16
Számítógép használata vonalas telefonként
-
felker13 #16 laptop: Packard Bell Easynote MV51-007D
modem:HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP -
#15 "Modemmel hogy akarsz telefonálni?:D"
Ha "Voice modem", akkor tudhat vele.
"Nem arra való, modulátor-demodulátor és nem telefon."
A hangkártya az analóg jelet digitálissá alakítja, így a modembe menő digitális jelből újból lehet analóg jel (és vice versa: a modembe érkező analóg jelből digitális lesz, amiből a hangkártya analóg jelet csinál).
"A windows tárcsázóján keresztül a hívott fél nem hallja a hangomat. Ezek szerint lehet, hogy a laptopba épített modemem nem alkalmas a telefonálásra?"
Megeshet hogy a modem nem tud ilyesmit, de nem lehet, hogy a mikrofon van elnémítva? Legalábbis itt erre utalnak.
Milyen eszközökrők (laptopról, modemről) van szó? -
#14 Modemmel hogy akarsz telefonálni?:D
Nem arra való, modulátor-demodulátor és nem telefon. -
felker13 #13 A windows tárcsázóján keresztül a hívott fél nem hallja a hangomat. Ezek szerint lehet, hogy a laptopba épített modemem nem alkalmas a telefonálásra?
Próbáltam azóta telefonálni egy PCI-s modemmel, azzal pedig az a baj, hogy a kapcsolat létrejöttekor elnémul a bejövő hang. Ha erre van valakinek megoldása, annak is nagyon örülnék -
#12 Tudom, hogy ezt akarja, az okoskodó kollégának írtam. Segíteni nem tudok sajnos, mert utoljára 12-14 éve próbáltam ilyesmit és akkor még cseppet más programok voltak forgalomban.
Egyébként szerintem a Windows "Tárcsázó" alap alkalmazással oldottam meg. -
Hengelhoffer #11 Lehet, hogy kevesn használnak manapság, de régebben igen. Esetleg aki valamikor is használt ilyet, megoszthatná a tapaszatalatait. -
#10 Hát én tegnap dobáltam ki az összestelefonkábelt amit laptophoz meg egyéb dolgokhoz kaptam mondván a kutya se használ már ma ilyet...de ugy néz ki mégis... -
#9 én 500 forintot fizetek havonta a t-comnak valami webtelefonra, de halál se tudja, hogy kell használni. -
Hengelhoffer #8 Ez engem is érdekelne. Pláne a megfelelő kezelőszoftver, számjegyzékkel stb. -
felker13 #7 Igen, pontosan ezt akarom -
Cat 02 #6 Szerintem ő ezt akarja, csak nem tudja hogyan. -
#5 Főleg, ha van ingyenes időszak az adott díjcsomagban! -
#4 Ja, beszélj belföldön skype-al, jó olcsó lesz! Nincs egyszerűbb nála? Hát szerintem bedugni egy telefonkábelt a gépbe és használni a belföldi tarifás meglévő előfizetést egy kissé jobb megoldás. -
#3 skype-al nemtudom mi a baj.
szépen feltöltesz x dodót az accountodra aztán letelefonázod.
ennél jobb megoldást keresve se találhatsz. -
#2 én a free callt mondtam volna de azis voip ha joltudom (de aztán lehet hogy nem az :D) -
felker13 #1 Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lehet-e egy laptopba épített modemmel és hangkártyával vezetékes vonalon telefonálni. Sokféle programot próbáltam már, de egyik sem működött megfelelően. Az a probléma, hogy én hallom, amit a hívott fél mond, de ő nem hall engem.
VOIP megoldások, tehát skype,msn meg hasonlók nem érdekelnek!
Előre is köszi a segítséget