42722
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• polojana
    Köszi a bemutatót! Már hiányoltam tőle az új zenéket.
  • reynaud #42641

Mirko Hirsch - The Crimson Bride (bandcamp link)

Sehr gut!
    Danke Mirko.
  • reynaud #42640
    Szia,

December közepe táján tervezem indítani a szavazást.
    A start jelezve lesz.

Köszönöm hogy már most visszajelzéseket kapok.
    Megpörhetjük majd a topicot,italo disco rajongók!
    Addig is mindenkinek a legjobbakat,jó egészséget!
  • reynaud #42639
    Egykoron,az egyik videója alatt olvastam egy zenész honfitársának kommentjét,mely válasz volt egy user kritikájára,miszerint Raul nem jól énekel.
    Megvédte,ellenkezőjét állítva,miszerint Raul jó énekes.
    Nem árulom el ,ki volt a spanyol zenész kolléga.

Rodriguez úr,írhatna már néhány jó dalt a nejének is!
  • polojana
    Nekem is lesz listám, de még várok decemberig.
  • mathezoltan
    "Louie testvér"- nélkül ,nehezebb dolga volna.
  • reynaud #42636
    Akkortájt,évekkel ezelőtt ,mikor azt írtam róla,mulatós zenésznek jó lenne,nem gondoltam volna,Mode One rajongó leszek.
    2017-ben megtörtént a varázslat,azóta sok jó dala van,ez is jó.
    Köszi!
    De miért nem a hivatalos videót raktad,rakod ki?

Na majd én.

Mode-One - In The Shadows Of The Night

• reynaud #42635
    Josep Xortó + The Congosound - Tu M'Entretens (bandcamp)
  • reynaud #42634

Donald Dust - The Muscle and the Sinew (vocals by Gala) bandcamp link
  • reynaud #42633
    Igen,színvonalas dalokból,egy tízes listát lazán ki lehet posztolni,rangsorolni majd.
  • allada67
    Igen , hiányoznak a Fred Ventura, Mirko Hirsch, Carino Cat, Energy Voice , Stylove, Tom Hooker/Tam Harrow, Amaya, Stockholm Nightlife,
    Magic System DJ, Tiger Club, stb.zenék. Egy 10-es lista azért lesz tőlem.
  • gyula1971

DJAP – Ciao (New Dance Mix 2025) feat.Paula Evans
  • polojana
    Mode-One - In The Shadows Of The Night

• reynaud #42629

Roubix - Future Brain - 21st November 2025

Egy ilyen fiatalember italo-euro disco stílusban utazgat,több mint örömteli,s még Roger Meno dalát is remixelte.
  • reynaud #42628

Silvana Rossi - Don't Leave Me (bandcamp)
  • reynaud #42627

Peter Wilson, Sean Smith - Happy That You Found Me (bandcamp)
  • reynaud #42626
    A minap elejtettem néhány szót azon korszakomról.mikor is ,dallamos vokál trance volt a mainstream nálam.
    Egy,csak 1 mutatóban,a sok favorit közt.

First State featuring Relyk - Cross The Line (Official Music Video)

• reynaud #42625
    The Flirts - Passion (Indra Traferri Edit) bandcamp
  • reynaud #42624
    Van egy kérdésem,tán,talán valaki többet tud erről.
    Mode-One - I'm Here With You Tonight ,van valamin extended verzióban?
    Rövid megvan,állandóan repetáznom kell belőle,1x nem elég meghallgatni.
    Óriási zene,Raul nagyon rossz angol kiejtése,még dob is felfelé a produkción,van egyfajta bája! :)
  • reynaud #42623
    Nuovo Testamento - Heat (Digimax Remix)

• reynaud #42622
    Hi Guys,

Habár kétséges volt,az idei gyengébb zenei felhozatal okán,de év vége táján, újra elindítom a legjobb dalokra a szavazást.
    Szabadon választható,összesen 10 dal rangsorolását fogom kérni,egy kikötéssel,AI által generált dalok nem játszhatnak.

Ez a dal az alábbi videóban,ebben remixben,nálam esélyes akár az első helyre is,de decemberig még sok minden történhet.
    Érdekes,2009-ben kiadott vinylen hallható verziók egyáltalán nem tetszenek,ellentétben azokkal,ez a Jago remix,bitang jó!

Stage - I Can't Get You out of My Mind (Jago Remix)

• gyula1971
    Carter - Just In Time (Italo Disco)
  • polojana
    Ken Laszlo - Hey Hey Guy (Disco Computer Remix)

• ZoltanBp
    bocsi, még egyet betettem :)
  • ZoltanBp
    Szeretnék megosztani kicsit más dolgot, de az italo-val összekapcsolható tartalmat. Ez tuti nem AI, a lengyel srác szenzációs, igaz nem teljes zenéket mutat, hanem hogyan készülgetnek, és ahogy rögtönöz :).
    Több csatornán szerepel..., tud hangulatot csinálni, nekem biztos sikerült átadnia-Egy egy részt demoként teszek be, a többit megtaláljátok.
    Remélem, nem bánjátok.

• johnlennon2
    Igen, ez a stílus amit TOM MOULTON képvisel az a nyerő nekem. :-)
  • johnlennon2
    Sajnos... és az is kár, hogy színes... maradok az eredeti kiadásnál. Azt nem múlja felül még minőségben sem. Amíg az öreg Bernhard Mikulski vitte a ZYX-et az akkori hangmérnökkel addig odafigyeltek a minőségi hangzásra. Miután elment az Öreg és a Mérnök, jött a káosz és hozzánemértés ideje. A mai napig nincs jó hangmérnökük. (egy DJ van....) Ők a kulcs a lemeziparban és megfizethetetlen a díjuk. Ezt az infót egy olyan ismerősöm mondta aki személyesen volt kapcsolatban az Öreggel, akkor még kint dolgozott Németországban.
  • reynaud #42615
    A 90s évek második felének,2-ik felében erősítettem rá a lemezgyűjtésre.
    Akkortájt a 90s euro-dance népszerűsége már lecsengett,helyére a klubokban bitang jó ,dallamos vokál trance,house dalok jöttek + indult a retro hullám a Modern Talking 98-as albumával,mely megalapozta az italo-disco újbóli népszerűségét.

Ministry Of Sound,angol lemezkiadó kiadványait favorizáltam elsősorban.
    S persze az italo-euro disco gyűjteményemet is tovább erősítettem,de bár van sok ezer lemezem,én nem tartom magam ásznak,lemezgyűjtés terén,viszont mostanra,szinte minden megvan amit szerettem volna.

Olyan apróságok hiányoznak azért még,mint pld. Waterfront Home - Take A Chance a rövid verzióban.

P.S. : A videóban hallható zene illetve stílus a Te zenei világod,ha nem tévedek.

A legjobbakat!
  • reynaud #42614

Ken Laszlo - Glasses Man (2025)

Nagy kár,csak Flemming Dalumtól kerül a lemezre új remix.
  • reynaud #42613
    Miközben az igénytelen,hulladék mesterséges szemét elárasztja a zenei streaming oldalakat is,azért akad még néhány jó kiadvány,melyek viszont gyakran a nyolcvanas évekbe repítenek vissza bennünket.

Stage - Dreaming (bandcamp)

Vinylen is!
  • johnlennon2
    Ez nálam is így van, ritkán veszek új lemezt, inkább a börzén vagy így-úgy veszek még néhány régebbi vinylt v. CD-t. Mostani friss vinyl beérkezés ami nálam nyerő, örökzöld eredeti album mellett! :

Utoljára szerkesztette: johnlennon2, 2025.11.02. 20:01:47
  • reynaud #42611
    Hi JL,

Engem is zavar,olyannyira hogy összefüggésbe kerül esetemben azzal,lassacskán,lépésről lépésre,lemondok a lemez illetve zenegyűjtésről.
    Idén alig akad néhány jó dal a zenei felhozatalban az igazi zenészek produkcióiban.
    De nem esem kétségbe,van bőven a gyűjteményemben mit hallgatni az elmúlt közel 50 esztendő zenei terméséből.
    Van itt a közelemben sok ezer lemez,s gondolom nálad is!
  • johnlennon2
    Szia Reynaud! Köszönöm a válaszod, igazad van. Nem tesztelni akartam itt a kollégákat, csak ez a AI áradat engem nagyon zavar és csak a "több szem/fül" alapján következtetett véleményetek érdekel.
  • johnlennon2
    Szia allada67! Köszönöm a válaszod, én is AI-re gondolok...
  • reynaud #42608
    A "szinte" helyén való,mert B.Tóth is játszott italo-euro disco dalokat,Bobby "O" zenéket,szerzeményeket.
    DE...
    Komjáthy műsoroknak volt egyfajta varázsa,Gyuri bácsi nem csak a megjelenésével volt elegáns,a műsorvezetése is az volt, kiváló hangorgánummal.
    Szerintem a magyar rádiózásban, zenei műsorvezető,zenei szerkesztő vonalon Ő volt a legjobb.
  • reynaud #42606
    Axodry - You (DayVentura's Surgery) bandcamp link
  • reynaud #42605
    Szia,

Érdeklődj nála,mikor koncertezik,vagy melyik füstös bárban lép fel legközelebb! :)

Az egyik zenei platformon,több mint 40 kiadványt látok az artist névvel,egy hónap alatt.
    A napnál is világosabb,de nem csak ezért.

Üdv.
  • mathezoltan
    Koncertjei nincsenek.
  • gyula1971

poetadelasnubes - La Lasagna
  • becauseIsaid