136
Ha a kezedben lenne a világ sorsa...
  • fook
    #136
    minden maradna így ahogy van , én gazdag lennék egészséges stb és ennyi. többi embert ugysem tudod megváltoztatni , mivel mindenki saját módján gondolkodik..
  • Sadist
    #135
    Látod ez a bajod, hogy tényleg elhiszed magadról, hogy történelemből olyan zseniálisan kiemelkedő vagy, pedig még össze sem hasonlíthattad magad más egyetemi hallgatókkal.
  • Sadist
    #134
    Nem a rendszert védem, hanem azt mondom, hogy aki be akar jutni egy szakra, és hajlandó egy KICSIT küzdeni érte, az bejuthat.
    Ha sokan jelentkeznek egy szakra, akkor magasabb lesz a ponthatár. Ha helyette felvételiztetnek egy adott tárgyból, akkor azt hiszed, hogy könnyebben bekerülsz? Szerinted olyanok túrnak ki a szaftos kis történelem szakról, akik hülyék a törihez, viszont jobbak magyarból?
  • TDantes
    #133
    Ja igen. Marha jogos. Hú. Nagyon. Ó hogyne. De mindegy, én úgyse értek semmit se, nem vagyok oda való. Hiába vagyok történelemből nagyon jó, ha nem tudom legalább ilyen jól a magyart amit persze ott sem fognak kérdezni, akkor se mehetek oda. Tényleg marha jogos. Hú de fasza. Olyan boldog vagyok.

  • TDantes
    #132
    Nagyon tévedsz! Jártam már főiskolára csak ott hagytam. Nem azért mert mindenből megbuktam, nem azért mert hülye voltam hozzá, hanem mert nem érdekelt. Minek tanuljak olyat ami nem érdekel? Utáltam az egészet, közgáz szak volt különben. Hülye ötlet volt oda menni, de mindegy befejeztem.

    Szóval, talán akkor mégse vagyok egy hülye kis fogyatékos idióta, aki nem való sehová. Egyébként gondolom ,te mindenből emelt szinten ötösre vizsgáztál ügye? Attól vagy ilyen nagyon okos.

    Persze, azt még mindig nem értem miért igazságosabb az, ha magyarból (ami nem csak magyar hanem irodalom és nyelvtan tételek, amiknek az égvilágon semmi értelmük) is kell emelt szintűzni. Ez igazságosabb, mintha lenne egy felvételi, ahol mondjuk csak azt kérdeznék , ami arra a szakra kell.

    Persze, az is mindegy, hogy ha megkérdezed magukat a tanárokat, azok többsége is ezen a véleményen van, de lehet az egyetemi tanárok is hülyék, akik nem is valók oda. Míg te igen. Tényleg, nem te vagy az oktatási ügyi miniszter? Azért véded itt a rendszert?

    Meg persze az is rohadtul igazságos, hogy néhány évvel ezelőtt, mikor elindult az új rendszer sokkal könnyebb volt bejutni sok helyre. Tehát aki pár évvel korábban jelentkezett, annak könyebb dolga volt bejutni. Nos, ez is rohadtul igazságos.

    Mint mondjuk az, hogy az nem számít, mennyire vagyok jó a szakom tantárgyából, oda nem vagyok való, de ilyen szociális-pedagógus meg ehhez hasonló marhaságokra , oda igen. Mit számít, hogy se a pedagógiához, se a szociológiához nem értek.


    Persze, lehet hogy te olyan nagyon okos vagy, de igen. Én azt gondolom hogy igenis menne a dolog. Talán csak abból gondolom hogy a történelem tényleg megy. Nagyon rövid idő alatt, gyorsan tanulom. Gond nélkül. Nem a középiskolás szintről beszélek!

    De mivel csak közepesre sikerült a magyar, hűt akkor egy nagy büdös lószart sem értek! Köszönöm szépen!

    Hű de igazásgos rendszer!

    Kösz, hogy ráébresztettél egy nagy rakás szart értek! Aki nem jó semmire! Tudod mit? Elmegyek szar pucolni. Talán ahhoz elég az én gyatra értelmi szintem is.
  • Rockynhooo
    #131
    ingyen sör folyna minden kútból.
  • Fbn Lx
    #130
    Ez mondjuk nem jelenkori sajátosság szerintem... A szenvedés mindig is hangosabb volt az emberek között, mint a boldogság. Én most észre sem veszem sokszor, hogy mennyire fasza helyzetben is vagyok, mert ez nem vált ki olyan heves, ösztönszerű reakciókat, mint a szenvedés, gonoszság... szóval nem vennék rá mérget, hogy több a rossz a világban, nem mérhető.
    Szerintem is rengeteg világméretű, epikus elbaszás van jelen mostanság, de nem mondhatjuk, hogy ez nem így volt régen.
    Az élet próbatétele - ha nem lenne igazságtalan, akkor nem lenne olyan nehéz elkerülni, hogy felülkerekedjen rajtad az emberi gyengeséged, és ezzel sok szart termelj magad köré :D
  • Fbn Lx
    #129
    Abban igazad van mondjuk, hogy vannak eléggé elcseszett kivételek is a felsőoktatásban... Vegyük példának azt, ha mondjuk vegyésznek akarsz menni. Ahhoz kell ugye egy kötelező matek, ami rendben van, DE: második tárgyként akár az INFORMATIKÁT és viheted, ami annyit jelent, hogy kémiából le sem kell érettségizned, sőt, ha segghülye vagy hozzá, de jó vagy infóból, aminek nem sok köze a szakhoz, fel vagy véve. Ezzel nem csak azt érik el, hogy feleslegesen vesznek fel mondjuk embereket, hogy aztán kipergessék őket, hanem azt is, hogy a pro infósok mondjuk kiszorítsák a kémiásokat.
    A te eseted legalább valamilyen szinten jogos, mert az irodalom a humán beállítottságot teszteli.
  • Sadist
    #128
    Azért még akkor sem volna olyan nehéz ;) De amúgy is fölösleges lenne, ha már nem ostobákkal lennék körülvéve.
  • Sadist
    #127
    Látod ez a te bajod, hogy szerinted te jobban tudod, hogy egy egyetemen mit kell tudnia az illetőnek :D

    Ha valaki egy tárgyból olyan hú de nagyon kiemelkedő, akkor nem nagy kaland a többi tárgyból is összeszedni az ötöst. Matek és fizika volt a felvételi tárgyam, mégis ötösre érettségiztem töriből és irodalomból úgy, hogy alig tanultam rá.
    Ha nyelvtanból meg irodalomból olyan nevetséges mennyiségű anyagot nem vagy képes megtanulni ötösre, akkor mit gondolsz, egyetemen töriből majd tudsz? Nagyon álomvilágban élsz.
  • Sadist
    #126
    Én meg kurvára szeretem és ismerem a Porsche 997-et, mégse kértek még fel a Porsche vezérigazgatói posztjára. Mekkora szemétség már.
  • Sadist
    #125
    Azt tedd hozzá, hogy az általad példaként hozott Pistukát első félévkor kalkulusból úgy kivágják, mint macskát szarni. Nem bekerülni nehéz, hanem bent maradni, épp ezért kéne szigorítani a felvételi rendszert, hogy az államnak ne kelljen fölöslegesen oktatnia azokat, akik 1-3. félévben úgyis kihullanak.
  • Sadist
    #124
    Bocs, hogy ezt mondom, de úgy látszik felsőoktatásnak még csak a közelében sem voltál. Amit középsuliban az érettségire meg kell tanulnod (az összesre, nem csak egy tárgyból), az az egyetemen kb. 2 hónap. Hidd el, hogy sokkal gyakoribb, hogy odamegy valaki hozzád hasonlóan nagy arccal, hogy ő ezen a szakon bármit "kiráz a kisujjából", aztán félév végén meg bukik a tárgyai feléből, mint aki épphogy bejut egy közepes érettségivel, aztán egyetemen elkezd tanulni.

    "És emiatt nem vagyok alkalmas a történelem szakra? Az nem is érdekes, hogy a történelemhez értek, az nagyon megy, abból akármilyen szinten kirázom a kisujjamból a kiváló eredményt...az nem számít. Akkor se vagyok alkalmas."

    Igen, pontosan emiatt vagy alkalmatlan, mert azt hiszed, hogy a középsulis ötös feleletektől te az egyetemi szintű anyagot is úgy tudod, mint egy történelem professzor.

    "Míg én ,az alkalmatlan azt gondolnám hogy esetleg, egy történelem szakra, legyen felvételi, ahol a történelem tudást kérdezik. Nem pedig, más oda nem tartozó dolgokat."

    Attól, hogy most azt hiszed, hogy oda nem tartozó dolog, még nem jelenti, hogy tényleg az is.
  • nyami
    #123
    akkor mindenki majdnem olyan okos lenne mint te, sokkal nehezebb lenne okoskodni, gondolj bele ;)
  • nyami
    #122
    te meg csak simán buta vagy, mondjuk abból meg a rosszabbik fajta. buta, de ezt nem ismered be, sőőt még hajtogatod a baromságaidat, közben mellé még azt is hiszed, hogy okos dolgokat mondasz :) lájkolom a topikot
  • TDantes
    #121
    Ez akkor is egy nagy ostobaság. Minek kell két kritikus tárgy? Miért nem azt kérdezik ,ami egy szakhoz kell? Ez nem logikusabb lenne? Nem. Számítsuk azt, ami nem is kell végülis.

    Nem arról van szó, hogy egy éppen hogy kettes irodalom szinttel akarok bejutni, közép szinten simán lennék belőle négyes ötös, emeltem meg csak közepes. És emiatt nem illek oda.

    Az meg, nem számít, hogy mennyit tudok a szak tantárgyából. Az nem számít, hogy abban tényleg jó vagyok.

    De lehet, én vagyok akkor a nagy büdös lúzer, lehet más minden tantárgyból nevetve rázza ki az emelt szintű ötöst, és nem gond neki sehová se bejutni.

    Mindegy, én a lúzer továbbra is azt gondolom, talán a a valódi tudást kéne megkövetelni, ami tényleg oda kell. Nem pedig mást.


    Most komolyan, az kell, a történelem szakhoz, hogy olyan hülyeségről tudjak emelt szinten nagyon jól vizsgázni, mint mondjuk a nyelvtan tételek? Ez kell hozzá?

    Nem nyelvész akarok lenni. Nem nyelvész szakra akarok menni. Ott kérdezzenek ilyesmit.
  • nyami
    #120
    melyik veleszületett betegségről tehet az "illető"? :( veleszületett, ééérted ;)
  • TDantes
    #119
    Az világos, hogy együtt jár, nincs is ezzel gondom. De most komolyan, az hol igazságos, hogy hiába értek ahhoz nagyon amilyen szakra mennék, a többi tárgyból meg vagyok átlagos, ez nem elég.

    Bezzeg, valami mondvacsinált értelmetlen szakra, fele annyi ponttal középszinten szertett szarabb jegyekkel, be lehet jutni.

    Nem igazságosabb lenne egy felvételi? Ahol azt kérdezik ami ahhoz a szakhoz kell, és csak az jut be, aki ért is hozzá?
  • Hajnalcat
    #118
    Viszont akkor, ha a kiegyenlítésről beszélünk...vannak jó és vannak rossz dolgok, amik együttesen ugyebár kiegyenlítik egymást, de az a baj, hogy ezen a bolygón túlsúlyba kerültek a rossz dolgok mostanában. Úgymond a gonosz erők falánkabbak lettek a kelleténél és azt kellene megoldani, hogy egyformán legyen minden, tehát egyenlő araányban legyenek a jó és a rossz dolgok. És így lenne igazságos. Valami megeggyezés kellene...csak ebbe lehet, hogy nehezzen mennének bele a rossz erők...pedig az univerzum szabályait nagyon megszegték....
  • Hajnalcat
    #117
    valószínű, a mágneses nyaklánc is ezt akarta nekem bemutatni.....vagy aki oda tette, hogy megtaláljam....
  • Hajnalcat
    #116
    Értelek....mostanában próbálok nagyon jó lenni pl., de annyira nehéz mert sokszor hiányzik az a harcias oldalam is...próbálok békés lenni, de ha igazságtalanságot fedezek fel, akkor legszívesebben egyből ugranék(a tipikus bika vagyok)....de vitázni meg nem szeretek. Vagy ott van a mosolygás. Pl vannak olyan napok, amikor nagyon gyűlölök mosolyogni, de van, amikor meg szeretek. Vagy ilyenek az évszakok, utálom az őszt, telet és a hideget...és már alig várom mindig, hogy tavasz és nyár legyen...mert akkor vidám vagyok..nem fázom és sokat túrázhatok....szóval a várakozás léte...az hogy tudom, hogy tavasz lesz...és amikor eljön, akkor sokkal boldogabb vagyok....és ha mondjuk mindig csak nyár lenne, akkor egy idő után unalmas lenne, mert nem lenne az a várakozás...és a boldogság, hogy végre itt van ismét.
    Na igen....most így belegondolva, igazad van....
  • JethroHUN
    #115
    H kezemben lenne a világ sorsa...hm ez a bolygó már nem létezne
  • tomcsa4
    #114
    Természetesen a történelem együtt jár az irodalommal. De az az emelt szint az túlzás. Vagy a közepes eredmény emeltből bőven elég lenne.

    Sajnos az iskolarendszerünk - mint azt sokan látjátok - nem a legjobb. Te tudod a törit, az irodalmat is közepes szinten és megszenvedsz. Pistuka tök hülye informatikából és bejut az egyetemre infóból.

    De viszont a tudományágakhoz kel csatolni még egyet.
  • Fbn Lx
    #113
    a kétszintű rendszernek ehhez semmi köze, hogy te nem tudsz bejutni. Ha nem akarod, hogy jelentéktelen tárgyak számítsanak, amikben nem vagy jó (ahogy én sem akartam), akkor ott van a duplázás lehetősége. Bizony minden szak esetében van két kritikus tárgy, ha ezekből jól teljesítesz odaillesz, ha nem, akkor nem.
  • Fbn Lx
    #112
    Olyan ember nincs a világon, aki a rosszat szereti.
    Csak azt fogd fel, hogy a világ azért szép, és azért teljes, mert kétpólusú. Az embernek nem csak lágy, nyugodt és könnyed oldala van, de van kemény, erős és harcias oldala is. A kettő között megteremthető a harmónia, de ha a világot egypólusúvá teszed, az emberek üressé válnak.
    Vagy csak abba gondolj bele, hogy milyen szinten széppé teszi az erőszak puszta léte a biztonságot, vagy a gyűlölet puszta léte milyen erőssé teszi az összetartást, vagy a szeretetet. Vagy abba, hogy a harc az önkifejezésnek olyan tiszta formája, mint a tánc. Kétségkívül a harcban való ösztönös, gondolatok nélküli önkifejezés a művészet egyik legfontosabb ága.
    A harciasabb erő szükségessége alatt meg azt értem, hogy attól, hogy a tűzbe nem szabad beletenni a kezed, még kell tüzet gyújtanod, hogy télen ne fagyj meg.
  • TDantes
    #111
    Hát nagyon tévedsz de mindegy. Bár ha elmagyarázod, hogy nekem aki történelem szakra akar menni, minek kel magyarból is emelt szintűznie, ráadásul naqyon jóra, mert csak úgy elég a pont...az jó lesz.

    Lehet, másnak nevetségesen egyszerű, ötös írni emelt szintűn magyarból, nekem nem az. Emelt szinten csak egy közepest tudok.

    És emiatt nem vagyok alkalmas a történelem szakra? Az nem is érdekes, hogy a történelemhez értek, az nagyon megy, abból akármilyen szinten kirázom a kisujjamból a kiváló eredményt...az nem számít. Akkor se vagyok alkalmas.

    És ez így rendben van?

    Míg én ,az alkalmatlan azt gondolnám hogy esetleg, egy történelem szakra, legyen felvételi, ahol a történelem tudást kérdezik. Nem pedig, más oda nem tartozó dolgokat.

    De lehet épp azért vagyok alkalmatlan, mert így gondolom.
  • Sadist
    #110
    És komolyan azt hiszed, hogy ha a nevetségesen egyszerű érettségis felvételi rendszerben nem vagy képes bejutni egy adott szakra, akkor majd rendes felvételivel igen? Ne nevettesd már ki magad. Vannak olyan szakok, amikre nem vagy alkalmas, bele kell törődni, hogy ez van, nem pedig a felvételi rendszerre fogni a saját hibád.
  • pirosBoci
    #109
    Átmennék Petiékhez és szétkakilnám a WC-t.
  • tom235
    #108
    "Ja persze, az embereknek csak úgy nem lesz igényük a jobbra és szebbre"

    Ha nem láttak még jobbat vagy szebbet a boltban kínált órából például, akkor miért lenne? Persze ehhez el kell telljen néhány generáció, amely már másképp látná a világot.

    "A nagymellű csinos szőkéknek meg hivatalból mellkisebbítés és arcrondító műtét járna, mert szebb az átlagnál? Vagy mégis hogy gondoltad ezt?"

    Azt hittem ez elég nyílvánvaló, hogy vagyoni helyzetre értettem az egyenlőséget, s nem pedig a kinézetre. Dehát tévedtem.
  • Hajnalcat
    #107
    Na, ezt megjegyeztem magamnak. :)
    [gondolkodóba ejtett]
    Ez a kiegyenlítik egymást az erőviszonyok dolog, gondolom....
    (mint a nyakláncomban a mágneses és a nem mágneses, úgy alkotnak csak egy egészet, máshogy nem jó, nem áll össze)
  • Hajnalcat
    #106
    :|

    Akkor lenne egy külön bolygó, ahová azok mennének, akik a rosszat szeretik. Ott kiélvezhetnék magukat.
  • Fbn Lx
    #105
    "-tv-ben egész nap csak természetfilmeket és békés filmeket sugároznának"

    de én a tv-ben vért akarok látni, és agressziót :C
  • 89
    #104
    azért van a rossz, hogy értékelni tudjuk a jót és szépet...
    ne mindig csak azt nézzük, hogy milyen rossz az ember, mert igenis van jó oldala

    a világ legnagyobb csodája az ember
  • precision
    #103
    még mindig ez a "legegyszerűbb" és leghatásosabb megoldás erre a sok fasságra amit az emberek alkottak :)
    izmusok, vallási és politikai nézetek miatt már a családok is szétszakadnak lassan

    evolúció ide vagy oda, az ember igenis egy balfasz
    várhatunk rá míg többtízezer év múlva esetleg az evolúció újabb fokára eljut az ember, de addigra a föld már csak egy kopár kőgolyó lesz, vagy rosszabb esetben összeroppan vagy egy bazi nagy meteor zúzza porrá

    a világ legnagyobb rákfenéje maga az ember
  • TDantes
    #102
    Hát, az a baj, hogy éppen hogy nem. Vagyis, ilyen hülye semmit sem érő szakokra bárki bejut. De én azért nem mehetek oda ami érdekel, mert emiatt a két szintű szarság miatt, nem vesznek fel.

    Ha felvételi lenne, elmennék az iskolába, felvételiztetnének, a felvételin azt kérdeznék ami arra a szakra kell, nem pedig más felesleges oda nem illó baromságot ez sikerülne, és fel is vettek.

    Hát, ezt változtatnám meg. Meg úgy az oktatást az egészet. Mert rémes, hogy milyen szar.
  • Hajnalcat
    #101
    Ja tudom, most jön az, hogy az enyém is, mivel csak álmokat kergetek. Dehát az volt a kérdés, mit változtatnék...ha egy álomvilágot képzelnék el, akkor ez ilyen lenne.
  • Hajnalcat
    #100
    TÉK
  • Hajnalcat
    #99
    ték?
  • Hajnalcat
    #98
    A kiszabadult rabok(mielőtt kijönnének) agyát át kellene úgy alakítani, hogy soha többé nem bűnöznének. Feltalálna valaki egy ilyen szerkezetet.

    Néhány más ember agya is renoválásra szorulna.....
  • Hajnalcat
    #97
    "ez egyedül Észak Koreában történt meg eddig"
    mikor?

    "hova?"
    Megszünne teljesen.

    "gondolom ezt földszüléssel oldanád meg"
    hmm?

    "nem lennének hírek mert azt mondtad csak békés dolog mehet a tv és mivel politika se lenne senkit nem érdekelnének már a titkok,egyáltalán ki biztosítana áramot ki lenne bemondó"
    Mielőtt elindítanánk a természetfilmek sugárzását, az előtt mindenről kiderülne az igazság. Ennyi. Utána nem lennének már hírek. Csak joguk van tudni az embereknek mindenről, amit eddig eltitkoltak. És mivel utána már nem lennének titkok és hazugságok, hanem békében élne mindenki, ezután már nem lenne szükség hírekre. Szerintem sok embert érdekelne az, hogy mi volt valójában eddig....amit nem árulnak el. Miért kell ahhoz politika, hogy a titkok napvilágot lássanak? Természetesen a bemondók segítőkész barátok lennének, akik szívesen válalnák ezt az örömteli feladatot. Biztos vannak páran....áramot pedig szintén barátok segítségével oldanánk meg. Lényeg az összefogás.