41514
-
#40584 Kedves tőled Allada.
Ám sajnos a böngészőm letiltja az oldalt,melyet linkeltél.
De semmi probléma majd beszerzem a lemezt,megszerzem a dalt,bár kazettán meg kell legyen.
Szuper zene,gyerekkorom óta kedvenc. -
#40583 Szia zenebarát!
Kattints az alábbi linkre,s lásd a 150. helyre mely dalt rangsoroltam,nem is kell tovább ragoznom.
Greatest Songs of All Time - Top 101-150 by Reynaud -
#40582 Szívesen Wagner úr!
Az előadó dalainak jót tesz ha a görög mixmester remixeli.
The Last Time dalának is mely nagy favorit nálam,adott egy jó sodrást a Sakgra által (is) képviselt hangzásvilágban ütős lett,s ez is remek.
De az imént említett dalból sem készült extended,csekély esélyt látok rá hogy ebből lesz,de jelzem ha igen.
-
#40581 Ha már Bisquit, akkor inkább ez:
Bisquit - Zoo Zoo Original Maxi Version
Legalábbis szerintem.
Utoljára szerkesztette: jba123, 2024.08.01. 00:10:55 -
allada67 #40580 Roller Boogie. wav.
https://uploadfile.pl/pokaz/2313989---b3ip.html
Utoljára szerkesztette: allada67, 2024.07.31. 20:49:38 -
wagner70 #40579 Hatalmas remix, remélem ebből lesz egy extended! Köszi Roland! -
#40578 Bisquit - Roller Boogie
Upsz,ez egy klasszikus ,zseniális diszkó zene.
A fenébe,ez nekem meg sincs még,semmin ,sehol, talán-talán egy régi kazettán. -
polojana #40577 Jó ez a lista. -
#40575 Akkor meglehet ezért lapoztál egyet,amikor a zenéik bemutatásra kerültek. :) -
allada67 #40574 Az ős disco korszakból 20 zene ABC rendben, ami a 100-as euro-italo listámra nem fért fel. (Az első zenei kedvencek 1977-82 között.)
A La Carte - Doctor (Help Me Please)
ABBA - Gimme Gimme Gimme
Arabesque - In For Penny, In For A Pound
Bisquit - Roller Boogie
Boney M - Rivers Of Babylon
Brotherhood Of Man - Figaro
Chilly - Come To L.A.
Chris Norman & Suzy Quatro - Stumblin In
Dschinghis Khan - Moscau
Eruption - One Way Ticket
F.R. David - Words
Fantastique - Mama Told Me
Fantasy - Singerman
Goombay Dance band - Eldorado
Neoton Familia - Santa Maria
Ottawan - You're O.K.
Pam'n Pat - Meli Melo
Peter Griffin - Spiderman
Saragossa Band - Agadou
Saragossa Band - Ringer Red
-
#40573 Jól emlékszel Marika! -
#40572 154.helyezett : Panama – 1989
Nem találok videót a dalhoz.
Örök hálám " italomanjoco " nicknevű tagnak,számomra általa került képbe e remek dal,ha jól emlékszem dalfelismerő játékban dobta fel egy kis részletét.
Folyt köv. majd legközelebb!
-
fülcsimanó2 #40571 Emlékszem az állításodra!
És az amiről írtál, senkinek nincs meg szerintem. -
fülcsimanó2 #40570 Csekkoltam a Nouvelle Phénomène zenéket, na ez nem az én világom.
Egyetlen zenéjüket találtam, ami úgy-ahogy bejön, All Away, de nem törném magam, hogy beszerezzem, s aztán hallgassam.
Ez messze nem az én stílusom.
-
#40569 Senki listáján nem volt még,pedig hatalmas zene.
Anno volt a dallal kapcsolatban egy állításom,senki nem hitte el .... pedig el kellett volna,mert nem állítottam valótlant.
Abban a diszkó klubban mely akkortájt a törzshelyem volt,ezt hónapokig játszották.
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2024.07.30. 19:29:06 -
#40568 153.helyezett: Mr. Rocambole - I've Got Your Soul
Ez libabőr mindig,imádom! -
fülcsimanó2 #40567 Na igen, Őt is kihagytam az első 100-as listáról... -
#40566 Az elkövetkezendő napokban,hetekben,amikor lesz időm fórumozni,tovább folytatva a 151 dalt felölelő rangsorolásomat,200-ig meg sem állva,érkezik még 49 dal.
152.helyezett:Bobby Farrell - I See You
-
#40565 hsz (2012.10.31)
Közel 12 évvel ezelőtt ,Sanyi ajánlotta első alkalommal figyelmetekbe a kiváló magyar formációt.
Akkor én még itt sem voltam a fórumon,tehát nálam képben,csak később ,egészen pontosan 2015-ben került ez a nagyszerű hazai együttes.
Tűéles memoriám által arra is emlékszem,2015 év elején egy hazai italo-disco fórum chat ablakában ,két tag közti beszélgetést figyeltem,az egyik írta akkor ott le a csapat nevét,miszerint neki akkor aktuálisan a Nouvelle Phénomène dalai voltak a kedvencei,azokat hallgatja.
Az úriembert egykoron nagyra tartottam,jó ismerősként is,itt is aktív volt néhány évig,a nicknevét nem írom le,de te is ismered.
Szóval egy fórumon,melyen akkor még nem is voltam regisztrált tag,szereztem infót a formációról.
S aztán azért utána,itt sok alkalommal ejtettem el róluk ajánlásokat a zenefórumon.
Csodálkoznék ha meghallgatva néhány dalukat,továbbra is tartanád hogy nem hallottál róluk még.
Ha mégis,akkor csekkold a dalaikat,nagyon jók.
-
fülcsimanó2 #40564 Igen, ismerem, nagyon jó zene!!!
Amúgy én szívesen hallgatok olyan zenéket is, melyek a második 100-as listán vannak.
Hangulat kérdése, van mikor Mirko Hirsch esik jól, van mikor a Queen.
Azt szoktam mondani, hogy én Vivaldi-tól az AC/CD-ig mindent meghallgatok, csak legyen számomra jó zene!
A lényeg szerintem abban van, hogy SZÁMOMRA.
Pár éve Horváthországból hazajövet az autóban meghallgattunk két Pink Floyd meg két Scorpions albumot (a párom elsősorban rock rajongó), bár voltak számomra súlyos percek, amikor én inkább Baccarát hallgattam volna, összességében nem vetem meg a jó rock zenét sem... -
#40563 Robert O"Connor - Once In A While (Sakgra Version)
-
#40562 Imádom olvasni az ilyen sztorikat,veled meg különösen jó csevegni.
The Cars - You Might Think dala egy másik favorit nálam a nagyszerű zenekartól.
S ha jól emlékszem,márpedig a memóriám tűéles,a zenekar egyik tagjának (Ric Ocasek) volt egy szóló slágere,Emotion in Motion címmel,az is egy óriási zene ,kedvenc ezt biztosan beírtam volna ,ha top 200 rangsoroltam volna.
Ezt meg is hallgatjuk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
P.S. : A második 100-as listád alapján,rád merném bízni egy rádió zenei szerkesztését.
De azért nekem az első százas listád sokkal jobban tetszett ,érthető módon. -
Retropenu No Strangers To Love (Sakgra Pw'elle 7 Remix) -
fülcsimanó2 #40560 Erről a Nouvelle Phénoméne nevű csapatról mégcsak nem is hallottam, de majd utána nézek. -
fülcsimanó2 #40559 "Ha ezt a listát meglátná egy olyan rádió zenei igazgatója,melyben mainstream,jól ismert világslágereket szeretnének játszani a hallgatóknak,válszeg azonnal felkérne zenei szerkesztőnek."
Válszeg el is vállalnám, kis túlzással akár én lehetnék egy második Göczey Zsuzsa....:-)))... hidd el, nagyobb sikerélmény lenne, mint a könyvelés, amit nyomok idestova 38 éve...Szeretem a számokat, de a zeneszámokat még jobban.:-)))
Hogy manapság miket játszanak a rádiók, fogalmam sincs, kizárólag két adót hallgatok hétvégén azt is csak főzés közben, Petőfit vagy Rádió1-et, s ezt a kettőt is kizárólag azért, hogy képben legyek a mai zenékkel is. (Utóbbi a jobb egyébként...)
Egyébként a listához nekem is van egy sztorim, méghozzá a The Cars kapcsán.
'81-től '85-ig voltam Vácon közgazdasági szakközépiskolás, minden órát szerettem, főleg ami számokkal volt kapcsolatos, kivéve a testnevelést.
Emlékszem, akkor kedveltem meg a testnevelés órákat, amikor a tesi tanárnő a nudli méretű tornatermünkbe behozott otthonról egy marha nagy Hitachi kazettás magnót, olyan kazettákkal, amin lévő zenék jó részét nem is ismertük. 84-től már nagyon hódított az aerobic láz, úgyhogy a torna órák a futás, szekrényugrás és bordásfal elnevezésű kínzások helyett szépen átmentek táncikálásba. Mindjárt megszerettem a torna órákat is.
A tanárnőnek amúgy a The Cars - Hello Again c. száma volt a kedvence. Majdnem rátettem a 100-as listára is, de a Drive győzött.
-
#40558 Dettó,nálam is hasonló a szitu.
2 magyar vonatkozású dal van amiket viszont gyakran.
MFLEX feat. D W N T W N - Pioneer Square (soundcloud)
Nouvelle Phénomène - Cruel Game (Vanzetti & Sacco Remix) soundcloud
Mind2 világszínvonalú produkció! -
fülcsimanó2 #40557 "Én azt javaslom,legyen a magyar dalok megversenyeztetése is minden idők legjobbjaival."
Egyetértek, szerintem a hatvanas évektől napjainkig nemhogy 100 zenét tudnánk összeírni, hanem alsóhangon 500-at.
Bár meg kell jegyeznem, hogy gyarló módon nagyon kevés hazai zenét hallgatok, mivel annyira jelentős a külföldi felhozatal. -
#40556 S ha nincs időkorlát,akkor akár a közelmúlt, világszerte ismertté és nagyon népszerűvé vált hazai formációjának dalaira is lehet majd szavazni.
Nouvelle Phénomène
60s éveket is jó ha karcoljuk,mert egy Echo dal ott lesz a listámon :) !
Ehhez van egy nagyon kellemes emlékem,húszas éveim elején jártam, akkor azon a nyáron,egy kanadai fotómodell hölggyel (is) jártam, akarom mondani a barátnőm volt,a szállodai szobámban beszélgettünk s zenét hallgattunk,magyar dalokat kért játszani,az Echo egyik dala gyerekkorom óta kedves kis dal számomra,azt hallgattuk éppen amikor kopogás az ajtón,a hölgy anyukája érkezett,a szomszéd szobából,elnézést kért a zavarásért,de a dal fiatalabb korából csodálatos emlékeket hozott vissza,kérte játsszam le újra.
Teljesítettem a kérését,s a következő dal a kazettán Delhusa - Csak fújt közben a szél volt,nahh ezen dalra barátnőm anyukája már elolvadt,mondta hogy ez a dal is nagy kedvence volt,mielőtt kiment Kanadába,oda ment férjhez,azaz a fotómodell barátnőm anyai ágon magyar származású volt,sajnos sokáig nem élvezhettem a társaságát mert a munkája miatt Olaszországba utazott.
De készültek közös fotók amiket a mai napig féltve őrzök.
A fiatalságom egy kis darabja,de jó világ volt,teljesen más volt a Balaton-part is,akkortájt.
S végül,elárulom,nincs ebben semmi titok,az én listámon szeptemberben a topon Szűcs Judith - Táncolj még dala lesz. -
allada67 #40555 A 60 évet egyben látni egy 100-as listán, az szerintem is érdekessebb lenne. Nekem is vannak onnan is jók, vagyis a 2000 évek környékéről.
Groovehouse, Desperado, Mr. Rick, stb.
Most egybe vesszük, aztán külön lehet majd írni 90s-2000s listát is a télen. Majd szerintem én is fogok.
Ezek mind a 70-es és 80-as stb. évek zenéi, SG-n lesznek majd. -
Only Have Eyes For You by Future Analog + Bunny X on bandcamp -
#40553 Maradjunk hazai vízeken,
The Chemical Borthers: Hey boy, Hey girl (Effendi disco edit) soundcloud
Tök baresz lett!
Találsz DL linket. -
#40552 Szia,
Örülnék ha nemcsak a háttérben figyelnél passzívan.
Legyél aktív amikor csak teheted.
A legjobbakat kívánom Neked,üdvözlettel, -
#40551 Magyar zenei vonalon két szavazásra kevés zenerajongó tagot fogsz tudni úgymond mozgósítani.
Én azt javaslom,legyen a magyar dalok megversenyeztetése is minden idők legjobbjaival.
Jól írod,60s évektől számítva,de ne legyen 90s stop,legyen napjainkig.
Habár ezeket a megasztáros előadókat én semmire nem tartom,az én listámon a 70s-80s évek magyar zenéi kapják majd a főszerepet.
Ez nem abból a korszakból való,2000s évek modern elektronikus,synth-pop zene,de kedvelem.
Unique - Csillagtenger
Akkor start szeptemberben,de a szabályokat te rajzolod!
-
#40550 Ha ezt a listát meglátná egy olyan rádió zenei igazgatója,melyben mainstream,jól ismert világslágereket szeretnének játszani a hallgatóknak,válszeg azonnal felkérne zenei szerkesztőnek.
Ezen dalok zöme,kereskedelmi rádiókban rendszeresen hallható,anno a nemzetközi slágerlistákra is felkerült zenék.
071 Asia - Heat Of The Moment
072 The Cars – Drive
Ezt a két dalt azért emelem ki,mert az én 151 dalos rangsorolásomhoz közel voltak,pláne The Cars - Drive.
Asia dalát középiskolás koromban sokat hallgattam,akkortájt kedvenc volt,egy másik dalukkal egyetemben melynek címe Don't Cry.
Nem tehetek róla,minden bizonnyal a korom,57 év tehet róla,de én lassan de biztos léptekkel oda értem,hogy italo-euro disco,80s synth-pop és semmi más.
Ez van folyamatosan változunk,,zenei ízlésünk is,de esetemben az italo-euro disco style imádat ,úgy tünik,örök és maradandó!
ITALODISCO4EVER -
fülcsimanó2 #40549 Köszönöm!
És mivel ugyanazt a dalt az első és a nyolcvanötödik helyre is betettem, így a listát megtoldom még ezzel:
Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy -
#40548 Marika nagyon jó az ízlésed, nagyon teszik amiket beválogattál a 100-as listádba. -
fülcsimanó2 #40547 Plusz 100-as lista, NEM DISZKÓ! Ezek nálam csúcs szuper zenék, melyek megfelelő hangulat esetén NAGYON JÓK! KEDVENCEIM! Szintén 500-ból kiválogatva….
001 Mungo Jerry - Lana
002 David A. Stuart – Candy Dulfer – Lily Was Here
003 John Waite - Missing You
004 Starship - Sara
005 David Bowie & Freddie Mercury - Queen - Under Pressure
006 Tina Turner & David Bowie - Tonight
007 Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna
008 Roxy Music - Jealous Guy
009 Bryan Ferry - More Than This
010 Marc Almond & Gene Pitney - Something's Gotten Hold Of My Heart
011 Espionage - Good Things Don't Go On Forever
012 Kim Carnes - Bette Davis Eyes
013 Wax - Right Between The Eyes
014 Level 42 - Lessons In Love
015 Mr. Mister - Kyrie
016 Men At Work - Down Under
017 Bon Jovi - Livin' On A Prayer
018 Alice Cooper - Poison
019 Midnight Oil - Beds Are Burning
020 Boston - More Than A Feeling
021 Pink Floyd - Another Brick In The Wall
022 Paul Simon - Call Me All
023 Police - Every Breath You Take
024 George Harrison - Got My Mind Set On You
025 Paul McCartney - Hope Of Deliverance
026 Roy Orbison - You Got It
027 Dire Straits - Sultans Of Swing
028 Joe Cocker - Summer In The City
029 Scorpions - Still Loving You
030 Uriah Heep - July Morning
031 John Farnham - You're the Voice
032 Chesney Hawkes - The One and Only
033 OMC - How Bizarre
034 Spin Doctors - Two Princes
035 No Doubt- Don't Speak
036 Rose Laurens - Africa
037 Yazoo - Situation
038 Sin With Sebastian - Shut Up (And Sleep With Me)
039 The Stranglers - Midnight Summer Dream
040 Sarah Brightman – Harem
041 Soul Asylum - Runaway Train
042 Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety
043 Robbie Williams – Supreme
044 Midge Ure - If I Was
045 T'Pau - China In Your Hand
046 Belinda Carlisle - Circle In The Sand
049 Paul Young - Everytime You Go Away
050 Jim Diamond - I Should Have Known Better
051 Eric Carmen - Hungry Eyes
052 Paul Madison – Personality
053 Charles & Eddie - Would I Lie To You
054 Milli Vanilli - Girl You Know It's True
055 Key Largo - Stay With Me
056 Feargal Sharkey - A Good Heart
057 Whitney Houston - I Will Always Love You
058 Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U
059 Berlin - Take My Breath Away
060 Bonnie Tyler - Holding Out For A Hero
061 Toni Braxton - Un-Break My Heart
062 Amy Winehouse - Back To Black
063 Fugees - Killing Me Softly With His Song
064 Adele - Rolling in the Deep
065 The Cranberries - Zombie
066 4 Non Blondes - What's Up
067 Guns N' Roses - November Rain
068 Sweet – Ballroom Blitz
069 The Bangles - Eternal Flame
070 Debbie Gibson - Lost In Your Eyes
071 Asia - Heat Of The Moment
072 The Cars – Drive
073 Fleetwood Mac - Little Lies
074 King – Love And Pride
075 Sarah Nixey - Silk Threads
076 Steppenwolf - Born To Be Wild
077 AC/DC - Thunderstruck
078 Johnny Logan - Hold Me Now
079 Rednex - Wish You Were Here
080 Bruce Springsteen - Dancing In the Dark
081 Sydney Youngblood - Sit And Wait
082 Dusty Springfield - In Private
083 Jason Donovan - Too Many Broken Hearts
084 Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain
085 Mungo Jerry - Lana
086 Don Henley - The Boys Of Summer
087 Uriah Heep - Lady in Black
088 Zager & Evans - In the Year 2525
089 Styx - Boat On The River
090 Smokie - I'll Meet You At Midnight
091 Pussycat - Mississippi
092 Foreigner-I Want To Know What Love Is
093 Cutting Crew - (I Just) Died In Your Arms
094 Eddie Murphy - Party All the Time
095 Amy Macdonald - This is the Life
096 Natalie Imbruglia - Torn
097 Pink and Willow - Cover Me In Sunshine
098 Sam Brown - Stop
099 Righteous Brothers - Unchained Melody
100 Amadeo Minghi - Ricordi Del Cuore
-
#40546 Sziasztok! Köszönöm Roland a dicsérő szavakat, amiben tudtam akkor abban segítettem neked. Fülcsmanó2 köszönöm a dicsérő szavaid.
Marika a TE listád is nagyon tetszik jó válogatás nagyon. Az M.D.R.-nek a kívánságlistáját szedtem össze és azokat másoltam egybe.Sajnos kevés időm van hogy mélyebben belefogjak.
Üdv: Mindenkinek maradok a háttérben és figyelek. -
polojana #40545 Jó ötletnek tűnik. -
allada67 #40544 Akár két felé is vehetnénk, 6o-as évektől kb. 1992-ig. Valahol onnan indult a dance korszak, így lehetne 1993-tól napjainkig, egy másik top 100.
Jött ott dance, trance, hip hop, rave, rap, dream dance, progresszív, house, italo dance stb. azokból az évekből lehetne a télen
egy másik listázás, ha akarjátok.
Utoljára szerkesztette: allada67, 2024.07.28. 19:34:02