40
  • tar86
    A Google mivelhogy ö egy vállalat, egyszer csak el is adhatja a Street View-et mint a birodalma egy részletét, mint értéket, ha jön egy jó vevő, ugyebár. Az érték benne pedig a lefényképezett házak, amiért tessék fizetni. A Google nem egy csoringer vállalat!
  • vasziszdasz
    Ezek a németek ilyen rambus féle lehúzós arcok.
  • raingun
    "Fel lehet ez rossz dolgokra is használni. Pl.: végigmennek a kertvároson, és megnézik, hogy melyik ház milyen biztonsági rendszerekkel van felszerelve, milyen tehetősek laknak benne, stb. Megspórolják a gyanúkeltő terepfelmérés"

Mindent fel lehet használni rossz célokra. Illetve semmiben nem segíti a terepfelmérést ha prédát keresnek a rablók, tolvajok, mert elmennek arra és kész.

----

Persze hogy anyagi haszna származik belőle, de te meg ingyen használhatod!

Én a google helyében a térképre csak egy feliratot tennék amire azt írják hogy "Sóherék" Ennyi, aztán perelhetnek meg sírhatnak.

Amúgy meg egy ilyen döntés nem 100%ban mutatja az emberek véleményét, biztos sokan örömmel látnák csak van egy debil polgármester.

Egyesek túl nagyra értékelik magukat ha azt hiszik hogy rájuk kíváncsiak.
  • cateran
    Edes istenem..az a sok idiota,aki itt arrol bofog,hogy micsoda felderitest lehet vegezni ezzel,egyaltalan megnezte mar hogy milyen?
    Gondoljatok csak bele..megy az auto az uton es onnan csinal panorama kepeket..az uton bazzeg es nem a kerites tetejen (csaladi hazaknal),a tombhazaknal meg baszott mindegy....
  • Cleawer
    Attól hogy valaki nemakarja hogy mások nézegessék a házát úgy ,hogy ő nem látja őket ,az nem barlanglakó.Amúgy egy szervezett bandának nagy könnyítés hogy már ki se kell mozdulniuk egy terepszemlére,végignézik a képeket és már kiirt címekkel mehetnek szemlére.A betörők minden alkalmat megragadnak hogy gyorsan szerezzenek pénzt és nem válogatnak.
  • ziipp
    *
    ...persze ennek ezer oka lehet...
  • ziipp
    Ahhoz képest egész jól elboldogulok az Internettel. Oda kell menni, ez egyértelmű, de bőven jó arra, hogy értékesebb és könnyebb fogások után kutassanak. Főleg akkor, ha másik megyéből jönnek át, mondjuk Borsodból. Nyilván a legtöbb banda nem használja még, de ami késik nem múlik - ez is egy plusz veszélyforrás. Na mindegy, úgy látszik ebben különbözünk. Meg abban is, hogy hozzánk még nem törtek be, persze ennek ez oka lehet. Nem mondom, hogy azért, mert képtelen vagy felmérni a lehetséges kockázatokat. Amennyiben hihetünk szavadnak, az én örömöm is teljes, mert enyém az utolsó szó.
  • mad mind
    Te jó ég. A házak kirablását nem internet használó bandák szokták elkövetni, de ha mégis a Streetview-ot használná, akkor se mehet biztosra, csak annyit tud meg ami éppen látszik a képen. Oda kell mennie, megnézni azt minimum, hogy otthon vannak-e. Egyébként minket a streetview előtt már kiraboltak, szóval semmi rossz nem lesz belőle. Ha ki akar valaki rabolni ki fog, és semmivel se nagyobb az esélye, ha előtte lát egy képet a házadról.
    De részemről befejeztem a vitát, mert középkorba való emberekkel felesleges vitázni. Védd a lelked, nehogy ellopja a fényképezőgép.
  • torcipepe
    erre jól ráhibáztam #3-ban. mert most arról megy a vita, hogy egy belvárosban nagy segítség lehet, addig egy kertesházas övezetben felesleges.

szerintem sem egy rossz dolog, bár élesben még sosem teszteltem.
  • ziipp
    "az ilyen streetview-huszárok fotózzák le a kocsijukat és rakják fel az internetre címmel együtt. hátha megtetszik valakinek."

:D Még nekik áll feljebb, ez a durva. :D
  • ziipp
    Éppenséggel a lakóházamat néztem, és az ott látott képek alapján vontam le a lentebb közölt következtetéseimet. Tehát nem csak úgy vaktában osztottam az észt. Lehet, hogy alacsonyabban van a kamera a kertvárosokban, de még így is elég magas, hogy simán be lehessen látni, egyedül a fák lombja zavar néhol, de ahol nincsenek fák, ott ez sem akadály a betörőknek. Egyedül az okozhat problémát, hogy nem tudni, mikor készült a felvétel, viszont nem változik olyan gyorsan az utca képe, hogy ez használhatatlanné tenné ezeket a képeket. Ráadásul azt nem is mondtam, egy felérne egy terepszemlével, viszont jelentősen megkönnyítheti a vadászatot, és az értő szemű bűnöző nem csak a kutyát meg a kerítést nézi, hanem mondjuk a nyílászárókat, riasztó rendszert, kamerát, mozdítható értékeket, meg egyáltalán: jobban belát a kertbe, mintha simán elsétálna az utcában, és még attól sem kell tartania, hogy a böngészés közben esetleg gyanús lesz a szomszédoknak. :P
  • sathinel
    ) igen memorizálom Liverpool térképét és megjegyzek mindent. Jó volt néha hogy megnéztem a belvárost mielőtt kijöttem volna. Sokszor az utcákon végigmentem a kamerákkal. Gyorsabb útvonal keresésére sem rossz egy új városban. Nem kell keresgélni utánna az utcákat mert mintha már jártál volna ott. Nézd meg mennyire részletes pl UK nagyrésze. Boltok, stb minden fenn, és nagyonsok a térképen is rajta van. Ha keresel valamit akkor nagy esélyel a google-ben fogja mutatni az oldal. Maps alapból, de Earth is ok.Még a kiadó házak, lakások is fenn vannak, és térképen nézed hol van, megnézheted a környéket hogy néz ki.A biztonsági rendszereket meg ha ki tudják játszani egy fotó miatt akkor az nem igazán véd semmitől. Itt pl minden házon kinn van ahol működik valami riasztó a kék sziréna meg egy doboz hogy lássák már messziről hogy hol lehet betörés ha működni kezd.
  • Sir Quno Jedi
    Megtörtént okoska. Mindkét autóm fent van, egyik a norc-on, másik a google earth-ön. És?!?! Ezernyi fénykép van fent közösségi portálokon, hírportálokon stb., azokon is rajta lehet a házam, kocsim, jómagam is véletlenül, és akkor mi van?!?! Ha ég a mellettem lévő ház, akkor a híradóban is benne lesz az én házam is. Joguk van lefilmezni és nyilvánosságra hozni kívülről, mivel az utca köztulajdon. A repülőket/helikoptereket sem tilthatom ki a telkem fölül, mert a légtér is közös, hiába örülök lassan meg tőlük. Akinek ez nem tetszik, az barlanglakó szvsz.! Ott még volt magánszféra, vissza hát!
  • lapaleves
    akinek képeket kell memorizálnia, hogy eltaláljon valahová, az ne magyarázzon már barlangról meg ilyenekről, még egy gödröt se tudna ásni, ahova szarhat.

nem értem mi ez az élvezés a street view-n, mintha egy falat kenyérről lenne szó, közbe meg csak szisztematikus adatgyűjtés.

ha a google earth nagyobb felbontású lenne, akkor az sem tetszene. majd ha akarom kirakom a netre a barlangot. nem hiszem, hogy nem belátható, hogy sokan nem szeretnék, ha a magántulajdonukat kérés nélkül mutogatnák a neten. az ilyen streetview-huszárok fotózzák le a kocsijukat és rakják fel az internetre címmel együtt. hátha megtetszik valakinek.
  • amitriptilin
    mi a fene az a hozzászólásomon, hogy 1 db büntető pont? gyorsan hajtottam? káromkodtam? szidtam valakit? csak jeleztem, hogy elfogult vagyok. méghogy a gúgli megfigyel... hát ez mi, ha nem az? most mérges lettem.
  • amitriptilin
    google
  • Sir Quno Jedi
    Aki nem akarja, hogy rajat legyen, azt töröljék ki a térképről is, de a navigációs térképekből is. Mondja azt az ájgó mikor közeledsz egy ilyesféle ultraSÖTÉT folt felé, hogy fordulj vissza ha kedves az életed, itt középkori barbárok élnek, nem kérnek a társaságodból, ők még úgy tudják a föld lapos, megégethetnek a főtéren. Ennyi. Így mindenki boldog lesz.

A katonai műholdakat nem akarják beperelni?!?!??!
  • Mardel
    Norc.hu-n fent van ami házunk is, de láttam hogy a környékünkön lévő buszmegállót is lefotozták, meg az embereket is akik buszra vártak.
    Viszont az összes arc és az összes kocsi rendszáma ki van takarva a képeken.
  • sathinel
    Ja ez ellen max a retardáltak tiltakoznak. Mikor pl keresek valami üzletet, szórakozóhelyet, vagy edzőtermet a neten akkor pl a google-ben keresem meg majd sokszor megnéztem hogy is néz ki a környék. Akik ez ellen felszólalnak ugyanakkora parasztok mint akik a lelküket féltették amikor le akarták őket fotózni. Miért nem költöznek rögtön barlangokba? kb azon a szinten vannak. A boltok kirakatát sem lehet már látni rendesen csak ha durván nagy betűkkel írnak ki valamit.
  • nickwearby
    Már 25 ezerért is lehet navigációs rendszereket kapni.
    Ha sokat utazol, ez egyáltalán nem pénz.
  • mad mind
    Ez azért nem teljesen igaz. Láttál mát streetview képet? Azon semmilyen biztonsági berendezést nem fogsz észrevenni, max. a rácsokat és a kutyát. Teljesen alkalmatlan terepfelmérésre, mert gőzöd sincs mikor készült a felvétel. Ez a legjobb szolgáltatás amit ki lehet találni. Ja a mi házunk is le van fotózva mindkét cég által és engem nem zavar. A távoli rokonok viszont boldogan hívtak fel amikor megtalálták a norc-on.
  • mumpic
    csóró vagyok :)
  • willcox
    Használj navigációt. Ilyen egyszerű.
  • willcox
    A guglinak ebből pénze származik. Teljesen jogos bármely település részéről, hogy pénzt kérjen érte. Az egyéb aggályokat már páran írták.
  • Ferrer
    Csög Google..
  • CSOCSO
    mekkora baromsag mar :D valakitol penzt kerni azert mert szolgaltatast nyujt :D

ha nem kernek belole akkor nem kell fotokat csinalni.. maradjon le a kis szanalmas falucska a google maprol...

szep... jo hogy nem a kut viszi a vizet a kancsohoz
  • mumpic
    Ez egy másik cikkben volt, asszem most kertvárosokban alacsonyabb kameraállvánnyal közlekednek.
  • ziipp
    Fel lehet ez rossz dolgokra is használni. Pl.: végigmennek a kertvároson, és megnézik, hogy melyik ház milyen biztonsági rendszerekkel van felszerelve, milyen tehetősek laknak benne, stb. Megspórolják a gyanúkeltő terepfelmérés egy részét, sőt még előnye is van, mert magasabbról fotózzák ezeket a képeket, mint egy átlagember szemmagassága, így jobban belátnak. Ezenkívül meg jó indok, hogy a kis falu bevételhez juthasson.
  • passatgt
    nem ott lakok és leszarom, hogy a norc.hu megcsinálta az egész városomoat, sőt, még örülök is neki:)
  • mumpic
    ehh, -?
  • mumpic
    nem mindenkinek...
    Nekem kurvanagy segítség a street view, a térképen egy színes négyzetről honnan tudjam, hogy hogy kellene kinéznie egy háznak? Ha már falu, sokszor a házszámok nincsenek kint a házakon, jó pár faluban láttam ilyet. Még az utcanév tábla sem volt sehol.

Amúgymeg tényleg nem értem én sem a tiltakozókat? Az egy fénykép a házáról, nem derül ki róla lófasz sem.
  • Wolfsnack
    arra van a cím, és megtalálod amit keresel , bevált gyakorlat századok óta
  • Cat 02 #8
    Picit fura lenne ha néznéd interneten h ott egy folt ^^ Vajon miért törölte ? Ha betörő lennék tuti oda mennék. Az viszont h törölheted a házad jó 5let, csak ugye h bizonyítod h a tied ? Leginkább sehogy. Max bemész az önkormányzathoz és kérelmezed h küldjön levelet googlenek :D
  • Wolfsnack
    ha nem lakótelepen laknál akkor te is tiltakoznál
  • Narxis
    Önkormányzat=/=emberek

A tiltakozók csak egy paranoid idióta kisebbség.
  • Epikurosz
    OFF
    Kis lépés Magyarországnak
  • mumpic
    Mert az emberek arra használják a térképet hogy tájékozódjanak, a street view meg arra jó, hogy ha ismeretlen helyre mész, akkor felismerd majd a célt. Ha valaki faluba akar menni, akkor fel tudja így ismerni a faluházát vagy mittomén...

Amúgy szerintem gáz ez az egész. Majd szépen végigfotózom én a városokat, és kilométerenként 1 euróért eladom a googlenek, még mindig jobban jár :P
  • torcipepe
    én már azt se értem, hogy minek egy istenhátamögötti faluról is felvételeket készíteni. kinek van arra szüksége, hogy családi házakat bámulhasson??
    sokkal értelmesebb volna, ha előbb a nagyvárosok belvárosi része és a turistalátványosságok környéke kerülne bele.
  • Cat #2
    Nem teljesen értem a Google erőszakosságát. Ha számtalan falu, önkormányzat nem szeretné, hogy benne legyenek a rendszerükben, akkor lehetőséget kell nekik adni rá.

Nonszensz, hogy a lakosok nem akadályozhatják meg, hogy egy multicég adatbázisában szerepeljenek-e vagy ne, rajta legyen-e a házuk az interneten, bárki által, bárhonnan elérhetően vagy ne.
  • DeviloftheHell
    idioták tájékozodjanak gps el akkor...