Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a többi a 85-86os felvételekrõl származik, az utolsó háromban nem is a Hegyi énekel, mert szokás szerint éppen kibaszták a zenekarból.
ám valóban, CDn már így jelent meg.
a bakeliten viszont a középsõ körben egy meztelen pasi van, amikor felraktad a lemezjátszóra a lemeztartó bütyök lett a pöcse. bár nem feltétlenül ezért vettem meg anno. évente csak egyszer játszottam le, amikor a szarrá halgatott kazettám helyett csináltam egy újabb másolatot. a mai napig megvan.
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
"Nehéz az ég
Szétkented fejeden a habot
Gondolkozom:
Fájnak-e a dinnyének a magok"
Valami rocktáboros koncertfelvéteem van tõlük, szarrá másolt kazettán, kb. 15-20 perc.
Nem értem?<#nemtudom>#nemtudom>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Mellesleg hellyel-közzel az URH-t is bele lehetne gyömöszölni a punk skatulyába (úgy zeneileg, mint szövegileg), de szerencsére õk rock'n'roll-t kiáltoztak így nem is lettek punkok.
Mintegy fordítva: a Neurotic bár punknak van elkönyvelve, de a legkorábbi idõket kivéve simán abba a r'n'r-popzene kategóriába tartoznak, mint az E.K. vagy a P.U.F. (esetükben a lemezkiadásnak nevezett elkurvulás elõtti idõket értem, Demo '85-78).
Ami punkban nagyon odabaszott az a Kretens, az "Ez még itt nem Amerika" anyag igencsak el van találva, kár hogy a következõ körre csak egy hitvány hanganyagra futotta neki (de ez már kilencvenes évek), meg az Elit Osztag, ezek zenélni sose tudtak (azóta se), de nem is próbálkoztak lehetlen dolgokkal - amit három akkordban (kvintben) nem tudsz elzenélni, azt hagyd a picsába - és olyan cinikus szövegeik voltak, hogy engem anno '89 táján teljesen levettek a lábamról.
A nagy punk felhozatalból ez a kettõ az amit még ma is meg bírok hallgatni anélkül, hogy úgy érezném, hogy mángorlóba fogták a pöcsöm, no meg talán a 88as Csoport, és az azóta nemzeti rokkerringyóvá vedlett Auróra 88 címû tizenkét perces (6számos) zseniális röffenete - azért ez nem véletlenü lett anno az év lemeze a Maximumrockanaroll magazinnál, pedig õk azért az egész világ mocskát végigkagylózták.
A többi (ETA, CPG, QSS, meg mittomén mi) sajnos nosztalgiának se jó, biztos megöregedtem, de ma már fizikai fájdalom meghallgatni õket.
Azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy amikor a Sex-e-Pil és kortársai indultak (a 80-as évek közepe, vége)lényegesen jobb helyzetben voltak, mint az URH és társai...
Ne felejtsük megemlíteni, hogy a Sex-e-Pilt az ETA és a Sikátor tagjai alapították....Kicsit átalakult a zene, és a szöveg...
A kerrierépítés következõ lépése a holland énekes "beszerzése" volt...
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Akkor talán nem bûn ha beteszem ide.<#fejvakaras>#fejvakaras>
Sexepil-Egyesült álmok (1988) (320kbps)
01.Éhség
02.Gyerünk
03.Casablanca
04.What Do You Say
05.Egy a világ
06.Igazi zöld és igazi kék
07.Nem baj
08.Veszélyes terület
09.Üres lapok
10.Ének a sötétben
11.Semmi az egész
12.Ennyi volt
13.Engem semmi nem érdekel
14.Történet helyett
15.Méreg vagy fegyver
Elõször egy txt file-t kell letölteni,abban van a link.<#csodalk>#csodalk>
http://rapidshare.com/files/203769655/Dolly-Sipos-Exotic-Sexepil.txt
Sex-e-Pil.....igen Õk rendben vannak!
Szivesen venném, ha többször benéznél....
A XIX. század felszámolta az Istent,
A XX. század felszámolja az Embert."
(Arnold Toynbee)
Mondjuk tényleg jobb, mint amikor a BárdosDeják visongott benne a korai idõkben, de azért inkább a "Nagydemó" meg a "Ha... "címû anyag mutatja, hogy milyen is volt valójában. A nemesrádói korszakból meg inkább az "Olyan vagy", azt valahogy nagyon eltalálták.
A URH tavaly is összeállt (miafasznak nemtudom, muszájfontos minden illúziót a szarba taposni, úgy látszik)
Amúgy meg:
Sexepil: Egyesült álmok - szerintem a nyolcvanas évek legjobb magyar lemeze.
Azt pedig még kevesebben, a Climie Fisher duo Fisher "fele" a Naked Eyes billentyûse volt..
Naked Eyes - Eyes Of A Child.Mp3 (6.64 M😎
http://www.multiupload.com/PFSKVIZVU6
Aki nem ismeri David Sylvian hangját, most bepotólhatja a hiányosságát.
Japan - Visions of china.mp3 (5.02 M😎
http://www.multiupload.com/9YN7L19DGI
Az Erdõs Pétert nem mertem belinkelni hátha megcsillagoznak...
Itt van pár dal mutatóban. A minõség olyan mint akkoriban a kor: nem a legjobb.
CPG - Aggyá tüzet
CPG - Bu bu
Oi-kor - 1983
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
De ha nem ide való akkor felesleges.
Csak próbálkozom.<#wink>#wink>
Albumról van szó, vagy csak 1-1 dalról?
Igazából nem való ide, de lehet, hogy érdekel valakit ....
Engem nem zavar...Bár az már 90-es évek, és fogalmam sincs milyen stilusba lehetne sorolni...
Balaton - Újra Ölt
------------------------
http://sharebee.com/e95ebcf2
CPg - Primitiv Bunkó
----------------
Sajnos Kontrollom nincs, mert Bárdos Deák Ágnes hangja károsítóan hat a hallójárataimra.....a Sziámi gondolatiságában mindenképpen követi a K.Cs-t
http://sharebee.com/ddd08e9d
Sziámi - Testbõl Testbe
Viszont szövegrészletem van Kontrolléktól:
"Anyád az itéletvégrehajtó
Megszült és halálra ítélt
Anyád és hóhérod, megszült, mert megszülték.
A büntény fõ bünrészese apád...
...te mégis ölni, ölni ölelve készülsz,
Ölni, ölni ölelve készülsz"
A CPg 3 tagját 2-2 év börtönre büntették rendszerellenes dalaik miatt.
Róluk és a korról egy film is készült Pol Pot megye Punkjai cimmel 1999-ben. A CPg napjainkban is létezik...
A Kontroll Csoport és a fenti zenekarok közti a különbséget magad is megtapasztalhatod.
A Kontroll szerintem müvészibben adta elõ magát. Én szivem szerint az Európa Kiadóval a Vágtázó Halottkémekkel, a Balatonnal, a Neurotickal, és Waslawikkal tenném egy kalapba.
A pop és táncdalfesztiválon ezzel és a Sakkfigurákkal szerepeltek.
Meglehetõsen magasan kitüntek a többi elõadó közül...
A Bábú vagy-nál még groteszkebb és abszurdabb a Nem tudom kikurálni magam és az Elmúltak az ünnepek....
Azonban hozzá kell tenni, hogy az Emelet a Kajagoogoo szerény másolata volt, nem véletlenül volt a BS-béli koncerten az elõzenekar....1984-ben, igaz akkor még akarrierje elején. Az persze tény hogy jó néhány évvel túlélte a nagy példaképet, hiszen a Kaja 1986-ban feloszlott...De ez már egy másik történet.
A Solarisból két zenekar képzõdött a Napoleon Boulevard és az Elsõ Emelet, hiszen itt zenélt Kisszabó, és Bogdán is....
Valóban létezik a Solaris ma is, de ha minden igaz hivtalosan 1995 a feltámadás éve...
A URH kicsit pikánsabb téma. Hivatalosan fél évig létezett.
Müller Péter lépett ki és a Bárdos Deák Ágnes, Hajnóczy Csaba, és Kistamás László alapította Kontroll Csoporthoz "igazolt".
Az URH maradéka lett az Európa Kiadó.
Az URH 3x támadt fel újra kis idõre:1985-ben két koncert erejéig és valóban 1990-ben.
Az Elsõ Emelet 3 zenekarból állt össze: A már említett Solaris., a szintén instrumentális Lobogó-ból és az Ócánból.
Ráadásul Kiki csak 1984-ben csatlakozott, elötte Cser György énekelt.
Az Óceán adta elõ az igen népszerõ Kuka-Bluest (Kiki énekelt)
Röviden...
Amúgy érdekes, hogy a Solaris-ból jött létre a Napoleon Boulevard.
Viszont ez nem vezetett a Solaris felbomlásához, elvileg a mai napig megvannak...
Mint ahogy az URH is megmaradt (kb '90-ig), amikor megalakult néhány kilépett tagból a Kontroll Csoport.
Akkoriban gyakori volt az együttesek közti tagvándorlás.
Amúgy sztem az Elsõ Emelet-et is ide lehet sorolni.
Csak Berkesék kicsit populárisabbak voltak. 😊
Asszem ez is egy kultikus darab.....
http://sharebee.com/f267fb26
Sikátor - Peronoszpóra
http://sharebee.com/a2317f03
Psyche - Taking Chances
1980-81 -s 1.2.3.... Start! sorozat 6 "tehetséget" jelõl a hivatalos Új Hullám képviselõjeként:
Fórum, KFT, GM49, Lobogó, Delfin RT, Solaris.
Delfin Rt.....Öreg elhasznált rockeszközöket használtak, ebben a hatosfogatban nem állják meg a helyüket. Persze lehet, hogy középutas zenéjükkel nekik lesz a legnagyobb sikerük, de nem ebbe a csapatba valók......irja a Rockévkönyv 1981-ben.
Valóban nem voltak oda valók, ezt gondolom õk is eszre vették, mert pár évvel késöbb, mint Betli Duo, majd Dupla Kávé néven csináltak karriert a lakodalmas zene világában...
A többiek is igy-úgy befutottak, de nem az eredeti koncepció alapján (kivétel a KFT).
Valószinüleg a Solaris (Napoleon Boulevard) zenéje nem volt egysúlycsoportban pl. az Európa Kiadó zenéjével.
Folytarás holnap...<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
a Cure-tõl egyébként nagy kedvencem a Fascination street cimû dal.
No, igen õk a darkok darkja...
Pl.: Az Abba 1981-es Visitors albumának egyes dalaiban sokkal bonyolultabb ritmusképletek figyelhetõk meg, mint a korábban
Adam Ant-nak ha jól tudom több is van, Õ elég jól lavírozott a mûfajok között...
A cimét kapásból nem tudom, de utánna nézek....
Ha valakinek fura a John Lydon név a cimben, akkor tudatom, hogy ez Johnny Rotten eredeti neve....
Egyébként a fickó a 80-as években a Public Image Limited-ben boldogította a nagyérdemût, de ez már nagyon messze volt a Sex Pistols-tól....
Afrika Bambaataa Feat John Lydon - World Destruction.mp3
http://www.multiupload.com/UFYDUYKUKQ
Én azt hittem, nekem minden megvan tõlük, ezzel még nem találkoztam. Vagy nem emlékszem.