Oldies Music 1.0

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyia
Jól betaláltál....

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

uv
ebbõl csak az elsõ 10 szám az "Egyesült Álmok"

a többi a 85-86os felvételekrõl származik, az utolsó háromban nem is a Hegyi énekel, mert szokás szerint éppen kibaszták a zenekarból.

ám valóban, CDn már így jelent meg.

a bakeliten viszont a középsõ körben egy meztelen pasi van, amikor felraktad a lemezjátszóra a lemeztartó bütyök lett a pöcse. bár nem feltétlenül ezért vettem meg anno. évente csak egyszer játszottam le, amikor a szarrá halgatott kazettám helyett csináltam egy újabb másolatot. a mai napig megvan.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

uv
Sikátor, hehehe:

"Nehéz az ég
Szétkented fejeden a habot
Gondolkozom:
Fájnak-e a dinnyének a magok"

Valami rocktáboros koncertfelvéteem van tõlük, szarrá másolt kazettán, kb. 15-20 perc.

kaposi1
Mi volt ebben a poén?
Nem értem?<#nemtudom>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

uv
Mondjuk az Õs-Kontroll néven a 90-es évek elején megjelentetett szar még elég punkos hatású (ha punk zenén az fülsértõ csörömpölést és az idegesítõ vinnyogást értjük), de a "klasszikussá vált" kontroll már valóban kibújt a punk köntösbõl.

Mellesleg hellyel-közzel az URH-t is bele lehetne gyömöszölni a punk skatulyába (úgy zeneileg, mint szövegileg), de szerencsére õk rock'n'roll-t kiáltoztak így nem is lettek punkok.

Mintegy fordítva: a Neurotic bár punknak van elkönyvelve, de a legkorábbi idõket kivéve simán abba a r'n'r-popzene kategóriába tartoznak, mint az E.K. vagy a P.U.F. (esetükben a lemezkiadásnak nevezett elkurvulás elõtti idõket értem, Demo '85-78).

Ami punkban nagyon odabaszott az a Kretens, az "Ez még itt nem Amerika" anyag igencsak el van találva, kár hogy a következõ körre csak egy hitvány hanganyagra futotta neki (de ez már kilencvenes évek), meg az Elit Osztag, ezek zenélni sose tudtak (azóta se), de nem is próbálkoztak lehetlen dolgokkal - amit három akkordban (kvintben) nem tudsz elzenélni, azt hagyd a picsába - és olyan cinikus szövegeik voltak, hogy engem anno '89 táján teljesen levettek a lábamról.

A nagy punk felhozatalból ez a kettõ az amit még ma is meg bírok hallgatni anélkül, hogy úgy érezném, hogy mángorlóba fogták a pöcsöm, no meg talán a 88as Csoport, és az azóta nemzeti rokkerringyóvá vedlett Auróra 88 címû tizenkét perces (6számos) zseniális röffenete - azért ez nem véletlenü lett anno az év lemeze a Maximumrockanaroll magazinnál, pedig õk azért az egész világ mocskát végigkagylózták.

A többi (ETA, CPG, QSS, meg mittomén mi) sajnos nosztalgiának se jó, biztos megöregedtem, de ma már fizikai fájdalom meghallgatni õket.

Tyia
Köszike Laci!

Ez jó poén volt....

Tyia
Még valamit a Sex-e-Pilhez.

Azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy amikor a Sex-e-Pil és kortársai indultak (a 80-as évek közepe, vége)lényegesen jobb helyzetben voltak, mint az URH és társai...

Ne felejtsük megemlíteni, hogy a Sex-e-Pilt az ETA és a Sikátor tagjai alapították....Kicsit átalakult a zene, és a szöveg...
A kerrierépítés következõ lépése a holland énekes "beszerzése" volt...

kaposi1
"Sexepil: Egyesült álmok - szerintem a nyolcvanas évek legjobb magyar lemeze."

Akkor talán nem bûn ha beteszem ide.<#fejvakaras>

Sexepil-Egyesült álmok (1988) (320kbps)

01.Éhség
02.Gyerünk
03.Casablanca
04.What Do You Say
05.Egy a világ
06.Igazi zöld és igazi kék
07.Nem baj
08.Veszélyes terület
09.Üres lapok
10.Ének a sötétben
11.Semmi az egész
12.Ennyi volt
13.Engem semmi nem érdekel
14.Történet helyett
15.Méreg vagy fegyver

Elõször egy txt file-t kell letölteni,abban van a link.<#csodalk>

http://rapidshare.com/files/203769655/Dolly-Sipos-Exotic-Sexepil.txt

Tyia
Igazából a Müller Péteres dolgokat nem kedvelem, (URH kivét) csak azért tettem be hogy nyilvánvaló váljon, hogy a Kontroll nem volt Punk (szerintem).

Sex-e-Pil.....igen Õk rendben vannak!

Szivesen venném, ha többször benéznél....

Tyia
"A XVIII. század felszámolta Vallást,
A XIX. század felszámolta az Istent,
A XX. század felszámolja az Embert."

(Arnold Toynbee)

uv
Kár hogy a Testbõl testbe a sziámi egy legszarabb anyaga...<#levele>

Mondjuk tényleg jobb, mint amikor a BárdosDeják visongott benne a korai idõkben, de azért inkább a "Nagydemó" meg a "Ha... "címû anyag mutatja, hogy milyen is volt valójában. A nemesrádói korszakból meg inkább az "Olyan vagy", azt valahogy nagyon eltalálták.

A URH tavaly is összeállt (miafasznak nemtudom, muszájfontos minden illúziót a szarba taposni, úgy látszik)

Amúgy meg:

Sexepil: Egyesült álmok - szerintem a nyolcvanas évek legjobb magyar lemeze.

Tyia
A Naked Eyes nagy kedvencem, kevesen tudják, hogy az elõd zenekar a New Musik volt.
Azt pedig még kevesebben, a Climie Fisher duo Fisher "fele" a Naked Eyes billentyûse volt..

Naked Eyes - Eyes Of A Child.Mp3 (6.64 M😎

http://www.multiupload.com/PFSKVIZVU6

Tyia
...felkiáltójeleznek...

Tyia
Egy kis dark megint.
Aki nem ismeri David Sylvian hangját, most bepotólhatja a hiányosságát.

Japan - Visions of china.mp3 (5.02 M😎

http://www.multiupload.com/9YN7L19DGI

Tyia
Hali Bigivan!

Az Erdõs Pétert nem mertem belinkelni hátha megcsillagoznak...

bigivan
Szevasztok Tagok !
Itt van pár dal mutatóban. A minõség olyan mint akkoriban a kor: nem a legjobb.

CPG - Aggyá tüzet

CPG - Bu bu

Oi-kor - 1983

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tyia
Szerintem nálad jobb helyen van....

De azért köszi...

kaposi1
Akkor tárgytalan mert sok lossless albumról lenne szó.
De ha nem ide való akkor felesleges.
Csak próbálkozom.<#wink>

Tyia
Szia Laci!

Albumról van szó, vagy csak 1-1 dalról?

Igazából nem való ide, de lehet, hogy érdekel valakit ....

Engem nem zavar...Bár az már 90-es évek, és fogalmam sincs milyen stilusba lehetne sorolni...

Tyia
http://sharebee.com/64a08631
Balaton - Újra Ölt
------------------------
http://sharebee.com/e95ebcf2
CPg - Primitiv Bunkó
----------------
Sajnos Kontrollom nincs, mert Bárdos Deák Ágnes hangja károsítóan hat a hallójárataimra.....a Sziámi gondolatiságában mindenképpen követi a K.Cs-t

http://sharebee.com/ddd08e9d
Sziámi - Testbõl Testbe

Viszont szövegrészletem van Kontrolléktól:

"Anyád az itéletvégrehajtó
Megszült és halálra ítélt
Anyád és hóhérod, megszült, mert megszülték.
A büntény fõ bünrészese apád...
...te mégis ölni, ölni ölelve készülsz,
Ölni, ölni ölelve készülsz"

A CPg 3 tagját 2-2 év börtönre büntették rendszerellenes dalaik miatt.
Róluk és a korról egy film is készült Pol Pot megye Punkjai cimmel 1999-ben. A CPg napjainkban is létezik...

kaposi1
Sziasztok!
Tyia!
Az Enigma New Wave-nek számít?

Tyia
Igazi punkok szerintem a Coitus Punk Group/Com'on Punk Group (vagy közismert nevén a CPg a Rottens az ETA a Auróra a Közellenség a Punkráció és a Mos-oi voltak (bár a Mos-io késöbb mint skinheadzenekar vált ismertté...)
A Kontroll Csoport és a fenti zenekarok közti a különbséget magad is megtapasztalhatod.
A Kontroll szerintem müvészibben adta elõ magát. Én szivem szerint az Európa Kiadóval a Vágtázó Halottkémekkel, a Balatonnal, a Neurotickal, és Waslawikkal tenném egy kalapba.

Viszont a Kontroll már erõsen a punk vonal felé hajlott...

És a Bábu vagy-al okoztak kissebb csalódást néhány kisgyereknek és nagymamának az elsõ koncertjükön. Ezt Laár mesélte. 😄

Tyia
Hát persze!
A pop és táncdalfesztiválon ezzel és a Sakkfigurákkal szerepeltek.
Meglehetõsen magasan kitüntek a többi elõadó közül...

A Bábú vagy-nál még groteszkebb és abszurdabb a Nem tudom kikurálni magam és az Elmúltak az ünnepek....

Tyia
Az Elsõ Emelet nem volt roszz zenekar, hiszen a kor legjelentõsebb együttese volt az R-Go a Neoton az Edda a Dolly Roll és a Bikini és mások mellett.
Azonban hozzá kell tenni, hogy az Emelet a Kajagoogoo szerény másolata volt, nem véletlenül volt a BS-béli koncerten az elõzenekar....1984-ben, igaz akkor még akarrierje elején. Az persze tény hogy jó néhány évvel túlélte a nagy példaképet, hiszen a Kaja 1986-ban feloszlott...De ez már egy másik történet.

Kft-Bábú vagy emlékszik valaki rá??<#nemtudom>

Tyia
Egy két pontosítást tennék...

A Solarisból két zenekar képzõdött a Napoleon Boulevard és az Elsõ Emelet, hiszen itt zenélt Kisszabó, és Bogdán is....
Valóban létezik a Solaris ma is, de ha minden igaz hivtalosan 1995 a feltámadás éve...

A URH kicsit pikánsabb téma. Hivatalosan fél évig létezett.
Müller Péter lépett ki és a Bárdos Deák Ágnes, Hajnóczy Csaba, és Kistamás László alapította Kontroll Csoporthoz "igazolt".
Az URH maradéka lett az Európa Kiadó.
Az URH 3x támadt fel újra kis idõre:1985-ben két koncert erejéig és valóban 1990-ben.

Az Elsõ Emelet 3 zenekarból állt össze: A már említett Solaris., a szintén instrumentális Lobogó-ból és az Ócánból.
Ráadásul Kiki csak 1984-ben csatlakozott, elötte Cser György énekelt.
Az Óceán adta elõ az igen népszerõ Kuka-Bluest (Kiki énekelt)

Röviden...

Az is alapmû. 😊

Amúgy érdekes, hogy a Solaris-ból jött létre a Napoleon Boulevard.
Viszont ez nem vezetett a Solaris felbomlásához, elvileg a mai napig megvannak...

Mint ahogy az URH is megmaradt (kb '90-ig), amikor megalakult néhány kilépett tagból a Kontroll Csoport.

Akkoriban gyakori volt az együttesek közti tagvándorlás.

Amúgy sztem az Elsõ Emelet-et is ide lehet sorolni.
Csak Berkesék kicsit populárisabbak voltak. 😊

Tyia
Kö-kö-kötöde?

Tyia
Kontra

Asszem ez is egy kultikus darab.....

http://sharebee.com/f267fb26

Sikátor - Peronoszpóra

Kedvenc hazai dalom

Nem lehet megunni. 😊

Tyia
Egy igazán ütõs dal:

http://sharebee.com/a2317f03

Psyche - Taking Chances

Tyia
Szép Napot!

1980-81 -s 1.2.3.... Start! sorozat 6 "tehetséget" jelõl a hivatalos Új Hullám képviselõjeként:
Fórum, KFT, GM49, Lobogó, Delfin RT, Solaris.

Delfin Rt.....Öreg elhasznált rockeszközöket használtak, ebben a hatosfogatban nem állják meg a helyüket. Persze lehet, hogy középutas zenéjükkel nekik lesz a legnagyobb sikerük, de nem ebbe a csapatba valók......irja a Rockévkönyv 1981-ben.

Valóban nem voltak oda valók, ezt gondolom õk is eszre vették, mert pár évvel késöbb, mint Betli Duo, majd Dupla Kávé néven csináltak karriert a lakodalmas zene világában...

A többiek is igy-úgy befutottak, de nem az eredeti koncepció alapján (kivétel a KFT).

Valószinüleg a Solaris (Napoleon Boulevard) zenéje nem volt egysúlycsoportban pl. az Európa Kiadó zenéjével.

Ha nem is mind New Wave....de nekem bejönnek!
Folytarás holnap...<#wave><#wave><#wave>

+ 1 kedvenc!

Patrick_Hernandez_-_Born_to_be_alive_12version.

Patrick H

Patrick_Cowley_-_Menergy__Original_12___.zip
1 nagy kedvencem!!!!

Menergy

Nos nem fárasztom agam tovább nem akar összejönni a dolog majd reggel újra próbálkozom jó éjszakát mindenkinek!<#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>

Real Life-1983!!Catch_Me_Im_Falling

Real Life

Camauflage_-_Relocated album....lehet hallgatni

!múzik

<#nemtudom>

Tyia
Igyekszem megfejteni a rejtélyt...

a Cure-tõl egyébként nagy kedvencem a Fascination street cimû dal.
No, igen õk a darkok darkja...

Tyia
A New Wave "mindenhova" elért.
Pl.: Az Abba 1981-es Visitors albumának egyes dalaiban sokkal bonyolultabb ritmusképletek figyelhetõk meg, mint a korábban

sadvagabond
Kíváncsi vagyok. Nekem a Cult Hero-tól (cure elõd-zenekara) kezdõdõen minden megvan, de nem ugrik be. Pedig nekem õk az alapzenekar.

Tyia
A Blondie rap-betétes dal a Rapture cimû....
Adam Ant-nak ha jól tudom több is van, Õ elég jól lavírozott a mûfajok között...

Tyia
Igen, egy korai dalról van szó.

A cimét kapásból nem tudom, de utánna nézek....

Tyia
Itt a fura párosítás:

Ha valakinek fura a John Lydon név a cimben, akkor tudatom, hogy ez Johnny Rotten eredeti neve....
Egyébként a fickó a 80-as években a Public Image Limited-ben boldogította a nagyérdemût, de ez már nagyon messze volt a Sex Pistols-tól....

Afrika Bambaataa Feat John Lydon - World Destruction.mp3

http://www.multiupload.com/UFYDUYKUKQ

sadvagabond
Cure-nak?
Én azt hittem, nekem minden megvan tõlük, ezzel még nem találkoztam. Vagy nem emlékszem.

Tyia
Az Africa Bambaataa-t sajnálod, vagy a New Wave mûfajt a találkozásuk miatt?

Tyia
Fura, hogy a Cure-nak a Blondie-nak és pl.: Adam Ant-nak volt rap-betétes dala.