53
  • kidon2
    Polemius:
    Mindenkinek joga van azt tenni, amit akar. "Mindent szabad nékem, de nem minden használ" mondja a példabeszédek.
    A keresztényeknek is joga van a szabad vélemény nyílvánításra. Felhívhatják a figyelmet arra, hogy mi az, ami káros, vagy éppen mi az, amivel megmentheted a túlvilági sorsodat. Tőled függ, hogy meghallgatod, befogadod vagy elutasítod. A döntést mindenkinek magának kell meghoznia.
    Ha pedig betiltanak egy játékot akármely szervezet indítványozására én abban semmi kivetni valót nem látok, mivel tudom, hogy egyik civil szervezetnek/egyhéznak sincs akkora befolyása ma már, mint a multiknak. Egy játék betiltását komoly vizsgálatoknak vetik alá, törvényileg szabályozott keretek között. Ezen lehet dühöngeni, h kinek mik a korlátai, de szerintem sokszor inkább az embernek magába kellene néznie és elgondolkodnia, hogy miért is ragaszkodik annyira hozzá?? Egy iskolai lövöldöző is megtudja magának ideologizálni, h miért kell meghúznia a ravaszt. Csak a többség nem kíváncsi az elferdült lelkivilágára (a határok nem azért vannak, hogy átlépjünk rajtuk...)
  • nimrod515
    b*zi szentfazekak (ateista vagyok) A vallast kellett volna mar betiltani, mert ertelmetlen, csak penz biznisz az egesz. Mi volt a neve a papnak a kokorszak-ban? --- Bena vadasz.
  • Polemius
    Nem kell csúsztatni. A probléma azzal van, amit a kereszténységre hivatkozva művelnek.
    Mi köze van a fenyőfának vagy pláne a szilveszternek(!) ahhoz, hogy bele akarnak szólni mások dolgába?
    Mit szólnának ugyanezek, ha például az Amishok követelnék tőlük, hogy tiltsák be a gépjárműveket meg az elektromos árammal működő eszközöket?
    Vagy ha más meg a vérátömlesztést akarná betiltatni?

Még egyszer, nem kellene csúsztatni. Senki nem a vallással van a baja, vagy a kereszténységgel. Mindenki abban hisz, amiben akar, ameddig ezzel nem lép bele a másik ember életébe, annak akarata ellenére.
  • zola2000
    Miért? A rapelayt forgalmazását is sikerült leállíttatniuk valakiknek amerikában, pedig egy rapelay végigjátszás alatt nem hal meg senki, egy MW2 végig játszás alatt meg nagyon is sokan...
  • morden
    Akinek baja van a keresztényekkel, az gondolom nem állított karácsonyfát mostanába , nem fog szilveszterezni se, húsvétkor pünkösdkor is megy dolgozni, és soha nem kapott és adott semmit mikuláskor :D
    Amúgy az erőszakos játékok és az erőszakos tettek között jelenlegi tudásom szerint aki akar az tud összefüggést találni aki nem akar az nem fog, mert lehetetlenség módszertanilag kifogásolhatatlan kutatást tenni a témában ( szerintem).

• kidon2
    vicces, h rögtön a vallás lesz a rossz ha egy keresztény szervezet fel meri emelni a hangját bizonyos negatív jelenségekkel szemben (vajon mi ez a zsigeri indulat? :)
    Én végig nyomtam a COD 4-et, tetszett. Viszont a második résszel még nem játszottam, de ha tényleg az a missio, h gépet kell robbantani, akkor ezt én is mélységesen elítélem.
    Igenis kell, h legyen valaki, aki néha gondolkodásra serkenti a moslékkal etetett fogyasztói társadalmat!
  • Polemius
    "arra veszi rá az embereket, hogy ártsanak barátaiknak"

Ez hülyeség. A Biblia is tele van vérengzéssel, sőt felszólítással erőszakos cselekedetekre (gyilkosságtól a csonkításig).
    Az nem veszi rá az embereket, hogy ártsanak a barátaiknak (másoknak amúgy lehet ártani!?)?
    Először talán azt tiltsák be akkor, saját hatáskörben!

"határokra szükség van"

Igen! Például honnan veszik a bátorságot, hogy nem-keresztények dolgába beleszóljanak? Aztán meg, ha valaki bármit szól ami őket érinti, egyből óbégatnak, hogy vallásszabadság. Mintha az előrébb lenne minden másnál.
    Ha a vallás írja elő akkor mondjuk az emberáldozat is megengedett? (Hogy egy extrém példát írjak.)
  • lalakov
    A saját híveiknél bármikor betilthatják, de a hittérítéssel már le kéne állniuk.
  • Narxis
    Ott a pont, egyetértek.
  • Gilgamesh
    Tiltsák el a gyerekektől. Akik a korlimit miatt egyébként sem vehetnék meg, és akiknek egyáltalán nem is szánták a készítők. Erre bármikor rábólintok, de hogy cenzúrázzanak egy szórakoztatóipari terméket, mert öldökölnek benne... hahó, ez megy minden második hollywoodi blockbusterben is, az miért jobb? Mert nincs a nevében, hogy "játék"? :/
    Jááj, érdekel is engem, mi lesz Maine-ben...
  • koschwarz
    nem a vallással van a probléma, szinte mindegyik vallás nagyon szép elveket tartalmaz, olyanokat amiket egy átlagember is általában vall.

egyes hívek...na azokkal van a probléma. ezért van terrorizmus, ezért volt inkvizíció, ésatöbbi, ésatöbbi...
  • Beowulf
    Szerintem nem meglepő. Nagy pénz van ebben a "bizniszben"...
  • Librarian
    Mindig meglep, hogy még létezik ez a vallás... :o