18
  • fradimail
    Hűha!Hol lehet megvenni!
  • Chaosman88
    nekem ez az egész nem tiszta. Szóval hogyan is működik ez? Rákötöm a küyüt a fő hálózatra és a házon belül akármelyik konnektorba gyugom a gépet az lanon lesz? Vagy minden konektorhoz kell egy kütyü?
  • jaspercry
    500Mbit-et nem éri el? ez nem igaz nekem a vinyom kb a dupláján ír na mindegy...
  • atomkrumpli
    megagiga lanpartikat csapni talán még mindig olcsóbb lan/wifi eszközökkel, mint ezekkel a powerline adapterekkel aminek 8k huf darabja :-(
  • Zoli007
    Sehogy. A lényeg, hogy más frekvencia van rámodulálva, ami kisfeszültségű, és azt onnan leszedjük a másik oldalon. De a kábelen végig 230V van lényegében.
  • Molnibalage
    A 220 V-os hálózati jelből hogyan lesz olya jel, ami nem ilyen feszültségű?
  • levelhun
    Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Szóval ezekkel se tudok megagiga lanpartikat csapni. Na nem baj ilyen az élet.

Bandee1987: nem feltétlenül íródik fel a merevlemezre az, ami ilyen iszonyatos sebességgel jön - pl az én példámban sem (játék hálózaton) - az adatok közvetlenül a memóriába kerülnek. De ugyanez lehet a helyzet pl valósidejű videóhívásnál, ha nem akarjuk rögzíteni a videót.

Meg ugye sose szabad leragadni a jelenleg használt eszközök korlátainál - előbb utóbb beérik a fejlődést a háttértárak is.
  • Bandee1987
    Hm, hiába gyors a hálózati sebesség, ha egy átlagos merevlemez írási/olvasási sebessége nem éri el azt.
  • Alien_AM
    persze mindent meg lehet oldani csak a villanypoznakra kell felszerelni nagy feszultsegu gatewayeket, majd a fo transformatorhoz ahonnan kapja az utca az aramot le kell telepiteni egy backhault amibe belekotod a netet, es onnantol az egesz utca hasznalhatja, es valoszinu hogy az aramszolgaltato nem fog fejbeloni masnap... :)
  • Szefmester
    panelban élek, és nem egyedül.. "tányéros" szemetet nem kérünk, és a a tv szolgáltatónk egyben a netszolgáltatóm.a ház alagsorában vana routerük, majd onnen felhozták az emeletünkre, onnan át a villanyóraszekrény falán át, majd a beépített szekrények hátsó falánl lett vezetve, majd az előszoba végén egy kis asztalon lett elhelyezve a telefon alatt.. onnan meg minden másik szoba bármely pontja elérhető 4-9m kábellel..
  • haxy27
    Ez működik úgy naggyábol a 3. szomszédban ha a villanyórához a legközelibei konnektorba van bele dugva. Ez ki van próbálva de be lehet vele hálózni az egész falut csak bizonyos távonként kell átjácó hozzá. Viszont a villamos hálózatnak kifogástalan állapotban kell hogy legyen. a régi vezetékéles nem felel meg.

Csak hát lassu. Én inkább be Huztam minden szobába az 1000 UTP kábelt mikor szerelték a padlófütést.
  • kvp
    A villanyoranal megakad a jel, de egy nagyfrekvencias (2-50Mhz) trafoval konnyen athidalhato, az ugyanis nem viszi at az 50Hz-es tapfeszt, de minden mast igen. Idealis esetben az is eleg, ha az orahoz bejovo es az abbol kimeno vezeteket par meteren keresztul parhuzamosan egymas melle fektetjuk. (csavaras es arnyekolas nelkul)

Viszont a technologiaban az a zavaro, hogy arnyekolatlanul viszi a jelet, tehat minden fal sugaroz tole. Az utp kabel legalabb meg van csavarva, tehat nem viselkedik antennakent. Egy ilyen besugarzott lakasban gyakorlatilag egy kis erositovel barmikor lehet vezetek nelkul is fogni az aramhalozati internetet. Sajnos ez akkor rossz, ha a tarsashazban a szomeszed ilyet haszal, mert a fal sajnos nem allitja meg a kisugarzott jelet (az also frekvenciatartomanyt legalabbis biztosan nem). Aki ilyet hasznal az nyugodtan koltozzon nagyfeszultsegu tavvezetek ala, az sem karosabb sokkal.
  • [HUN]FaTaL
    "3 falon lett átfúrva hogy a lakás közepén legyen"

Fali kábel?:D

Nekem úgy van. KábelTV kell a francnak, helyére behúztuk a cat6 UTP-t. Gigabit LAN:)
  • Alien_AM
    - kb 200 meterig max sebessegen megy, nekem 160 meteren belul tokeletesen ment 1080p
    - lehetetlen hogy az egesz utca hasznalja, ehez az aramszolgaltato beavatkozasa szukseges, csak 1 villanyoran belul raadasul 1 fazison belul mukodik
    - viszont meg lehet hatarozni melyik eszkoz legyen a master es melyik a slave igy pl egy egesz ceget be lehet konnyen halozni 5 perc alatt, es tamogatnak tikositast is
    - persze hogy laggmentes
  • Szefmester
    de lakáson belül már mehet a háló, és kevesebb lesz a vezetek.. nekem a szobámba most az ejtó mellett jön a kábelTV, és a net is a routerből, ami meg 3 falon lett átfúrva hogy a lakás közepén legyen, és a lehető legrövidebb vezetékrendszer legyen mindenfelé..
  • chronos75
    Nemtom, én teszteltem ilyen eszközt (200 mbps-est) és nem volt sokkal gyorsabb mint egy normál 54mbps-s wlan, viszont stabilabb volt a pingje. Ja és csak a villanyóráig működik, tehát ebből nem lesz azonos munkacsoportban az egész utca :)
  • stinkydiver73
    Ez lakáson/házon belülre van. Elakad az automata biztosítón, villanyórán.(szerintem)
  • levelhun
    Az ilyen eszközök mekkora "hatótávolságúak"?, mert az tisztasor, hogy az első útbaeső transzformátornál megakad a jel, de azért jónéhány háztartás elektromos hálózata van leosztva egy-egy transzformátor mögé. Az lehetséges, hogy az egész utca laggmentesen tudna lanozni az ilyen eszközökkel?