NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És itt a pont. Semmi audiofil, de ne legyen tönkretéve a hangzás. Ha valaki brummogtatni vagy sziszegtetni akarja a zenéit, akkor használhatja a céleszközöket. Én nem.
imo :) science fiction is science fact
de mi az hogy kamureg vagyok, nem én regeltem vagy ki?
mögöttem most csak egy fal van,esküszöm! épp ülök. de a világ általában is fenntartja magának a hasonlóságot akár valós akár kitalált dolgokkal személyekkel.miért én kire hasonlítok? nekem is van valahol egy alteregom,az tuti.volt már, hogy odajöttek hozzám és nem a nevemen szólítottak,mint régi ismeröst,pedig sose láttam elötte 😊
Az I'm Feeling Alone' valóban rajta lesz a vinyl-n de nem önnáló maxit kap.
Egyébként az én véleményem az hogy ez a legjobb nótája idáig.
Nagyon nagyon örülök hogy elérhető lesz ebben a formátumban is végre.<#taps>#taps>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Igen! Ő a zenéivel magas szinvonalon képviseli a new-italo disco stílust,jó hangú énekes!
ItaloDisco4Ever !
Nem kell, hogy audiofil legyen egy zene akár régi akár mostani, csak legyen tisztességesen masterelve és kész már örülni is fogunk 😊 A jó master mp3-ban is "jól" szól még ha messze is kerül a high-endtől (vagy akárhogy nevezzük), míg egy szar master HD track-ként is csak egy szar master lesz 😞
Italo diszkóban én nem vagyok annyira otthon de emlékeim szerint az Antilles vinyl-el semmi bajom nem volt.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
No én ilyet még nem hallottam és a hangmérnökök is ennek az ellenkezőjét állítják. Ugyanis az hogy egy kocsiban, egy telefonon jól szoljon teljesen más szempontokat igényel mint mondjuk high-end berendezésen. Sajnos manapság digitáls vég esetén szinte mindent iTunes kompatibilisre masterelnek mert ott van a legnagyobb célcsoport. Így egyszeri pista mélykiemelt, magaskiemelt rendszerén teljesen jól fog szólni (a kocsiban is ez van általában), aztán rárakod egy pár milliós cuccra és sírva fakadsz, hogy hova dugtál el a dinamikát, az egységes hangzást... 😞
"Szerintem egy diszkózenénél teljesen lényegtelen a dinamika és a térérzet, mert se felvételkor, se most nem érdekel senkit."
Ezzel sem értek egyet, koromnál és mostani "kívánságaimnál fogva" kb 3 éve nem voltam diszkóban, de azért a jó diszkó zenét szívesen megveszem, hallgatom otthon buli nélkül is. Ha szarul szól akkor az igen kiábrándító...
"Az akkori technika, és gyenge minőségű lehallgató rendszerek miatt is ilyenek ezek a dalok."
Lemaradtam valamiről? A 70-es 80-as években bőven voltak olyan rendszerek az átlag háztartásban is nyugaton amelyek sok mai átlag eszközökön (pl házimozi erősítők) túltesznek még ma is hangzásilag, minőségileg.
"És ez a lényeg... szerintem persze 😊 Mert ezek, mondom még egyszer, diszkózenék 😊"
Ha ez így van akkor az nagyon szomorú, és egy újabb szög a fiatalság koporsójába 😞
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.16. 19:18:00
Igaz nem new Italo de nagyon kellemes hallgatható zenét játszanak szerintem.
Eurotix - Come And Hold Me
Téves. De azoknál mégis jobb és még néha tetszik is. Amúgy nem a méllyel van bajom, a basszusmenet mindig is kedvelt volt nekem (a nyolcvanas években is), de ez az erőszakolás nem jó.
Az pedig, hogy a mai fiatalok mit kezdenek vele, mire táncolnak vagy mire nem - hál' isten rohadtul nem érdekel. Viszont az ízlés nem magától lesz olyan amilyen. Ha rossz irányba megy, azért valaki felelős és nem biztos, hogy mindenkinek a hülyeséget kell követni, azért mert valaki egyszer kitalálta.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.16. 19:07:19
1. A masterelés nem egyenlő a keveréssel. A masterelés a felvételt a lehetőségekhez képest a csúcsra viszi. A jól masterelt anyag egyformán jól szól az olcsó és a nagyon drága rendszereken is, az autóban és a laptopon is. Figyelembe kell venni, hogy milyen zenét masterelünk. Ezek diszkó zenék, másként tánczene, magyarán clubzene. Akkor hogyan is kellene szólni, egy kluboknak készült dalnak? Gyanítom jazz, vagy klasszikus zene esetén más lenne a lényeg a munkámban. Szerintem egy diszkózenénél teljesen lényegtelen a dinamika és a térérzet, mert se felvételkor, se most nem érdekel senkit. Az akkori technika, és gyenge minőségű lehallgató rendszerek miatt is ilyenek ezek a dalok. Szerintem lineárban hallgatva egy normális cuccon nem fárasztó, sőt kicsit mai, picit bulis, és el kezd élni a dal. Buliban keverve pedig nem kínlódik az ember a hangszínezéssel a hatalmas eltérések miatt.
2. 2014 van, teljesen más a hangzásvilág a dalokban az RMS háború miatt, ezen lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz. 2014-ben engem zavar az italo disco felvételek szubmély tartomány hiánya. Valószínű, mivel én jelenleg is zenélek, és retro bulikat is csinálok, így halott lennék az eredeti hanganyaggal.
3. Akinek "sok a mély" gyanítom semmilyen új dance vagy club zenét nem hallgat, mert akkor laza infarktus kerülgetné egy aktális 2014-es daltól. Nem az volt a cél, hogy a régi hangzást őrizgessem (mert semmire nem tartom) és pici finom beavatkozásokat tegyek, hanem az, hogy picit maivá tegyem a dalokat. Tedd be a Squash Gang-et originál verzióban egy fiatalokból álló csapatnak, konkrétan kiröhögnek, a mastereltnél meg elkezdenek táncolni. És ez a lényeg... szerintem persze 😊 Mert ezek, mondom még egyszer, diszkózenék 😊
4. "tehát ami elsőre feltűnt, hogy nincs frekvencia visszaállítás,egy normális maszterben vagy remaszterben ilyen hiba nincs, nemhogy egy "profitól" kapott mintában" ezt picit kifejthetnéd 😊 Mert ez mind a sulis, mind a szakmai múltamból kimaradt, sztereó anyagról van szó, nem sávonkénti keverésről 😊 A másik dolog, a master az eredeti anyag hibáit is kihozza, tehát ha ott nem stimmel valami, akkor utána pláne kiugrik. A limitert persze, hogy hallod, ekkora emeléseknél elkerülhetetlen, lehet rajta finomítani, de azzal meg más probléma lesz. Ja és tény, hogy a jelenlegi clubszcénában mindenki borzalmasan rövid lecsengéseket használ, trend és divat lett.
Azért elvagyunk 😉
Aztán lehet hogy tévedek.<#nevetes1>#nevetes1>
És ha hazaér törölni fogja az oldaláról.
Na erre kíváncsi vagyok.
Ha nem publikus még , minek tette fel?<#nemtudom>#nemtudom>
Innentől kezdve már nem lehet visszavonni.
ha vicces, ha nem, mint mondtam, ha nektek ez tetszik, a rendelkezésre álló audiotechnikai eszközötökön és legfőképp a hallásotokkal ezt jónak hallájtok, az nekem nem fáj, de öszintén vállat veregetni vagy tapsikolni nem tudok hozzá.
viszont ezt ráküldeni egy komolyabb rendszerre, olyanra,amin a diszkó is ugyanolyan napi vendég,mint a techno vagy hardrock vagy klasszikusok, még így is kicsit kínzás.
csináltam egy nagyon gyors valósidejű összehasonlítást egy icipici vidiben, egymás után váltogatva a részeket, hogy mi lett nagyon elnagyolva azon a kőprofi maszteren, tcsd le nézd és hallgasd a részleteket,lehetelg a legnagyobb torztásmentes hangerön fejhallgatón,akkor jól kijön
legends of master's magicboxx
1. magicboxx alkotás
2. mérsékelt 1klikkes kömüves-favágó maszter
3.forrás mp3
én valószínű süket vagyok, de a magicboxxon erős a torzítás, ordít a zene, nem tiszták a hangok, persze basszus az van, na de egy ilyen zene,nem csak arról szól, hogy jól dübörögjön, oszt csá. hol van a többi hang, a közép, a tiszta vokál?
de részemröl nem igazan szeretnék itt teleregényes sorozatot inditani, ezzel a mintaval lezárnám,mert többet hozzátenni érdemben nem tudok.
kérek a téma helyett egy jó zenét. 😊
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.16. 18:21:07
Fellépők a már szinte szokásos csapat pár "újjal" kiegészülve.
Live line-up:
Raffaele Fiume
Marcello Catalano
Rago & Farina
Italove
Fred Ventura
Albert One
Brian Ice
Vince "SCOTCH" Lancini
Ken Laszlo
P Lion
Turatti Dj-set
Deejays
Warm up Partys
Tero &
Kristiina
Ha ezt már megosztotta Ismael akkor valószínűleg hamarosan a többi nótáét is be fogja mutatni.
Volt szerencsém hallani őket, nem adott lejjebb a tőle megszokott színvonalon.<#finom>#finom><#taps>#taps>
Sajnos még ma is kértek rá hogy legyen még titok a vinyl-k <#ravasz1>#ravasz1> track listája.
Pár munkádat linkeld már légy szíves, hogy lássuk, hogyan kell ezt csinálni!
Choose your weapon!
kb. 5 Audio-Technica fülest hallottam eddig, de bevallom őszintén azt a típust pont nem.
amire emlékszem, hogy kb. 100ezernél volt az a rész,amikor már kezdett érdekes lenni nekem ez a név,az aktuális választékból, persze ez nem jelent semmit, hisz kizárólag arról a fülesről lehet véleményt alkotni,amit meghallgatsz. sajnos másik 500 típussal még el vagyok maradva 😊 hallottam már semmi extra fülest 270ezerért (az árat én 100-ra löttem volna be), és hűazannyját 40-50-80-ért. ami fontos és 90%-ban mindig kimarad,a hallgatás körülményei, mindig mindent ugyanazon forrásokon és zenékkel teszteltem, mert minden más tényező különböző eredményeket fog hozni, persze erre nagyon kevés lehetőség van, de törekedni kell rá. 😊 ebben támogat egy haverom is,aki úgymond kontrolként fülel velem.
30ért vagy alatta továbbra sem leltem olyat,amire büszke lehetnék, ha így lett volna, rögtön veszek 4-et belőle, persze tudom, hogy mindenkinél a lehetőség (pénz) szab határt.
egy 50ezres (kint 30ezres) AT füles már biztos nem fog rosszul szólni, de hogy ebből mennyi lesz a jó felé eső rész,azt tényleg csak fülelés után lehet támpontként kezelni.
amin viszont a legjobb fülesek is simán elbuknak,az az, ha szar a meghajtása,erősítése.ez az AT elég könnyen hajtható és nagyon jól terhelhető, a basszusok erejével biztos nem lesz gondod. bár zárt, én 1 jó fokkal a félig nyitott felé hajlok (van mindkettő)
-tehát ami elsőre feltűnt, hogy nincs frekvencia visszaállítás,egy normális maszterben vagy remaszterben ilyen hiba nincs, nemhogy egy "profitól" kapott mintában
-a hangkép, hangzás tőlem nagyon távol áll, elsőre minden kommersz cuccokon nevelkedett ember hű-meg-házna, hisz az emberi fül jobban reagál a hangosabbra és teltebb mélyre stb. de alapvetően mindkettő diszkóteremre lett optimalizálva, kicsi a dinamika, ezt nyilván a szinuszképük is szépen mutatja, a két felvétel között váltogatva ezt tökéletseen hallani, túlhangosított, brutálisan túltolt mélyek, mintha bele lenne építve egy mélyláda,
az egész olyan,mintha egy limiter folyamatosan közbeszólna,nincsenek szép, tiszta közepek, nem érezhető a hangok kilengése, rövid, tompa a lecsengésük, egy baromira loudness-es hangzást csináltál. mindez főleg a squasg gang-nél hallható, a másik ettől egy nagyságrenddel jobb, de a közös jegyek sajnos hasonlóak.
az ilyen hangzást már rövig távon is egyszerűen fárasztó hallgatni (egy jó rendszeren).
egy diszkóban az ilyet imádják, ott más a környezet, a közeg és az elvárás is, oda az ilyen kell és a kutyát nem érdeklik a részletek, de ennek nincs köze egy rendes maszterhez.
én úgy érzem, ha mindenből csak feleannyit "raktál" volna bele, akkor valahol ott elég is lett volna a beavatkozás.
ez teljesen magánvélemény, ha nektek ez tetszik, lelketek, fületek rajta, de ez most sajnos engem nem győzött meg semmiről sem, viszont köszönöm a lehetőséget erre a kiruccanásra is.
Azzal a sok maszat,szemétbe való zenével ellentétben,melyek gyakori vendégei a topiknak,ez igazi new-italo hangzás!
Van egy olyan gyanúm hogy ez a dal a beigért (I'm feeling alone ) maxin rajt lesz!
ItaloDisco4Ever !
Viccesek tudnak lenni, amikor pl. a Tom Hooker lemezre ráírják, hogy 45 fordulat és kicsit meglepődik az ember, ahogy megszólal... <#hehe>#hehe>

Choose your weapon!
ha most feljebb lépsz eg kategóriát a fülesben és már a 10ezer forintisnál jársz,akkor még sokat kell lépkedned,mire végre tényleg lesz egy jó fülesed.
kb. 50 fülest hallgattam meg, 1500-300000-ig, azt tapasztaltam, hogy nálunk 30ezer alatt a fű se nő,lehet bármi ráírva, nézhet ki akárhogy, tökmindegy...a hangjuk 30 alat eléggé felejtős. de a másik véglet is igaz, csak mert kurvadrága,semmi gari nincs arra, hogy az annyira jó is.
mivel fogod egyébként hajtani?
"de az esetek többségében jobban fog szólni, igaz nem lehet csodát tenni."
ezzel úgy nagy-nagyjából egyetértek. bár vannak csodák is. 😊
ez a hsz csak úgy lógótt a levegőben, tök véletlen botlottam bele, kicsit belevaúznék:
-szó sincs vitáról, vélemény és nézőpontkülönbségről van szó, ha vitáznék, néha csapkodnám a tarkóját 😊
-egyetértek, és ha sokkal régebbre is visszaolvastál, akkor biztos belefutottál abba, hogy én is hallom, hogy ezen zenék nem 90%-ból, hanem 98%-ból hiányzik a rendes maszter, én is azt hangsúlyozom, hogy a zene élvezhetőségét alapvetően a maszter befolyásolja, az itteni eresztések többsége sokszor súrolják a hangfalon élvezhetetlen szintet. füles más téma,az más világ,ott több térbeli és dinamikus gyengeségen átmegy a fül, főleg ha jó a füles.
- a zenei hangerősség különbségek jelcsúcs szintű normalizálása semmilyen befolyással nincs a hangminőségre,tehát ez tökmindegy, ez engem nem zavar, sőt van,aminél én is megcsinálom,ha annyira halk, normalizálni viszont lehet még legalább 3-féle metódus szerint,ami már beleszól sokmindenbe.
-akg k171 egy dj / és stúdióban a belépő szintet képviselő (azaz inkább oda pozicionált) füles...nálam nem játszik, főleg nem a maszterben.
-én egyetlenegy dolgot "jegyeztem meg" italove-nak, és az nem az általa felrakott összes számot érintő masztere ténye,hanem annak több esetben kirívó milyensége vagy minősége, semmi más. lehet maszterelgetni, meg moddolni bármit, de azt, hogy hogyan teszem és mi lesz a végeredménye,az bizonyos kereteken kívül nem mindegy,kivéve, ha kizárólag a saját mittudomén milyen rendszerhez igazítom és nem dobom be a nagy közösbe, ahol olyan zene- és minőségbuzik is meghallgatják,mint pl. én .😊)) bár végülis ez nem szempont, én is csak halkan és futólag jegyeztem meg, nem kezdtem el és nem is kívánok napi szinten foglalkozni ezzel a dologgal, hisz meg vagyok nélküle is.
-picit mindenki ért hozzá,aki úgy érzi, hogy ért hozzá picit! 😊 te tanultad ezt, igaz azok is tanulták, akik az elmúlt 10 évben tonnányi hulladék masztert termeltek ki a világnak, így ezt a részletet hagy ne vegyem tuti garanciának bármire, de ne érts félre, ezzel nem minősítek és nem is
általánosítok, mondjuk úgy, ezek a száraz tények. tv-ben hangmérnökség és zenei reprodukció egy lemezen vagy egy színpadon, beltéren, kültéren azért erősen különböző témák,mint hogy úgy gondoljuk, aki tanulta az alapokat,az már ért is mindenhez.
-szívesen meghallgatom majd a műved, ezt késő délután tudom megtenni nomális környezetben és visszajelzek. kíváncsian várom, hisz ha valami jó,akkor azt én is és más is szívesen hallgatja. a zenékbe még éppcsak belekukkantottam, egy dolog azonnal feltűnt,de részleteket majd ha meg is hallgattam. 😊
Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal, én is ezeket a dolgokat tapasztaltam. A 80-as évek elejéről származó zenéknél pedig mintha megfeledkeztek volna arról, h nem ártana egy kis mélyet is adni rá (tisztelet a kivételeknek). Amaximusnak említettem, azzal, h beállítom a hangerőt illetve magasat és/vagy mélyet adok rá, a dinamika nem fog csökkenni (sőt), persze nem működik ez 100%-os biztonsággal, hiszen egy szoftver konvertálgat, de az esetek többségében jobban fog szólni, igaz nem lehet csodát tenni.
Utoljára szerkesztette: italove, 2014.09.16. 09:14:38
Choose your weapon!
"Straighten up, nothing will. I have a month to sell out of this release. Order all for a long time.Order. Vinyl long ago on sale. The sound on one side of loud."
Utoljára szerkesztette: kaposi1, 2014.09.15. 21:50:15
zippyshare
Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2014.09.15. 20:44:46
Szerintem Birizdo lemeze jól sikerült de...
Sergey valami olyan rosszul lőtte be az árát hogy nem csodálnám ha kevés fogyna belőle.
Riasztó az ár sajnos na ne szépítsük.
Nagyon sajnálom mert így tényleg csak az elvakult Italo rajongók vagy esetleg a Lajossal szimpatizálók fogják megvenni a lemezt.
a realitás 15-19 euró lett volna szerintem
ezzel szembe ezt az ajánlatot kaptam.
25 euro vinyl+15 euro - shipment registr world
40 euro - PayPal ;
<#szomoru1>#szomoru1>
Jó sporolósra vették megint a tracklistet 😞 és gondolom vagy 20 EUR símán lesz...
Vicces ez kicsit amikor About:Berlin aktuális válogatás, 4 lemezen 25EUR.... na jó mondjuk az nem italo disco 😊
Azért azt hiszem, hogy ezt meg fogom venni.
Itt lesd meg, ennél bővebbet én nem tudok<#integet2>#integet2>
http://www.sprecshop.com/#!vinyl/c1doh
Modern Talking-Witchqueen Of Eldorado (DJ Master Traxx Long Dance Maloy Extended)
Én szeretem a Talking-ot, tudom sokan nem szeretik. De én szeretem az ilyen 'nyálas' zenéket is. Bármikor inkább ilyet hallgatok, mint tegnap este a sztár a sztárban vagy mi volt, a Cher utánzat.😊 Ebbe az egybe belenéztem, de inkább maradtam az italo-nál.<#wink>#wink>