NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaposi1
Az év zenei csemegéje.
Nagyon szépen köszi a megosztást.<#worship>
Bizony nem semmi nóta volt ez 1986-ban.
Óriási zene!

Kolbasz Boyz - The Kolbasz (1986)

Kóstold meg a kolbászom! Hatalmas!!! <#wow1><#taps>
Utoljára szerkesztette: kaposi1, 2014.09.11. 11:01:56

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Musachy
Magyar italo disco 1986-ból <#bee1> Nem nu italo, de mégis új...

imo :) science fiction is science fact

Tudom, hogy volt, de éppen most hallgatom, és szerintem nem baj ha újra előkerül itt is ez a remek zene.

Dyva-I Know (Extended First Version)

A "new italo" egy kitalált kategória, a retro, azaz 80-as évekbeli diszkó stílusú, de új keletű zenékre. Nálam ebbe beletartozik minden olyan nóta, ami hangzásvilágában közelít a 80-as évek diszkóiban futó zenékhez (pl. eurodisco, hi-rng stb.) Ebbe a kategóriába én úgy gondolom belefér minden zene, amit felteszek. Ha nem, akkor szólok! <#nevetes1>

Choose your weapon!

amaximus
na, ezek bejönnek!!! <#eljen> YÓK!

nagyon nem nyúitaló, aztán nehogy gond legyen! 😊

Amiket kiteszek, az egy sem szerepelt még itt, az meg hogy mennyire új vagy régi, nehéz kérdés. Abból indulok ki, mivel elég sokat keresgetek a neten, ha valami nekem új, akkor az emberek többségének is az lesz. Az "új"-ba a remixeket is beletartoznak. Most is van 20-30 ilyen zeném, csak mivel pakolgatom ki a blogomba is őket, nem rakok ki mindent egyszerre, de a jobbakat azért mindig felteszem ide is. <#wave>

Choose your weapon!

amaximus
persze, hogy nem lerágott. ha nem is mind nézem, de szoktam tallózni a hozományaid közt. arra gondoltam, hogy alkalmadtán itt még nem szereplő újabbakkat is hozhatsz 'meglepinek'. bár e fórum alapcélja végülis pont ez. <#vigyor>
Ha végignézed, amiket dobni szoktam, egyik sem lerágott csont! <#wave>

Choose your weapon!

amaximus
a Mox akár kínai is lehet,azt is elhinném, tényleg soha semmit sem halottam erről a mox-ról, más mox-okról más stlusokban igen. 😊
Én semmit sem végzek ekvalézeren, én a rendszert szabtam magamra, nem a zenét (persze egy alapszint normalizálás még belefér), nekem teljesen lineáris (bemért és beállitott) rendszerem van (kb 20 évnyi kommersz szarakodás után),csak egy bekapcs és hangerő gomb van, semmi más,mivel nem is kell más. 😊 és így azonnal kihallani a problémákat. amik úgy nagyátlagban a megjelent zenék 90%-át érintik. 😊 A fő okok összetettek. Van bőven annyi referencia audiofil, illetve megfelelő minőségű maszterrel kiadott zeném, hogy legyen mihez viszonyítani, persze ezen zenék egyike sem érhet az árnyéka nyomába sem egy valóban minőségi hangzásnak, igaz ehhez kell egy megfelelő hangrendszer, fejhallgató, és hallás is.
AZ E remixet én nem bántom tovább, de emlékeim szerint a 80asban sem kellett ennyire lemenni a minőségben,akár a 10. kazettamásolat után sem. 😊 igaz, van olyan zene, aminek valóban örülnék, ha így meglenne, de ez nem az. 😊 persze szívesen meghallgatom más véleményét is, de csak túlragoznánk. 😊
Majd dobj valami jót,a hasonlo meglepiknek örülök. <#vigyor0> mára léptem. szia
A MOX asszem amcsi, nem új, de nem hiszem, h nagyon hallotta volna eddig bárki is.
A hangszínekre visszatérve: én a saját cuccomhoz állítom be a hangszíneket, nem mondom, h tökéletesen szól, de az eredetinél jobb (nem minőségi cucc szól nálam).
Uezt szerintem te is elvégzed az ekvalizeren, nyilván a saját füledre illetve a rendszeredre szabva. Általában tetszik az embereknek, mert a hangerősséget is beállítom, nincs olyan, h az egyik nótát nem lehet hallani, a másiktól pedig megsüketül az ember. Akinek meg nem tetszik, az kikeresi a netről és letölti máshonnan. A Eugen eredetije jól túl lehetett vezérelve, ennek a tipikus jegyeit viseli, bár konkrétan nem emlékszem, mert sok zene megy keresztül a kezeimen. De mindig azt mondom, ez előtt a minőség előtt a 80-as években leborultunk volna, amikor isten tudja, az eredetinek hányadik másolat jutott el hozzánk.
Van amit meg lehet keresni losslessben, de ezek nem azok a nóták... A levelezést pedig, az előadókkal, meghagyom a Kaposi Lacinak. <#wink>

Choose your weapon!

amaximus
köszi az ajánlókat! <#worship>
maradjunk a kettönél! 😊

Neon csávó - ezt még nem ismertem régről, nyilván,mert ez még elég friss májusi orosz-ukrán kooprodukció,némi Project-A közreműködéssel 😊 de a zene kurva jó,
a magasakat az eredetihez képest nagyon megszalasztottad, megfájdult a fülem,maradjunk az eredeti kiadásnál,ami minöségben szintén nem jó, de a hangfeldolgozó részlegemet jobban kíméli az extrém terheléstöl. 😊.

a Mox is jó, ez is valami mostani orosz érdekeltségű alkotás lehet, de semmit nem tudok róla

Eugene remix egész jó lett volna, ha nem lenne abszolút (de tényleg ) hallgathatatlan minőségű, ebben mondjuk annyi a remix, hogy kapott egy 90-es DJ beat-et,azt jónapot.

nálam 3 / 2 az egyenleg

Choose your weapon!

amaximus
diszko- és biográfiát most hagy ne irjak.a szám 91-es,és a jó bulik után a 92-ben kiadott lemezükre került.

amaximus
a "semmi nem történik" nem negatívum akart lenni, ahogy nem olvasol és értesz a soraim közt, hanem egyszerű tény! ezen nehogy elkezdjünk most egy parttalan eszmecserét. 😊
van egy nagyon jól eltalált alap bassline,ami 99,9%-ban változtatás nélkül megy végig, ezen pedig gyakorlatilag egy hangjegyni változtatás nélkül végigfut kb. 5-6x az a nem túlbonyolított dallamocska. nem kell ezt túllihegni, ettől még lehet valami jó, én is azt írtam, hogy "egész nap lehetne hallgatni!", de azért ez nem egy zenetörténelmi mérföldkő. sok ezer sláger áll hasonlóan egyszerű vagy ettől még egyszerűbb felépítésből,de attól még egyik sem nevezhető zeneileg összetettnek, izgalmasnak, max. élvezetesnek. nekem most ez utóbbi is elég. <#papakacsint>
kaposi1
Melyik az eredeti?
Most nincs időm keresgélni.
Légyszi infót róla.

"Semmi nem történik" Ja, a zenén kívül semmi. A nagy különbség, h ezt a nótát az ember akárhányszor meghallgatja, mindig kellemes érzése lesz tőle, más zenékkel ellentétben, amikből egyszeri is sok. Zene és zene közt ennyi a különbség. Direkt nem mondok ellenpéldát! <#wink>

Choose your weapon!

amaximus
tényleg jó,
túlzásba nem vitte a remixet P-80-as kolléga, semmi nem történik ebben a zenében, de sokszor egy velős alap bassline és némi retro dallamhang is elviszi az egészet, ez most pont olyan,amit egész nap lehetne hallgatni! <#nyes>

a 92-es eredeti viszont jól hozza az akkori líraibb hiphop dance vonalat.

kaposi1
Malchishnik - The Night (Pulse 80 Remix New Version 2014)

Úgy látszik másnak is tetszik.<#wink>

kaposi1
Szeptember végén CD & Vinyl.

Boris Zhivago - Love In Russia

Szeretem ezt a számot is.

Nem rossz.<#eljen>

Nekem ez is tetszik: Malchishnik-E2 80 Noch (Pulse 80 Italo Version)

kaposi1
Kellemes dallam valóban<#eljen>

kaposi1
Ha idézőjelbe teszed akkor az nem az én mondatom pontosan

Musachy
Vagyis "nem lehet egy napon említeni".

Fantasztikus dallama van ennek a nótának...

Malchishnik - The Night (Pulse 80 Remix) (New Version) (2014)

Choose your weapon!

kaposi1
P.M. <#wave>

shirak
nincs belőle egy jó minőségű példány?<#vigyor>

Play it loud!!

shirak
szia Tesvírem, rég beszéltünk.
holnap rádcsörögnék, kellene egy kis segítség/szakvélemény<#wave>

Play it loud!!

shirak
pedig jó nóta az, tuti sokan enekelnék vele (legalábbis a refrént<#nyes>)

Play it loud!!

Talán az alap-dallamból van hasonlóság.
De zeneileg két különböző szintű munka.<#awink>

kaposi1
New Clay Productions <#wink>

kaposi1
Egy nagyon jó zene és ez már valóban a teljes verzió úgy ahogy azt a vinyl-n kiadták.
Mert ami idáig a videómegosztókon volt csak különféle próbálkozások voltak. <#nevetes1>

HOUDINI' - TEMPTATION (Extended Version)
ITT

kaposi1
Meglepő hogy pont tőled hallom ezt Laci!<#wow1>
Bár igaz hogy a DJ Palmer lemeze sokkal ritkább mint a BCR kiadvány de szerintem klasszisokkal jobb is.
Ricky Mash-el épp a napokban beszéltem.<#nyes><#ravasz1>
Nagyon el van a tánc iskolájával de azért várja a levelemet amiben fel tennék neki pár kérdést ezzel a nevével kapcsolatban.<#crazya>
Egy srác megkérdezte tőle hogy miért van az hogy soha egyetlen élő fellépésükön nem hangzik el a Madonna című száma,
Miért van ez?
Erika válasza az volt hogy úgy gondolja már nem aktuális ez a dal és téma.
És ha belegondolunk sajnos igaza van. Pedig nagyon jó az a nóta is.

Wind 67
Ez azért nem bizti hogy így van. Ha annyit nyomtak volna belőle mint egyéb másból (Pl: Ivan -Fotonovella) ez is 10€ lenne. Annyira nem ászok ásza zene / szerintem. Ricky Mash-t is láttam már 125€-ért, legutóbb is 75€ volt. <#nemtudom>

Csak a WAV peregjen

kaposi1
Egy lapon se lehet említeni a két dalt.
A Computer Guy más kategória.<#finom>
Kicsit magasabban jegyzett ligában játszik.<#nyes>

Ez az Alan Brando (kicsit belehallom dj Palmer-computer guy-t,de valószínű,hogy csak én) szerintem jóra sikeredett,köszi a belinkelést !
Alan Brando - Heartbeat (Vocal Version)
<#nevetes1><#nevetes1>

Fred Ventura - Don't Give Up (Italoconnection Mix)
<#awink><#bdead>

kaposi1
Az lehet, de mostanában kiemelkedően jó zenéket alkot.<#taps>
Persze amiben nem ő énekel.<#fogmosas>

Musachy
Azért J. Mauronak van egy őrült tekintete.

kaposi1
Coming soon (october vinyl)

kaposi1
Starting to process the orders @ I Venti Records.

kaposi1
Szerintem az , István. <#nyes>

"És ha még arról a fantasztikus hírről is írhatnék ami ma még hét pecsétes titok"
Hidd el az már nem <#nyes>titok
Mintha csak a Vision Talk-ot hallanám! <#eljen>

SwedIT - Lost and Found (Radio version)

Choose your weapon!

Szerintem is hasonlit Moonlight Affair-re

Sziasztok!
POPUNATION --- это `ы NO ДЕЖАВЮ (Visual ROMANCE REMIX) EuroDisco
POPUNATION --- IT `s NIE Deja vu (Visual ROMANCE REMIX) Eurodisco
POPUNATION --- It `s NO Deja Vu (VISUAL ROMANCE REMIX) EURODISCO
😊
POPUNATION

kaposi1