33
-
apukád #33 Ez nagyon lehangoló.
Alapvetően nekem nem az a gondom, hogy hasonlítom a SG franchoz. Maga a felépítés gáz. Adva van egy halom számunkra ismeretlen és csak vonszolják az írók őket. Másznak a sivatagban egy komplett részen át. Érdekel bárkit, ki esik arcra? Hisz még senkit nem ismertünk meg. Amerikai lévén főfeka nem hullhat el, megjelent egy új típus - a SG-ben új - a látszólag életképtelen dagadt, na az sem, hisz az amik 3/4-e dagadt, főfehér se hullhat gyorsan, mert szeretni kell feketének fehéret és viszont, menteni, sétálni menni együtt, jaj de sok az üzenet. Az egésznek se füle, se farka. Lukas a vezeték, hű, de nagy a baj, mindjárt kilukad, pajzs, hajó szétesik, aúúú, izgatottak a szereplők ami jó, végül is legyen már valaki izgatott, ha mi nem vagyunk. Csávó be, (minek, ne kérdezd) pukkanás, beveri fejét, snit, minden megoldódva, nem történt semmi. Ide-oda ugrálás, mikor, ki, hova, miért, nem érdekes. Gáz van, mindenki ül és nem csinál semmit, várja, hogy elégjen. Egy lépést nem tesznek, hogy eljussanak a folyosón ából bébe. Életszerű, mi? Mert hát életszerűbb, mint a többi a készítők szerint. A baj az, ha életszerűt akarok nézni, lemegyek a boltba zsömléért. Ez nem életszerűség, hanem ötlettelen faszság. Bármi amit csinálnak értelmetlen, se eleje, se vége, viszont legalább közben sem történik semi. Ez egy olyan sorozat, amiben nincs történés, de az viszont vontatott. Mert hát ha gáz van, nem a csodát várjuk az őserdőben, hanem kitalálták pl a karantén intézményét elég régen, esetleg lehet próbálkozni valamivel a kapu környékén – bármivel könyörgöm. Persze akkor nem a páfrányok közt ülnének beszélgetve nyugodtan és néha férgeker lődözve, hanem egy szobában – amit így is tesznek, ráadásul szinte a szoba sem látszik a setétben. Persze az egészet tekintve semmivel sem lenne kevésbé fordulatos a szoba, melynek még a falai sem látszanak, de az írók ezt másként gondolták. Izgalmasabb, hogy mindenkinek van egy kamerája és járkálnak, mint a Blair witch project című ultra low budget ff produkcióban az egyetemisták, a dzsungeles rész ötletetét szerintem onnan hozták.(régi, hátha nem emlékszik rá az új nemzedék :D ) Maga a cucc tehát egy ló badzsit produkciót juttat eszembe amit innen-onnan összekapkodtak vagy 3 darab 80 négyzetméteres stúdióval, ahol a fő “fedélzeten” egy retro kerti pad is látható mint fő díszlet egy hypermodern űrhajón (sicc). Mi ehhez az Orion űrhajó irányítópultján a Trabantlámpa, vagy a vasaló – fiatalabbak kedvéért, akik nem látták azt a sorozatot, bár más kor, más színvonal, de legalább történés az volt benne, ha a díszletek ma már nem kicsit mosolyogtatóak. :D
Végigszenvedve nekem a 10-ik rész volt a legkevésbé fos, pontosabban az utolsó két perc, mert abból talán kihoznak valami izgalomszerűt.
Szóval hasonlítás nélkül maga a sztori lassú, szerencsétlen, idegesítő kamera mozgásokkal, teljesen felesleges, ötletszerű és értelmezhetetlen hangeffektekkel amikbe néha bejön egy kis filmeffekt is, az is az idegesítőbb fajtából. A zene (zene?) meg tisztára a 15 évvel ezelőtti Phantasmagoria 2-t juttatja eszembe, ami az egyik kedvenc játékom volt. De így ebben nagyon tré.
Írom mindezt úgy, hogy mindenevő vagyok, aminek jó a sztorija az jöhet, Lost, Desperate, Friends, minden csi, összes SG természetesen, de a Dollhouse, TSSC is és hogy egy magyar nyelvű is legyen ki nem hagyom a Barátok köztöt - ami egy szar, de akkor is. :D
Ez egyenlőre nekem nagyon gyengus. Magdi anyuson többet izgultam, komolyan. :D
Viszont értem én, hogy nem kell hasonlítani, mert azt mondták. Elképzelem, miként Angus Young nyilatkozik: következő lemezünk nagyon más lesz, ne hasonlítsák az eddigiekhez. És kihoznak a nevük alatt egy szintipoppos lakodalmast. :D
Tuti lenne és főleg sikeres. :D
Maximálisan megértem, aki arra vár, hogy Atlantis stábostól pattanjon a híd lábától valahova.
Én is várom.
-
#32 jo fikázni az embert ugye? nem felejtettem el mit irtam az elején. nem felejtettem el. érted? szándékosan is lehet kétszer leirni ugyanazt. -
#31 Elején reménykedtem, most már csak azért kínlódom végig az évadot, hogy ne legyen félben...
hatalmas FAIL... -
Loverman #30 " sg-1 -t fejezték volna be normálisan sg-1-t nem ezt kellett volna elkezdeni "
ez mekkora :D imádom amikor valaki kétszer ír valamit mert elfelejtette hogy volt a mondat elején -
Justil #29 Egyébként meg nem csoda, ha sok a csalódott ember. Annak ellenére, hogy kerek-perec megmondták, hogy ez a sorozat más lesz, mint az előző 2 SG, mégis mindenki ahhoz hasonlítgatja, azt sírja vissza.
Személyszerint én nagyon bírtam az SG-1-et és az Atlantist is, de valahogy 15 évad után már megcsömörlöttem a folyamatos világmegmentősditől.
Nem mondom, volna mit fejlődnie az új sorozatnak, és 1-2 színész is elég gyenge teljesítményt nyújt, de ettől eltekintve nagyon is jó szvsz.
Persze a siker szempontjából a nézettség számít, és úgy tűnik a többségnek továbbra is a mentsük meg kis csapattal az egész világot feeling kell :( -
Justil #28 ezúton is köszönjük az értelmes megnyilvánulásodat! -
emile zola #27 először is vanek úr
legközelebb ha a következő részekről ejtessz pár szót írd ki azt a kib*szott SPOOOILER!!!! szót, remélem finom voltam
amúgy pedig ez az Stargate nem olyan amit eddig megszokhattunk, de ezt a készítők már jóval az első rész leadása előtt megmondták
láthatóan a BSG-t próbálják lemásolni a sok "drámai" jelenetekkel, de sajna ez nagyon nem megy nekik:D
de azért voltak bíztató jelek, úgy 3 rész egészen jó lett, főleg az 10. rész, úgyhogy még van remény:) -
Vanek úr #26 Mi számít csökkenésnek? Az alábbi számsor igen?
U1x07: 1.626 millió néző
U1x08: 1.802 millió néző
U1x09: 1.891 millió néző
Az meg hogy a Monk vitte el a nézőket, az meg az általam említett idézetben van ("minden idők legjobb kábeltévés eredményét érte el a 9,4 milliós eredményével, amely közel duplája az általában megszokottnak."). Vagyis nem csak egy kicsit kiugró eredmény volt, és nem csak az SGU-tól vont el nézőket; hiszen a plusz 4-4,5 millió néző nem mind csak SGU-t nézett korábban (az SGU az utolsó részre -a fenti Monk miatt- mínusz 0,5 milliót jelentett). -
Vanek úr #25 Amíg élsz, addig van remény (én legalábbis így állok a dolgokhoz). Itt tényleg nincs McKay, de van helyette Eli és Rush. Ráadásul a kettő szinte egymás ellentéte, így pedig jól tud jönni némi konfliktus (egyébként meg nem értelek; azt említed, hogy de jó, hogy nincs McKay, aztán meg szidod, mert nem olyan, mint az Atlantis). A ki kit dug meg már lejárt. Volt egy rész, ahol ez volt kihangsúlyozva; meg volt egy rész, ahol az előző rész következményei játszódtak (persze, nem ez volt a főszál; de valakinek ez tűnik fel...), és kész (mellesleg szerintem ez karakterfejlődésben igenis fontos dolog, ráadásul teljesen valósághű - ha már ilyen dolgokat akarunk belevonni egy mesébe).
A szigetes főnökös hasonlatról: ha a főnökömnél van fegyver, és Ő volt egyedül felkészítve arra, hogy egyes kannibál törzsek ellen megvédelmezzen vele; akkor onnantól nekem a főnököm marad - ugyanígy élnek a Destiny fedélzetén is, hiszen ez így logikus...
Mellesleg ha fordítva lenne, és én lennék a főnök, akkor röhögnék egy lázadáson, és simán engedném, hogy megpróbálják átvenni az irányítást; aztán majd magamban mosolygok, és megvárom, amíg rájönnek a tévedésükre. -
sandor8206 #24 SGU egy szar! -
Reg5 #23 Monkot soha nem a hatalmas sármja miatt nézték hanem azért mert vicces, és nyomozós(mmint akinek tetszik). Egyébként pedig elhiheted, hogy sok nézőt elvont a többi sorozat elől is, csak most az SGU van felfújva ezért jön vele mindenki. -
#22 Azért az valamit elárul, ha egy sorozat nézettsége nem növekszik, hanem csökken, momentán a kezdeti felére.
Azért a Monk meg nem az az északamerikai szuperhíró típus, aki alapesetben szipkázza el az embereket mindenhonnan. Inkább csak akkor ha nincs más.
Márpedig, ha nekem most mint sci-fi fannak felteszik a kérdést, hogy SGU vagy Monk, akkor én is inkább Monkot mondok!
Ez bukás, ez tehetségtelenség, nem csak mert nem hozták az eredeti fílinget, hanem mert 10 rész alatt semmilyen vonzó fílinget nem tudtak az alkotók összehozni! -
kwzatz #21 A BSG is erről szól? Nem tudom ki néz Lostot, de... Ne már... :) -
Reg5 #20 Azért ne kenjük már minőségére az utolsó rész buktáját(nem azt mondom, hogy qrva jó, de nem akkora szar mint aminek beállítják). Vele párhuzamosan ment a Monk, és mint tudjuk manapság nagyon trendik lettek a nyomozós akármik. Az SGU-nak finoman szólva esélye nem volt... -
torreadorz #19 "Nincs esélyük hazatérni? Már megbocsáss, de esély mindig mindenre van"
Ja ezt mondjuk mond a kurszk legénységének...
Mivel a sztori pont abban próbál elütni a korábbi stargate sorozatoktól, hogy "valósághü" azaz nincs egy Mckey aki 2 óra alatt egy villából meg két tranzisztorból összeüt egy szubtéri adó-vevőt igy ez azt is jelenti, hogy nagyjából nulla esélyük van a hazatérésre. És ha jobban belegondolsz a körülményekbe ez igy logikus is.
Egyébként véleményem szerint, hamarosan kénytelenek lesznek átvenni a régi csillagkapu sorozatok elemeit és akkor talán izgalmasabb lesz a sorozat (én nem bánnám), mivel belátható hogy egy hajon összezárt kis látszámu csapat drámája elég hamar kifogy a témából, már most is csak úgy tudnak operálni hogy azon megy a rizsa hogy a földön ki kinek a nőjét dugja...
"Te meg mernéd kérdőjelezni egy katonai irányítású egységben a vezető döntéseit?"
Valószinüleg igen, főleg hogy a csapat csak kis része katona a többsége civil, illetőleg hogy egy olyan speciális helyzetbe kerültek amikor a korábbi "rangsor" értelmét veszti. Ha hajótörést szenvednél és egy lakatlan szigetre kerülnél a munkahelyi fönököddel együtt, akkor vajon továbbra is reggel 8-tól du. 16-ig az ő utasitásait követnéd mert ez benne van a munkaszerződésedben? -
Vanek úr #18 Nem akarlak elkeseríteni, de a következő részt már régen leforgatták, és lehet olvasni rövid tartalmakat (mint ahogy már lehetett az első rész előtt is). Vagyis a 'kapják össze magukat' felesleges...
#10: Nincs esélyük hazatérni? Már megbocsáss, de esély mindig mindenre van. A csillagkapu működik, az ékzárakat tudják, csak egy megfelelően erős energiaforrásra van szükségük. (Mellesleg a 19. rész tartalma: "Egy a Tejútrendszerből érkező ellenséges csoport feljut a hajóra és foglyokat ejtenek." - vagyis minden megoldható.)
Persze, ettől még a kövek használatát egy kicsit én is túlzásnak érzem (már hogy ennyiszer és ennyi mindenre használják); de el tudom fogadni, hogy egy ilyen helyzetben vannak olyanok, akiknek bizonyos előjogaik vannak (Te meg mernéd kérdőjelezni egy katonai irányítású egységben a vezető döntéseit?). -
endrev #17 A 10. rész megint nem szólt semmiről, csak intrikáról meg önbíráskodásról (mégoly megalapozott is).
A Stargate 15 évad és két DVD-film során egyszer sem süllyedt ilyen színvonalra, hogy szexjelenettet, intrikát, köcsögséget kelljen megjelenítenie. Ja meg a zene. Ja meg az amatőr, funkciónélküli kamerahasználat... :S
Sír a lelkem. (Csak a 8. rész hozott valami Csillagkapu-színvonalt az időhurokkal. Ott végre hősiességet láttunk és végre sci-fi volt a történet, nem csak egy "Született feleségek egy űrhajón".) -
Vanek úr #16 A hírírót kedvelem, mert érződik rajta, hogy kifejezetten nem tetszik Neki a sorozat. A legutóbbi híre az volt, hogy folyamatosan romlik a nézettség (még a 7. résznél írta ezt), meg most jön ezzel a 'teljes mélypont'-tal. Már régóta tudjuk, hogy "az igazság odaát van"; de az odaát, biztosan nem ideát.
JungleGeorge jól mondja, az SGU 10. része egyszerre ment a Monk záró részével; ami viszont mindenhonnan elszívta a nézőket, nem csak az SGU-tól, és ennek köszönhetően "minden idők legjobb kábeltévés eredményét érte el a 9,4 milliós eredményével, amely közel duplája az általában megszokottnak." (idézet a csilagkapu.hu oldalról - http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1565). Vagyis minden éremnek két oldala van, és ezeket is lehet több irányból vizsgálni; de ha már cikket írok róla, akkor vagy fel kellene vállalni a véleményemet, vagy objektívebben kellene róla hírt adni, és a 'növekedési' résznél is kell hallatni a hangot (hiszen a 8. és 9. résznél visszajött a nézők egy része; de érdekes módon erről egy fia hang nem volt ezen az oldalon). -
#15 Én a kezdetektől SG (SG-1, SGA) és BSG rajongó vagyok. Az SG-U sajnos a BSG-re akart tényleg hasonlítani (annak a sikerreceptjét másolta), nem jött be. A BSG szövevényes drámai sci-fi, az SG-t pedig nem ezért szerettük. Remélem a folytatásban kicsit összekapják magukat a forgatókönyvírók. -
torreadorz #14 A műfajukat hasonlítottam össze nem a konkrét történetet.
De mindegy, ez pont olyan mint Ralf Schumacher. Nem volt ő olyan rossz autóversenyző, csak ezzel a névvel volt gáz. -
JungleGeorge #13 Pentek, mikor leadtak ezt az epizodot minden tv musornak nagyot esett a nezetsege, mert akkor volt a Monk sorozatzaro, es mindenki azt nezte.Nem csak ugy elpartoltak az SGU nezoi, valoszinuleg ez a nagy eses csak egyedi alkalom volt. -
Csak77 #12 Hülyeség összehasonlítani a BSG hívő-egyház, két isten szórakozik unalomból az emberekkel témakörével. -
Csak77 #11 Mivel én imádom a sci-fi dolgokat, nekem tetszik, és tetszik, hogy ilyen "lassú" a sorozat. Egy rész nem tetszett, az az időutazós/esőerdős, de az is csak azért, mert nem értettem. :) Én már megszerettem a szereplőket is, kár lenne ha vége lenne első évad után. -
torreadorz #10 "És önmagában is elég nagy kockázat a használata a 4-5 embernek is, felesleges a csapatból mindenkiével szerencsétlenkedni. És különben is, nem tenne jót, ha erősítenék a honvágyadat, hidd el."
wtf ember...
Adva van egy csapat ember milliárd fényévekre az otthonától egy több ezer éves hajón, ami bármikor széteshet, és esélyük sincs hogy hazajussanak és már igy is egy tucatnyian meghaltak közülük és valószinüleg senki sem éli túl közülük a "kalandot". De van egy módszer amivel egy kicsit a földön tudnának lenni de nem azt nem lehet nekik megadni, mert "erősitenék a honvágyat"...
Na ez kb. olyan mint a halálraitéltnek nem odaadni az utolsó vacsoráját, mert nehogy gyomorrontása legyen, igaz hogy hajnalban kivégzik, de azért nehogy rossz legyen a gyomra (mintha számitana valamit)...
Sajnos az universe rendezői is pont úgy gondolkodnak mint te és pont ezért baromi unalmas az egész mert nem képesek csak 1-2 persepktivát megmutatni.
Ha pl. összehasonlítanám a bsg-vel (aminek a műfajára hajaz) akkor ez rögtön látható is, hisz az universe-ben mindig csak ugyanazzal a 3-4 emberrel történik valami (az is inkább csak valami szappanopera szerü dolog) és a maradék 40-50 ember csak egy szürke massza, akik csak úgy vannak, de semmi gondolatuk érzelmük stb. Ezzel szemben pl. a bsg-ben mutatják ezt a szürke masszát is, hogy azok is gondolkodnak, azoknak is vannak érzelmeik stb stb (pl. a börtönlázadástól kezdve, a vallásos hit terjedésén keresztül, a puccson át stb stb mind be van mutatva hogy a többi embernek mi is a véleménye).
Na szóval rövidre fogva, az universe nagyon gyenge mint scifi mivel alig van benne scifi jelenet (azt leszámitva, hogy minden rész elején megmutatják a hajót) és nagyon gyenge mint dráma mivel ebből is csak nagyon kevés van belőle és az is csak valami totálisan banális dolog. Szappanoperának elmenne, csak nem ezzel a cimmel vagy nem scifiként. -
TeDDyRuSh #9 Nekem bejönnek ezek a morális problémák. Az Universnél nekem pont az jön be, hogy nem a harcról szól. Csak hát ez egy talán idősebb generációt izgat, aki már került hasonló helyzetbe.
PL: ha torreadors anyázna a kövek miatt, akkor felhomályosítanám, hogy a másik testben való megjelenést nem csak neked kéne feldolgozni, hanem anyukádnak, mindenkinek. És önmagában is elég nagy kockázat a használata a 4-5 embernek is, felesleges a csapatból mindenkiével szerencsétlenkedni. És különben is, nem tenne jót, ha erősítenék a honvágyadat, hidd el.
Na csak ennyi... -
Qury #8 Szerintem meg jó ez a sorozat. Kezd mondjuk kicsit a Battlestar Galactica-ra hasonlitani a hangulata, de nekem bejott az is.
-
torreadorz #7 Végülis nem lenne ez olyan rossz ha tényleg történne bele valami izgalmas dolog.
De ez a ki kivel dug vagy nem dug vagy utálnak/szeretnek téma eléggé unalmas, néha olyan érzésem van, mintha előrerepültem volna az időben és 2120-ban néznem a tévében az esmeralda megfelelőjét...
Meg ez a sok "hazautazgatás" a kövekkel sem kéne bele, vagy ha már igen, akkor azt is jobban ki lehetne fejteni (mindig ugyanaz a 3-4 ember jön vissza a földre, miközben az ürhajón vannak vagy 50-en, ha én lennék a maradék 45 akkor biztos anyáznék ez miatt...) -
RoadkilleR78 #6 Az SG1-et szerettem, az Atlantis-t imádtam. Jók voltak a karakterek, jól tudtak egyensúlyozni a humor és az akció közt. Volt benne izgalom, pörgős volt. Az az SG-U unalmas, vontatott, olyan mintha a LOST-ot elköltöztették volna 300 galaxissal arrébb. Minden résznél vártam, hogy na most már talán történik valami, de semmi. Az a rész amikor lementek valami sivatagos bolygóra, aztán ott kereste kálciumot vagy mit szerintem a mélypont volt. Dögunalom. :-( Ha nem kapják össze magukat az évad második felére, akkor elég gyorsan menni fog a kukába. -
lamer the true #5 Egyszerűen katasztrófa -
#4 de rég kommenteltem. BUKÁÁS. sg-1 -t fejezték volna be normálisan sg-1-t nem ezt kellett volna elkezdeni,inkább atlantiszból még 10évadot. UNIVERSE az micsoda? 10böl 3 rész volt a jo az 1-2 és a 8. szóval ez BUKÁÁS a CSK-1 többi tagja megsugta nekem. -
#3 Az utolsó rész meg a dzsungeles rész egész türhető volt, viszont a többi egy kupac sz@r. -
Feri65 #2 Egyetértek gyenge lett -
#1 Most erre mit lehet mondani? Tényleg rohadalmány sz@r lett (szerintem)