4
  • Cat #4
    Be van jegyezve a newyorki tözsdére, ezért be kell tartania az ottani pénzügyi előírásokat. Persze önkéntesen, ha kivezetteti magát, akkor nem, de ilyenkor nyilván rengeteg amerikai befektetőt veszít el, akik kivennék a pénzüket a cégből. Ezáltal esne a cég részvényárfolyama, csökkenne a cég értéke, kevesebb bónuszt kapnának év végén a vállalat vezetői, és nem tudnának karácsonyra új hetes béemvét venni az asszonynak.
  • Hegi90
    #3
    Én csak azt nem értem, hogy az Egyesült Államoknak mi köze van ehhez?
  • Cat #2
    A Magyar Telekom lefizetett néhány macedon bürokratát, hogy ő vehesse meg a privatizációra felkínált telefontársaságot. Ezt a pénzkiáramlást színlelt szerződések mögé rejtették, és lekönyvelték.

    A PWC borzasztó ingoványos talajon jár, a jelentése sok tiz vagy százmilliós bírságot okozhat a Telekom számára. Nyilvánvaló, hogy huszonötször meggondolják mit írjanak le erről, mert olyan pert kapnak a nyakukba hogy ihaj.
  • Garrett27
    #1
    Na nekem volt szerencsém jó egy évig közös irodában ülni a PWC két alkalmazottával, akik konzultánsként voltak jelen. Ilyen bürokratikus két szerencsétlent még életemben nem láttam. Ők nem a dolgok lényegét keresték legtöbbször, hanem képesek voltak vitázni két darab szó valódi jelentésén, vagy helyesírási szempontokon. De az ilyesmi jellemző volt az összes nagy auditáló cégre... mind csak a pénzeket zsebelik be a cégektől, és cserébe ellátnak többezer oldal Excel táblázattal, akinek van ebben tapasztalata, az tudja, hogy ez mit jelent.