9
  • hdo
    Én csak azt nem értem, hogy letárolásnál minek kispórolni azt az 5 karaktert ... a 7 jegyes tárcsázás akkor bizonyul(t) kényelmesnek, ha az ember minden alkalommal úgy írja be, de ha már telefonkönyből kell kikeresni, lényegtelen hogy van letárolva, akkor sem lesz gyorsabb, akkor meg már nem kellett volna eleve +36xx formában letárolni? Én 10 éve, mióta van mobilom mindig úgy tároltam. Csomó felesleges munkát megspórol, most újabban még ezt is.
  • nickwearby
    nem is azt írták, hogy 11 KARAKTERT,

hanem hogy 11 számjegyet kell tárcsázni....
  • kishugo
    Szerintem +36xx és a hétjegyű hívószám együtt nem 11, hanem 12 karaktert ad ki! Egyébként nyugdíjas vagyok...
  • nickwearby
    én minden számot 06/30 stb-vel kezdve írtam be eleve.

Még a legelső mobilomon voltak talán rövidítettek,
    de 5 éve átírtam mindet, mikor először mentem külföldre nyaralni.

de akinek nem volt ilyen tapasztalata, azt simán megértem, hogy rövidítve írta

Ja, ha valakinek lennének kétségei:

a 06-ot ugyanúgy lehet használni, mint a +36-ot,
    tegnap kipróbáltam.
  • derwer
    Én is készítettem egy segédprogramot, hisz csak itthon 1000tételről volt szó. ;) :P
    Ez a program az exportált CSV fájlt alakítja át amit vissza lehet importálni. Akinek szüksége lenne rá, használja bátran. Már elég sok helyen tesztelve lett, nem hibázott, de sajnos továbbra sem tudok felelősséget vállalni az esetleges károkért...
    A program .NET3.5-ös keretrendszert igényel!

+36 program
    Leírás

Derwer
  • portable
    :)
  • Artemov
    Akik nem akarják kézzel átírni
  • roliika
    Aki szokott külföldön járni, csuklóból +36-al írja be, de az emberek többsége is 0670...30...20 061 0692 stb... 5. tuti volt erről cikk, én akkor lepődnék meg, ha ebből igazi probléma lenne, mert az szimplán emberi hülyeség.
  • Nonix
    hát nem lennek nyugdijas