4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Igazi punkok szerintem a Coitus Punk Group/Com'on Punk Group (vagy közismert nevén a CPg a Rottens az ETA a Auróra a Közellenség a Punkráció és a Mos-oi voltak (bár a Mos-io késöbb mint skinheadzenekar vált ismertté...)
    A Kontroll Csoport és a fenti zenekarok közti a különbséget magad is megtapasztalhatod.
    A Kontroll szerintem müvészibben adta elő magát. Én szivem szerint az Európa Kiadóval a Vágtázó Halottkémekkel, a Balatonnal, a Neurotickal, és Waslawikkal tenném egy kalapba.

• Daza500
    Viszont a Kontroll már erősen a punk vonal felé hajlott...
  • Daza500
    És a Bábu vagy-al okoztak kissebb csalódást néhány kisgyereknek és nagymamának az első koncertjükön. Ezt Laár mesélte. :D
  • Tyia
    Hát persze!
    A pop és táncdalfesztiválon ezzel és a Sakkfigurákkal szerepeltek.
    Meglehetősen magasan kitüntek a többi előadó közül...

A Bábú vagy-nál még groteszkebb és abszurdabb a Nem tudom kikurálni magam és az Elmúltak az ünnepek....
  • Tyia
    Az Első Emelet nem volt roszz zenekar, hiszen a kor legjelentősebb együttese volt az R-Go a Neoton az Edda a Dolly Roll és a Bikini és mások mellett.
    Azonban hozzá kell tenni, hogy az Emelet a Kajagoogoo szerény másolata volt, nem véletlenül volt a BS-béli koncerten az előzenekar....1984-ben, igaz akkor még akarrierje elején. Az persze tény hogy jó néhány évvel túlélte a nagy példaképet, hiszen a Kaja 1986-ban feloszlott...De ez már egy másik történet.
  • musichunter
    Kft-Bábú vagy emlékszik valaki rá??
  • Tyia
    Egy két pontosítást tennék...

A Solarisból két zenekar képződött a Napoleon Boulevard és az Első Emelet, hiszen itt zenélt Kisszabó, és Bogdán is....
    Valóban létezik a Solaris ma is, de ha minden igaz hivtalosan 1995 a feltámadás éve...

A URH kicsit pikánsabb téma. Hivatalosan fél évig létezett.
    Müller Péter lépett ki és a Bárdos Deák Ágnes, Hajnóczy Csaba, és Kistamás László alapította Kontroll Csoporthoz "igazolt".
    Az URH maradéka lett az Európa Kiadó.
    Az URH 3x támadt fel újra kis időre:1985-ben két koncert erejéig és valóban 1990-ben.

Az Első Emelet 3 zenekarból állt össze: A már említett Solaris., a szintén instrumentális Lobogó-ból és az Ócánból.
    Ráadásul Kiki csak 1984-ben csatlakozott, elötte Cser György énekelt.
    Az Óceán adta elő az igen népszerő Kuka-Bluest (Kiki énekelt)

Röviden...
  • Daza500
    Az is alapmű. :)

Amúgy érdekes, hogy a Solaris-ból jött létre a Napoleon Boulevard.
    Viszont ez nem vezetett a Solaris felbomlásához, elvileg a mai napig megvannak...

Mint ahogy az URH is megmaradt (kb '90-ig), amikor megalakult néhány kilépett tagból a Kontroll Csoport.

Akkoriban gyakori volt az együttesek közti tagvándorlás.

Amúgy sztem az Első Emelet-et is ide lehet sorolni.
    Csak Berkesék kicsit populárisabbak voltak. :)
  • Tyia
    Kö-kö-kötöde?
  • Tyia
    Kontra

Asszem ez is egy kultikus darab.....

http://sharebee.com/f267fb26

Sikátor - Peronoszpóra
  • Daza500
    Kedvenc hazai dalom

Nem lehet megunni. :)
  • Tyia
    Egy igazán ütős dal:

http://sharebee.com/a2317f03

Psyche - Taking Chances
  • Tyia
    Szép Napot!

1980-81 -s 1.2.3.... Start! sorozat 6 "tehetséget" jelől a hivatalos Új Hullám képviselőjeként:
    Fórum, KFT, GM49, Lobogó, Delfin RT, Solaris.

Delfin Rt.....Öreg elhasznált rockeszközöket használtak, ebben a hatosfogatban nem állják meg a helyüket. Persze lehet, hogy középutas zenéjükkel nekik lesz a legnagyobb sikerük, de nem ebbe a csapatba valók......irja a Rockévkönyv 1981-ben.

Valóban nem voltak oda valók, ezt gondolom ők is eszre vették, mert pár évvel késöbb, mint Betli Duo, majd Dupla Kávé néven csináltak karriert a lakodalmas zene világában...

A többiek is igy-úgy befutottak, de nem az eredeti koncepció alapján (kivétel a KFT).

Valószinüleg a Solaris (Napoleon Boulevard) zenéje nem volt egysúlycsoportban pl. az Európa Kiadó zenéjével.
  • musichunter
    Ha nem is mind New Wave....de nekem bejönnek!
    Folytarás holnap...
  • musichunter
    + 1 kedvenc!

Patrick_Hernandez_-_Born_to_be_alive_12version.

Patrick H
  • musichunter
    Patrick_Cowley_-_Menergy__Original_12___.zip
    1 nagy kedvencem!!!!

Menergy
  • musichunter
    Nos nem fárasztom agam tovább nem akar összejönni a dolog majd reggel újra próbálkozom jó éjszakát mindenkinek!
  • musichunter
    Real Life-1983!!Catch_Me_Im_Falling

Real Life
  • musichunter
    Falcó!

Falco-singels
  • musichunter
    Camauflage_-_Relocated album....lehet hallgatni

!múzik

• Tyia
    Igyekszem megfejteni a rejtélyt...

a Cure-től egyébként nagy kedvencem a Fascination street cimű dal.
    No, igen ők a darkok darkja...
  • Tyia
    A New Wave "mindenhova" elért.
    Pl.: Az Abba 1981-es Visitors albumának egyes dalaiban sokkal bonyolultabb ritmusképletek figyelhetők meg, mint a korábban
  • sadvagabond
    Kíváncsi vagyok. Nekem a Cult Hero-tól (cure előd-zenekara) kezdődően minden megvan, de nem ugrik be. Pedig nekem ők az alapzenekar.
  • Tyia
    A Blondie rap-betétes dal a Rapture cimű....
    Adam Ant-nak ha jól tudom több is van, Ő elég jól lavírozott a műfajok között...
  • Tyia
    Igen, egy korai dalról van szó.

A cimét kapásból nem tudom, de utánna nézek....
  • Tyia
    Itt a fura párosítás:

Ha valakinek fura a John Lydon név a cimben, akkor tudatom, hogy ez Johnny Rotten eredeti neve....
    Egyébként a fickó a 80-as években a Public Image Limited-ben boldogította a nagyérdeműt, de ez már nagyon messze volt a Sex Pistols-tól....

Afrika Bambaataa Feat John Lydon - World Destruction.mp3

http://www.multiupload.com/UFYDUYKUKQ
  • sadvagabond
    Cure-nak?
    Én azt hittem, nekem minden megvan tőlük, ezzel még nem találkoztam. Vagy nem emlékszem.
  • Tyia
    Az Africa Bambaataa-t sajnálod, vagy a New Wave műfajt a találkozásuk miatt?

• Tyia
    Fura, hogy a Cure-nak a Blondie-nak és pl.: Adam Ant-nak volt rap-betétes dala.
  • Tyia
    Ez a poén... A punk és a Hip Hop/Electronic beat ? A New Wave ellenében.
  • lervi
    igen Lacikám ez a számuk az ami maradandó volt!
    ez még meg maradt az én fülemben is: de semmi több tőlük!
  • kaposi1
    Sőt,ilyen lemeze is volt!
  • kaposi1
    Azt én sem tudom de egy biztos , számomra Afrika Bambaataa = Feel The Vibe
  • sadvagabond
    Hali,
    a popos goth, illetve dark vonalat követték ők is:
    http://www.youtube.com/watch?v=i41W-NIjMfs
    http://www.youtube.com/watch?v=FZgNlWRWtp0&feature=related

A The Cure is kiadott egy fura albumot '84-ben:
    http://www.youtube.com/watch?v=dVdfTtEMqL4&feature=related

A magyaroknak is voltak jók, az említettek nagy kedvencek(kortársak, perfect name, stb),de volt ilyen is, sajnos csak ilyen újabb saját maguk feldolgozta verziót találtam:
    http://www.youtube.com/watch?v=w_uU_WTu-Do

Aztán ott van a Late, ami hatalmas dark-vawe zene, csak sehol nincsenek már.

• lervi
    csak azt tudnám hogy keveredett ide ebbe a műfajba az afrika bambaataa
    ?????
    tudom sajnálni őket!
  • Tyia
    Érdekesség:

A New Wave és a Punk kapcsolatáról van egy érdekes megfigyelésem.

A Punk kezdetét ugye a Sex Pistols megjelenésétől datálják.
    Rendes nagytakarítást végzett a rock szinpadon a műfaj.
    Johnny Rotten azonban, miután a Punk kissé átalakult, és sokan kezdek szintetizátort is használni már elhatárolódott a történettől. A Punk háttérbe került....
    A Devo zenéjét, szövegét a tagok öltözetét nem igatán tartotta komolynak.
    Viszont késöbb Johnny Rotten és az Africa Bambaataa közös dalt jelentetett meg...Persze ez lehetett egy fajta mix is. Nem tudom nem voltam ott, de a dal létezik....
    Ezek mennek. Biztos átgondolta.
  • musichunter
    csodát ne várjatok azért...
  • Tyia
    Nagyon kiváncsi vagyok a lemezekre....
  • musichunter
    holnap reggelre remélem fel tudok tölteni 1 -2 múzikot.... megkerestem a lemezeket.. Csak legyen normális a netem!!!
  • musichunter
    A boytronic-ot én is kedvelem Sőtt!