97
  • Ruley
    A Google helyében most jelenteném be hogy ha ezt komolyan megpróbálják akkor a franciák inkább használjanak Yahoo-t, nem ér nekem ennyit egy szutykos kis 65 milliós lakosság, fontosabb precedenst teremteni, és emellett beperelném Sárközy-t hitelrontásért, ("google-adó"? Még ha tényleg említett is más oldalakat a tervben, egy független cég jogvédett nevéről elnevezni egy adóformát egyértelműen nem legális).

Ha meg tényleg megteszik, akkor a www.google.fr főoldalon, Franciaország valószinűleg legnézettebb és legértékesebb hirdetési felületén aznaptól a Sárközy ellenzékének a propagandája fogadná a látogatót.
  • Frayer
    Törjön rá a cifrafosás
  • GregSB
    "Ebből a pénzből finanszíroznák a legális tartalmakat kínáló cégek veszteségeit, illetve támogatnák őket."

Már megint ez a nyakatekert, ArtisJus féle "segítsük meg a károkat elszenvedett kiadókat" baromság. Nem fogják fel hogy már rég nem ilyen hülye adókkal kéne szórakozni, mert ezzel semmit nem érnek el hosszú távon? Alakítsanak ki olyan on-line üzleti modelleket, hogy az emberek önszántukból vásároljanak zenéket / szellemi termékeket a neten keresztül. Igen ez sok országban jórészt azt jelentené hogy olcsóbban kéde adniuk termékeket, másként kéne forgalmazni őket (zeneszámokat pl egyesével - soha nem fogok megvenni egy albumot 4-5e Ft-ért csak azért mert rajta van 2 db szám ami érdekel - van már ilyen pl Amazon.com-ról magyarok is vehetnek, de nem hiszem hogy sokan tudnak róla), és elég masszív marketing-kampányokra is szükség lenne hogy az embereket rászoktassák arra hogy on-line vásároljanak ahelyett hogy letöltik ingyen a kalózmásolatot. Ez elég merésznek hangzik de nem lenne lehetetlen, csak hosszú, és drága mulatság lenne, és jó pár évig nem tudnának a kiadók vezetői új nyaralót venni a bahamákon, és pdiddy sem tudná megvenni az új Lamborghinit a kocsigyűjteményébe... szóval maradnak az ilyen idióta adók, ami kb annyit ér mint morfium a rák okozta fájdalmakra: a fájdalmat ideiglenesen megszűntetni, de a test továbbra is rohadni fog.
  • Omega
    Szarközí egy barom, felbérelték a hanglemezkiadók.
  • szlovákiai hun
    "A zeneletöltés jó befektetés" - vélekedett Sarkozy."

Ezzel mindent elárult ez a cionista, hogy honnan fúj a szél
  • Nonix

Ez a kép elmond mindent
  • Mike
    luxusprofitot, mi?
    ez is csak egy itthoni faszság
    nincs olyan, hogy luxusprofit
  • Mike
    egyébként Franciao-ban tényleg tombol a szocilaizmus
  • Mike
  • Mike
    "A fent említett adóztatási konstrukció viszont elég nyakatekert. Ez kb olyan, mintha én kimennék USAba, vennék egy hambit, és annak az AFA-ját igényelné Magyarország, mert én magyar állampolgár vagyok."

ott a pont!
  • Mike
    ez a Sarkozy egy istenbarma
    látszik, hogy magyar ősöktől származik
  • pixx
    Szerintem a Google az elmúlt 6-8 évben eléggé meglendítette a netet. Rengeteg újdonságot vezetett be, aminek van ingyenes része és fizetős is. Mindenki azt használja, amire szüksége van.

A legtöbb országban vannak cégei, adózik a bevétele után először áfa formájában,majd a nyereség után. Mert aki reklámozni akar annak előfizetést kell vennie, amiben van áfa, plusz, mint bevétel megjelenik a cég adataiban.

Azért veszélyes ez az adóztatás, mert hogy másképpen lehet megtudni ki honnan hova kattintott...figyelni fogják az IP címet. És mikor tottentre mész, akkor lekapcsolnak, majd a nyakadba akasztanak egy bírságot.
  • RecoPhile
    XDDDDDDDDDDDDDDDDD
    ez jó volt :D:D
  • Magiszter
    ÉN igazság szerint azzal a részével nem értek egyet hogy ezt az egészet rá akarják eröltetni az emberekre. Ha szépen lassan vezetnék be a köztudatba akkor nagyobb lenne a sikere szerintem. Persze úgy nem tudnának 4 év alatt meggazdagodni mint a szemét. A másik hogy ez szerintem egy ugyan olyan próba mint a H1N1-el is csinálják. Meddig mehetnek el a nélkül hogy forradalom ne törne ki?
    A zene ipart meg nem kellene foggal-körömmel támogatni. Aki ebből akar megélni az elmegy koncertet csinál, élő fellépéseket (tudom apám zenész) nehogy már egész életében csak egy lemezt csináljon és döljön hozzá a lé. Dolgozzon meg a pénzért, ne csak tartsa a markát mert ő keresztbe tett 2 fogpiszkálót egyszer régen.
  • lapaleves
    az általad leírtak némiképp a szavaim kiforgatásaként is értelmezhetők, tekintve a jelentéktelen nagyságrendet, amit a megfogalmazott szituációk képviselnek.
  • sathinel
    Tehát mielőtt kijöttem UK-ba és nézegettem a neten mi mennyibe kerül idekinn, hogy otthon vegyek meg pár dolgot vagy kijöhetek nyugodtan és majd itt veszem meg akkor alapból adóztassuk meg mert csak érdeklődtem?

A Francia kormány csinálja a fesztivált mint a legtöbb retardált politikus. Tehát ha egy politikus akármilyen mondvacsinált oknál fogva szerepel akármelyik médiában akkor kérem fizesse ki hogy reklámozza magát és a pártját. Gonsolom ha erről lenne szó nagy kuss lenne csak.

Ha megszavazzák akkor ha én itthon róluk olvasok és mondjuk véletlen linken keresztül francia oldalra lépek és ott egy francia reklámot látok kéremszépen fizessék ki Mo, vagy Uk javára mert magyar vagyok de itt élek. Ha banerre kattintok az ugyanolyan reklám mintha valamelyik oldalon meglátok egy hirdetést.

jobb és baloldali vitát meg ilyesmibe belekeverni????? Normális? Mindkét oldalnál vannak retardáltak. Egy országban ha csak harmada hisz egy másik filozófiában, eszmében akkor már kell velük foglalkozni. Olyat hogy lehet csinálni hogy kirekesztek valakit mert komcsi vagy náci? Tehát nem a nemzet, az ország a fontos hanem amiben éppen hiszünk??? A többiek meg nem tartoznak az országhoz? Ha így gondolják akkor ne háborodjanak fel ha a másik oldal is ugyanezt gondolja. El kell fogadni a cumit, mert ugyanazt csinálná.......
  • lapaleves
    azért ha valaki azt mondaná, hogy Mo összes óriásplakátjából származó bevétel az USA-t gazdagítja és közben nekünk kell bámulnunk, mindenki fel lenne háborodva, hogy hogyan merik.

az megint más kérdés, hogy valójában ez a helyzet.
  • lapaleves
    tényleg ennyire nehéz értelmezni a cikket? Fro tipikusan nacionalista, ez az adózós dolog meg logikus. a google területileg ott reklámoz, fizessen ott adót az ott megjelenített (megkattintott) reklámokért.

a zeneipar támogatós rész persze első hallásra nem szimpatikus, de gondolom a fröcsögők közül sokan nem néztek rá, hogy pontosan mi áll a javaslatban. lehet, hogy ellenőrzött formában az internetes értékesítésre kell fordítani. megjegyzem, hogy valószínűleg kapcsolódik ehhez a zenekártya modellhez. csak ez megint olyan, hogy külön mondatban van, nehéz megjegyezni mindet egyszerre.
  • Hegi90
    A zeneletöltés jó befektetés

nincs több kérdésem bíróúr.
  • Sanyix
    Alap hogy ne vitatkozz egy magyar szélsőballerrel, mert:
    - olyan mintha egy tuskóhoz beszélnél
    - menthetetlenül hülye
    - idegdúcközpontja teljesen máshogy működik mint a többi élőlénynél, ugyanis egy not egység van benne ami azt eredményezi hogy mindig azt csinálja ami rossz, és mindig azt hiszi hogy az jó
  • B0nFire

Te meg mit nyilasozol itten? Miért flémelsz? Azért, mert meg meri kérdőjelezni Sarkozy magyar származását? De hiszen ő is tagadja, illetve nem büszkélkedik vele! Tehát?!

B+ komolyan mondom, nem értem ezt a kettős mércét: zsidózni, cigányozni tilos, mert büntetőpont, vagy ban jár érte, nyilasozni, fasisztázni minden további nélkül lehet. Kikérem magamnak, hogy lenyilasoznak meg fasisztáznak, mert magyar merek lenni Magyarországon a hazámban! A tököm tele van a cionista agymosottak gyülekezetével!

• B0nFire
    Komolyan mondom, ez az ember beteg!
  • 5c0rp330n
    nincs.
  • DjDano
    Azért tök érdekes, hogy most itt mindenki a Google oldalán áll, akik óriási luxuspofitot tesznek el minden téren...
  • CrW
    Ennek tényleg nincs jobb dolga... simán el tudom képzelni, hogy a ribanc felesége van az egész mögött.
  • DjDano
    Na jól van nyilas misi, én meg arról vitatkoznék miért van annyi nyilas leszármazott itt a fórumokon...
  • janitor
    Nem úgy éhzik kedveskéim hogy ez a bizonyos MösziÖ szavházy szándékosan pvovokálja a több millió Gúgül vajongót?
  • [HUN]FaTaL
    A Googlenak van magyarországi leányvállalata, kétlem, hogy nem adózna itt, ebből kifolyólag gondolom van francia is.

Másrészt nem az adóval van a problémám hanem a művészetre és a gyökér kiadókra fordítani a pénzt teljességgel abszurd. Tiszta szocializmus. Miért kéne államilag támogatni a magát fent tartani nem képes vállalatokat?
  • Cat #24
    A sok fikakomment helyett gondolkozzatok is egy kicsit... -> #16
  • [HUN]FaTaL
    Ez fogyatékos. Kérem kapcsolja ki!
  • Gascan #22
    szerintem mar fizetnek nyeresegadot... en inkabb a politikusok hulye beszollasait adoztatnam meg, meg azt amikor nem csinalnak semmit
  • Alexease
    Ha igy folytatjak a Franciak es a Nemetek, lassan lekapcsoljak a szutyok EU-t az internetrol...
    Es miutan rajonnek, hogy az EU-nak nincs semmilyen sajat software-e, hardware-e, szolgaltatasa stb., csak eloskodik, visszasulyedunk az elektronikus kokorszakba:)
  • szily3
    FREE INTERNET!
  • Komolytalan
    Abban igaza van a bácsinak, hogy az internet nem igazán arra van kitalálva, hogy a bevételeket és költségeket igazságosan ossza el. Elég vadkapitalista modell az internet költség/bevétel szempontjából, aminek persze leginkább mi, felhasználók isszuk meg a levét, mivel a költségek nagyon nagy része nálunk csapódik le. Kicsit vicces hogy 3-4 felhasználó fizet annyit a pár megabitjéért, amiért egy gigabites szerver elhelyeznek adatparkban úgy, hogy a légkondícionálást, szünetmentes áramot is ők fizetik. De lehetne még sorolni a példákat, pl az userek fizetnek a bitek áramoltatásáért, de a tartalom meg ingyen van. Mintha a tescoban a szatyrot fizetnénk ki, a belerakott cuccot meg ingyen kapnánk.

A fent említett adóztatási konstrukció viszont elég nyakatekert. Ez kb olyan, mintha én kimennék USAba, vennék egy hambit, és annak az AFA-ját igényelné Magyarország, mert én magyar állampolgár vagyok.
  • DeviloftheHell
    melyik kiado rángatja a drága blökit? kezd kissé szánalmas lenni ez a francia kormány ezzel a gyökérrel együtt
  • Cat #16
    Ha egy magyar ember megnéz egy hirdetést egy hazai napilapban, akkor azért a napilap pénzt kap a cégtől, majd azért adózik Magyarországon.

Ha egy magyar ember rákattint a Googleban egy magyar cég fizetős reklámlinkjére, akkor azért a Google pénzt kap a magyar cégtől, amit leadózik - az Egyesült Államokban.

Tehát a pénz egyrészt kiáramlik a magyar cégtől a Googlehoz, amivel egy amerikai céget gazdagít, majd onnan az amerikai államhoz, amit az a saját adófizetőire fordít.

Szóval van benne logika.
  • sathinel
    Én meg megadóztatnák mindenkit aki franciául mer megszólalni. Az én fülemet bántja a hangjuk, a fejem meg megfájdul ha megpróbálok rájönni hogy miképp gondolkozik.
  • passatgt
    ****ért kell állandóan a Google-t ****tatni
  • Frayer
    Száradjon ki a gyomra. Üsse ki a szemét egy sárga villamos.
    Szárközi, hogy szomoroggyá meg
  • FoodLFG
    A csoport közel obszcénnek minősítette, hogy a médiaipar azért kap nagy összegű támogatásokat, hogy tovább fenn tudja tartani elavult az üzleti modelljeit.
    Erről van szó.