38
  • valentine2
    #38
    A szolgáltatás használatának megkönnyítésére pedig tökjó programok állnak rendelkezésre!

    Szélessáv
  • YMan
    #37
    Gyerünk mindenki! Etessétek a skynet-et az információkkal! :)
  • djw
    #36
    Idézet a Biblia 3200-ban kiadott egy verziójából:

    És az Úr 2001. esztendejében eljövé a Goonosz a földre és beindexelé az Ő weboldalát pokolbul való óriási adatbázisába és attól fogva a Goonosz fattyai hozzáférettetnek az Ő weboldalához és olvashatják az Ő okosságait. S Twitteren és Facebookon lévő fattyak követni kezdték Őt és bejelölék. És az Úr visszaköveté a fattyakat és megáldja azokat eképpen:

    Jöjjetek és vegyétek igénybe az ÉN számítási felhőmet, mert az igazság és üdvözülés ebben a felhőben lakozik. És eképpen a megáldott fattyak már fattyak nem lévén többé, használni kezdék az Ő számítási felhőjét és örömmel olvassák az Ő reklámjait.
  • djw
    #35
    a világ már csak ilyen és ha nem tetszik akkor lehet hőzöngeni, vagy főbelőni magad vagy... a legjobb és legértelmesebb: alkalmazkodni és kihasználni a lehetőségeket. A szerzői jog a múlté - bár egy másik cikket olvasva nem ez tűnik ki németországból. Mindenesetre a hagyományos szerzői jogvédelem bebukott dolog. A vilgá változik.

    Régen voltak az ősemberek és vadásztak meg gyűjtögettek, aztán valamelyik idióta feltalálta az állattenyésztést meg a növénytermesztést. Biztos hőzöngtek a vadászok és gyűjtögetők, hogy tisztességtelen dolog vetni meg aratni, meg ólban tartani az állatot aztán leölni vadászás nélkül.

    Aztán jöttek a következő idióták és feltalálták a gőzzel meg árammal hajtott gépeket és traktorral szántottak és arattak... s hőzöngtek is a parasztok, hogy elveszik a munkájukat és szét is vertek pár gőzépet, mert az az ördög találmánya.

    Aztán jöttek ezek a barmok az internettel meg a számítógépeikkel és b.szod reklámfelületeket adnak el a pofátlanjai. Szerintem menjünk és verjük szét a szerverparkjukat, mert amúgy meg lopják a tartalmat is a mocskok és keresőmotort építettek rá!

    noindex, nofollow... hammer!!!
  • Ability
    #34
    Vagy valamilyen nagyvállalat áll emögött és a captchaval védett oldalaknál a saját szolgáltatásaik eléréséhez beteszik ugyan azt a képet, majd a felhasználó által megadott értékkel folytatják a védett oldal beindexelését. Ilyen világban élünk. :D

    A Proxyval meg az a baj, hogy a Google akkora sávszélességet igényel, hogy kénytelenek saját szerverparkjaik kapacitására hagyatkozni. Ezt pedig nem azért írtam le, mint bombabiztos megoldás, mert a user_agent-et sok böngészőben kézzel át lehet írni. De elvileg ezekre kötelezik őket. Ha pedig a keresőjükhöz gyűjtik az adatot, akkor úgyis bekerül oda (egyéb esetben csak saját célra lehet alkalmas), szóval kiderülne ez.

    Nem tudod megállítani szabályokkal a korrupciót, és én nem a Google-t tenném ezen toplista első helyére. Sőt, szerintem példás az üzleti modelljük, még ha nem is tiszta akkor is.
  • andersh
    #33
    meta tageket és robots.txt-t figyelmen kívül hagyhatja, user-agentnek meg megad firefoxot és kész.
    és azokat az oldalakat ahonnan ki lett tiltva olyan ip-ről nézi ami valami proxy-n megy át hogy ne lehessen tudni, hogy az a google.

    de akkor ne a googlet mondjuk, lehet hogy ők tényleg betartanak minden szabályt. de mi van ha van egy titkos indexelő gép, ami indexeli az egész netet és archiválja, mindent amit csak lehet. és azt nem érdekli semmi meta tag meg robots.txt stb.

    de a captcha az tényleg védhet beindexelés ellen (ha elég erős).
  • Ability
    #32
    A Google is lehetőséget biztosít az oldalad eltávolítására a keresőjükből, illetve az adatvédelmi előírásoknak megfelelően ők nem kerülhetik meg önkényesen a te "kiiktató" kódodat. Ha lenne ilyen, akkor már balhé lenne. Azt meg ne hidd, hogy egyenként kivételeket tesznek a világ összes kis hobbifejlesztésénél. De vannak durvább módszerek is, egyrészt a Google-nek kötelező a USER_AGENT-ben feltüntetni önmagát, illetve htaccess és host blokkolással is lehetséges. Továbbá vannak itt ugye a meta tag-ek, a robots.txt, stb... Hidd el, tartaniuk kell magukat hozzá, de ha feltételezzük, hogy mégsem így lenne, akkor is vannak drasztikusabb megoldások.

    Egyébként még mindig ki merem jelenteni: ha árulsz valamit, illetve szolgáltatást nyújtasz a neten, akkor a Google csak előnyödre válik, gyakorlatilag nélküle sosem lesz ismert az oldalad és vele együtt a szolgáltatásod sem. Ha esetleg valaki szoftverfejlesztő, akkor pedig nem a Google a legnagyobb ellensége, hanem azok, akik esetleg felteszik netre az amúgy fizetésköteles munkát.
  • andersh
    #31
    amit bárki más láthat azt a google is
    persze ha jelszó kell meg regisztráció vagy captcha akkor úgy megoldható h ne lássa

    vagy nemtom mire gondolsz
  • Ability
    #30
    "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye." Ez kb. ilyen volt. Ha nem értesz hozzá, akkor ne is kommentáld. Ha értesz hozzá, akkor vagy fejleszd még magad, vagy csak szimplán ne sarkíts. Kapásból lehetne mondani legalább 5 módszert erre. Van közte hatékonyabb, van közte kevésbé hatékony. Ha ilyen nagy internet ember vagy, akkor hogyhogy még nem hallottál a "minden nagyvállalat kitiltja a Google-t az oldalairól" dologról?

    Egyébként meg azon a ponton sem értem ezt az egész logikát, hogy ha valaki szolgáltatást nyújt, vagy terméket árusít ... akármi... a google csak növeli a látogatók számát, pozitívan hat az egész oldalra/cégre nézve.
  • andersh
    #29
    "könnyen megoldható hogy a lapról kitiltják a Google indexelő-robotjait."

    hogy lenne már megoldható... attól hogy beteszed a robots.txt-be hogy ne indexelje be attól még leszarhatja és beindexelheti
  • Ability
    #28
    Igen, csak ha te hozad volna létre a Facebook-ot és te lennél a tulajdonos, akkor arra annyira nagy kereslet van, hogy képesek csillagásztai összegeket kiadni érte. A kis hobbifejlesztésekre meg kb. szarnak.

    Skynet85: nekem is hasonló a hozzáállásom. Van STEAM-em, vettem rajta drága Left4Dead-et szinte még premier időszakban, van rajta másik 20 eredeti játék is. Mostanában pedig Linuxot használok szabad szoftverekkel. De ezt az egész nem egy elvi kérdésként jött fel, nem érdekel kik warezolnak. Én is warezoltam. Egész Mo. warezol. Csak a mértékben vannak különbségek, de engem hidegen hagy a téma. Csak azért hoztam fel, mert képmutatónak és álszendnek tartottam a megválaszolt komment szerzőjét.

    ui.: mások szlogenje mögé bújva? A Google ha akar valamit, akkor felvásárolja. Ha pedig a weblapok beindexeléséről van szó, akkor könnyen megoldható hogy a lapról kitiltják a Google indexelő-robotjait.
  • Tetsuo
    #27
    Pontosan.
  • Tetsuo
    #26
    "ha mégis érdekelné őket és a túlárazott értékénél 10x többért fel szeretnék várásolni."
    LOL Persze, mert a kamposorruak arrol hiresek, hogy tulfizetnek teged..
    A Google nem egy jotekonysagi intezmeny, hanem egy kokemeny biznisz, egy uthenger.
    A monopol cegek alapveto termeszete mindig ugyanolyan, nincs kivetel.
    A Google-t ugyanazok a celok vezerlik mint a Monsanto-t, vagy a Shell-t. Ebredj fel!
  • Tetsuo
    #25
    A Piratebayt mar nem nehez leelozni :)
  • Tetsuo
    #24
    Rad nem mondana senki, csak a mar teged reggelire megevo Deutsche Telekomra..
  • Skynet85
    #23
    Nah akkor hagy írjak én is, gyorsan lerendezem a hsz-re a feedback-et annyival, hogy igen, eredeti a winem steamen veszek pl 1-2 dolcsiért stalkert meg cs-t amikor akciós, vagy épp 1k-ér mass effectet stb kezdek leszokni a warezról filmet 1 hónapban kb 1-et nézek és azt is megbánom, fejlesztői szoftverekből ingyenes alternatívákat használok viszont van egy ps css-em eredetiben is, de azt se használom :D

    Akkor most a mondani való: GG-t, ha most 10 részre kapnák is késő volna, minden vackot amit tudnak ingyenessé tesznek, aztán akinek megfelel használja, vagy sem, cserébe minden ami átfut rajtuk meg is marad nekik, persze lehet azt mondani, hogy nem kötelező használni... igen most még... Nah, de majd a számítási felhő, lehet összeesküvés elmélettel vádolni, de GG egy dologra megy az online OS és és az otthoni terminál kombóra. Minden fejlesztésből kitűnik, hogy amilyen hamar csak lehet szeretnék kiütni a nyeregből az offline os-t, és helyette megalkotni a maguk kis online világát, Te szépen bekapcsolod otthon a monitort lesz egy billed meg egy egér, és minden mást a GG intéz. Persze jótékonyságból, csak az a pici bökkenő lesz, hogy privát infó, mint olyan, csak papíron fog létezni.

    Az pedig, hogy mindenféle szlogen mögé bújva mások szellemi vagyonát felhasználva építik a maguk kis reklám piacát, pofátlanság és gusztustalan. Könnyű mások alkotásait ingyenessé téve saját reklám felületek kialakítani, miközben hangoztatjuk, hogy óóó mi vagyunk az online világ keresztes lovagjai, akik a Te két szemedért mindent elérhetővé teszünk a számodra.

    Vannak innovatív fejlesztéseik amik nagyon hasznosak, ezt senki nem cáfolja, vagy ha igen akkor hazudik, de van annak az éremnek egy nagyon sötét másik oldala is.
  • Gerygrey
    #22
    A Google docs is egy remek szolgáltatás, nálam teljesen kiváltja a MS Office-t. Szerintem az otthoni átlagfelhasználók 99 százalékának igényeit bőségesen kielégíti a docs.
  • djmirage
    #21
    Ha van egy céged te is ezt tennéd. ÍTerjeszkednél, hiszen ez a célod... Akinek meg nem sikerült a piacok meghódítása most irigyen perel, és anyázza a google-t. Ne értsetek félre, nem védem őket, én az irigy majmokat utálom csak, akik pénzt akarnak kicsikarni a guglitól, ha más normális úton nem tudnak pénzhez jutni. Amúgy meg messzemenően a google-nek vannak a legjobb szolgáltatásai amikre nekem szükségem van/használok. Nem a guglit kell anyázni, hanem csinálni egy jobbat mint amit ő csinált. Egészen addig amíg ilyen mikrofos szar cégek vannak begyöpösödött agyú vezetőkkel, ez nem fog menni.
  • Ability
    #20
    A Google egy innovatív banda, vannak jó termékei/szolgáltatásai mint például a GMail, Chrome illetve az Android és a Wave ha majd kiforrottak lesznek. Viszont hogy negatívat is mondjak: néha én is túlzásnak érzem már ezt a nagy terjeszkedést, hogy a piac minden szegletébe próbálnak betörni. Nekem nincs bajom az adatvédelmi kérdésekkel, csak kicsit már gusztustalan.
  • andersh
    #19
    ezért van kihúzva még a mikrofon is ha nem használom
  • Ability
    #18
    Hülyét kapok tőletek, ti vagytok a végzetem, komolyan. :D

    Azok a "könyvek" konkrétan olyan régiek, hogy digitalizálni sem tudják őket, nemhogy még szerzői jogvédelem is legyen rajtuk. Valamilyen jogvédelem alatt egyes helyeken talál állhatnak, de ez már nem "lopás" kérdése. De gondolom ha neked szükséged van Photoshop-ra a munkádhoz, akkor megveszed majdnem egy milla összegért, ugye? Eredeti a Windowsod is? Szoktál filmeket nézni? És zenét hallgatni? Minden album és szám eredtiben van meg? Na akkor ki az aki annyira védeni akarja a szerzői jogokat? Amúgy egyszer rágd át magad egy Windows EULA-n, majd meglepődsz milyen -- a Googlenél ezerszer -- extrém dolgok vannak benne. Sőt, úgy általában bármilyen szoftvernél, terméknél ez van.

    ui.: a google figyel miközben pornót nézel, sőt, a webkamerádat kijátszva rögzítik is azt. :)

    uui.: ne hidd, hogy a google olyan rossz, gonosz, csúnya nagy cég, hogy ellopják a programodat. :( Bár gondolom örülnél mint majom a farkának ha mégis érdekelné őket és a túlárazott értékénél 10x többért fel szeretnék várásolni.
  • andersh
    #17
    nem is olvasom tovább a bevezetőnél
    a dropbox két gigát ad (ingyen, és ha meghívsz pár embert akkor 3Gigás lesz) és bármekkora filet fel lehet tölteni (és bármilyet)
  • hdo
    #16
    De igenis a google a probléma, mert nekik megvan az erőforrásuk hozzá, hogy pofátlan mennyiségű adatot tudjanak megosztani, és azt is teszik! Komolyan már azon se csodálkoznék ha egy-egy torrent portál is beficcenne a szolgáltatások közé! :D
  • FoodLFG
    #15
    "mocskosul nem tisztelik a szerzői jogvédelmet"
    És akkó mi van ? Ez itt az internet, mindenki leszarja a szerzői jogokat. És ezt a tendenciát nem is a google hozta magával, hanem a gyors tartalommegosztás képessége. A google csak az emberek információéhségére és megosztási vágyára építkezik. Ideje átírni az ezzel kapcsolatos jogszabályokat, mert nem a google itt a legnagyobb probléma...
  • zeli
    #14
    Mostanában minden a Google-ről szól. Minden napra jut egy cikk róla...
  • hdo
    #13
    Nem értem ez hogy jön ide, felvilágosítanál?

    passatgt:
    A szabadidőmben szoftvert fejlesztek másodmagammal 4 különböző projekthez, és cégalapítás előtt állok/állunk másfél hónappal, szerinted? :)
  • passatgt
    #12
    eula egy bug volt
    nyílt forráskódú, bárki megnézheti hogyan gyűjti rólad az adatot, amit nem gyűjt...

    aztán google docs-ra meg feltöltöm a vizsgára való tételeimet etc..., mégis mit kezdenek vele? Felőlem azt csinálnak vele amit akarnak. Akit meg zavar, nem használja, probléma megoldva.
  • zola2000
    #11
    sőt a google a legjobb torrent kereső, nem a piratebay.
  • RecoPhile
    #10
    Volt is egy pár éve PC guruban olyan cikk, hogy kábé hány terra adatforgalmuk van és hálozatról, hogy mekkora. :D Gondolom most már ennek 2x igaz akkorihoz képest.
  • RecoPhile
    #9
    Gondolom akkor eredetiben veszed összes szofvert, zenét, filmet stb.? :D
  • hdo
    #8
    Aham, értem. A google is ezen a véleményen van, például jogvédett könyveket szkennel be, és feltölti, hogy használjátok ... mocskosul nem tisztelik a szerzői jogvédelmet, és erre az egyik legjobb pénda az első verziós chrome EULA! De ha neked nem számít, nincs semmiféle olyan információ forgalmad, ami szeretnéd hogy a saját tulajdonod maradjon, és ne legyen mindenki számára elérhető, ha a google úgy dönt hogy ezt bizony többen is hasznosnak találnák, akkor nem szóltam! :D
  • djmirage
    #7
    Miért nem lehet egyszerűen csak arra következtetni, hogy szolgáltatást nyújtanak? Ha én most kitalálok vmi olyat mint az iwiw, és annyira jó lesz, hogy mindenki regel rá, egyből rámmondják, hogy adatokat gyűjtök, és monopolhelyzetet teremtek... Pedig én csak kitaláltam valamit, és feltöltöttem, h használjátok... :)
  • hdo
    #6
    Pontosan, és ez az újabb hecc is csak arra irányul, hogy mégtöbb információ birtokában legyenek!
  • Tetsuo
    #5
    Nem veletlenul vannak felelmek a monopol helyzetevel kapcsolatban..
  • hdo
    #4
    De akkoris, ezek szerintem már exabájtban gondolkoznak, félelmetes!
  • Andr0
    #3
    kb 1 éve volt egy cikk itt az sg-n arról hogy a google olyan szerver 'kígyókat' akar telepíteni a tengerbe ami a víz áramlásából nyer energiát+hűti magát, szerintem van már pár nekik:D lehet onnan.
  • hdo
    #2
    Felfoghatatlan számomra, hogy honnan van ennyi tárhelyük.
  • Tetsuo
    #1
    Hu de jo.