41521
-
#4971 ezt lejjebb megtalálod Peti!!
2010. szept. 24. 19:19 | #4897 -
#4970 Ez Jó!! -
#4969 ugy látom Sandro Deejay-ről beszéltek aki a Laza rádióban müsorvezető:-))
-
#4968 Köszönöm szépen Okiland a Munkádat! -
carbit #4967 Helló!
Nem akarok senkit se védeni,de én Budapest rádióból ismertem meg személyesen is.Az első zenéje az angyalból van ami saját szerzeménye.Igaz sok feldolgozása van,de ki ne próbálkozna a hangjával főleg ha kedveli ezt az irányzatot.Ja, ha jól tudom a dalszöveget is ő írja.A második dala is saját szerzemény (Égi tánc).Ha van időm és nem dolgozom halgatom a műsorát. -
#4966 Igaz, nem köszönte meg senki, de a letöltések számából ítélve nem dolgoztam hiába.
Itt a folytatása:
Trancemission - Naturally (The Factory Team Remix) (2010)
Varaderos - Eenie Meenie (A.R. Remix) (2010)
Thomas - Solo (A.R. Remix)
Mc. Boy - Never Knew I Needed (The Factory Team Remix) (2010)
Lawrence - In My Head (A.R. Remix) (2010)
Angelica - I Want to Know What Love Is (The A.R. Remix) (2010) -
Trend Boy #4965 Ne is csodálkozz, inkább keresd Pataki Sándor műsorát :), ott majd ismerős hanga lelsz. Annak idején Budapest rádió, Majd Gazdasági rádió, most meg valami internetes rádión nyomja a Euro-italo motyókat.
Nekem csak két problémám van ezzel a zenélgetésével. 1: minden zenéje valahonnan copy, és a szöveg is, csak angolból magyarra fordítva, és igazítva. Sok zenéje, mert van pár, két zenéből van össze kovácsolva, innen egy kis zene, onnan egy kis szöveg, effect, stb...
De lehet ez másoknak bejön...
-
#4964 semmi baj örülünk ha aktiv vagy ez csak jó dolog a fórumnak:-) -
#4963 Ebben az esetben: Bocsi!! -
#4962 igen volt,de köszi szépen!inkább kétszer mint egyszer sem :-)) -
#4961 Juan Martinez Presents Mark Ashley - It's All Over(2010)
Juan Martinez Presents Mark Ashley - It's All Over(Juan Martinez Dance Mix) 4:18
http://www10.zippyshare.com/v/62572606/file.html
-
#4960 Ez volt már?
Juan Martinez present F.R.David-words(2010)
http://www10.zippyshare.com/v/37444879/file.html -
#4959 akinek megvan ne szerénykedjen tegye fel bátran! köszönjük előre is! -
#4958 Igaz még csak bemutató 128-as bitráta -
#4957 Siberian Heat and Elen Cora - Flute Cries 2010Cora -
Diamond Rain - Follow The Rainbow EP 2010
Tracklist:
1. Diamond Rain - Leave It For Tonight (4:45)
2. Diamond Rain - Need For Love (3:25)
3. Diamond Rain - Follow The Rainbow (5:13)
4. Diamond Rain - Above The Stars (Maxi Version) (7:13)
5. Diamond Rain - Wait Till The Night (3:59)
6. Diamond Rain - Dojd (4:48)
7. Diamond Rain - Tonight (4:28)
8. Diamond Rain - At Sea Side (5:55)
Download -
#4955 Szia Rics!
Nagyon köszönöm a Diamond Rain maxit!
Mostanában ez a hölgy zenéje nagyon elnyerte a tetszésemet.
Kísértetiesen hasonlít Elen Cora stílusára,talán nem véletlenül.
Ha ezen számokon kívül ami a lejátszóban látsz van még valami a tarsolyodba kérlek ne fogd vissza magad.
Azon meg külön el kell gondolkoznom hogy amit Leontyn pont egy hónapja vár már, arról én miért nem tudok! -
#4954 Sziasztok!
Látom szépen kulturáltan megy az infó csere Italo dolgokban.
Sok hasznos dolgot megtudtam belőle én. -
#4953 csak még nem hallottam.... -
carbit #4952 Köszi!Ismerős jelszó. -
#4951 jól informált vagy barátom:-)) -
#4950 ja, 86-ban adták ki, 45-ös kislemezen is megjelent. -
#4949 egy Supra hits válogatáson van meg kazettán:-)) -
#4948 én már igen 80-as évekbeli kiadás az is -
#4947 erről jut eszembe, Lady Fantasy Pataki Attilától felkerülhetne, mert még sosem hallottam. -
#4946 na jó, fogjuk rá, de csak erősen.... -
#4945 Ricky Mash-t se hagyjuk ki Zoltán Erikát:-)) -
#4944 akkor vitatkozz 10%-ban. -
#4943 Master Voice-t direkt nem említettem, hisz ők 90-ben lettek igazán ismertek, s azt is leginkább azért, mert csináltak egy How old are you (rap) feldolgozást,ami az olasz diszkólistát egy hétig vezette, volt ég talán 1 vagy 2 olyan számuk,ami ehető, de összességében nem csináltak komoly és saját italodiszkó zenét.
Ha már magyarok,akkor magyarosított feldogozásokkal nálam nyerő lett DISCO DREAMS & DIVINE POET formáció 94-es kiadatlan albuma, bár már ez is elég kései megjelenés volt mondjuk úgy 10 évvel....
-
#4942 szép levezetés volt pár dologban vitatkoznék de 90%-ban igaz -
#4941 Emlitsük meg a magyarokat is a gyöngyszemek közt:-)) Master Voice pl:-) -
#4940 ja és még egy valami, az italodiszkót,mint a legtöbb alap stílusú zenei irányzatot egy dologról lehet majdnem biztosan felismerni vagy megkülönböztetni másoktól évjárattól függetlenül, és ez pedig az, hogy ÉRZED, hogy a zene,amit hallgatsz (a lüktetése, ritmusa, dallamvezetése, érzelme) nem lehet más,csakis italodiszkó!
Ez persze igaz a legtöbb alap zenei stílusra is,aminek van annyi jellegzetes jegye,mint egy italodiszkónak.
-
#4939 az italo stílus pedig önmagában nem pontosan meghatározható, ugyanis jelentős különbségek vannak az italo előtag után következő szó és a hozzá tartozó évtized összefüggéseiben
-italo (mint a szó jelentése is tükrözi majdnem mindem olasz(os) zene is ide tartozik)
-italo disco (a mi értelmezésünkben a 80-as évek európai diszkózenéi) ez a klasszikus vonulat
-italo house (a 90-es évek első felében rügyedző house stílus,mely a techno és dancefloor alapjaiból is építkezik)
-italo dance (nu-italo) (a 9x-es évek elején induló, de leginkább a millenium óta hóditó dancefloor-os eurodance-es maszlagok keveréke)
-italian disco (a legtöbb olasz stílusú zenei irányzatot bele lehet gyűrni, akár Al Bano és Romina Power-t is)
természetesen mindegyik kifejezés korábbi zenei gyökerekből táplálkozik, illetve lehet 1-1 számot, előadót találni,akinél már felfedezhetőek voltak a majdani új stílusok alapjai.
és valóban, a legtöbb italo disco előadó olasz, német, spanyol, kanadai, svéd, és holland volt, de akadt néhány gyöngyszem görög, svájci, osztrák, szerb, usa, mexikói és lengyel előadóktól is.
érdekesség, hogy pl. Olaszországban nagyon kevesen ismerik az italodiszkót, s az előadók országain kívül Japánban, az oroszonál és úgy általában a KGST volt országaiban volt a legnépszerűbb ez a stílus.
-
köszönöm a te kommentálásodat is Dióka! -
#4937 Hát ezt tényleg elég szabadon értelmezted, hogy a "jegyzik" neked mit jelent, azon lehetne elmélkedni, de az "italo disco" (magyarosan: italodiszkó), mint önálló és más hasonló elektronikus zenéktől jól megkülönböztethető, pontosabban behatárolható zenei stílusjegy és gyűjtőfogalom a 80-as évek elején (82-83) keletkezett, s nem 76-ban, tehát az ITALODISZKÓ a 80-as évektől számít italo disco-nak!
Az, hogy a zenei irányzatok összeolvadását korábbra lehet datálni, az minden új műfajnál értelmszerű, hisz lett valamikből...
a space beütést egy klasszikus italodiszkóban nem is erőltetném, hisz a műfaj fénykorában (82-88-ig) ezek a zenék kifejezetten megkülönböztethetőek voltak, mind a 70-es évek végi space-es űrodessziáktól, mind a 83-től megjelenő spacesynth stílustól, legfőképp a jellemző alap basszus és dobritmusuk miatt is. -
#4936 most már legalább én is tisztában vagyok vele!!! -
#4935 köszönöm ez nagyon kimerítő válasz volt Codi barátom!!
-
rics78 #4934 bocsánat, jelszó: musica -
carbit #4933 Szia!
Köszi.A jelszót nem tudod véletlenül. -
#4932 Az Italo Discot 1976 - tól "jegyzik". Szintetizátorok, dobgépek, elektronikus szűrők, emberi hang átalakítók (vocoderek) halmazára épülő néha space beütésű dallamos muzsika. Főleg az Olaszok, Németek,Hollandok és Spanyolok nyomultak ezen a területen...
(Wikipedia után szabadon)