Nyomoz a rendőrség a PPO.hu ügyében
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Félretéve a viccet, az elején nem is rémlik, hogy lett volna bármi egyéb szolgáltatása a matricavásárláson kívül. Még a végén ki fog derülni, hogy ez is valami állami pénzen létrehozott fityfene, és felmarkolták a sok zsetont, amire ráhúztak egy 500 forintos weboldalt, hogy úgy nézzen ki, hogy dolgoztak vele, aztán csinálnak egy ilyen balhét, ami miatt hivatalosan is bezárhatják a boltot, megtartva a papíron elköltött zsetont. Na meg még keresnek is vele, mert gondolom ezt a pénzt sem kell majd visszaadni. Ha más nem valami ügyvéd leköltségeli nekik mint perre költött zsetont. Tudom már nagyon elrugaszkodtam, csak azért nem jó érzés kizsebeltnek lenni, ezért foglalkoztat a téma. Ráadásul ahogy mennek itt a dolgok még ennél durvább verziót is simán kinéznék az államból...........
Hidd el, hogy ha további követelés van a számla felé (mert pl. az egyenlege nulla), akkor azt nem felejti el a rendszer, így ha utalsz rá valami zsetont, a korábbi követelés miatt azonnal levonódik a szükséges összeg. Ha ez még mindig nulla, akkor várni fog a következõ utalásig és így megy egészen addig, amíg a követelés nem teljesül. Persze itt jön useroldali csavar: nem szükséges azt a (virtuális) számlát továbbra is használni...<#vigyor>#vigyor>
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"
Már a szolgáltatáspalettájuk is röhejes: egyenlegfeltöltés...bazmeg kb 3 lépésenként az utcán van bankautomata, ahol sima kártyás vásárlásnak számító tranzakcióként lehet egyenleget tölteni. Ha ezek nem elérhetõek, akkor valszeg a ppo.hu-n sem tudna az ember egyenleget feltölteni. Vagy netbankon keresztül némely banknál. Lottózás...dettó. Olyan bazári cég ez, mint a mobilcsengõhangokat meg háttérképeket 1500 Ft/ SMS árban küldözgetõ cégek. Mai korban, amikor telefonok minden formátumot lejátszanak és százféleképp lehet PC-re kötni õket és felnyomni rájuk mindenféle tartalmat...
Valóban szabályozás után kiált a webes kereskedelem mert zavaros a helyzet és abban könnyû halászni...
A ppora ha belépek még most sem érem el a saját kártyaadataimat van ugyan egy ilyen menüpont, de az "fejlesztés alatt" felirattal vár, ráadásul a telefonszámomon és nevemen kívül semmi adatom nem jelenik meg az "számlázási és egyéb adataim" menüpont alatt. Szóval ez nem az a tipikus eset, hogy a hülye felhasználó orrba szájba kiadja az adatait, aztán meg sír, hogy lenyúlták a pénzét.
Az egyetlen hibát ott követtük el, hogy megbíztunk annyira az állami autópályával kapcsolatos matrica ügyintézésben, mint te a "vadidegen" amazon-ban. Szerintem kár kifejteni, hogy mennyire szánalmas, hogy ilyen összehasonlítást lehet tenni.
Azért nézzünk szembe a tényekkel: hdo-nak igencsak igaza van abban, hogy aki ilyen - fõképp magyarországi* - regisztrációnál megadja a bankkártyája adatait, tényleg nem egészen komplett.
Nem véletlenül alakultak ki ugyanis a mindennapi használatra a háromoldalú fizetési tranzakciók: a kereskedõ tudja, hogy mit veszel, de nem tudja, mivel fizetsz; a bankod tudja mivel fizetsz, de nem tudja mit viszel, csak azt, hogy mennyiért. Éppen ezért mindenki csak a tevékenysége folytatásához szükséges adatokat kezeli: a kereskedõ a rendelési adatokat, a bank pedig a fizetési adatokat, a kettõ közt mindössze annyi kapcsolat van, hogy fizetéskor a bank küld egy értesítést a kereskedõnek a fizetési tranzakció sikerességérõl. Aki megadja a kereskedõnek a fizetési adatait, hát az finoman szólva nem volt okos ötlet.
Az elektronikus vásárlásra pedig pont az ilyen trükközések elkerülése végett használok virtuális kártyát elkülönített alszámlával. (Minden normális banknál van online vagy elektronikus számlacsomag, ami egyrészt a netbankos fizetéseket preferálja a tranzakciós díjaival, másrészt kínál ilyen virtuális kártyás megoldást a netes fizetésekhez.) Igen, abból a szempontból nehézkes, hogy minden tranzakció elõtt át kell utalni az összeget az alszámlára, de nem is voltak, nem is lesznek ilyen problémáim soha, pedig már szinte minden pénzügyemet a neten intézek, az Amazonos rendeléstõl kezdve a Beatport-os zenevásárláson át a MÁV-os jegyrendelésig.
*: azért írom, hogy magyarországi, mert pl. azért az Amazonnak én is megadtam közvetlenül a kártyaadataimat, de azért nem hiszem, hogy megjátszanának egy ilyen lépést. Ha pedig mégis, akkor sok sikert az alszámlán levõ 1-5 Ft-okhoz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Emlékszik még itt valaki az IL Ferro ügyre? Ott sokkal nagyobb pénzt buktak emberek, nem kevesen szenvedtek kárt és nem történt semmi. Akik elvitték a pénzt teljesen felszívódtak.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Szóval nem jól látod, hogy kik azok, akik hõbörögnek.
A netrisk is ingyenes pl. mivel õk nem a júzert húzzák le, hanem a biztosítókat, mivel brókerek. Számtalan VALÓBAN ingyenes szolgáltatás van a neten. Meg vannak ezek a kamuingyenes szolik, akik késõbb karnak illegálisan lehúzni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Azok, akik csak akkor adtak meg ilyen adatot mikor kifejezetten matricát vásároltak, õk tényleg gyanútlanul lettek átverve.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ezt úgy lehet korrekten megoldani, hogy mikor fizetõssé válik a szolgáltatás, értesítik a júzereket és ha mondjuk egy hónapon belül nem lépnek be és nem fogadják el egyértelmûen a feltételeket a honlapon, akkor törlik õket a rendszerbõl (esetleg felfüggesztik, az 1xûbb és könnyen vissza lehet hozni a júzert, ha kéri). De semmiképpen!!!! nem vehetnek le tõlük pénzt a további engedélyük alapján, mivel õk anno az aktuális matrica vásárlásakor egyeztek bele, hogy annak árát levonják tõlük ÉS SEMMI EGYÉB költségük nincs ezzel.
Ez itt egyértelmûen NAGYON durva csalás, nem véletlen nyomoznak.
Erre majd a bankoknak/honlapüzemeltetõknek is lépniük kell, mert ezt bárki megjátszhatja a továbbiakban is...
Már elnézést, de igencsak kikívánkozott belõlem pár alpári jelzõ, hogy ki az a ..... aki képes ingyenes regisztrációnál bankkártya adatot megadni. Eleve az, hogy ingyenes a szolgáltatás, de meg kell adnod egy bankkártya számot függetlenül attól hogy akarsz-e a továbbiakban fizetõs szolgáltatásokat használni-e vagy nem, kicsit nem gyanús?
Aki lyennek minden további nélkül bedõl az meg is érdemli!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
- Vagy van két számlád és amelyikrõl online fizetsz, arra csak annyit utalsz éppen, amennyi kell (netbankkal ez semmi idõ).
- Elvileg itt sem lett volna baj, mert régen a bank honlapjára irányítottak fizetésre és ott kellett megadnod a kártyaadataidat, csak aztán áttértek a direkt kártyaadat gyûjtésre, ami efféle bûncselekményekre ad lehetõséget.
- Van rá lehetõség némelyik számlánál, hogy minden tranzakciót külön jóvá kell hagyni (emlékeim szerint).
- Volt olyan lehetõség, hogy egyszer élõ kártyaszám valamék banknál, de ott is megszûnt (azaz ha vontak róla, megszûnik automatikusan a kártyaszám).
De a legbiztosabb, ha nem adod ki a kártyaszámodat (meg úgy semmi mást sem). Én is vettem neten ezt-azt, de mindig "utólagos fizetéssel a futárnak" módon. Igaz ez autópálya matricánál nem jön be, úgyhogy bukta.
Lassan meg kellene szokni h elolvasni h mit is irunk alá, v kinek adjuk ki a bankártya adatainkat, s akkor talán nem leszenk olyanok h egy IQ teszt után elöfizet az ember egy havi 3000Ft-os szolgáltatásra, csak mert nem olvassa el az apróbetüt.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mellesleg megkértem a bankot, hogy ppo többet ne vehessen le mostantól, mert nem adok rá engedélyt. Azt mondták, ezt csak a bankkártyám érvénytelenítésével tehetem meg (új bankkártya díja 6k). szuper.
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
A cikkhez meg csak annyit, hogy volt-e visszaélés, vagy sem, hogy én még anno ingyenesen regisztráltam kizárólag autópálya matrica vásárlás miatt. Egy jó ideje már nem is használom, mert nem ment a bankkártyás fizetés, áttértem SMS-re. Levelet nem kaptam a változtatásokról, csak a hülye lottójukról. Belépéskor pedig nem dobott fel felugró ablakot, hogy fogadjam el az új szabályzatot. Persze belépni is csak azután léptem be, hogy jött a balhé, és lecsekkoltam a dolgokat, Szóval nem tudom honnan kellett volna tudnom, és nem hiszem, hogy az én beleegyezésem nélkül bárki szerzõdhetne velem. Az, hogy ehhez még OTPs segítséget is kapott csak még aggasztóbbá teszi a dolgot. Az is érdekes körülmény, hogy érdekes módon éppen akkor nem volt elérhetõ a portál, amikor ez az egész történt. Karbantartás volt, és ügyfélszolgálatot sem lehetett elérni.
És még az utolsó szösszenet, hogy elviekben az online vásárlás miatt fizettem a kényelmi díjat, és a törvényben valami olyasmi is van, hogy egyazon szolgáltatásért nem lehet kétszer pénzt kérni. Ráadásul az, hogy az állami autópályákra egy külsõs cégnél lehet elektronikus jegyet venni, és ezért éves díjat számol fel, ez megintcsak fura, kétlem hogy elfogadná bárki is azt, hogy a vonatjegy online vásárlásához éves adminisztrációs költséget is felszámolnak neki, vagy a BKV jegyeladó legombolja még pár ezerre a buszjegye mellé. Nah kidühöngtem magam, de sajnos nem hiszek benne, hogy a bûnösöket megbüntetik. Valaki megint megpattan a hirtelen beszedett zsetonnal, és röhög nagyokat. Ha lelövöm, akkor engem viszont lecsuknak emberölésért... Hogy is van ez? 😞 😞 😞