4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Musachy
    Tudom is én, a "HQ" topikokban szokás fikázni a minőséget, gondoltam ha ez jó, akkor jó, ha nem, nem.
  • Wescone
    Szeva' Musachy!
    Miért ne felelne meg, van valami gond vele? Leszedtem egyébként, de csak belehallgatni volt időm - véleményt nem formálhatok még azonban mindenképpen köszönöm!
  • Musachy
    Vertigo (flac)
  • Musachy
    Hallgasd meg, hátha megfelel!
  • Tyia
    Ahhh!

Tudod, hogy mire gondolok...
  • Tyia
    Nem is...
  • Wescone
    "...ha látja a topik reaktiválódását."

Ez övön aluli volt!
  • Tyia
    Üdv itt!

"persze ezek nem kifejezetten, vagy csak New-Wave-et játszottak"

Valóban nem.

Igazából nálunk huzták rá az Újhullámos "bélyeget" majd mindenkire abban az időben, de legalábbis sok mainstream-es hanyatt-homlok elkezdett New Wave-re kevésbé emlékeztető szart csinálni. Bejött a nyugati szél ide is - 5 év késéssel, szokás szerint.

Én kimondottan azért indítottam el a topikot januárban, hogy a 2.-3. vonalbéli előadókat is megismerjék az idelátogatók...

Pl.: A Dolphin Brothers, a DeFilm, a La Marca zenéit viszonylag kevesen ismerik, de már annyit említettem és ajánlottam Őket, hogy a rutinos olvasók (az a 3) talán már nem csodálkoznak e nevek említésekor.
    És ha ez így van akkor tettem valamit a műfaj népszerűsítéséért....

Ha minden jól megy, akkor hamarosan átveszem a házigazda szerepét.
    Úgy, hogy arra bíztatlak, hogy ha van kedved, meg energiád akkor írj ide is.
    Szivesen veszek, bármilyen idevaló zeneajánlatot, lemezkritikát, bármilyen építő jellegű megnyílvánulást.
    --------
    Sajnos "elvesztettem", egy kiemelkedő tudású kollégát (Up), de remélem hamarosan jelentkezik, ha látja a topik reaktiválódását.

• Wescone

Ezt még nem sikerült beszereznem jóban.
  • Dióka
    nekem new wave-ről természetesen a hőskor 80as évekből jutnak eszembe előadók:
    persze ezek nem kifejezetten, vagy csak New-Wave-et játszottak, de akkortájt még sok mindenre azt mondták, hogy ahhoz áll közelebb, ha másban nem, legalább 1-1 számban vagy hangzásban.
    nekem a ZENE,mint zene önmagában ezzel a stílussal nem meríti ki a tárházat, de tény, hogy volt pár meghatározó vagy emlékezetes szám és előadó ebben a stílusban is.

Wet Wet Wet
    Culture Club
    Thompson Twins
    Soft Cell
    A Flock Of Seagulls
    Flash & The Pan
    Icehouse
    Roxy Music
    Eurythmics
    Wang Chung
    Men At Work
    Visage
    Orchestral Manoeuvres In The Dark
    Simple Minds
    Level 42
    Men Without Hats
    Animotion
    Tears For Fears
    Camouflage
    Invisible Limits
    The Human League
    Yazoo
    Alphaville
    Tears For Fears
    Frankie Goes To Hollywood
    Grace Jones
    Thompson Twins
    Bronski Beat
    Rational Youth
    Red Flag

és a többi stb.

• Tyia
    Azt már olvastam "akkor" is

Elküldtem....

• Wescone
    ...előbb azonban olvasd el ezt
  • Wescone
    A "[email protected]" e-mail címen kell kérelmezned a házigazdai tisztséget - korábban én már megtettem javadra.
  • Tyia
    Átvenném!!!

Mi kell tennünk?
  • Tyia
    Igen a második, és egyben utolsó sor lemez.
    Utánna meg jöttek a "hogyanhuzzunklemégegybőrt" remix lemezek.

Határozottan középszerűen kurva szar...

Nekem gyárilag ellenérzésem van minden SAW cucc felett, de ez...
    Akkoriban a Dead or Alive-t is jól elszarták. Szegény Pete Burns.

• Wescone
    Nah... meghallgattam a "Success" című számot (2. album?) - nem rossz...

"A produceri feladatokat az általam nullának tekintett Stock Aitken Waterman trió végezte.....Ezzel végérvényesen elgagyisodott a banda."

...de határozottan középszerű.
    Egyetértek Veled - elkúrták a bandát.
  • Tyia
    Ha igaz, és a Pirate bay-en, vagy más torrenten rátalálsz a Duran Duran discography-ra, akkor elméletileg hozzájuthatsz ehhez is:

Duran Duran - Seven And The Ragged Tiger Deluxe Limited Edition 2CD Remastered (2010)

A 2. Cd-n igazi ritkaságok, koncert felvételek ill. remixek vannak.
    Pl.: Faith In This Colour (Alternativ Slow mix)
    Secret October (hátha az A-HA innen is beugrik...)
    Az 1. Cd az eredeti albumot tartalmazza...

Ha mégsem találod, akkor állok rendelkezésedre....de csak mp3-ban (93dB)

Abban bízom, hogy a többi albumuk is meg jelent ilyen formában.
    Az 1. Duran Duran ciműről biztosan tudom, hogy van deluxe változat, de az nekem nincs meg mert az nem tetszik...

A Notorius, és a Big Thing érdekes lehetne igy....vagy úgy...
    a Liberty-t már nem is mondom...
  • Wescone
    Jó ötlet!
  • Tyia
    Pirate bay...
  • Wescone
    ..."ezt" viszont nem is hallottam eddig!
  • Wescone
    Köszönöm Tyia, de mp3-ban megvan mindkettő - kimondottan veszteségmentesben érdekeltek volna.
  • Tyia
    Egy kevébé ismert dal.
    Ha minden igaz, akkor ez a dal nem fért rá a '83-as "Seven and The Ragged Tiger" albumra....és asszem más sor lemezre sem.
    Az idén kiadott fent említett album deluxe kiadásán található...csak.

Duran Duran - Faith In This Colour .mp3
  • Tyia
    Kicsit eltér stílusában a SSS-tól...
  • Tyia
    Ha belebotlom megnézem...
  • Musachy
    Meg ezt:
  • Musachy
    Jó, hogy említetted, mostanság ezt hallgatom!
  • Tyia
    Na még egyszer:

Duran Duran - Winter Marches On
  • Tyia

URL=http://www.multiupload.com/MZAPNZ13V5 ]Duran Duran - Winter Marches On.mp3 [/URL]

Én csak reménykedem abban, hogy az A-ha dala emlékeztet a Duran-éra..........

Ezek a Duran letőltések még a SG-n való feltűnésem elött valósultak meg.
    Mióta már itt szénné okosodtam, próbálom felújítani a gyüjteményem.

Lassan teljesülnek a dolgok, mert a pannon nem egy letöltőbarát szolgáltató....még van 6 hónapja....a drágának.
  • Tyia

Duran Duran - Vertgo (Do The Demolition)

Ez sajnos 192-es.
    A Pirate Bay-en van Duran Diszkografia Flac-ban. Onnan tudsz müveleteket végezni.....
  • Tyia
    Természetesen részben igazad van, mert ha nemet mondanék az állításodra hülye volnék, vagy vak.

Az igazi önkifejezők nem törödnek az anyagiakkal, ezért az Ő művészetük sokkal nehezebben érthető.
    Nyílván innentől kevesebb a rajongó a meghívás stb.

Az igazi New Wave előadók egyre jobban izgatnak.
    Pl.: a Dolphin Brothers egy hihetetlen jó banda.
    A Jensen és Barbieri fémjelzett csapat késöbb is dolgoz(ik)ott együtt - és külön külön is.
    Mondhatnám a Thompson Twins leképződéseit is, vagy a Talk Talk utódzenekarait.
    Abban az időben jól futottak, de én attól tartok, hogy Ők is menekültek a posványból.
    A mostani formációjuk az International Observer már kevesebbeket érdekelhet.........
    Mondhatnám a Kajagoogoo-t is. A Gone to The Moon album kimondottan antisláger lemez.
    A 2009-es kis lemez sem jutott a Billboard első helyéig......se

Érdekes, hogy a Jam & Spoon alkotói páros kiadott egy asszem 10 dalos Kajagoogoo remix lemezt, So80 cimmel.
    Vettem a fáradtságot és leszedtem, kár volt.
    Gyakorlatilag korabeli ismert dalok voltak rajta változatlanul....

Azt tudom mondani, hogy pl. én a lehető legkevesebbre redukáltam a mainstream előadók darabjait.

Befejezem mert teleírom az oldalt.

(Egyébként a mai stílusokból csak a Downtempo képviselői találnak el...jobban. Ők aztán jól Őnkifejezik magukat, nincs buta szöveg...)
  • kaposi1
    Bocsi a film ajánlásért!
    Tegnap este megnéztem, te ne tedd!
    Számomra nagy nulla volt!
  • Wescone
    Majd elfelejtettem - a "Winter Marches On" is jöhetne!

Kissé az A-Ha "October"-ére emlékeztet.
    ...talán, nem utolsó sorban azért mert kb. egy időben ismertem meg őket?
  • Wescone
    "Sajnos azok a zenekarok akik tényleg értéket képviselhetnéknek - legyen az hazai, vagy külföldi - nem nagyon kapnak teret a művészetük bemutatására."

...mert már régen nem a művészet, az önkifejezés a lényeg, hanem a show és főleg a minél kevesebb befektetéssel való minél nagyobb bevétel.
    Színház az egész világ... a gond csak az, hogy egyre szarabb a műsor no meg az előadás színvonala is.
  • Wescone
    Privi ment!
  • Wescone
    Hello Tyia!
    Még mindig nem érzed úgy, hogy "átvennéd" a tópikot? Látod gyengélkedik - kevés vagyok én hozzá.
    Pl. Duran Duran űgyben is Te vagy az illetékes - keresem a "Vertigo (Do The Demolition)" című számot a "Notorious" albumról jóban. Bakeliten megvan ugyan a "Decade"-val egyetemben, de azokat még mindig nem hallgathatom...:(
  • Tyia
    Érdekes lehet...
    A dél-koreaiak szoktak törődni a látvánnyal...
  • kaposi1
    INFÓ
  • Tyia
    Hi Laci!

Nem baj, köszi a törődést, majd akkor lesz meg, amikor már nem számítok rá....

"Ezt" nem tudom mi....
  • kaposi1
    Szia Cimbi!
    Filmek terén sajna nem sokra (mondhatni semmire se jutottam )figyelembe véve az utóbbi napok eseményeit!
    De azért nem adjuk fel!
    Közben ezt raláltam !
    Állítólag jó film de még nem néztem meg csak várólistán van!
  • Tyia
    A Sigue Sigue Sputnik is beállt abba sorba, amit a Bananarama és Pete Burns (Dead or Alive)megkezdett.
    A könnyebb út......de nem a jobb...