42878
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #34536
    Nem rád!
    Mondom sőt örültem,hogy első helyre raktad.

Ha elárulnám mely dal ez ,egyértelműen beazonosítható lenne a tag,aki mindkét szavazásban részt vett,és én díjaznám ha aktív lenne,mert e dalt kidobva a listáiról,a többi az én megítélésem szerint jó zenei ízlést tükröz.
    Esetleg,csak neked privát elárulom,majd...
  • fülcsimanó2
    Tehát akkor nem rám utaltál?
    Tökre így értelmeztem!!!

Elárulnád, hogy mely dal volt, amire gondoltál?
  • fülcsimanó2
    Okés, megbeszéltük.

Én sem tudnék megharagudni Rád, ha néha írogatok ezt-azt, az csak fricska (vicc, humor) akar lenni ám.

Ez a mondatod különösen jól esett:

"Nem tudom mit kéne elkövetned ellenem amiért komolyan megharagudnék rád."

Semmi olyant nem tudnék elképzelni.
    Nem szokásom jó kapcsolatokat tönkre tenni, hiszen olyan kevés adatik meg.

• reynaud #34533
    Ez most mellé ment,nem talált kaput.
    Magic System D.J - You Are My Fantasy nálam is nagy kedvenc,olyannyira hogy nehéz volt számomra is a döntés a maxiról az Inside vagy ez legyen a listámon,mindkét dalt nem akartam,bár zeneileg teljesen egyenértékűnek gondolom.
    Sőt amikor megláttam a listádon,reménykedtem mások is felfogják tán dobni,örömmel rangsoroltam volna a legjobbak közt.

Érdekes amit az Inside dalával kapcsolatban írsz,mert engem meg inkább a You Are My Fantasy dallamvezetése vagy azé is emlékeztet egy 80s italo-disco dalra,na majd holnap megnevezem.

A dal pedig amire utaltam,egy olyan fórumtársunk listájának első helyezettje aki nem igazán aktív,pedig úgy gondolom sok hasznos infót is tudna hozzáadni ,szimpatikus ,megtisztelt a listával,nagyon nem szeretném megbántani.ha neki az a legjobb dal,én elfogadom.
  • reynaud #34532
    10-es skálán tízes az értékelése a műsornak,minden szempontból.
    Próbálnék valami hibát találni,de nem volt.

Vannak a tagok közt olyanok akik délutános műszakban dolgoznak,azaz lemaradtak a műsorodról,ezért megkérlek ha ismétlitek jelezd felénk,hétvégén mindenképpen érdemes volna.
    Látom a rádió face oldalán,a poszt alatti hozzászólásokban a lemezeket is fotóztad,erre mondom én azt full igényes,profi hozzáállás.
    Gratulálok és köszönöm a nagyszerű műsort azok nevében is akik e szavazásban részt vettek.
  • reynaud #34531
    Az a csatabárd ki sem volt ásva.
    Nem tudom mit kéne elkövetned ellenem amiért komolyan megharagudnék rád.
    Tipikus bika jegyében született vagyok,hirtelen begőzölök,de egyáltalán nem vagyok haragtartó,könnyedén veszem,fogom fel ezen dolgokat.

Modern Talking ,tudom , a szíved csücske,egy ilyen szituban ez számomra "magas labda" volt ,naná hogy lecsaptam :) !
    Egy kis zrikálás,hecc volt,amit ne vegyél komolyan!
  • fülcsimanó2
    Mivel egy hónappal korábbi bejegyezéseinken memóriával Rajtad és rajtam kívül, - általam megszólítottan kívül - senki nem rendelkezik, ezért nevezzük nevén a gyereket.

Rébuszokból senki sem ért.

Ki érti, mely dalra utaltál?
    És mely fórumtársra?
    Csak én, meg Te értem.

Magic System Dj - You're My Fantasy

Ez a tízéves listám első dala.

"Igyekszem tapintatos lenni,ezt a dalt melynek a pontszámát 3x számoltam meg,egyik fórumtársunk az első helyre rakta,az elmúlt évtized zenéi rangsorolásában,nem éreztem szűkségét hogy ennek hangot adjak,és megbántsam."

Inside valóban jobb választás lett volna részemről.

Látva, Inside tetszési indexét, talán inkább erre kellett volna szavaznom.

Filóztam is rajta.
    Egyetlen szempont vezérelt: Ismael Blanco az első helyen legyen.

Ez a maxi B oldala talán sokaknál nem vitte át a lécet.

Ám ennek is személyes története van nálam. Mint Nálad Haddaway.

Nem szerelmi.

Haláleseti.

Akkoriban halt meg a férjem.

Sokat hallgattam ezt a zenét akkoriban. Szövege és zenéje is szívbe markoló volt, most erről nem tudok többet írni.

Inside pedig erősen plágium gyanús nálam, baromira hasonlít egy nyolcvanas zenére, mindenki döntse el, hogy mire.

• fülcsimanó2
    Csatabárd elásva részemről!

Jó mélyre.

S Részedről?

Békejobb.
    Ezt nyújtom Feléd.
    Ha megsértettelek ízlésedben, nem volt szándékos.
    Azt azért megjegyezném, hogy részedről a sértés szándékos volt már ami MT-illeti.
    Mivel nagyon jól tudod, hogy ez nálam üt.
    Bármilyen zenei kritikával nem vitatkozom, de MT az tabu.

Remélem, hogy ezen nem fogunk összeveszni - Haddaway kontra Modern Talking.
    Már ez a meghatározás is vicces. Nem haddaway-elek, hadoválok ezen zenéken.

Egyik sem ér annyit, Tényleg ahogy írod, szomorú volna, ha ezen ízlésbeli különbségeken vitatkoznánk.

Tudod, hogy mennyire értékelem az ízlésedet, mégha nem is értünk mindenben egyet.

• reynaud #34528

Találóbb lett volna a videó címkézése így:
    Estimado gagyi mix.
  • reynaud #34527
    Legyen jövő hét vége,de aki szavazz,kérjük spoiler alá a listát.
    Rain jól írja,nem e topic témája.
  • reynaud #34526

Nem tudom már megmondani az idejét,magyar rádióban mikor hallgattam utoljára ,lista ,rangsorolás alapján szerkesztett zenei összeállítást.
    Elnézve a Top 10 dalt,nagyon jó lemezeket fogsz pörgetni,lejátszani.
    A felkonferálás,műsorvezetés is érdekesnek ígérkezik ,szakmai szemmel is egy DJ kollégától,ilyen tematikus zenei összeállítás esetében.
    A "Club 90' " műsoraid alapján,egy felkészült, tehetséges ,jó beszéd és szórakoztató készségű ,kollégát ismertem meg.

Köszönjük az infót,én a hallgatóid közt leszek,ki nem hagyok egy hazai rádióban hallható new italo-disco műsort.
  • reynaud #34525
    1 valamit még megemlítenék Haddaway dalával kapcsolatban,de spoiler alatt,mert nem szeretném tovább offolni a topicot.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "What Is Love" egy nagyon kellemes,dallamos fülbemászó zene,nem véletlen.
    A dal szerzői ,polgári nevükön,Dieter Lünstedt és Karin Sabine Hartmann-Eisenblätter azaz a Tony Hendrik & Karin van Haaren házaspár.
    Többek közt a Bad Boys Blue dalok zömét ők írták,szerezték,társszerzői a BBB - You're A Woman slágerének.
    További említésre méltó slágerek a szerzeményeik közt:
    Venus ‎– Hot Sun On Video
    Roxanne – Charlene
    Twenty-One ‎– The Eyes Of Don Johnson
    Neil Smith ‎– Help Me Through The Summer
    és bizony a Silent Circle - I Am Your Believer dalát is ők írták,ami vitán felül ,a formáció egyik legjobb dala.
  • reynaud #34524
    Ehhez nekem már csak annyi hozzáfűzni valóm van,
    Let there be peace on earth !
  • gyula1971
    Estimado Gigamix by CJT!!! 2021
  • allada67
    A Fancy Top-ra már 7 hsz jött, igaz RAIN kicsit szűkre vette #34488 de használható. Határidő akkor a hétvége ?
  • cucurbia
    Nekem erről Mr.Oizo jut mindig eszembe meg a Flat beat.Azt már zenének sem tudnám nevezni,aztán mégis mekkora sláger lett egy időben.
  • dj adrián
    Sziasztok, Korábbi ígéretemnek megfelelően, ma műsorra kerül a Disco Diamond Radio -ban az elmúlt 10 év (általam) legjobbnak gondolt hanglemezeiből összeállított lista első 10 helyezettje! Kezdés a szokásos 19 óra!
    Utoljára szerkesztette: dj adrián, 2021.01.13. 12:59:06
  • AeroCool
    Dreamline - Sogno d'Amore (Let's Go Fun Tonight)
  • fülcsimanó2
    "Mindenki azt a zenei stilust fogja egész életében preferálni,amelyik 16-30 éves kora között volt divatban.
    Az előtte,meg az utána következőket is lehet kedvelni, találni benne jó vagy rossz zenéket, de amitől a legjobban érzi magát az ezen életkorának dalai lesznek."

Tökéletesen egyetértek!
    Na ezért nem bírjuk mi a Beatlest, meg Elvis Presley-t, érdemeik elismerése mellett egyszerűen nem a miénk.

Tetszhet így harminc évvel később rengeteg új előadó számtalan új zenéje, no de amikor megszólalt az iskolarádióban a Scotch köhögése, szinte egészen pontosan vagy majdnem ugyanúgy, ahogyan erős dohányos (sajnos azóta már elhunyt) irodalomtanárunk köhögni szokott - s direkt bosszantottuk ezzel, úgy hogy csak úgy harsogott az egész iskolában a köhögés, s mi jókat vihogtunk a folyosókon... vagy amikor a matek fakt-on ülve a srácok mögöttem kórusban énekelték Ken Laszlo után szabadon: tüp-tüp-tüp-türüp-ó-ó-ó, na ezek az emlékek hiányoznak a mai zenékből, de azért szeretjük őket!!!

• rain70 #34517
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pár dolognak utánanéztem, amit a nálam öregebbek is megerősítettek.
    A What is love"-ba durván sok pénzt nyomtak, - egy hasonló disco zene a közelében nincs és nem is volt - hogy minél többször és gyakrabban jelenjen meg a világban és játsszák orrbaszájba. Ezt nevezik zenei berkekben agymosásnak, hogy végül az is dúdolni fogja a dalt, aki egyébként teljesen más műfajt, vagy műfajokat hallgat. És akkor elkészült még a Diszkópatkányok című film is, ami szintén direkt csak az usa miatti reklám lett és, hogy a 90-es évekbeli eurodance zenéket is nyomassák mellette.

De ez csak a WIL zenére vonatkozott. Ha a 90-es években bementél a diszkóba, olyan szinten át volt mosva már az emberek agya, hogy egy éjjel a DJ minimum 5-ször feltette a korongot. A nép meg őrjöngött.
    A Rock my heart és a többi zenéje viszont már bukó volt, főleg a többi, mert nem nyomták bele az emberek agyába, de a WIL elég volt ahhoz, hogy Haddaway-t világszinten sok lemezt adjon el, csak emiatt a szerintem is átlagos zene miatt. Mert voltak ennél sokkal jobb zenék a 90-es években.
    És, ahogy írod is:
    "Ez meg különösen találó, mit írtál: "ennyi ember nem tévedhet" tipusú szöveg meg egyszerűen nem igaz, mert dehogynem."
    A fentebb írtak miatt pontosan így van, dehogynem, mikor már azt a zenét is dúdolod, amit nem szeretnél, velem is előfordult fiatal diszkóba járós koromban és kérdeztem is magamtól, hogy fúj, hát hülye vagyok én? Nem voltam az, csak bele volt mosva az agyamba a zene és az ott lesz a tudatalattiba elég sokáig, mikor akármit hallgatsz, nézel egy bizonyos zenét hallasz folyton.

Nagyon sok ilyen zene volt és van a mai napig, amit egyszerűen eldöntenek, hogy az most sláger lesz és kész, ellen csak úgy tudsz tenni, ha áramtalanod a lakást és a mobilodon sincs semmi net és zene! Még egy példa az Ozone zenéje, a büdös életbe nem lett volna világismert, csak az egy dragostea izé, ha nem nyomják folyamatosan.
    Arról a Koreai több milliárdos nézettségű Psy és ezáltal milliárdossá téve komoly zenei tehetségekkel megáldott (irónia) zenéről? meg már kár említeni, hogy egy ilyentől emberek milliárdjai elélvezzenek. De nyomtak bele rengeteg pénzt ami busásan megtérült. Ilyen zenét még itt a topikban lévők is tudnának csinálni, ha nagyon akarnának. Minden a pénzen is a reklámon múlik.
    Az nem légből kapott szöveg és ez mindenre kihat, hogy aki mellett a pénz, vele együtt ott a HATALOM is

Szóval a lényeg, egyetértek veled!
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2021.01.13. 09:53:17
  • rain70 #34516
    Már írtam többször, LR eladta sajnos magát a ruszkiknak, ezért készülnek neki ilyen "modern takony" féle zenék.
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2021.01.13. 08:12:43
  • rain70 #34515
    Ami most videó indexképe is, vagyis ami a végén megjelenik, annyira egyértelmű és nagyon tetszik, illetve nem tetszik az igazság(a).
    Pattanásig feszült a helyzet a világban, ahogy az usa-ban, úgy az eu-ban és keleten is, de főleg az emberek között, mi, akik be vagyunk lényegében zárva lassan 1 éve és minden csak rosszabb és rosszabb lett. Tehát a srác, a birka, birkák nézik, ahogy az otthonuk porrá válik, de még tehetünk ellene és mindezt úgy prezentálják, hogy az egész videó egy rébusz, aki hülye úgysem érti meg, vagyis úgy van megcsinálva, hogy semmilyen erőszakos tartalom nincs a videóban, csak a színekkel operáltak, színes és rossz minűségű fekete fehér részek váltják egymást. Háború, vagy béke! Profi munka!
    Én az elejére beraktam volna még egy Tolsztoj féle idézetet is talán.
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2021.01.13. 08:10:38
  • rain70 #34514
    Miért nem ő róla írtok?
    A videó kezdése láttán, én már simán elhiszem, hogy ezek földönkívüliek!
    Szóval, egy kérdésem lenne. 1 hete lesöpörte az All Night-al, kb mindenkit, ahogy indították az újévet a szokásos egyedien megcsinált videóval, tegnap kijött ez a Not War /Think Again/. Stílusban besorolni sem lehet, mert annyira egyedi hangokat használ, amit máshol nem is hallottam ideáig, még a spacesynht-re emlékeztető alap basszus is kegyetlen jó, de mégsem - az általam utált - spacesynth ez.
    Olyan videóval, aminek az elkészítése is idő a zenével együtt idő idő és idő!
    A kettő együtt lélegzik és aki nem teljesen hülye az meg is érti a lényegét, hogy mit akartak itt bemutatni. Háború és béke váltakozva, aminek, ha nem vigyázunk, világégés lesz a következménye.
    A zene - a hozzászólások alapján is- én is azt mondom, hogy újra baromi mesterien összerakott, brutális szintetizátor dallamokkal és durva effektekkel elkészített valóban egyedi alkotás lett!
    A kérdés pedig: Hogy a jó büdös francba csinálják ezt 1 hét alatt??!!!!!
    Fejhallgatóval, nagyobb hangerőn hallgatva kell ezt nézni, hallgatni!
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2021.01.13. 07:49:19
  • rain70 #34513
    Lehet, de a 80-as években, vagy rakjátok spoiler-be, mert ez innentől nemcsak off, de a topik teleszemetelése is, ha a fenti téma cím egyáltalán jelent valamit.
  • reynaud #34512
    Igyekszem tapintatos lenni,ezt a dalt melynek a pontszámát 3x számoltam meg,egyik fórumtársunk az első helyre rakta,az elmúlt évtized zenéi rangsorolásában,nem éreztem szűkségét hogy ennek hangot adjak,és megbántsam.

A csörtét nem én kezdtem,én csak visszaszúrtam,ha te nem vagy tekintettel (s még mindig nem!) arra hogy én mely dalt tartom a legjobb zenének ,ne várd el tőlem hogy én csendben maradjak,bár talán bölcsebb lett volna .
    Modern Talking zenéiről és Dieter Bohlen szerzeményeiről sokszor leírtam a véleményem,csak ismételni tudnám magam,van néhány hallgatható MT zene,a legtöbb az olyan egyforma hogy alig vélek bennük felfedezni különbséget,Dieter szerzeményei közt is akadnak nagyon jók.
    Thomas Anders egy jóvágású ,jóképű srác volt,és nagyon jó hangú énekes,a Talking mérsékelt sikerének kulcsa Ő volt,a közelmúltban ugyebár kiadtak egy olyan lemezt melyen Dieter énekli az egykori MT dalokat,ezeket ha valaki meghallgatja,visszaigazolja amit az immént leírtam,arra a gagyi jelző kevés,SzuperGagyi inkább.

Ami pedig az érzelmi dolgokat illeti egy-egy dal kedvelése kapcsán,nagyon meghatározó lehet,de esetemben mint írtam,a zene ,a Haddaway dal,első meghallgatást követően magával sodort,pedig én a 90s években akkortájt még mindig elsősorban az italo-disco stílust ,annak pörgősebb, tempósabb zenéit kedveltem ,címkézik (tévesen) eurobeat-nek,de tudom te azt sem kedveled.
    Marika,tényleg semmi probléma,részemről nincs neheztelés irányodban,de ne kérjük számon egymáson kinek miért az a favorit.
    Szóval,nem én kezdtem,és magamból csinálnék hülyét ha azt mondanám hogy neked rossz zenei ízlésed van,Talking ide Talking oda (+-) neked szerintem tök jó zenei ízlésed van.
    Zárjuk le ,nem kell ez,itt vagyunk aktívan öten,hatan és a főtéma egymás bosszantása,szomorú.
  • fülcsimanó2
    "Ezért sem szabad megkérdőjelezni az ilyen személyes, privát rangsorolásokat,egyéni ízlés kérdése."

No akkor vica versa.

"Hogy egy kis csörtét vívjak veled,és visszavágjak,persze inkább csak a poén kedvéért,aztán persze lehet komolyan is gondolom.
    Ha létezik gagyi zene a zeneirodalomban azt a formációt úgy hívják : Modern Talking"

TUDTAD, NAGYON JÓL TUDTAD, HOGY EZ NEKEM FÁJNI FOG!!!
    MÉGIS ODATETTED!!!!

No akkor, tapintat?

Viccelek ám!!!

• fülcsimanó2
    "mindenki a saját kis világát hiszi a legnagyobbnak"

Egyetértek véleményeddel, ide értve a korosztályi meghatározottságot, s még akár az érzelmi (szerelmi) dolgokat is.
    Ez meg különösen találó, mit írtál: "ennyi ember nem tévedhet" tipusú szöveg meg egyszerűen nem igaz, mert dehogynem.
    Én is tudnék írni rengeteg magánéleti vonatkozású zenét, mégse kiáltom ki a világ legjobb zenéjének.
    Mint a béka a dunsztosüvegben.

• reynaud #34509
    A zenei alap ,nagy tétben mernék rá fogadni,napjaink Lian Ross dalai mintájára fog készülni.
    Ez túl sok jóval nem kecsegtet,mert Lian változatlanul kiválóan énekel,de az összképet totál lerontja az a dallamvilág amit a férje mostanság képvisel.
    Írta is a minap,ha jól emlékszem a Walla Sanyi,írhatnának Lian számára jobb dalokat,én pedig erre hevesen bólogattam,mert tényleg több van benne.
  • cucurbia
    Várjuk meg mit ad ki Rodriguezzel,lehet majd attól felrobban a net:)
    (vagy az agyunk)
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2021.01.12. 18:06:49
  • reynaud #34507
    Akkor tessék szavazni,ha még többen csatlakoznak ,megkeressük az SG tagok által,Fancy legkedveltebb dalait.

• reynaud #34506
    Rövidre zárva,
    Téged mint írtam,egy intelligens,kedves hölgynek tartalak,ezért veled szemben elvárásom a tapintatosság,a másik tag zenei ízlésének tiszteletben tartása.
    Abban biztos lehetsz,több egykoron itt a zenefórumon aktív ,illetve manapság már csak passzívan olvasgató fórumtársunknak léptél rá a sarkára,a megjegyzéseddel,miszerint ezek gagyi zenék volnának.
    Engem nem zavar, részemről szó sincs sértődésről .

Sok minden befolyásolhatja ,életünk során melyek azok a dalok amiket leginkább megkedvelünk,nyilván nekem is megvan rá az okom ,amiért ezt a Haddaway dalt kiemeltem,egy csodálatos nyár,tele fantasztikus élményekkel,a fiatalságom és képzeld még szerelem is volt a levegőben.

Ezért sem szabad megkérdőjelezni az ilyen személyes,privát rangsorolásokat,egyéni ízlés kérdése.
    Az pedig erős tény,az italo-disco stílus népszerűsége,ha a számok bűvöletét vesszük alapul,sehol sincs a 90s évek euro-italo dance zenéihez képest,lehet félremagyarázni ,de a tények makacs dolgok,a lemezeladások árulkodok,én nem YouTube megtekintés számmal példálóztam,hanem azzal hogy ezt a Haddaway dalt,mennyien találták arra érdemesnek hogy pénzt adjanak érte,linkeltem a számokat.
  • reynaud #34505
    Mflex Sounds - Not War /Think Again/ (Cinematic version)

• djani75
    Meglovagolnám ez a Fancy hullámot :

Az én Top10-em

1. Bodyguard
    2.Latin Fire
    3.Bolero
    4.Fools Cry(Rap version)
    5. Spy in the night
    6.No Way out
    7.D.I.S.C.O. ( Lust for life)
    8.Running Man
    9. Lady of Ice
    10.No Tears

Lassan egy közös lista elkészülhet ebből is :-)
  • cucurbia
    Ez igaz.Nagyjából,amikor elkezdődött ez a nyilt befolyásolás,akkor ment el a lelkesedésem a kereskedelmi rádiózásból.Amikor már nem örömből csinálod,vagy a hallgatókért,hanem a kiadókat kell kiszolgálnod,az már nem rádiózás.(és ami nálunk 1999 óta megy).

Egyébként amit az elején írtál én is szoktam említeni fiatalokkal való zenei eszmecserék során,ugyanis ez egy régi pszichológusok által ismert tény.Mindenki azt a zenei stilust fogja egész életében preferálni,amelyik 16-30 éves kora között volt divatban.Az előtte,meg az utána következőket is lehet kedvelni,találni benne jó vagy rossz zenéket,de amitől a legjobban érzi magát az ezen életkorának dalai lesznek,ez így volt már a hetvenes években is, a kilencvenes években is,és bizony tapasztalom nap mint nap,hogy manapság is.
  • fülcsimanó2
    Nem tudtam!!!

• becauseIsaid
    Összefoglaltad, hetvenes nyolcvanas világrengető slágerek voltak. De mindenki a saját kis világát hiszi a legnagyobbnak, mert az volt rá hatással akkor, amikor a legfogékonyabb volt rá, fiatalon. Ki mikor volt az
    Olyan ez mint a béka a dunsztosüvegben. Azt hiszi az a világ. A slágerlisták egy dolog, olyanokért is rajongtak rengetegen, ami érthetetlen, mert amúgy egy fos. Nem akarok bántani senkit, de az ilyen magyar/roma mulatós ki tud kergetni a világból és csak lestem hogy mennyi fiatal is bepörgött ilyenekre diszkókban is. Ennyi erővel a kisgrófó vagy mi a rosseb is lehetne szimbólum. Persze nálam csak az ízléstelen aljadék szimbóluma. Haddaway egy-két száma oké, de annyi és nem több. Rajongók száma meg díjak... az sem minden, ha az lenne a mérvadó, akkor igaz más téren, de Kim Dzsong Ün vagy Trump is sokak által felmagasztalt valaki és nem túl pozitív dolgokkal büszkélkedhetnek. Nem minden a rajongás, az "ennyi ember nem tévedhet" tipusú szöveg meg egyszerűen nem igaz, mert dehogynem. Lehet befolyásolni a közízlést is, de erről a rádiósok sokat tudnának mesélni biztos.

• cucurbia
    Fülcsi.Most te húzogatod az oroszlán bajszát?:)

Tudhatnád,hogy minden idők leghallgatottabb dala PSY tól a Gangham Style:)
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2021.01.12. 15:07:29
  • fülcsimanó2
    Dehogyis, szó sincsen részemről megsértődésről !!!!

Inkább véleménycseréről, amely olykor egyezik Veled, vagy másokkal, olykor nem.

Én teljes mértékben el tudom fogadni, ha valaki nem azt szereti amit én, és fordítva is természetesen.

Pontosan tudom, hogy "a számok nem hazudnak", hiszen 35 éve könyvelő vagyok elméletileg (sőt gyakorlatban is...)....

Attól, hogy bármilyen statisztikát az ember elolvas, még nem fog megváltozni a (zenei, vagy bármilyen más) jellegű orientáltsága, ízlése.

Tudnék linkelni számtalan Modern Talking toplista helyezésről, eladott albumról és díjakról szóló oldalt, de attól Te még nem leszel Bohlen-fan. Nos, én sem lettem Haddaway rajongó a linkelt cikkek alapján.

És ez jól is van így, elvégre a saját ízlésünk mégiscsak a sajátunk, kizárólag tetszésen alapul, s nem meggyőzésen, érvelésen, statisztikákon.

Mindenesetre ahogy olvastam, hogy "ha létezik gagyi zene a zeneirodalomban azt a formációt úgy hívják : Modern Talking", övön aluli ütés volt számomra.

Kicsit poén, kicsit komoly.... Egyezzünk meg úgy, hogy fele-fele.

De azért tudtad, mint a jó bokszoló, hová kell ütni, hogy fájjon.

Ha 100 embert megkérdezel találomra, abból 99 tudja, hogy ki és mi volt a Modern Talking cirka 30-35 évvel ezelőtt, 1-2 tudja, hogy ki volt Haddaway a kilencvenes években.

Rajtunk, megszállott zene rajongókon kívül a köznépnek halvány segéd fogalma sincs ilyen előadókról, mint Haddaway.
    És nem is hagy nagy nyomot a poptörténetben, valljuk be.
    Na jó, volt egy száma, amit orrba-szájba játszottak a rádiók... és mindenki ismer.
    Ki emlékszik ezen kívül bármire is tőle?

Én sosem rejtettem véka alá, aki ismer, vagy olvassa hozzászólásaimat itt, tudja rólam:
    - a hetvenes, nyolcvanas évek a top, és persze new italo
    - a kilencvenes évek stílusát nagyon kevés kivétellel nem szerettem,
    - Bohlen stílus rajongó vagyok, persze mértékkel és ízléssel, mert azért tőle sem mindent.....

Ha már szóba került ez a kategória : "minden zenei stílust egy kalapba véve,minden idők legjobb dalának,én Haddaway - What Is Love zenéjét tartom" ....

Egyrészt számomra értelmezhetetlen "a minden stílust egy kalapba véve".... minden idők legjobb dala? el tudom képzelni ezeket: Queen - Bohemian Rhapsody, John Lennon - Imagine, Michael Jackson - Thriller, Patrick Hernandez - Born To Be Alive, Donna Summer - I Feel Love - de lehetne Madonna, Withney Houston, Beatles, Elvis Presley, Tina Turner, Cher, Elton John, Julio Iglesias, Sarah Brightman, vagy akár ABBA és Boney M.... sorolhatnám....ezek a dalok kortól, státustól, kontinenstől, zenei ízléstől függetlenek, ezek mindenkinek jelentenek valamit.

Mindenki érti és ismeri őket.

No de egy Haddaway?

Ennél még a Kék Duna Keringő is jobb.

Téged idézlek: "Nem megsértődni!!! "
    Csak egy vélemény!!!
    S véleménykülönbség...
    Több is veszett Mohácsnál, mint egy véleménykülönbség!

• jba123 #34498
    Hadd csatlakozzak egy individuális Fancy BESTOF-fal:
    1. Fancy - Slice Me Nice (Rap Radio Remix)
    2. Fancy - Flames Of Love (Radio Version)
    3. Fancy - I'm In Shock
    4. Fancy - Lady Of Ice
    5. Fancy - Bolero (Remix)
    6. Fancy - Blue Eyed Lady (Twilight Mix)
    7. Fancy - D.I.S.C.O. (Lust For Life)
  • reynaud #34497
    Wow!!!

Kedves Marika,

Linkelek neked egy kis olvasnivalót,a gagyi Haddaway dal díjairól,tudod a számok nem hazudnak.
    Az hagyján hogy Európát letarolta a dal,de szerte a világon hatalmas siker volt,még az USA-ban is,ahol azért más zenei stílusok voltak a mainstream zenék.
    link_1
    link_2

De ha ezen slágerlistákra nem került volna fel,és egyetlen díjat sem söpört volna be,számomra akkor is minden idők legjobb dala volna.
    Ez a dal engem első hallásra úgy söpört magával ,mint egy hurrikán,soha nem unom meg.
    Double You a másik 90s évekbeli előadó,aki zenéivel hasonló hatást tett rám.

Hogy egy kis csörtét vívjak veled,és visszavágjak,persze inkább csak a poén kedvéért,aztán persze lehet komolyan is gondolom.
    Ha létezik gagyi zene a zeneirodalomban azt a formációt úgy hívják : Modern Talking

Ne hogy megsértődj!

A kis kedvenceim: