42866
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Musachy
    Nem tudom, hogy ti hogy álltok a 23rd Underpass új lemezével, ami elvileg elsején megjelent... Több, mint két hete előrendeltem, amire azonnal jött is válasz, hogy hamarosan értesítenek majd. Miután már a megjelenés határideje eltelt írtam ismét, hogy remélem nem feledkeztek meg rólam, na erre még semmi válasz.
    Persze gondolom, hogy vannak prioritások, vannak törzsvevők meg nagy mennyiséget rendelők, de azért legalább valami válasz jöhetne. Ilyenkor szoktam eldönteni, hogy nem veszem meg, hanem majd letöltöm, ha lesz rá módom.
  • Biatomi
    Ha van rá igény és money,akkor egyszerűbb a dolog :)
  • kaposi1
    Nagy igazság. Azért mégis sokan keresik a szénakazalban.
  • gyorgy74
    Tudod Laci mi ebben a szomorú?...Sosem találod meg a tűt.:-(
  • kaposi1
    Fizikálisan 80-as éveket elkezdeni gyűjteni most olyan mint ha bedobnád a tűt a szénakazalba.
  • gyorgy74
    A fizikális részére értettem mielőtt még félreérthető lenne.
  • gyorgy74
    Az egy kimeríthetetlen végbeláthatatlan történet István...Én annak még nagyon az elején vagyok és még egy jó darabig leszek is...
  • Biatomi
    főleg ha nem a napjaink new italo zenéit kergeti vinylen
    hatalmasabb pl a 80's italo korszak (fizikálisan)
  • Biatomi
    great collection
  • kaposi1
    Mint oly sok másra is igaz.
    Jó helyen kellett lenni jó időben.
    Ma már biztos nem kezdeném újra, és szerintem te sem.
  • gyorgy74
    Lehet csemegézni kedves házigazda jobbnál jobb zenék....Aki most kezdi a gyüjtögetést azt nem irigylem.
  • kaposi1
    Nem igazán tudok New Italobol abszolute hármas sorrendet felállítani.

Akik nagyon hallgatottak voltak az elmúlt években.

Magic System D.J.
    Ryan Paris
    Italove
    Mode One
    Mirko Hirsch
    Roby & Claudia
    Dyva
    Miko Mission
    Siberian Heat - Elen Cora
    Brian Ice

A régiek közül

Miko Mission
    Silent Circle
    Bad Boys Blue meg még kis millió
  • kaposi1
    "nekem ez a fórum arra jó, hogy kapjak új infókat ....."

Egy kis infó hogy szerintem mik azok a maxik amit az elmúlt években érdemes volt hallgatni .
    Sokkal egyszerűbb volt így megcsinálni mint ennyi címet be másolni ide.

• kaposi1
    Nagyon vártam már , de mint Elen Cora rajongó azt mondom ez nagyon kevés.
  • AeroCool
  • gyula1971
    PRIMA BALLERINA - My Romance (Instrumental Mix) [Italo Disco 2014]
  • italove
    Fairlight Children - Invade My Heart Tonight

Jó kis cím és a zene is tetszik!
  • italove
    Magicboxx említette, hogy van tapasztalata a hangkártyák ügyében. Szívesen meghallgatnám, mit tud erről. Én csak alaplapi illetve sb audigy kártyát hallottam eddig. Sok különbséget nem tapasztaltam, illetve annyit, hogy a fejhallgatóm az sb kártyával látványosan jobban jól. Szerintem a dolog mást is érdekelne, ezért itt kérdem.
  • italove
    100% Respect!
  • d jani
    Na anno ez vezérelt engem is...aztán időnként olyan háború tört itt ki, hogy csak kapkodtuk a fejünket...Így aztán aki egy kicsit is idegenkedett ettől az a háttérbe vonult, mint én is...Régen tényleg nagy dumapartik voltak itt, mert miért ne...akit érdekelt beszállt...Mentek a sztorik, előkerültek a zenék, tényleg jó volt ...És milyen igaz, "dinoszauruszok" vagyunk, találó... Én az italo disco-n és társain nőttem fel, Péntekenként Komjáthy, Vasárnap B-Tóth, Poptarisznya a magnósoknak , deck hurcolgatás stb....És a mai napig előkerülnek olyanok amiket anno egyszer-kétszer hallottam csak...Igazából azt sem értem minek ez a "farokméregetés" hogy nekem lossless, neked meg mp3...Kinek mi a jó, ennyi...Tisztelem mindenki mániáját és ez nem hiszem, hogy normális hogy ezen ekézik egymást az emberkék...Zenéljünk, dumáljunk, vagy hagyjuk a francba az egészet és kukuljon mindenki otthon a gépe előtt.... Ja és köszönöm az Italoconnection cuccot kíváncsi vagyok rá ! :-)
  • italove
    Oliver Maass - Magic Violin (Dj Ikonnikov E.x.c Version)
  • Musachy
    No meg úgy is.
  • laco64
    én is hurcolásztam évekig 2 decket,minden péntek szombaton....
  • atiapuka
    Egyébként én sosem hurcolásztam a deck-jeimet. Otthon ültem a felvevő gombra összpontosítva és hallgattam a B. Tóth Lacit meg Komjáthy-t.:)
  • atiapuka
    Én megvártam, míg visszahozzák.:)
  • atiapuka
    Ez nem lehet rossz. A Don't stop-ot nemrég hallgattam, és az tetszik. A többit egyenlőre nem ismerem.
  • Musachy
    Én a hónom alá csaptam a decket.
  • atiapuka
    Na én is elképzeltem.
    Mire valahova elértél, biztos pattogós zenét szolgáltattál.:)
  • italove
    No, még egy felvétel az elektronikus diszkó stílusból. Most bukkantam rá erre a gyönccemre. Nekem szívem csücske ez a műfaj, sokszor több ötletet, fantáziát, hangzást és néha még jobb dallamot is találok benne, mint a hagyományos disco-ban. Akin nem szereti, bátran lapozzon!

Apoptygma Berzerk - Unicorn (Fairlight Children Rmx)
  • magicboxx
    Vizuális típus vagyok. Ez a babettához kötözött deck dolog megérintett
  • italove
    Tuti! Akkor ki gondolta volna, hogy nem kell majd a zenékért távoli helyekre járnom, a babettához hozzákötözött deck-kel és gondolkodni, hogy azt a szúrós alapzajt vajon leszedi-e a dolby-c!
    A kislányomnak megmutattam a rutrackert, azóta csak onnan tölt! Ja, és kéri, hogy remastereljem neki a zenéket, mert úgy jobban szólnak!
    Most ez megy nálam:
    Roboti - Apartment On The Moon
  • magicboxx
    Azért legyen egy kis zene, nem tudom, hogy volt-e már...

Fred Ventura & Paolo Gozzetti - Italoconnection (2014) - FLAC

Letöltés
  • magicboxx
    Különben tényleg olyanok vagyunk picit mint a dinoszauruszok A fiatal generáció már mp3-at se gyűjt. Tudjátok mi megy? Youtube zenehallgatásra, otthon, irodában stb. Nem számít, hogy szól, a lényeg, hogy a kedvencük rögtön elérhető. A másik a különböző stream szolgáltatások. Spotify, vagy Google Music, minimális havi díjért azt hallgat, és ott, amit szeretne. A Youtube is jön a fizetős modellel, hogy háttérbe fusson mobileszközökön. Azt, hogy min és milyen minőségben hallgatják ezt, már bele se érdemes menni Teljesen másképp és máshogy gondolkodnak. Aki Komjáthy Gyurira várva töltötte az időt a rádió előtt, hogy felvehessen valamit, annak ez a világ természetes, hogy idegen. De valljuk be, a 80-as években lehet, hogy a karunkat adtuk volna ezért
  • italove
    Pontosan ezt végzem én is. Ezért pakolgatok mindent fel egy blogba. Kihalófélben vagyunk úgyis. Egyébként sem jelent semmi dicsőséget ezeknek a zenéknek a gyűjtögetése másnak, csak nekünk, maroknyi hasonszőrűnek.
  • magicboxx
    Nekem a kiadó patronáló / gyűjtő arcokkal sincs semmi bajom. Ő megvásárolta, senki nem várhatja el tőle, hogy bedobja a fórumba. Elég, ha megosztja a megjelenést, vagy a videót. Előbb vagy utóbb úgy is meglesz. Mondjuk én ebből a kapaszkodok a zenékbe, és nekem van meg csak, "dráááágassszágom" dologból már kinőttem. Hosszabb távú tervem az, hogy a privát gyűjteményem, gondolva itt pld. a rengeteg berippelt maxira, normálisan rendezve, publikus és privát torrent oldalakra kerüljön ki. A sírba nem vihetem, a gyerekeim nem biztos, hogy megőrzik, így leginkább a műfaj megmaradása, és megismertetése miatt tartom fontosnak.
  • italove
    Én is arra gondoltam anno, mikor beregisztráltam, hogy milyen szuper dolog ez a fórum, mindenki feltölti a "találmányait" a közösbe, aztán lehet hallgatni ezerrel a jobbnál jobb és eleddig ismeretlen zenéket. Az emberek sokszínűsége miatt sajnos ez nem így működik. Van egy pár ember aki osztogat szorgalmasan, vannak a lemezborítós, kiadó patronáló gyűjtők, aztán az árnyékemberek, akik jelen vannak, de sosem tesznek ki semmit, csak visznek, illetve azok, akik észt osztani járnak fel. Én az első csoporttal szimpatizálok, de az az igazság, aki ide tartozik ráun erre egy idő után. A gyűjtők nem szeretik ezeket, mert ők őrzik a zenéket és csak lemezborító-plakát szinten kommunikálnak, illetve egymás közt privátban cserélgetik a zenéket, a trollok pedig mindenben csak kötözködnek úgyis.
  • atiapuka
    Persze majd megkapom, ez nem egy chat szoba ... Ne itt próbálkozzam a dumával.:)
  • atiapuka
    Persze, nem akarom és szerintem nem is lehet leírni ezt a stílust manapság sem. Tényleg vannak olyanok, amik nagyon tetszenek. Csak én azért jóval kevesebbet találok, ami tetszik. Igaz időm se sok van zenélni ...
  • magicboxx
    Megértelek. Nem véletlenül próbálkoztam én is ilyen dolgokkal, próbálva enyhíteni a non-stop vitát. Én sem gondolnám, hogy az audiofil dolgokat itt kellene kitárgyalni.

Azért érdemes figyelni az új megjelenéseket, szerintem mindig lehet jó dolgokat találni. Meglepő módon él és virul a műfaj.
  • atiapuka
    Arra nem emlékszem, hanem arra az időszakra, mikor mentek itt a jó dumapartik is.
    Én szeretem a zenét, de nemcsak azt, mikor ömlesztve itt vannak a youtube linkek. Ráadásul már írtam, a mostani zenék nekem egyre kevésbé jönnek be. Biztos bennem van a hiba...

De régen emlékszem megosztottuk 'fiatalkori' élményeinket, akár még a középiskolai zenei tapasztalatainkat, nosztalgiáztunk egy-egy zenével, leírtuk, hogy kinek milyen zene kötődik az életéhez, és miért, ... stb. Na és mikor ilyen időszak volt, azt szerettem, és nem csak én.

Párszor próbálkoztam itt még ilyesmit feldobni, de hát ez már nem divat. Csak az ilyen tuti hangsugárzók, meg az olyan tökéletes lossless-ek körüli témák. Na és ezekhez viszont én nem tudok hozzászólni, ezért inkább háttérbe húzódom, általában.

Bocsesz a szószösszenetért.:)