25
  • TeDDyRuSh
    #25
    Kíváncsi leszek én is a szakma véleményére. Persze betettem volna még egy-két (nem közönségfilmes) alkotást. Avatar már egy kategóriát biztos elvisz. A The Hurt Locker meg bejött, de nekem akkorát nem üt.

    http://warezblog.hu/filmek/film-eng/185-the-hurt-locker-dvdrip-robbanasig-megfeszuelve
  • icka90
    #24
    Szerintem az Avatar nyerjen látvány perfect és nekem a történet is tetszik.
  • lAngelus
    #23
    Az Oscar az Avatarnak legfeljebb vizuális effektekért járna, nem a tartalmi értékekért. Kapja meg az exasszony!
  • alienslive
    #22
    The Hurt Locker nekem tetszik. Volt benne pár jelenet, ami nem kellett volna bele, de összegében jóra sikeredett.

    tar86: hát, ha neked csak ennyi jött át a filmből, hogy baseball ütővel vernek embert...egyáltalán láttad a filmet, vagy csak a trailert?

  • lamella
    #21
    Jómagam szintén a Brigantiknak szurkolok. Számomra ez a film volt a 2009-es év legnagyobb mozis élménye. Nagyobb, mint az Avatar :) Csupán 3-szor láttam moziban, s azóta megvan a 2 lemezes dvd is. Nem kívánok neki Oscar esőt, mert a legtöbb emberben az úgyis csak ellenérzést kelt. 4 kategória lenne reális szerintem: film, rendező, forgatókönyv, ffi mellékszereplő (Waltz).
  • tar86
    #20
    Más szempont szerint pedig tuti befutó a Becstelen brigantik című fércmű, amely film mély átéléssel mutatja be hogyan lehet szétverni baseball ütővel egy német katona fejét. Az hogy ez a film ott van a befutók között, jelent valamit. Ha nem kap Oszkárt, Béke Nobel díjat biztos, gondoljunk hazánkat oly rajongással szerető Kertész Imrére.
  • Darth Sith
    #19
    Látvány terén tuti befutó az Avatar.
    Legjobb filmre én a 'The Hurt Locker'-t és az 'Inglorious Bastards' -t javasolnám.
    Az 'Up in the air'-t még sajnos nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni, de clooney-t nagyon istenítik, szval annyira rossz nem lehet.

    Én is csak a District 9-t hiányolom a listából, de nem igazán tudom melyik kategóriában indulhatna esélyesen, mert az avatar mellett látványban nem tud labádba rúgni.
  • Gilgamesh
    #18
    A jó életbe, igazad van. :/
  • vmiki88
    #17
    sehol sincs a District 9? szippp :(
  • WoodrowWilson
    #16
    Viccesek ezek a kijelentések, hogy x film Oscar-díja után már nem is ér semmit az egész Oscar. Biztos van pár olyan film is, ami szerintetek is megérdemelte, nem kaphatja mindig az, akit ti szeretnétek. Amúgy kár, hogy nem ti osztjátok a díjat, akkor legalább titeket anyáznának a többiek, hogy ez meg az miért kapott:)
  • es5eNCe
    #15
    Teljes mértékben egyetértek! Az eredetinek nyomába sem ért a Tégla, a kínai változat ezerszer többet ér pedig fele annyira pörgős mint amerikai verziója. Azért nyert mert Scorsese-nek hívták a rendezőjét ennyi és kész.

    A Hurt Locker egyébként teljes mértékben megérdemli a jelölést. Sőt Renner-nek még talán 1 szobrot is adnék az alakításáért. Feszültséget remekül teremt benne fentebb említett rendezőnőnk és a harcokat is élethűen mutatja be. Ja és ne feledkezzünk meg arról a 10 percről amiben Ralph Fiennes is felbukkan aki valósággal lubickol a szerepében. Egyébként egy háborús filmtől nem is lehet csavaros történetet várni tekintve (ahogy a cím is elárulja)hogy bomba szakikról szól a film valamint azok munkájáról és arról hogy miként dolgozzák fel a mindennapi melóval járó feszültséget. Van aki idegbeteggé válik a stressztől valaki viccesen fogja fel és van aki adrenalin függővé válik és ez olyan mint a drog számukra!
  • moRtiZ
    #14
    Nalam az Orak (The Hours) Oscar dija utan nem mervado ez a dij. Amugy az avatar visual effect oscar 200%
  • bippo
    #13
    Szerintem is rohadt jó film volt, félre ne értsetek. De szerintem nem Oscar győztes, voltak jobb filmek is abban az évben. Bár én láttam régen az 'eredetijét', a Szigorúan piszkos ügyek-et, lehet, hogy ezért nem nyújtott sok újat a film. Meg persze valóban nem egyezhet mindig az ízlésem az Akadémiáéval, de ez volt az a film/év, ami nagyon szemet szúrt.
  • kalapos01
    #12
    Uháá! Pedig az nagyon jó film volt. De szerintem azon kár is meglepődni, hogy nem minden évben azt a filmet látod legjobbnak, amit azok ott Hollywoodban.
  • bippo
    #11
    Nálam a Departed volt az igazi vízválasztó. (2007-es Oscar, 2006filmjeiről)
  • tungi52
    #10
    "A nagy kérdés, hogy az Akadémia mennyire mer majd egy kis filmre voksolni"

    Ez burkolt kritika akar lenni? Amúgy egyetértek, az Oscar már rég nem a jó filmekről szól. Azóta, hogy a Gyűrűk ura 3. része tarolt, nem is figyelem.
  • Andr0
    #9
    AVATAR nálam a tuti befutó ;) szerintem a mostani állás szerint a bevételi raglista élére fog állni(megfosztva a titanic-ot) az meg már csak hab lenne a tortán ha még kapna pár oscar-t is^^
  • SirLord
    #8
    szerintem a zsidóábrázolása miatt a IB kevés oscart visz majd haza
  • Nonix
    #7
    Amúgy idei év legjobb filme szamomra: 500 days of summer
  • Nonix
    #6
    "A Prophet" nevű filmel mi van ?
  • gardosv
    #5
    Én is megnéztem a The hurt locker-t, de egyszerűen nem tudtam értelmezni. Lehet, hogy az én befogadó és dekódoló képességem túl gyenge, de úgy éreztem, ez a film gyakorlatilag nem szól semmiről. Tele van felesleges, oda nem illő, a történet szempontjából irreleváns jelenettel, a színészek játéka véleményem szerint pocsék. Nem éreztem átütőnek a filmet, nem voltak csúcspontjai, a katarzis élménye teljesen elmaradt. Ok, lehet, hogyy nem is arra szánták, hogy ilyesmit kiváltson a nézőből, de bennem akkor is erős hiányérzet maradt a megtekintése után.

    Az Avatar viszont jó, egy tökéletes köntösbe bújtatott mese, örök érvényű mondanivalóval.
  • totoro
    #4
    Meg kell néznem még egyszer ezt a Hurt Lockert. Lezavartam jó egy éve este félálomban, de nem nagyon tudott lekötni, az átlagnál max egy fél fokkal jobb kategóriának éreztem.
  • Tauren1991
    #3
    Hát... amiket én is olvasok, az elszomorít.

    Én még új vagyok itt kommentelések ügyében, de már 5 éve nézem itt a jobbnál jobb híreket.
    De az Avatar kritika nagyon felbosszantott, ezért is akartam írni, de a 24 órás regisztrációs cucc miatt, már átgondoltam, és semmit nem értem volna el, ha mindenkit lecseszek.

    Eddig én minden filmről jókat hallottam, nem tudom milyen cikk írók vannak itt, de nem tudom, hogy mit várnak el a világtól. A lényeg, hogy elég volt végig olvasnom a kommenteket amiket írtatok, és látom, hiába lett lehúzva sok minden, mindenki szerette az Avatar-t, vagy más filmet. Sőt a világ is megmutatta bevételek, és persze más sok mindenben.

    A lényeg, hogy bippo igazat mond, nem lenne értelme most itt is rosszakat mondani. Mi tudjuk, hogy jók filmek vannak, és ennek örüljünk, akinek meg nem tetszik, vessen magára.

    (mellékelten, inkább megnézek egy jó, és furcsa Sharolck Holmes-ot, mint valami értelmetlen fröcsögős kínzós horror filmet, ami arról szól, hogyan lehet kínozni embert)
  • bippo
    #2
    Egy kis elmélkedés a lehetséges Oscar jelölésekről, számba vették az esélyeseket.
    (felesleges itt is fikát indítani, végre egy normális hangvételű hír)
  • rufhus
    #1
    Most ez mivolt?