4
  • gombabácsi
    #4
    Itthon nem nagyon kell félni attól hogy ellopják az ötletedet vagy találmányodat. Na nem azért mert a magyar becsületesebb nép, mint a többi, csupán arról van szó hogy a magyar csak abban lát fantáziát ami már elismert, befutott...
  • ziipp
    #3
    A természeti népek nem nagyon foglalkoznak modern technológiák fejlesztésével. Vannak dolgok, amit kis pénzből egyszerűen nem lehet versenyképesen csinálni, például az autógyártás.

    JZO: Ez nem feltétlenül a jogrendszer hibája. Pletyka szinten hallottam, hogy ha valami túl durva TDK-t vagy diplomamunkát hozol össze, megtörténhet, hogy a tisztelt Tanár Úr elslattyog a hivatalba és előtted szabadalmaztatja a TE ötletedet. :D Ipari szinten ez még kegyetlenebb. Az átlátszó beton feltalálóját (szintén magyar) akarták behúzni a csőbe - elég pofátlanul -, de végül sikerült perben eltiltani gyártástól/forgalmazástól a trükköző osztrák céget. Bővebben.
  • Temaruk
    #2
    A feltalálók tudják, hogy nincs értelme a pénzzel foglalkozni. Érdekes módon a természeti népek megvannak pénz nélkül, viszont a monetáris gazdasági rendszerek nincsenek meg nélküle. Ez nem ugyanaz mintha az embereknek szüksége lenne rá. Milyen érdekes, hogy alapvetően a pénz nehezíti meg a feltalálók dolgát!
  • JZO
    #1
    "egyszerűen ellopja valaki tőlük" - jellemző. magyar jogrendszer rulez...