nem fogok vitatkozni senkivel, hogy énnekem ez miért jó.
    Tessék kipróbálni, és nem tudja meg senki, hogy esetleg a homlokotokra csaptok, úgyismint... : "Én barom, eddig meg szoptam".

Akinek meg az a kifogása, hogy picit át kell rá állni, az a megrögzött IE6 használókkal azonnal térdepeljen a sarokba, büntiből.

Szégyelljétek magatokat, pofátok van csak, eszetek a beírások szerint vetekszik egy 10 éves gyerekével.
    És ti vagytok a jövő?

Elmentem röhögni...
  • amitakartok
    Ember, tudod te, mit beszélsz? A mindenre-rákattintok jelenség kábé annyira előzhető meg mint a spontán szívroham.

Azt mondják, az IE király, a Firefox szar. Akkor hogy lehet hogy IE alatt állandóan özönlöttek befele a vírusok míg Firefox alatt alig van? A Firefox igenis jó böngésző, akármit is mondanak róla.
  • 5c0rp330n
    "Silverlightot használni."

de viccesek vagyunk.
  • whitehawk
    Silverlight... a cél nem az, hogy mindenhol menjen? :)
  • roliika
    Tessék vektorgrafikát és Silverlightot használni.
    Már mezei html-be is beépíthető és minden böngésző tudja támogatni..lassan már minden mobil is..és a mobil felbontáshoz igazodik a grafika vektoros révén.
  • Narxis
    Nem fut, csak van. Nem lehet IE nélkül Windowst telepíteni, Win 7-ben is csak letiltani lehet.
  • Gerygrey
    Firefox 3 vs IE 8, egy készülő oldallal ezt csinálja - a bal oldali a Firefox (meg a Safari, Opera és minden más értelmes böngésző, jobb oldali az IE)

Ennyit arról, hogy nyolcas ugyanúgy jeleníti meg az oldalt, mint a többiek. És az a baj, hogy még mindig muszáj optimalizálni, mert a fizetőképes keresletnek nem mondhatod meg hogy bocs ember, használjál már az IE helyett valami böngészőt... Ez van, szívás.
  • whitehawk
    A 2008-as felmérés, a kritériumoknál a központi menedzselhetöség hiánya..

http://www.bit9.com/files/Vulnerable_Apps_DEC_08.pdf
  • whitehawk
    ha a bit9 listájára hivatkozol, akkor megmosolyogtató.. :) Az ö kritériájuknak az internet explorer eleve nem felel meg, nincs benne a felmérésükben. Ha csak a severity alapján a 2-t összehasonlitod a web.nvd.nist.gov oldalon (cvss severity 7-10) akkor ie kap 65, firefox 43 találatot 2008-ban. (összes verziók)

2009-re:
    IE8 30
    firefox 31
    (mindkettö év közben jelent meg, a firefox kicsit késöbb, a felhasználói bázis kb ugyanakkora)

2010, nyilván most kezdödött, de a "versenyt" az IE nyitotta.
    ie 1
    firefox 0

A firefox több webes tartalom típust támogat, feltételezhetö, hogy a több funkióhoz több bug is tártsul... ha biztosra akarsz menni, akkor notepadben olvasod a weboldalakat :D
  • zsottya
    nimrod515: most már nem annyira veszélyes, kipróbáltam és nem engedett külső fájlokat meghívni :)
    Ja és igazad van, az explorerek közül tényleg az ie8 a legjobb! :)
    Csak azt nem értem miért vitázik mindenki hogy az általa használt böngésző a legjobb és legbiztonságosabb? Olyan nincs hogy a "legbiztonságosabb", ha megnézed az ie-hez milyen hibákat találnak (volt pár amik csak hosszú idő után derült ki) + ha megnézed a firefox hibajavításait és hiba bejelentéseit akkor is látod hogy egyik sem túl hibamentes (a többi böngészőt nem néztem)
    Sőt ha az ember nem mászkál minden féle ismeretlen helyeken és nem kattint minden hülyeségre rá akkor kevesebb problémája lesz...
    A másik fontos dolog, amit szinte senki sem tesz meg az az update! :)
  • nimrod515
    A Firebug 2008-ban is "megnyerte" a legsebezhetobb windows-os alkalmazas cimet, es 2009-ben se volt jobb, biztonsag teren az ie8 a legjobb.
  • Koge
    2007 augusztus 21 ota van IE 6 es 2009ben talaltak meg ezt a hibat, ha valaki(k) cirka 8 ev utan talaltak meg ezt a sebezhetoseget akkor
    1. probalkoztak rendesen de mindig zsakutcaba futottak
    2. veletlenul rabukkantak ( ez a tamadas profizmusabol fakadoan kizartnak tarthato )
    Szoval nem dol ossze a vilag azert mert egy osszehangolt tamadastol elhasalt a google (bar nekik jarna meg egy kisebbfajta tasli)

IE 8at hasznalok Firefoxot szep lassan megutaltam 3 ev hasznalat utan mert ugy szereti a memoriat enni hiaba csillog-villog ne a bongeszom egye a legtobb eroforrast. Arra vannak mas programok.

Nameg hogy lehet hogy a naaaagy google-nal IE fut? Most szoljon be aki elkezdte fikazni az ms-t hogy deego hogy a reklamanyagaik mac-en keszulnek...
  • ramolito
    Nemazért de garantálom ha az firefox vagy más bongészo is beépítve érkezne egy oprenszerben ami ennyire el van terjedve akkor ugyan ugy hibás lenne mivel nincs olyan program amiben ne találnánk hibákat ha keresnénk.
  • kissssss
    jah én is hiányolom már a nyavalyás pondró beszólásait rég nevetem már jót.
  • Narxis
    Én Flang3r véleményére vagyok kíváncsi.
  • zsottya
    asdasdasd: szerintem ezt nem a linuxot használóknak mondták... mellesleg a webprogramozók örülnének annak a legjobban ha mindenki egy frissebb explorerre váltanának a felhasználók és nem kéne hekkelgetni a weboldalt hogy működjön ie alatt is :D
  • 5c0rp330n
    kosz cliff, jol megaszontad, ha sokszor mondagatod meg akkor talan meg el is hiszed ezt a baromsagot. az ie-nel szarabb vedelmu bongeszo soha nem volt, nincs, es soha nem is lesz.
  • DeedY
    Bocsanat de az IE mindig is sz*r volt, csak volt ido mikor nem volt mas, vagy epp nem tudtal rola, es mint alap beepitett "extra" hasznaltad a winfosodon. Szerencsere mar vannak mas alternativak, es nem kell ezzel egyutt elni :)
  • asdasdasd
    Sügősen át kell térnem linuxról vistára. Nem is, inkább win7-re. A Mekafi is megmondta. Talán ezért nem használom...