59
-
#19 vmi komcsi v "demokrata".. -
harcu #18 Már bocs, de ha tőlem pénzt szednek azért, mert ez fedezi a letöltések által okozott kárt, akkor jogom van rá, hogy akkor letölthessek, hiszen fizettem érte. Hogy keveset, vagy elegendőt, az innentől már részletkérdés. Vagy nem másolok, vagy nem fizetek. Ha másolok, és nem fizetek, akkor azt meg intézze el a rendőrség. -
tomcsa4 #17 Gáspár Laci cigány. A cigány zenészek megbecsültek.
De pl ott van a Hooligans. Egyszer a TV-ben dicsekedett a varrott pofájával, hogy ha bemegy egy ruhaboltba a barátnőjével, ritkán fizet 200k alatt.
Szóval igazad van. De ez a jogdíj mégsem hatalmaz fel semmire, csak fizetésre. -
Szemjuel #16 én meg úgy látom, hogy egy magyarországi zenész, aki ismert, vígan megél! meg kell nézni Gáspár Laci ilyen olyan autóit, új lakását, vagy csak az öltözködését. Vagy a senkiházi SP, de még sorolhatnám! Meglepő módon nem sokszor hallani arról, hogy egy zenész kiáll a közönség elé és azt mondja: ne varezolj mer tönkre megyek! Ez csak a pénzhajhász jogvédők és kiadóvállalatok akarata ;| -
tomcsa4 #15 De miért kell hülye álmokba menekülni? Attól hogy van jogdíj, még nem hatalmaz fel semmi a letöltésre. Nem ezért találták ki. Az adó sem azért van, hogy szabadon lehetne lopni.
Befizetsz évi 10 ezer forintot havidíjra, de ekkor már vettél DVD-ket, vinyót stb. Be leeht látni, hogy ez max egy játék ára. Ha havonta szednék azt a 10 ezer forintot, akkor se tölthetnél le szabadon azt, mait akarsz, mivel a mérleg könnyen átbillen a warez oldalára és a kiadókat stb ez érdekli (az meg hidegen hagyja, hogy Te kifizeted a jogdíjat, miközben sohase warezolsz). De nem is a szabad warezolás miatt van jogdíj. -
logs #14 már kiterjed: az Artijus szedi, és minden merevlemez után megfizeted (az után is, ami a tévéfelvevődben/hálózati médialejátszódban van; a mosógép után még nem :D)
szvsz nem baj, ha van ilyen termékdíj (persze hülyeség kivetni memóriakártyákra, mert az alapvetően nem szolgál szerzői jogi védettségű anyagok terjesztését, de HDD/SSD/CD/DVD ok), ha utána nem vegzálnak, és annyit letöltök le, amennyi a csövön kifér. Ami itthon hülyén van megállapítva az optikai lemezeknél, az szerintem a termékdíj összege, mert nincs arányban a termék árával; ezen kívül az Artijus elszámoltathatósága sem tűnik biztosítottnak. -
Kaadi #13 szerintem inkább örülni kell ennek. érdekes precedenst teremt a jogrendszerben. egy bírósági tárgyaláson fel lehet mutatni, hogy a hordozó amire töltötted a , zenét, filmet,programot már akkor jogdíjtérített volt, amikor kifizetted. így majd nem kérhetnek sok ezer eurós kártérítést az MPAA/RIAA/WGA stb ügyvédjei.
Már csak annyit kellene elérni, hogy minden hozdozó (HDD,DVD,USB flash,SD,CF)vagy számtógép számláján legyen feltüntetve a tény,hogy a vételár egy része a jogvédőkhöz ment. -
atomkrumpli #12 "minden EU állampolgárnak kötelező évente 2 napot börtönben tölteni, mert elvileg lophatot/ölhetett volna, és a nem elkapott bűnözők büntetését kollektívan le kell ülni" - szerintem ezt pár éven belül valami eu szökevény magyar politikus bevezetteti -
Lenry #11 nem tudom feltűnt-e,hogy itthon senki sem sír ezért, tekintve, hogy Magyarországon letölteni _nem_ illegális. feltölteni az -
#10 Ha tippelnem kellene akkor én 2009-ben nagyjából 4-5 ezer forintott fizettem ki ArtistJust-nak. Elég sok pendrive-ot vásároltam meg pár vinyót. (Hol is volt az a táblázat ami leírja hogy mire mennyit fiezetek?) DVD-ket a cég fizeti, de mást nem sajnos :( -
#9 Valaki kiszamolhatna mar, hogy egy atlag felhasznalo 1 ev alatt, mennyi jogdijat fizetbe kozvetetten (szamitogep, adathordozok, nyomtatok, masolok, internet, mit tudom en). -
orkaman #8 majd jönnek az okosok Mo-on és lemásolják. persze jó magyar szokáshoz híven, legyen dupla annyi és a mosógépre is kiterjed.
Aztán majd jönnek a mégokosabb magyarok, akik "legyártanak" 1 millió DVD-t, rajta egy "Hello world!" programmal, vagy CD-t egy juhéj felkiáltással. Megveszik másik Kft-vel, majd bejelentkeznek hogy a jog(éssajátfizetés)védő szervezettől a teljes összeg 80% mostantól nekik jár.
Amúgy meg 2015-re eljutunk odáig, hogy minden EU állampolgárnak kötelező évente 2 napot börtönben tölteni, mert elvileg lophatot/ölhetett volna, és a nem elkapott bűnözők büntetését kollektívan le kell ülni. -
DeviloftheHell #7 az nem tünik fel a gyártoknak is hogy nem a jogvédöknek kéne ezt fizetniük hanem azoknak akiket az ugy nevezett kár éri merthogy azok ebböl egy fillért nem fognak kapni az is szent miköze a jogvédönek ahoz hogy mennyi nem folyt be a programozoknak szerzöknek stb amig ezek az ingyenélö tetvek nyerészkednek sok idiota csak gratulálni tudok nekik -
#6 Az a baj, hogy az már itthon is megy, hogy "kártérítést" fizetsz a vinyók, pendrájvok és egyéb tárolók vásárlásakor, csak benne van az árában. Csak hát akkor milyen alapon akadnak ki, ha letöltöm azt, amit amúgy is megfizettem már?... undorító -
philcsy #5 Úgy érzem e mögött a törvény mögött a kollektív bűnösség elve van. Német jogvédőként én inkább alkotmánybíróság elé vinném az ügyet. (Mármint egy másik jogvédőként, mert abból van annyi mint a fene.) -
nickwearby #4 nem baj, majd összerakják alkatrészenként,
laptopot meg majd rendelnek kínából,
vagy mittoménhonnan..... -
orlando2003 #3 Egyszerű a képlet. Eztán orrba-szájba lehet warezolni, hiszen úgyis megfizetteték velem a jogdíjat, tehát ők kompenzálva lettek...
Evvel a megoldással sajnos pont a warezt erősítik... -
#2 és ott fognak csücsülni megint ezen a pénzen, amiből megrendezik a karácsonyi bulit, miközben a zillegásil letöltők felé rázzák az öklüket, hogy azok mennyire ingyenélnek, miközben ők vasvillával védik a jogokat.
előre is bocs mindenkitől, akit érint, de életcélom ezentúl egy számítógépgyártókat tömörítő szervezet megalapítása, úgy globális szinten, és elszedem a német jogvédők elől a pénzt. visszamenőleg is..
-
Gamecube86 #1 LoL, ez tetszik.
Arra nem gondoltak hogy a kedves felhasználók (már akik illegálisan letöltenek) ezután csak még inkább úgy fogják gondolni hogy nem kell semmiért sem fizetniük?!
Hiszen már akkor fizettek jogdíjat mikor hozzájutottak a gépeikhez. Ismét sikeresen bebizonyították hogy a hülyeség és a pénz éhség határtalan.