42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #26820
    Nem én készítettem Sam Fox dalát,tehát nem engem kritizáltál,nem is vettem magamra.
    A véleményedet tiszteletben tartom,nincs két azonos zenei ízlésű ember,egy kicsit a dal minősítését túl toltátok,ezért írtam a hisztit.

• reynaud #26819
    Az esélytelennel egyetértek.
    Külföldi oldalakon is vannak azért párbeszédek,zrikálás és egyéb nem oda való dolgok nélkül,zéró személyeskedés,szinte csak a zenére koncentrálva.
    Tudnék néhány linket dobni,de pofátlanság volna más fórumokat reklámozni,én ezt preferálom,tudjátok jól.
    Valamint egy spanyolnak vagyok tagja,a nyelv miatt,elképesztő volt anno a fogadtatásom,szó szerint leesett az állama kedves barátságos üdvözléseken,de ott egy ékezet lemaradásért rád szól a modi,trágár szóért pedig azonnali kitiltás jár.
    Ez meg így durva,viszont béke és rend van!
  • rain70 #26818
    Te most miről is gondoltad azt, hogy én hisztizem? Leírtam, hogy NEKEM az a zene egy szar, nem ide való, mert szar. Nem azért, mert te raktad ki, hanem, mert szar. Ha Amaximus rakja ki, akkor is szar.
    A fenti címstílusba nem illik bele, mert annyira szar. Többet nem írom, le, hogy szar (de mégis mert nem tudnám befejezni ezt a bűzlő mondatot), mert a szar az szar és előbb utóbb a szar tovább fejlődik még nagyobb szarrá és akkora szar lesz belőle, hogy Amaximus a háttérképet egy nagy wc csészére cserélheti mellette dugulás elhárító szerszámokkal.
    Viszont, ha még sem az, mert másoknak bejön, akkor csak nekem szar és maradjon, ez csak vélemény volt és írhatnám ugyanazt, ha nem teszik, átlépsz rajta.
    A korrekt véleményt meg dalszerzőktől, hangmérnököktől kell kérni. Ez egy átlagos fórum átlaghü...emberekkel.
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2018.04.07. 16:26:04
  • Zephyr Retiring
    Hát, ahhoz képest, hogy SD rajongónak tituláltad önmagad, szép öngólt rúgtál mind a vidi törlésével, mind a banda leminősítésével

Akkor csapjunk bele: egyrészt, a spoiler alatti rész nem neked szólt, szóval nem is értem miért reagálsz rá egyáltalán..
    De ha már okítasz, jöjjön egy idézet csak neked az ős italo-szakinak, aztán linkelem is a forrását:

"...(Haluska Imre ugyan hétről hétre lelkesen mutatta be a rádióban a legújabb, Milánóban megkaparintott lemezeit, de ezek többsége egykaptafa-italo volt), ráadásul az eredetit is tovább butító-sziruposító német szűrön keresztül, lásd Fancy, Joy, Silent Circle, és persze a Modern Talking-Bad Boys Blue-C.C. Catch triumvirátus. De ezzel az eurodisco vagy discofox vonulattal tényleg hiba lenne egy kalap alá venni az italót, amely a fenti tényezők miatt nálunk sajnos joggal kapta meg a gagyi stigmát...."

Ízlésekről vitatkozni teljesen felesleges. És csak azért szidni egy zenekart, mert nem kedveljük, szintén az. Persze van akinél ez szívből jön (azokra nem is lehet haragudni), de van aki csak az eszét játssza. Ezt értsd akikre akarod, én neveket nem mondok.

Itt a teljes cikk amúgy ha érdekel.
    És ha nem, hát akkor sem történik katasztrófa..
    Fogadj el tőlem egy jó tanácsot: ne bírálj és dönts zenei stílusokról egymagad. Az amúgy sem lenne túl tisztességes senkivel sem szemben.
    Jelezd inkább a discogs felé a stílus félreinformálást

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.07. 16:24:34
  • amaximus
    szerintem esélytelen. sok szempont miatt is, szemlélet, lehetőségek, szokások, zenei irányultságok különbzősége, személyiségi jegyek, stb.
    rengeteg külföldi oldalon nem igazán vannak vélemények, vagyis a rosszakkal kevésbé kifejezőek,mint mi, valamint sok helyen nincs is igény a beszéljük megre, elég, ha bejelentik a valamit, esetleg linkelnek hozzá és annyi. ha valaki véleményt alkot,az már többnyire a blog vagy a dobj egy lájkot kategória.
  • reynaud #26815
    Vagy egyesek hozzászólása után,egy jót hányni!
    Ez van és nem fog itt semmi változni már,mindig belefogunk futni olyan tagokba akik ide jönnek az otthon felhalmozott stresszt levezetni !
  • reynaud #26814
    Igen,az angolok sosem voltak oda az effajta disco zenékért,de mégis van egy fonákja a dolognak,ami mindjárt ellentmond amivel kezdtem.
    Több tucat "S-A-W" szerzemény mászta meg a hivatalos angol eladási listákat,gyakran a legtetejéig felcsúszva!
  • Musachy
    Igazad van, bár néha jó lenne köpni egyet és továbblépni... Tudom lépjek...
  • amaximus
    ha tényleg SD, akkor jöhet!
    csak majd a szomszéd fórumba.
  • Musachy
    Egy jó kis SD jöhet? (a korrekció után jobb lett a hsz-od is)
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.04.07. 16:13:14
  • reynaud #26810
    A korrekt véleménynyilvánítással semmi problémám,bizonyos dalok esetében kifejezetten érdekel ki mit gondol,de nem köpködő stílusban!
    Jó és hasznos dolog is lehetne a zene rajongóknak,italo-disco fanoknak egy ilyen jellegű fórum,illetve topic.

Sam Fox általam alább linkelt 3 zenéje volt nálam befutó,nem tartozott a kifejezett kedvenceim közé !
    Ez az újdonság egy laza ,ahogy Maxika is írja "S-A-W" zenei jegyeket felidéző zene,olyan mint egy jó ízű limonádé,semmi különös,de fogyasztható.

Hölgyek és Urak .... nem lehetne valamiképpen megoldást találni arra ami más országok zenei fórumain flottul működik?
    Talán nem kell részleteznem vágjátok mire utalok,a fene sem vágyik arra hogy itt egyes személyek által előidézett légkörben aktívan hozzászóljanak egy-egy zenei témához.
    Ha választhatsz egy első osztályú vendéglátó üzlet és egy sarki köpködő közt,ki az a marha aki a köpködőbe megy egy italt lehörpinteni.
    Viszont ha nincs lehetősége egy nívós helyre betérni,válszeg a többség a sarki köpködőt kihagyja.
    Egy hasonlat volt ,ezért nincs igazi pörgés a zene fórumon,a legjobb szándékkal szeretném ennek ellenkezőjét látni,de tudom nehéz eset,azért próbálkozzunk....hátha.
  • amaximus
    ezek szerint. kibeszéltük.
    egyéb zenei javaslat mára?!
  • Musachy
    Ezek szerint szar poén volt, mint ez a megjegyzésed is.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.04.07. 15:46:10
  • amaximus
    szerintem meg nincs musachy sem, aki magáról ezt állítja, az vagy hazudik vagy nem beszámítható.
    szerintem meg úgy gondoltam, érteni a pojjént, de nem. tényleg tévedtem. fenébe. jó, hogy rávilágítottál.
  • Musachy
    OK
  • amaximus
    láttam,kinek mire válaszoltál, és értettem is a mondandód, csak mint kiinduló gondolatsorod, hozzátettem a magamét mind az előzményekhez, a régmúlthoz és ez utóbbi Fox asszony kiadáshoz is. szerintem sokaknak semmi baja sincs a régi saw zenékkel.még rain-ek sem.
  • Musachy
    Nincsen tévedhetetlen, aki magáról ezt állítja, az vagy hazudik vagy nem beszámítható.
  • amaximus
    ezek klasszikus slágerei, és nem freestyle-os
  • Musachy
    Ugyanis én nem neked válaszoltam, nem rád értettem a "köpködős" jelzőt, hanem ami nagy általánosságban a SAW zenékkel kapcsolatosan jellemző. Amúgy tisztában vagyok a munkásságukkal, mint jeleztem, nekem semmi gondom velük.
  • amaximus
    mondták már mások is, de sem a helyzetükön, sem a tényeken nem változtatott.
  • Musachy
    kár...
  • amaximus
    sosem tévedek!
  • Musachy
    Ezt tévedésből (?) nekem címezted...
  • amaximus
    nem vágom, miért is kellenek ezek az újraéneklések?!
    ez most biznisz bárkinek is?
  • amaximus
    a SAW zenékkel semmi gond nem volt, sokszor belőlük építkezett Fox, Mingoue, Astley, Mel and Kim, Bananarama, Jason Donovan és még sokan mások is.
    ez a Sam dal pedig jellemző saw elemeket tartalmaz, csak sajnos különösebb vonzerő nélkül.
    köpködés nem volt, anyázás volt! maradjunk a tényeknél, nem kell a grimm vagy zeff mese fórum.

• Musachy
    Sam Fox ügyében nem volt hiszti, csak egy vélemény, legalábbis részemről. A régivel kiegyezek, van is egy LP-m tőle. A Stock-Aitken-Waterman szerzőtrió zenéivel sincs bajom, nem osztom a szokásos köpködős álláspontot.
  • reynaud #26794
    Csak semmi trágárkodás ,szalonképes jelzőkkel a véleményeket, :)

Mark Ashley - Cheri Cheri Lady
    Fun Boy - Pretty Face

A kritikát én kezdem,ezek szörnyen rosszak,ide nekem Samantha Fox új dalát ,minden verzióban!
  • reynaud #26793
    Bunny X - Hit Show

• reynaud #26792
    Nekem inkább ezek !

Touch Me
    I Only Wanna Be With You
    I Surrender
  • reynaud #26791
    Jól felhúztad magad,feszültségoldásként ezt az újdonságot ajánlom.
    KALAX feat. Player One - Not Alone

Az egy dolog hogy neked,nektek nem tetszik Sam Fox új dala,másik ezernek meg igen,lehet mazsolázgatni a kommenteket a videó alatt vagy akár a face oldalán.
    Akinél ez nem nyerő tovább lép a dolgon hiszti nélkül ,s mivel egy hölgyről van szó,legalább a minimális tiszteletet megadva.
    Egyébként ránéztem a napi friss kiadványokra,ezeket találtam.
    BCR ... i have to puke !
    MT klón

...ezerszer inkább Samantha Fox,s egyébként én "S-A-W" rajongó voltam és vagyok,az angol disco zene (PWL Records kiadványok zöme nálam betalált!
  • amaximus
    a lover-en tudva, hogy full leszbi, én is csak mosolyogtam, ezek nem visszatérések, inkább csak erőlködések.ő tudja mire jó.
    zerikát meg sosem szerettem,se így, se úgy.
  • amaximus
    nekem kicsit több kéne erről a kiadványról, biztos jó, de ha lenne demo,azt sem ilyen ááábszolúth mikrofonos felvétel részlettel képzelem el.
  • Musachy
    Ez az "ÁÁÁbszolúth premier" tetszik, legalábbis amennyit hallottunk belőle teljesen jó! Instrumentálban mindenképp.
  • Musachy
    Ja, ezek jók voltak. De akár jó, akár nem az aktuális zenéje, nekem a késői visszatérések nem tetszenek. Főleg ilyen videókkal, amikor még eljátsza, hogy mekkora lover...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk még mindig jobb így is, mint pl. magyar vonalon Zoltán Erika, akinek a közelmúltbeli működése szerintem vállalhatatlanul tré - ez az Erika C (szí) dolog szánalmas. (A Robi meg dí...) Ma már annyira idegesítő a hangszíne is számomra, hogy nem is értem, hogy hogyan tetszhetett valaha egyáltalán. És még két nagylemeze is megvan...
  • amaximus
    vigasztalásképpen ,amikor még nagyon jó kis freestyle zenéi is voltak

• amaximus
    én a remixek zenei alapjairól írtam, hogy talán lesz benne jó is, az alapzenéből persze már akkor is áradt a salátaszerű SAW stílus, és sajnos a gagyiság, de annyira van ez is gagyi, mint sok minimalista, főleg orosz zenei szerencsétlenkedés az italo vonalon. ezért marad.

de itt felügyelt demokrácia van, ha legalább 5 aktív tag kéri, letörlöm a francba foxot, sőt, ha legalább 5 tag szintén kéri, zeff örömittasan újralinkelheti az sd név alá begyömöszölt szarját is és mellé csak azt kívánom, soha ne hallgasson meg semmilyen más eredeti stílusú SD név alatti zenét.
    végülis az aktív tagok boldogsága mindennél fontosabb.

zeffnek: Sam Fox a szigorú stílusvonalak alapján az életben nem volt synth-pop előadó (ugye nem azért van a szintipop,mert van benne szintetizátor,mielőtt még erre a tévútra terelődnél), dancepop,discopop, europop stb. saw diszkó, de innentől kezdve szerintem kezdj el sürgősen járni egy zenei stílus oktató kurzusra és jobban tanulmányozd,mi micsoda. de úgysem fog menni,mert te vagy zeff.
  • amaximus
    nem érdekel semmilyen klón vagy nem klón rögeszméd, egyszerűen nem tudsz és nem is akarsz kitörni abból a keretből, amiben mozogsz.
    fanatikusan csinálgatod a fesztivált, ha épp rád jön, hogy megöl az unalom.
    el lehet dönteni, hogy mi milyen zene! van amiről nehezebben, és akár érdemes is megbeszélni, de a te -megint leírom - FOSADÉK SILICON DREAM reinkarnált szarodról még egy illuminált rocker is el tudja dönteni, hogy nem idevaló, és az italohoz semmi köze. ez neked sokadik nekifutásra sem megy. ezen ne lovagolj már,inkább menj és a holnapi szavazatoddal zárd le magadban ezt a témát.
  • Zephyr Retiring
    Ez most kissé durva lesz még az én számból is, így inkább "elrejtem"...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kezdeti unszimpátiámat irányodban egyre jobban átveszi valami enyhe szimpátiaféle.
    Rénó olyan amilyen, lassan őt is megszokom már a maga kis furcsa divergens világával, de a Dióka-klón maxika negatív diszkriminációjával egyre inkább nem tudok mit kezdeni..
    Ami az egyikünknek diszkó, az a másikunknak "densz", a harmadikunknak meg egy rakás fosadék....de nem zene.
    Hogy a francba lehet így itt érvényesülni egyáltalán?
    Mi alapján lehet eldönteni mi a jó vagy mi a rossz italo?
    El lehet egyáltalán ezt dönteni?
  • rain70 #26782
    Bár, Amaximus szokta írni, hogy kis demókból nem lehet sokat leszűrni, nekem ez valahogy eddig mindig sikerült. Talán, mert van annyi hallásom, hogy ez, vagy az biztosan jó lesz és ha egy kis demócska nagyon jó, akkor nagyon hülyének kell lennie az alkotónak, hogy azt a végleges formájában teljesen elrontsa, bár vannak rá példák, de azért nem jellemző!
    Most nem erre a fostalicskának nevezett, mert már az is inkább dicséret, hogy ez mennyire egy szánalmasan szar okádni való semmilyen zene??? lett, értettem, hanem úgy általánosságban.
    Tehát, ez nem ide való és nem illik bele a topik arculatába, stílusába sem semmilyen szinten! S. Fox, meg húzzon a halál náthásba és maradjon meg átlagos nagymamának!
    Régen volt már, hogy egy adott dal ennyire felb...on! az ötlettelenségével és a semmilyenségével!
  • Zephyr Retiring
    Ez bátor cselekedet volt. Mint láthatod maxika itt nem tűr meg synth-pop előadókat (lásd: Silicon Dream), márpedig Samantha Fox is az...