16
-
#16 aztán mehet Skynet -
cateran #15 3D-s procik..hmm az eddigiek 2D-sek voltak? -
lotsopa #14 A gyémántos felvetéshez annyit hozzá tennék hogy én láttam egy műsort a szuper gyémánt(ok)ról és akkor nagyon valóságosnak tűnt hogy éveken belül elérhetővé válik a minden napi felhasználása. Remélem hogy minnél hamarabb történik ez meg, mert nagyon hasznos dolognak tűnik ez az új anyag. -
T0nk #13 "Hasonló mennyiségű tranzisztorok képezhetnék a jövő 3D-s chipjeinek alapjait"
Gratulálok a magyar nyelv fokozatos, de biztos ellatinogermanizálása felé vezető úton megtett újabb sikeres mérföldkőhöz, kedves cikkíró.
A fenti mondat magyarul így hangzik:
"Hasonló mennyiségű tranzisztor képezhetné a jövő 3D-s chipjeinek alapjait"
A kérdés már csak az, a kedves cikkíró szándékosan rombolja a nyelvet, vagy csak nem tud magyarul? Bármelyik esetben hogy lehet újságíró? -
#12 ... csak érdekes módon napjainkban is az IBM pénzügyi bevételeinek jelentős részét a szabadalmi licensek jelentik. -
coolbboy83 #11 ez azért nem teljesen így van..... -
kissmikki #10 Ha már pontosság, akkor szerintem inkább 1 köbcentiméteren van 1 milliárd idegsejt, tekintve, hogy van kiterjedésük a tér minden irányában, ezért síkban mérni nehézkes a sűrűséget :) De javítsatok ki, ha tévedek. -
phoenix1 #9 Elég sokan nincsenek tisztába ezzel az aprósággal. :P -
#8 Mi van? Már hogyne lehetne, az iparban használt gyémánt jelentős része előállított gyémánt. Ékkő minőségű gyémántot, azt nem lehet gazdaságosan előállítani. -
Alfa Of NS #7 "Az emberi agyban körülbelül egy billió idegsejt helyezkedik el egy négyzetcentiméteren."
Összesen nincs annyi A cikk fordítója az angol billion-t billióra fordította, holott az a milliárdot jelenti, amivel már reális az állítás. -
#6 Az IBM mindig kísérletezik valamivel csak érdekes módon az összes "fejlesztése" eltűnik a süllyesztőben. -
#5 Semmit, senki. A szokásos ibm megváltja a világot a terveivel majd nagy kuss fejlesztés ez is... -
readswift #4 Gyémántot nem lehet gazdaságosan gyártani a tudomány jelenlegi állása szerint. -
readswift #3 A 90% -os fogyasztáscsökkenés csak addig tűnik soknak amíg nem exoflopokkal dobálózunk ;)
Nagyon bonyolultnak és nehézkesnek tűnik. -
coolbboy83 #2 Mintha régebben olvastam volna arról, hogy az IBM is kísérletezik ilyesmivel.
Valami olyat is hallottam, hogy a szilícium helyett egy spéci ipari gyémántbevonatú rendszert is használnának, a magas hőtűrő képesség és a nagyobb elektronáramlási sebesség érdekében......
Ti mit tudtok ezekről??? -
RecoPhile #1 hajrá