42864
-
atiapuka #20474 A Perfect Kiss is nagy száma volt, szerintem. Legalábbis én szerettem. -
Tolvajos? Az melyik?
Nekem zavaros a pali különben azt hiszem 6 zenéje van meg, de esküszöm néha olyan mintha más énekelne. Szerintetek mindegyik dalban egy hang van (nem a női vokálra gondolok)? Vagy hülye vagyok? Egyszerű példa nézzétek meg pld. a I Bridge New Life vs. I Mad to Fly között a különbséget. Az Estimado-s zenék közül pedig egy se nyerte el különösebb képen a tetszésemet... -
Ha New Order akkor nekem a True Faith cimű szám, nem tudom hányszor tekertem vissza a videókazit, hogy hallgassam :) -
Ez nagyon jó zene. Albert One-t nem nagyon ismerem, csak egy lemezem van tőle(ük) de az is csak ilyen feat. mint ez a szám. Mit tudnál tőle még ajánlani? -
Ez nekem olyan tingli-tangli semilyen... -
atiapuka #20469 Tényleg a listádban szerepel a New Order. Este nekem is eszembe jutott. Na a Blue Monday anno ment a diszkókban, sőt az ment még a szalagavatómon is.
Szerettem azt az együttest, mind a zenéjüket, mind az énekesük hangját.
Ja bocsesz ám a sok dumámért ... -
atiapuka #20468 Én szeretem DJ. Savage, bocs Estimado zenéit, de számomra kicsit már kezd uncsivá válni.
Szerintem az első 10 száma nagyon jó, de utána nekem már túl egykaptafára készültek, készülnek. Lehet, hogy kicsit szünetelnie kéne, és újra kijönni egy nagy dobással. Olyannal, mint a You Can Fly vagy az a tolvajos.
Persze, ez csak az én szerény véleményem. -
atiapuka #20467 A Sweet Connection ki nem maradhat!:) -
atiapuka #20466 Hát igen, a Secrets és a Turbo Diesel nagyon nagy kedvencek voltak és jelenleg is szívesen hallgatom őket újra... -
laco64 #20465 Secret Sevice,Flirts,Bobby Orlando,Suzi Q,Ottawan,Eddie Huntington,Baltimora,Ken László,Albert One,Saragossa Band,Goombay Dance Band,Chilly,Maywood,Baccara,C.C.Catch,Camaros Gang,Babys Gang,Den Herrow,Savage,Fun Fun,Gazuzu,Jock Hattle,Jules,G.GAnderson,Peter Griffin,Peter Kent,Aneka,Patrick Cowley,Arabesque,Bernie Paul,Gibson Brothers,Twins,Thompson Twins,Divine,A La Carte,Al Bano,Romina Power,Shorts,Laid Back,Disco Connection,Righeira,Shakin Stevens,Gazebo,Trans-X,Robin Gibb,Hazell Dean,New Order,Boy Tronic,Brand Image,Digital Emotion,Sarah Dash,Master Genius,Ricchie Poweri,Sexy,James Last,Electric Theatre,P.Lion,Olsen Brothers,Fancy,Mike Mareen,Peter Richard..................Ez persze a teljesség igénye nélkül,ami hirtelen eszembe jutott,ezek tetszettek akkor,és persze most is....... -
Ma is zenehallgatás volt és eközben jutott eszembe, hogy a nagy kedvencek közt említeném még Albert One-t. Régen is nagyon kedveltem egyedi stílusát és hangját, de az aktuális kedvencem most: Time Machine feat. Albert One - Cold as Ice. Ez olyan zene, amit csak a megjelenése miatt neveznék new italo-nak, mivel a '80-as években is készülhetett volna, pont olyan jó.
-
sanyo71 #20463 Estimado - Nothing's Gonna Stop Me Now (2014)
Szerintem hozza a szokásos kellemes formáját !!!
-
laco64 #20462 nálam is ott kezdődött,mert egy pár évig csináltam én is a discót 1980- 1985-ig.De a mai napig vannak olyan kazettáim,amiről senki nem mondaná meg,hogy miről van felvéve,mert akkorát szól most is.Van egy pár száz............Akit érdekel esetleg szívesen adom....Címlistával általában.Nekem anno ,nem tudok annyi listát írni milyen jó zenék voltak,és vannak a mai napig,csak már ők is idősebbek,mint én........De még mindig jók....... -
Nálam is apám kazettáival kezdődött, a családom rock zenét hallgatott. A régi Eddát és Piramist most is elhallgatom szívesen. Egy barátja vett fel neki zenéket, egyszer (szerintem véletlenül) volt rajta egy diszkózene olyan '84 környékén, amely szó szerint sokkolt. Jóval később tudtam meg, mi az, Trans-X - Living on Video :) Azóta a függőség. Emlékszem apámat is sokkolta, hogy mi ez a "szar"
-
Kicsit sincs deja vu-m mikor ilyeneket olvasok...
-
Nastar #20459 Kétségtelen hogy jelenleg a kornak megfelelő legjobb new italo zenét ez a srác csinálja!!!NAGYON KOMOLY HARDWEREKKEL DOLGOZIK MÁR AMI A HANGZÁST ILLETI!!!CSAK ÍGY TOVÁBB I LOVE IT. 

-
87-ben még én is az általánost toltam. Ott határozottan emlékszem, hogy Erasure, Sandra, sőt Bon Jovi és Helloween kazetták másolgatása is nagyüzemben zajlott :) Kezdetnek megörököltem apám régi kazettáit és egy deck-et. és német nagyáruházban (akkor nálunk még elképzelhetetlen méretű pl müncheni körgyűrűn), vettük (vetettem apámmal :D) 10-ével 20-ával a Maxell XLII és a TDK SA kazettákat, de amikor TDK MA volt akcióban akkor az is jött :) Előszőr csak a nagy család bakelit gyűjteménye került át a kazettákra, később nagybátyám az új "hóbort" miatt CD boltot nyitott, így hétvégenként vittem a kis deckemet és az egyik hátsó szobában CD-ket másoltam a kazikra. Volt két nagy kihúzható fiókom tele ilyen kazikkal, ha jól emélkszem a vége felé (kilencvenes évek eleje amikor én is CD lejátszót vettem, meg DOS alatt mp3-at tömörítettem (ez külön megérne egy misét az akkori gépeken az akkori vinyókkal) olyan 400-450 ilyen kazettám volt.... de kár volt "kidobni" őket.... -
Igen, láttalak :) Sőt több arcot is a fórumból. Mondjuk logikus, mert zeneileg azért rendesen kapcsolódik az eurodance. Mondjuk annyira az nem spannol, hogy fórumozzak miatta. -
atiapuka #20456 Én is be szoktam oda nézni, azt hiszem említettem már, hogy elég mindenevő vagyok, mint egy házisertés.:)
És néha találok ott is egész kellemes zenéket, főleg olyanokat, miket nem is ismertem. -
Tegnap este belenéztem a 90-es évek fórumba. Ott kellene tolnom "igét". Az a időszak nekem nagyon szépen megvan komplett maxikban. Gyakorlatilag minden ami átment a kezemen, kb. 1200-1500 maxi. Igaz leszólnának, mert csak 320-as mp3-ba mentettem le eladás előtt őket. Így is kezelhetetlen mennyiség zenehallgatás szempontjából. Kellene egy VA - sorozatot csinálni belőle, de az is minimum 200 lemez lenne. Mondjuk rengeteg eurobeat zenét hype-olnak, azt meg sose kedveltem. -
Jó éjt
-
atiapuka #20453 Na elteszem magam holnapra ...
Jó éjt srácok!
-
atiapuka #20452 De még tuti volt vagy 100, csak most hirtelen ezek jutottak az eszembe ... -
atiapuka #20451 Akkor a Joy, Silent Circle, Bad Boys Blue, Divine, Flirts, Den Harrow, Moroder, Fancy és az említett Savage mentek, legalábbis amikre emlékszem. Meg nagy szám volt a Forreign Currency C'est La Vie (bocsesz ha nem így kell írni).
Aztán jött az Alphaville, Boytronic. -
Különben marhára érdekelne mi ment 87 előtt... Nekem max. általános suli buli volt, de onnan leginkább MT, C.C.Catch, Scoth, és Bruce & Bongo rémlik. De az mondom még egyszer általános iskola volt. Jah, meg Joy - Valerie vénásan...
Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2014.09.28. 23:13:25 -
atiapuka #20449 Végül is mindegy, hogy mi volt, egy tény, jó számai voltak. A Love System is örök kedvencem. -
szigorúan véve szintipop,de nyilván a depeche mode is az volt,meg az erasure, bronski beat is az, mégis teljesen különbözö stílusok és irányzatok, a twins korai slágereik húztak az eurodiszkó vonal felé, igazából pedig a twins,az twins volt! :) -
Hát nekem mindig inkább szintipop volt, de az isten tudja
-
A listáddal semmi gond nincs, a stílussal viszont volt. -
atiapuka #20445 Bár Rofo-tól s Mike Mareen-től én másik számukat szerettem inkább. -
Én nekem szerecsére többször sikerült a "nagy" Csillagfénybe bejutnom, ott meg euro, és nagyon sok magyar. De onnan is a legkorábbi emlékem 1986. Különben az elit helyek viszont inkább funky-t játszottak. -
atiapuka #20443 Nem rossz lista ez sem.:) -
atiapuka #20442 A Twins az euro vonal? -
Igen, nem is merek nyilatkozni, a korábbi évekről, nagyon gyerek voltam. Akkor unokatesóm diszkózott ezerrel. Annyi maradt meg bennem, hogy mindig azon panaszkodott, hogy egy évesnél újabb zenét nem tud betenni, mert nem ismerik. -
Igen én megmondom neked és mindenkinek mi a tuti italo-disco,hi-nrg,eurodisco,mert én egy nagyképű ,odamondogató személy vagyok.akinek van fogalma erről a stílusról!
Miután ezt megtettem egyszer már,csak idéznem kell egy régi hsz-t!
Top 40
Friss regisztrációval a hátam mögött már akkor elment a kedvem ettől a fórumtól.....! -
Tényleg :) De a legjobban működő az általam említett volt. Jelzem... nálam. -
bocs ez neked akart menni.
87-ben vagy után meg már jó hogy a számtandalt szerették, hisz az volt az akkori sláger. :)
na mára léptem. jó éjt. -
a Hey Guy tizenévesen itthoni életérzéssel zenei ráhangolódással mindenképpen mérföldkö volt, szerencsére még sokáig nem kellet értenem a mondanivaló esetleges másságát, elég volt csak a zene,a dallam és ritmus,hogy velem legyen és boldogítson,mint még megannyi akkori italo zene.nekem komolyan meghatározta az életem,sokat segitett.
bocs az euro vonalról a Twins lemaradt,meg még százan,elnézést tölük! :)
87-ben vagy után meg már jó hogy a számtandalt szerették, hisz az volt az akkori sláger. :) -
de tudod miért volt erösebb az euro vonal? mert az italo diszkó ha nem is minden 2. zenéjében, de általában már akkor is mélyebb érzelmekröl, romantikusabb avagy épp extrémebb zeneibb és különlegesebb vagy bonyolultabb hangzásokról és egyedibb, de fülbemászó vagy épp modern dallamokról szólt (pont mint az Mflex zenék is
) ,nem feltétlen akart megfelelni a jól döngjön a dizsiben 115-125+ bpm-mel egy hullaegyszerüen megjegyezhetö dallammal életérzésnek. persze ettöl még tonnával voltak a fapad egyszerüségü italo zenék is, és rengeteg kiváló euro diszkó zene is, de egyben mind közös volt, lehetett érzeni, hogy mi az italo disco és jól meg lehetett különböztetni az euro diszkótól.
-
atiapuka #20435 Azért a Don't cry és a Tonight is szerintem elég nagy slágerek voltak, nem?