68
azaz egyszemélyes szintetizátoros szobazenekarok gyülekezőhelye...
  • Etelkozi Vata
    Gondolom az eredeti Duran nótát, nem az enyémet (ami igen meglepne, ha úgy lenne...) :)
  • Etelkozi Vata
    Nos, az utánad hozzászólók részben válaszoltalak a felvetésedre, mert leírták, kinek a számáról van szó, így az egyszerű harmóniákért őket okold!

Azaz nem úgy történt, ahogy feltételezted,hanem csak eljátszottam a számukat. Érdemes lenne meghallgatnod az eredetit...

A ritmus érzékem nem ennyire jó, mint látszik, a metronómra "dobolással", ami ugye billentyűzés, komoly gondjaim vannak. Ebben segítenek a szinti szolgáltatásai, mint pl, a quantize.
    A dobhoz általában már megy a hozzájátszás.
    Szóval nem kell irigyelni. :)

És persze várjuk a műveidet, én bíztatlak... Zenélni jó!
  • V43 1105
    Duran Duran az előadó .. fathernak annyira tetszett hogy felrakta mobilra csengőhangnak XXD
  • Desiderata #25
    ez valami James Bond film zenéje
  • Balumann
    Nos meghallgattam, az első fele kimondottan tetszik, a vége kevésbé. Harmóniailag egyszerű (azért hallatszik, hogy nem tanultál pl. klasszikus összhangzattant :D), gondolom feljátszottál egy alap szólamot, és arra próbálgattad, hogy milyen dallam hangzik jól. Ha a ritmust is te játszottad fel, akkor irigylem a ritmus érzékedet :P

Már próbálkoztam én is egy rövid ideig (igazából csak teszteltem, hogy hogyan tudok, meg próbálgattam), csak valahogy túl bonyolultat akartam, sokféle hangszínnel, aztán hallgathatatlanra sikerült :P Majd valamikor nekiállok én is így ténylegesen a szerkesztésnek, feltéve ha win7 -emen működni fog rendesen minden és felisemri az elektromos zongorámat is.
  • TommyC
    úgy olvastam amatőr szintézis
  • Ambient
  • gfreak
    mama2 vagy :D
  • Etelkozi Vata
    EZt viszont mindenképpen visszautasítom!
  • Etelkozi Vata
    El kell hogy keserítselek, de valóban saját magam játszottam fel az egészet. Nem töltöttem le midit, hanem egyesével feljátszottam a sávokat.
    Nem tudom bizonyítani (bár ha nagyon muszáj, felvehetem a telefonom kamerájával, amint lejátszom a sávokat... :) ), de nem is nagyon akarom...
    Ha akarod, elhiszed, ha akarod nem.
    Az, hogy nem tanultam zenét, nem azt jelenti, hogy amúgy autodidakta módon nem próbáltam meg, így alapdolgokkal, akkordokkal, harmóniákkal tisztában vagyok.

A kérdés valójában az, hogy tetszik-e, vagy sem, és hogy te mutatsz-e nekünk valami saját zenét, amit szívesen meghallgatunk. Persze, mint az enyém, lehet feldolgozás is.
  • Ambient
    én meg eltudom táncolni..
  • Ambient
    Vagy pedig egy zenei zseni vagy, ez esetben elnézésedet kérem!
  • DIESEL DOG #16
    Én nem zenélek, néha barátokkal összejárunk, gitározunk...
  • sapkafej
    én el tudom játszani a final countdown elejét
  • Ambient
    amit írtam is..
    Ez egy gyári midi fájl amire rájátszottad a szólamot, esetleg itt-ott megszerkesztetted, nincs ezzel semmi gond, sokan csinálják így.
    Avagy még1 verzió van..
    A Pa500 is mint sok más hangszer pld. yamaha psr széria vagy tyros széria rendelkezik egy zenei adattárral, amiben egy közismert zeneszám "alkotórészei" állnak a rendelkezésedre, így szinte úgy tudod előadni a számot, mintha csak az eredeti lenne.
    Persze elképzelhető, hogy valóban hangonként Te szerkesztetted a számot de mint írtad is sosem tanultál zeneelméletet, viszont az általad közzétett szám tökéletes harmóniákkal rendelkezik csakúgy mint az eredeti, tehát.. valahol sántít a dolog
  • Etelkozi Vata
    Tényleg jó, és tetszik a filozófiája.
    Olyat nem tudsz linkelni, amit te magad játszol, vagy kreáltál?
  • Etelkozi Vata
    Mire gondolsz pontosan?
  • Ambient
    Így igaz, érdemes a többi videót is megnézni!!!!
  • DIESEL DOG #10
    Ez a srác nagyon jól keni:

• tigeroo
    na és mivan a VST amatőr zenészekkel? :D
  • OrioN the S

kicsit odavolt mar... haverod?
  • REPS0L
    én voltam itte!!!!
  • Ambient
    jó kis midi zene ez..
  • greg benz
    Éreztem,hogy ez bent lesz:DDDDDDDDDDDDDDD
  • Etelkozi Vata
    Nos, jogos, de én kifejezetten szintetizátoros zenére gondoltam, és nem trackerekkel kreáltakra...
    Szóval, remélem ez is maradhat...
  • Wolfsnack
    saját zenék topik
  • naddki asheggem
  • Etelkozi Vata
    Üdv!

Azzal a céllal nyitottam ezt a topikot (amíg valaki majd be nem zárja... :) ), hogy egyrészt megosszam a nagyvilággal az otthoni, abszolút amatőr, de lelkes sufnizenémet, másrészt megismerjem másokét.

Magam nem tanultam zenét, az általános iskolát leszámítva, de imádok zenélni, bár nem tudok.
    Otthon egy Korg PA500-assal tolom most, annak is a 16 sávos szekvenszerét használom és minden sávot magam játszok fel (korábban volt vagy 5 Casio-m, meg egy Yamahám), ami elég jó cucc, igazából ki sem tudom rendesen használni, elég sok profi dolog benne nekem magas.
    De jól elbíbelődök vele.
    Ha kreálok egy nótát, legyen az saját szerzemény, vagy valamilyen feldolgozás, azokat kizárólag barátoknak tudom megmutatni, akik között két féle reakció van:
    1. a vicces: "Öcsi, ez szar...". Ennyi.
    2. az udvarias: "Öcsi, ez nagyon jó!".

Na most érdekelne idegenek véleménye, és én is hallgatnék idegenek által kreált számokat.

De mivel szégyenlős is vagyok, így topiknyitónak egy feldolgozást tennék fel.

Kösz!

A view to a kill