42864
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• fülcsimanó2
    A videó nagyon tetszik, és a zene is pazar szerintem.

• vika1979
  • Musachy
    Neked meg: valójában tudom, hogy nem csak engem zavar. Téged meg tudom, hogy nem, hisz fogalmad sincs róla, hogy miről van szó . Felőled pl. T. Hooker urat Sukárnak is mondhatnák.
  • Musachy
    Hehe! Ha eddig nem tették, nem miattam fognak! De ennek nem is az a megoldása. Kis odafigyelés, utánajárás esetleg. Mégiscsak nagyobb nyilvánosság előtt teszik. Szerintem sok ember rossz néven venné, hogy rosszul mondják a nevüket.
  • wmallas
    Köszönjük a méltató szavakat és a jó szándékkal felvetett kiejtési problémák megemlítését is.Gondolom majd elolvassák a többiek is a gondolataid és azonnal futnak beiratkozni egy angol nyelvtanfolyamra....
  • Zephyr Retiring
    Igen jól látod.
    Ez csak téged zavar :D

Mellesleg létezik amúgy new italo disco rádió is?
  • Musachy
    Ma ráértem meghallgatni a Húsvét előtti Bakelit Party adást. Remek zenék voltak. Amúgy, ahogy a fotót megláttam, egyből az tűnt fel, hogy T-Golyó már nem is annyira golyó... Meglepődtem, mert nem tudtam a fogyásról. Jók voltatok srácok! Csak halkan jegyzem meg Sanyó, egy kis hibát azért felfedeztem: a People Like Us (Emberek, mint mi - vagyis olyan emberek, mint mi), az nem "júesz", hanem "asz". De mindez semmi ahhoz képest, hogy szinte nem marad el Music Story adás anélkül, hogy egyszer-kétszer el ne hangozzon a már említett "lájon, lájáná vagy lájonel (sic) rosz"... De most Attilától olyat is hallhattunk Eddy Huntington kapcsán, hogy "hentington". Hogy?
    Bocsi, ha unalmas vagyok. Biztos csak engem zavar. Viszont a zenével meg vagyok elégedve!
  • Musachy
    A tagok nyilván a volt Jugoszláviában (jével...) születtek, de amúgy a zenekar már Horvátországban. Nekem kedvencem volt, úgy kb. 20 évvel ezelőtt sokat hallgattam a zenéiket.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.05.03. 19:17:37
  • reynaud #29335
    Ritka megállapítás tőlem is egy 80s dal esetében,és elfogadom az ellentétes véleményt,de ez nekem így jobban tetszik mint az eredeti verziók.

Tommy - One Night (Also Playable Mono Remix) soundcloud
  • reynaud #29334
    Hoppá !!! ott van a videó címkézése !
    Köszi,
  • gyula1971
    Colonia a volt Yugoszláviából származik?
  • gyula1971
    Joy Peters - Winter In My Heart
  • vika1979
  • allacska
    Mad Work - A Night Alone (Flemming Dalum Remix)

• reynaud #29329
    ... mi jöhet még ezután???? ... vonatkozásukban az hogy holnap elérhető lesz az új kiadványuk,melyről engem elsősorban "Free" (Beatbox Extended) érdekel.
    Electric City Cowboys - Superstar (bc)
  • cucurbia
    Óristen,...Puppet után szabadon, a Laid Back és a Dolly Roll szerelemgyereke??Higanymozgás,változatos szöveg,a legújabb videotechnikát felvonultató videoklipp...mi jöhet még ezután????
  • vika1979
    https://youtu.be/79Jd5pSiLNU
  • reynaud #29326
    Electric City Cowboys - In The Summertime

• reynaud #29325
    Alex Valentini - See You Again

--- link ---
  • AeroCool

The Crosslines ‎– Cross The Line 15 dal a cd-n.
    Album
    Utoljára szerkesztette: AeroCool, 2019.05.01. 13:38:25
  • reynaud #29323

J.D. JABER - DON'T STOP LOVIN' 12"
    2 vadiúj 2019-es remix a vinylen,a "Victor Ark Zyx Remix" ... upsz!!!,az bitang jónak ígérkezik,de Flemming Dalum remix sem lesz rossz.
  • ItaloMucsacso70
    Ilyenre nem emlékszem a filmből csak Vic-re figyeltem.
    De még tedd hozzá Gürcan Erdem-et is.
    Szerintem meg még jó pár előadó kihallatszik belőle.
    De azért nekem tetszik.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2019.05.01. 13:09:19
  • reynaud #29321
    Jó hogy felemlíted a "Házibulit"
    Ezt a szolid 2019-es Dim Zach mixet már nagyon meghallgatnám teljes egészében.

• cucurbia
    Ahogy a Házibuli cimű filmben mondta Puppett mindig,ez a zene a Silent Circle és a Modern Talking szerelemgyereke.
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.05.01. 12:51:42
  • ItaloMucsacso70
    Csak a vokal-t kellene sürgősen kicserélni és szerintem egy rohadt jó fülbemászó zene lenne az évben!

Dmitry Kurgan - Lady Of The Night Maxi version

• Musachy
    A faszrkába harapott a kígyó ezzel a szabályozással. Legalább annyi kárt okozott, mint amennyi hasznot.
  • cucurbia
    Egyébként is,számomra a nap híre,hogy az új úniós GDPR szabályozás szerint,még rádiós kívánságműsorokat is kétes jogállással lehet készíteni,hiszen személyiségi jogot sérthet,ha bemondják,hogy "“Feri küldi Áginak a kisboltba a Petőfi utca sarkán”
    Na erre varrjunk gombot!
  • cucurbia
    Ok,ez igy jo.Egyébként is van egy mondás,hogy ha egy szövegben van egy füllentés,akkor már az egész nem igaz.És hát mindaz amit erről a témárol leirtam,tartalmaz egy nagy valótlanságot,igy azonnal lehet majd mondani,hogy nem igaz az egész:))
  • reynaud #29315
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem is szükséges kommentálni.
    Néhány észrevétel,némi kritika ,valamint néhány tipp volt részemről,hogy lehetne véleményem szerint ezt a műsort még inkább szórakoztatóvá tenni.
    Az a műsor amit említettem,tényleg nagyon jó volt,de ha ilyen körülményes és efféle gátak emelkednek az esetleges vendégszereplésed elé,megértelek ,viszont akkor valószínű Hajcser ezért nem hív,ez esetben elnézést a szerkesztő úrtól.
    s igen ez az Ő műsora,de mi hallgatók eldönthetjük érdemesnek tartjuk é hallgatni avagy nem,én egyenlőre igen.
    Ha olvassa a kritikáinkat,észrevételeinket,remélem próbál ezeken korrigálni.
    Aztán zárhatjuk is ezt a témát!!! ... a magam részéről sok sikert,sok hallgatót kívánok a műsorhoz Hajcsernak.
  • cucurbia
    Ezt már engedelmeddel nem kommentálnám,lerágott csont,túlbeszéltük.
    Ez az emlitett műsor februárban volt,nem mostanság,április vége-májusban amikor eredetileg kigondoltam.De ekkor hívtak,így ekkor lett elkészítve.
    Egyezzünk meg abban,hogy ezek végül is az Ő műsoraik,nem nekem van műsorom bárhol,hanem nekik,így én csak vendég vagyok.Csak akkor megyek ha hívnak, és csak akkor, ha képes is vagyok elmenni,nem akkor,amikor aktualitása van,vagy van is mit mondani.(sem az egészségem,sem a közlekedési lehetőségem nem ideális sajna évek óta)
    Most pénteken lesz Kiss Gyuri, de ballagási nap,és nem érek rá még felkészülni sem,így ha még hívnának sem tudnék elmenni.Szerintem már kilenckor ágyban leszek a fáradságtól.
    Szóval ha bárkinek bármi majd nem tetszik,nem engem kell ezzel megkérdezni én is csak (f)utólag fogom meghallgatni.
  • cucurbia
    Sajnos ezt én is tapasztalom,többször szóvá is tettem,és nagyon zavar.Ez van.
  • Musachy
    A kiejtés hagyján, hiszen az angol nyelv nemzetközi, így rengeteg különféle módon beszélik. De hangzottak már el konkrét blődségek is a műsorban.
    Ezen kívül, amitől a falnak mennék, amikor a meghívott vendéget kéne hagyni beszélni, ehelyett a műsorvezető állandóan a szavába vág és csak a saját hangját szeretné hallani. Ehhez kár egy vendégnek asszisztálni.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.30. 19:24:15
  • reynaud #29311
    "Music Story" kapcsán az elmúlt hetek egyértelműen legszórakoztatóbb,legérdekesebb adása az volt amikor utoljára vendégeskedtél,és az élő adásban telefonon bekapcsoltátok Komjáthy urat.
    Ezen műsorral kapcsolatos pozitív visszajelzésekről Hajcser is tud,mint ahogy az is nyilvánvaló ha zeneileg beleszerkeszthetsz a műsorba akkor mi hallgatók kapunk extrákat és a lejátszásra kiválasztott dalokhoz hasznos,érdekes infókat.
    Tehát a illető úr helyében pláne hogy kéznél is vagy,gyakrabban ,rendszeresen hívnálak a műsorba,és nem csapkodnék a kezedre,zöld utat adnék azon "irányba" hogy mely dalokat választod,választanád lejátszásra,értek annyit e dologhoz,hogy tudom, rád lehet bízni.

Szimpatikus nekem Hajcser, az italo-euro disco stílushoz való hozzáállásával,de ezt a 3 órás műsorsávot sokkal jobban meglehetne szerkeszteni.
    Például lehetne egy speciális "new-italo disco" adást összedobni,az elmúlt cirka 10 év terméséből,ha csak az igazán legjobb dalokat vesszük ,az esetben is bőséges a választék,a merítési lehetőség a "New Generation" italo korszakból.
    Walla Sanyi és a te zenei szerkesztésedben egy fergeteges 3 órát lehetne ebből prezentálni a hallgatóságnak.
    Vagy akár olyan tematikus műsort is eltudnék képzelni,melyben 80s euro-italo disco sztárok,akkori és a mostani zenéiből szerkesztene egy adást,bizonyos előadók 80s dalára,sikerére, rátolni a new-italo korszakban alkotott zenéjét,amolyan "back2back".

Arra azért kíváncsi volnék anno a klasszikus poptarisznya adásai előtt B.Tóth hogy készült fel,mennyi munkája volt abban hogy olyan szintű műsort készített ami méltán volt olyan nagyon népszerű.
    s ott a jó példa,Ő nem úgy válogatta a lejátszásra szánt zenéket hogy mi tetszik neki,hanem hogy a hallgatóknak mire van igénye,ezért játszott italo-euro disco zenéket is..... s ugyebár az újdonságok varázsa ... !!!
    Ezt azon dolog kapcsán kívánom megjegyezni,hogy írod,előfordult ,kivágták a CD lejátszóból az ajánlott zenét.
  • ItaloMucsacso70
    "Italo Disco - Collection"
    Ennél szerencsétlenebb megnevezése nem is lehetne ennek a válogatásnak!
    Jó zenékből áll de ez mitől Collection arról fogalmam sincs.

• ItaloMucsacso70
    "hagy kuncogjak,két hete is mikor Walláék Ellen Cora dalt játszottak és arra azt volt a kérdés hogy az meg ki,nem is ismerik.........hát otthon kicsit feszengtem,ismerve Cora kisasszony több éve,lassan évtizede tartó New Italo munkásságát.Persze én sem tudnám a születési dátumát vagy a lakcímét(amit esetleg is sokan tudnának) de azt azért tudom,hogy milyen dalok köthetők a nevéhez."
    Na ez volt az egyik olyan dolog amitől én is majdnem kiestem a fotelból!
    Lehet szeretni vagy nem Elen Cora-t de az biztos hogy az elmúlt több mint 10 évben olyan dalok fűződnek a nevéhez ill a Siberian Heat-hez amik óriási népszerűségéhez vezettek a New Italo fanok körében.
  • cucurbia
    De azért a kommenteket olvasva,had vegyem ennek a pozitív oldalát!

Ezt a műsort tényleg mindenki hallgatja:))))))
  • cucurbia
    Nos ami az angol kiejtést ejti,az már a klasszikus rádios korszakban sem volt egyszerű dolog.(és most inkább nem irom le,hogy ebből milyen történetek generálodtak).Bevallom nekem sem, a mai napig.(Madonna helyes kiejtésétől kezdve Lian Ross-.ig bezárólag),ráadásul tavalyelőtt volt egy közlekedési balesetem,amiben a szám is sérült,azota sokszor magam is érzem azt(bármennyire is ciki),hogy más az a kiejtés ami a fejemben van és aztán más jön ki a mikrofon előtt.
    Maradjunk annyiban,hogy van az informativ és van a szórakoztató rádió.Régen ez a kettő egy és ugyanaz volt,igaz hogy akkor még csak 3-6 adó volt Magyarországon ezért aztán mindennek meg kellett felelni.Manapság viszont minden rádió bepozicionálja magát,hogy vagy informativ akar lenni,vagy szórakoztató akar lenni,és ennek megfelelően alakitja a strukturáját.A kettő közt lehet feszegetni a határokat(mint én is probálkozom,vagy Haluska),de ilyenkor elég hamar az orrunkra koppintanak.
    Vázlatosan ennyi.
  • ximix #29306
    Afterglow (Michael Oakley Remix) [Single] by Scandroid released March 23, 2018
    link

• Musachy
    Szoktam én is hallgatni utólag ezeket a péntek éjszakai műsorokat, hellyel-közzel. Ha te nem vagy vendég, akkor már inkább csak bele-bele hallgatok... Hajcser Attilával amúgy nem lenne bajom, azon kívül, hogy zavar az, hogy amikor konferál, minden szó végén van egy nagy "H". Kilégzés talán? A műsorvezetők esetében úgy en bloc az az érzésem van még, hogy kissé hadilábon állnak az angol nyelvvel. Volt párszor, hogy meg akartam írni, de aztán mégsem, ezért a példákat is elfelejtettem már. Egy nem pont angollal kapcsolatos momentumra viszont emlékszem. Volt egyszer szó Lian Rossról és elhangzott a szokásos "...and you're listening to..." szöveg a művésznő előadásában, a saját művésznevét a leírt szerint "Lian"-ként ejtve. Ezután továbbra is a stúdióban beszélgetők "Lájen" sőt! "Lajana" Ross-oztak többször... No mindegy. Ha csak engem zavar, akkor nem fontos annyira.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.30. 00:02:36
  • S1973