19
  • kelly7
    #19
    Sziasztok

    Eladó egy Amazon Kindle6" hibátlan teljesen új gép!
  • Gascan #18
    Az Amazon Kindle szerintem jó ötlet, de én arányban az olvasható részt kicsinek tartom a többihez viszonyitva. Igy maga a készülék is elég nagy, feleslegesen, mert szerintem máshová is elférnének az olyan dolgok mint a billentyűzet. Továbbá éritőképernyős techológiával jó pár gombot meg lehetne spórolni a felületről, nem is beszélve arról, hogy még a használata is egyszerűbb lenne.
  • pasi29uk
    #17
    Ha ráteszed a fénymásolóra és megnyomod a zöld gombot... akkor?
  • Ersiman
    #16
    Üdv!

    Ennyiért inkább már a Sony PRS-300 Pocket Edition. 60 ezerért adják azt is a WestEnd Sony márkaboltjában. De egyébként az itthon kaphatóak közül szerintem a Koobe a legjobban támogatott, és azt venném, ha olcsóbb lenne.
  • Polemius
    #15
    roliika:
    A Barnes & Noble készüléke, a Nook.
  • roliika
    #14
    Itt a képen ez a kisebb olvasó ez miez? Kell ilyen. :)
  • DOGMAN
    #13
    http://ekonyvolvaso.blog.hu/2009/12/12/t_olvaso_kozelrol

    "Kiválasztották ugyanis a piac létező legolcsóbb, és jelen ismereteim szerint legprimitívebb, de már eInk eszközét, és bármiféle magyarosítás (szaknyelven lokalizáció ;-) nélkül idehozták."

    "A sebességgel alapvetően sok baj nem volt, azzal már inkább, hogy szűk 39-másodperc alatt bootol be. Ez azért különösen fájdalmas, mert automatikusan kikapcsol valamennyi idő (pár óra) után, és azt az automatizmust sem kiiktatni, sem konfigurálni nem lehet, suspend módot nem találtam. Összevetésképpen a Koobe boot ideje 15 másodperc, és hetekig elvan bekapcsolva. A suspend hiánya miatt a prompt olvasásnak lőttek, perceket kell várni/gombolkozni az olvasnivalóig."

    "A firmware
    Röviden összefoglalva: full fapad. Az, hogy nyelvi opcióként a két kínai mellett csak angolul tud, csak a kisebbik probléma. A nagyobbik, hogy a formátumtámogatása praktikusan minimális (tudjuk, támogatás=nem omlik tőle össze, de valami látszik), csak a pdf, az epub és a doc jöhet szóba. Prc vagy rtf nem is látszik, az elvileg támogatott html tökéletesen láthatatlan maradt, ha UTF 8 vagy UTF 16 utalás volt a headerben. Nem volt időm kikísérletezni, hogy akkor viszont mit szeret, de index.hu oldalak nem fognak betördelődni, az biztos.

    A kijelzett formátumokban az aktív elemek nem voltak használhatóak, se tartalomjegyzék, se lábjegyzet, se link. Pedig ezeket a pdf és az epub amúgy támogatja. A testre szabhatóság kimerült a betűméret és a laptájolás változtatásában (erre dedikált gombok vannak), betűtipust, sortávot és egyéb finomságokat nem lehet állítani. (Egy csomószor nyomogattam olvasás közben a menü gombot, de egyszerűen kivágott a publikációból, ne akarjak állítgatni semmit.)"

    Szóval egy cybook kb 80-90-ből házhozjön futárral, a T olvasó meg kb fele árárt (+ valami előfizetés is kell hozzá vagymi , ehhez már nem volt idegem hogy a t újabb árukapcolását átvizsgáljam) egy kalap sz@rt nyújt ahhoz képest.
    Szóval és személy szerint nem ajánlom a megvételét.
    Könnyen pofázok iPhonnal a szebemben, de egy cybook-ra nekem is fáj a fogam nagyon...
  • Ruley
    #12
    Mire gondolsz? Hogy kevesebbet tud a többinél, vagy hogy gagyi, úgy mint "szétesik a kezemben" gagyi?
  • Ferrer
    #11
    "Az eBook-olvasó ára 300 ajándék könyvvel"
    Lol már :D
  • Professzore
    #10
    Bármilyen, megfelelően formázott saját tartalmat rá tudsz tenni USB-kábelen. A formátumtámogatottság szűkös ugyan, de elfogadható, bár a PDF nem tökéletes (nem nagyítható, nem forgatható).
  • Professzore
    #9
    Ruley!
    Ezt a T-Mobilos rettenetet inkább felejtsd el! Bármi, csak az ne! (Koobe, Kindle2, esetleg -- ha sok pénzed van -- Sony). Műszakilag a T-olvasó a lehető legolcsóbb, leghitványabb darab.
    Egyébként ha kicsit vársz, szerintem az idei év közepére-végére kijön a saját olvasójával az Alexandra, a Líra és Lant és várhatóan a Libri is.
  • Polemius
    #8
    Ruley:
    Talán a lehető legrosszabb választás. Nézelődj még, esetleg spórolj kicsit, vagy szerezd be külföldről.
  • xNoodlex
    #7
    Érdekes. Azt hittem a szoftver eladási listán azért ott lesz a Windows 7.
  • Ruley
    #6
    A TXT-t olvassa, a Kindle 2 pedíg a PDF-et is, szóval ja, bármit fölpakolhatsz rá.

    Én egy ilyet fogok beszerezni ha minden igaz, kicsit kisebb a kijelzője mint ezeknek, de hát most ez megfizethető, és nekem bőven megteszi, már jó ideje mobilon(és nem is túl nagy kijelzősön!) olvasom a könyveket, és azt is egészen megszoktam.

    Annak örülök hogy ha ezek elterjednek akkor végre minden könyv rendesen digitalizálva lesz és archiválva, vagy legalább torrentben, amennyire hozzászoktam ahhoz hogy mindent interneten keressek, a könyvtárba járás már kb. olyan primitívnek tűnik mint a videotéka meg az osztálytársakkal csere-berélt játékok.
  • Tetsuo
    #5
    Azt nemtom, a de a Sony 505 nekem az van, nagyon szar a fajkezelese.. es bszott lassu, amugy olvasni kellemes.
  • FoodLFG
    #4
    Ennek az olvasónak milyen megkötései vannak ?
    Akármit rá lehet pakolni, vagy csak amit az amazontól vettünk ?
    Ha az utóbbi, akkor feltörték-e már ? :D
  • waterman
    #3
    biztos hogy más, de pl a képen látható fairy tail mangához sem olyan egyszerű papíron hozzájutni..
  • Szefmester
    #2
    jah.. nehezebb..:D legalábbis 3-400 oldal felett.. pláne ha mozgósítani akarok néhány szerepjáték szabálykönvet.. most elvihetek 2-3 könyvet, ezekkel meg 2-3 teljes rendszert.. nem mindegy..
  • reaper4
    #1
    papíron azért egész más...