Előre telepített Windows miatt perelnek Olaszországban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Masreszt internet...ha nem tudod kezelni,tanuld meg...ha szamitastechnikai ceg es nincs weboldaluk...hat jujjujj....ha nincs online rendeles...vissza a nagy magyar valosaghoz es a velemenyemhez az egeszrol...
hihetetlenul kurva nehez volt megtalalni....
Majd, ha az emberek többségének az lesz a fontos, hogy ne legyen rajt Win, és ezért hajlandóak lesznek más - Win nélküli - net/notebookokat venni, akkor majd váltanak a gyártók. Addig miért váltsanak?
Azt rak hozzá a termékéhez a gyártó vagy a viszonteladó egyébként amit akar. Ha a vásárlónak nem tetszik ne vegye meg. Ha a viszonteladó/gyártó nem hajlandó kielégíteni az õ egyéni igényeit, akkor menjen máshova. Ha majd sokan tesznek így, akkor változtatnak a gyártók/viszonteladók. Az az igazság, hogy az ilyen "nem akarok Win-t" emberek annyira kisebbségben vannak, hogy nem éri meg értük versenyezni. Persze vannak olyanok, akik összerakják neked azt a notebook-ot amit akarsz, Win nélkül, csak lehet, hogy az ilyen "personalized" cucc az drágább, tehát akinek az a legfontosabb, hogy ne legyen rajt Win, az biztos megtalálja a módját.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Tudod szájba is rúgnám a kedves vásárlót ha megvesz egy olyan gépet amin win van, utána meg nyavajog érte. Ha neki olyan gép olyan specifikációjú gép kell amihez véletlenül pont win van akkor vagy megveszi azzal vagy nem veszi meg és kész.
Ha megnyeri a pert akkor meg majd felrak valami kalóz win-t mert azért na.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A csokipapír a termék része,mert anélkül nemlehetne eladni/szállítani.
Ha valakinek adott tipusu notikell ,amit csak az adott gyártó gyárt és arra a gyártó wint rak, akkor az 99% ,hogy a világ minden táján winnel lesz megpakolva.Ja hogy neked van már wined ,levagyszarva,vedd meg még1xer.
#5 NEM kapsz hozzá windózt hanem MEGVESZED,mivel benne van az árába.
Mutass egy olyan banánt ami héj nélkül terem ,akkor visszeperelheted a pénzed.
#15"aki megvesz 1 laptopot ELORETELEPITETT windowssal es utana jon ra hogy neki az nem is kell" Nem biztos hogy utólag jött rá hogy neki nem kell,ott is win nélkül kérte de úgy nem volt,pénzt nemadnak vissza,és utána meg perre vitte,mert árúcsatolás.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Szerintem itt sokan nagyon jó indulatóak és elfelejtik feltételezni, hogy szándékosan is tehették. Az összeg mértéke is mutatja, hogy nem sok esetrõl van szó. Mint ahogy a BME-n is egy tojásdobáló volt, meg néhol-néhol egy-egy tortadobáló. Szóval ugy is tudjuk, hogy P=0.9 eséllyel Linux rajongó a felperes kimondhatjuk, hogy a Microsoft elleni egyszemélyes keresztes hadjárata csupán.
És érdemes megnézni a helyeslõk többsége melyik "táborból" jön éppen.
Igaz, én olyan gépet veszek -ha veszek egyszer- amin vagy nincs op, vagy linux fut rajta.
zSeKo
Ha ferrarit veszel ne sírjon a szád hogy ferrari motor van benne és nem egy 2 ütemû trabant motor... Tisztában volt vele hogy a windows rajta van a gépen és azt az ár magába foglalja. Mégis megvette ha a felperes javára dönt a bíróság azzal csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
\"Portásképű volt az apám: kertünk alatt sok a porta (!) Barnaképű szőke kislány az ibolyát, JAJJ, de szépen szagolta !!!\"
PC az PC... ezért a Linux is el fog rajta futni. (sõt!)
\"Portásképű volt az apám: kertünk alatt sok a porta (!) Barnaképű szőke kislány az ibolyát, JAJJ, de szépen szagolta !!!\"
(Amúgy látom nem ismered a release szabályokat)
Továbbá ígérgetik, a vásárlásnál, hogy a Vista be fog frissülni ingyenesen Windows 7-re és átbaszás az egész. Aztán lehet labdázni, hogy a gyártó, vagy a Microsoft hazudott.
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
Mi a répámnak háborog ha neki az kellett amin windows van?
Mintha visszavinném a csokipapírt a boltba hogy fizessék ki mert én csak a csokit akartam... Nem tudom megérteni hogy minek veszik meg ha tisztában vannak vele hogy az operációs rendszer telepítve van a gépre és az benne is van az árában.
Veszek egy navigációs rendszert és másnap visszaviszem hogy nekem a szoftver nem kell úgyhogy fizessék ki.. Szánalom.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Én vettem egy HP lapost és vistát adtak hozzá. Felhívtam a HP-t, hogy nekem nem kell vista. Közölték benne van az árban. De ha Linuxot, vagy xp-t szertnék a gyári oldalon írjam be a masinám típusát, és választhatók xp, linux vagy vista rendszert szeretnék, mert az illesztõszoftvert õk felrakták. Csak gondoskodjak magamnak másik OS-rõl. De azért elküldték a Vista telepítõ lemezet, meg az összes szoftvert postán. Csak be kell rakni a gépbe.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Mentel verni az asztalt,hogy te mint fogyaszto koveteled a massagot? Mert -barmilyen meglepo- nyugaton (meg ha nincs is kolbaszbol a kerites)ha vasarloi igeny lenne ra,nagyobb teret kapnanak az alternativ megoldasok..vagy varjunk csak..hisz 3 sec alatt talaltam egyet..hoppa...ismetlem: a loteri doglott kutyat nem erdekli a nagy magyar valosag....
Sajat pelda:X cegtol rendeltem 1 y termeket a neten...2 hetig semmi,majd az erdeklodo emailemre irtak,hogy "jujj bocsi,nem volt ilyen szinben raktaron,azert nem kuldtek eddig" Erre irtam 1 roppant negativ visszajelzest roluk (feedback az amazonon)mire 2 napra ra irtak,hogy nagyon bantja oket a dolog,nem szeretnenek negativ kritikakat a weboldalon,lehetne-e,hogy visszateritik az arat(kozben mar kikuldtek a cuccost)en pedig torlom a negativ kommentet? Megtortent...Hogy ertsd:verseny van...es meg azzal az 1 negativ velemennyel is vasarlok fordulhattak volna el toluk..(ohh persze nem minden ceg ilyen...de azert adnak a vasarlok velemenyere...)
Amugy ja, szeretek beszolni..miert ne? Ne hidd hogy csak itt vagyok szajkarates (vagy hidd,pont nem erdekel)
Off:Most neztem vegig a Hofi tukre cimu dvd sorozatot...1970-es,80-as evek beli poenjai,megallapitasai meg ma is ervenyesek..ami 1 reszt minositi a birkakat,masreszt szomoru...de azt mondom -kovezzetek meg es kopjetek le- 1 ilyen birka nep nem is erdemel jobbat semmibol,mint amit az elmult 20(60)evben kapott akarmibol is.
" -ha nem tunt volna fel-"
Szerintem neked csak jól esik másnak beszólni. Olvasni tudok, igen, a cikk arról szól hogy a microsoftot pereli az olasz fogyasztóvédelem, holott nem õt kéne. Én nem mondtam sehol hogy igazuk van, mégis nekem címezted a fentebbieket.
Annak meg nagyon örülünk hogy Angliában jól érzed magad, de mi itthon ezt szarjuk le magasról. Ha nincs olyan bolt, amiben úgy adják el a laptopot ahogy mi szeretnénk, akkor visszakérjük az árát - hiszen a szerzõdés lehetõvé teszi. Az az eladó hibája, hogy úgy telepítette a windowst a gépekre, hogy nem vette figyelembe a vásárlók igényeit.
Persze elgondolkodtato,hogy micsoda oriasi befolyasa lehet a szarvas-patas MS-nak,hogy meg a Sony is Windowssal arulja a laptopjait...nem semmi...vagy lehet,hogy baszottul nincs igeny a hires-neves linuxra? (nem nagyon hinnem,hogy mas OS szoba johetne SZELESEBB vasarlokozonsegnek)
Ugyanis amikor piacra dobnak 1 laptopot,azt nem 10 vagy 20 darabban teszik....
Persze az is igaz,hogy a szabadon valasztott OS opcio igenis szep lenne (csak sajna nem tul gyakori),de ezert a gyartok fulet kellene ragni...
Felreertesek elkerulese vegett magasrol szarok az MS-ra,de ez megint az a fajta gondolkodas,mint amikor a nagymagyar kinyilvanitja, hogy "a rohadt multik takarodjanak,mert csak a penzt szedik el a szegeny magyaroktol" aztan ha hirtelen lelepnenek,akkor a munkanelkuliseg hirtelen 90%-os lenne....csak hat eljenek a vegletek...
A cikk pedig ismét szar, hogy van az hogy a microsoftot perelik aztán a cikk közepén: "A felperesek között ezúttal csak a Microsoft található meg." Nem a felperes perli az alperest?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
" A laptopot, meg az autót úgy veszed meg, mint egy összeállítást."
Igy van...szerinted az xy hipermulti laptop with preinstalled windows akarmi gep osszeallitasanak resze-e a windows?(masreszt kiragadnek vmit a peldambol,mert latom write-onlyban vagy..."....amik extranak szamitanak....")
" A windowsnál viszont kerek-perec le van írva, hogy dönthetsz úgy, hogy nem kéred. Én pl nem is kérném."
Nyilvan..de annak melyik resze nem ertheto,hogy ez nem az MS sara? Marmint ha megis ugy adjak el...
Ertsd meg...ha a viszonteladokat perelnek (ahogy eddig tettek) jogosabbnak ereznem a dolgot (mas kerdes,hogy mifele agykapacitasal rendelkezik az,aki megvesz 1 laptopot ELORETELEPITETT windowssal es utana jon ra hogy neki az nem is kell...meg ne magyarazzak,hogy az eulat atolvasva kezdte csak igy erezni..)
Amugy kibaszott egyszeru am a dolog..olyan eladot kell keresni aki OS nelkul vagy szabadon valasztottal arul...csak gondolom a kollegak lustak/hulyek voltak ilyet keresni..
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Viszont akkor a te példádnál maradva ha veszel egy összeállított ajándékkosarat akkor azt után nem viszed vissza, hogy jah kérem nekem a CherryQueen nem kell belõle, sõt mégcsak nem is fogsz nekiállni beperelni a Bonbonetti Kft-t, hogy adja vissza az árát.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Mint ahogy a laptopba készólt vincseszter, memória, tökömöccse is más gyárakban készül. A laptopot, meg az autót úgy veszed meg, mint egy összeállítást. A windowsnál viszont kerek-perec le van írva, hogy dönthetsz úgy, hogy nem kéred. Én pl nem is kérném.
Ha veszek egy vázát, nekem ne rakjanak bele virágot is, majd én eldöntöm mi kerül bele.
"Azok a felhasználók, akik nem fogadták el a Microsoft licencfeltételeit, mégis megkapták a megvásárolt számítógépeiken a Windows operációs rendszereket"
Meg mindig nem ertem,hogy az -exhas- PcWorldben megvett tiptop laptophoz mi koze a MS-nak....vagy a Delltol megrendelthez....
Ebben az esetben ugy erzem az autos peldak nem annyira helytelenek....adott 1 auto,benne -exhas- Bosch lengescsillapitokkal,amik extranak szamitanak es kulon garancia van rajuk (vagy legyen tolatoradar vagy akarmi)..ezt en megveszem az X viszonteladonal,de nem akarom elfogadni a kulon garanciat..akkor miert is lesz a Bosch a hunyo?
Lehet egy csomó notit kapni Win nélkül. Akkor miért nem olyat vett?
Viszont ha ebben esetleg pert nyer az emberke és precedenst teremt, akkor innentõl érdekes lesz ha veszel egy autót mondjuk gyári navigációval majd beperled õket, hogy nem kell navi adják vissza az árát. Esetleg csókolom én nem kérem a hátsó ablak fûtést, kérem vissza az árát... Nem tudom hova vezet ez.
A kiragadott rész (december óta) tudjuk hogy nem igaz. Egyéb iránt az egész "hír" friss mint a nagymama lekvárja...
Javasolnám, hogy a fórumozók szabadon javíthassák cikkeket... lehet, hogy színvonalasabb lenne némelyik. Véleményem szerint ez egy annyira hitvány copy/paste tákolmány, hogy nem merte vállalni a cikk írója a nevét.
Sajnálom, de egyre bosszantóbb ez a színvonaltalanság... <#ejnye1>#ejnye1>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
140 eurót?? LOL! XD