21
  • 5c0rp330n
    #21
    az sg nem szaklap, sosem volt az. az itteni cikkek szinvonala a valahol a blikk es zsindex kozott helyezkedik el.
  • Komolytalan
    #20
    Csak hogy te is felfogd miről van szó: Megveszek 1 domain nevet, mittomén faszahirek.hu címet, rakok be 1 szervert az adatparkba. Felrakok rá egy modproxyt, hogy a faszahirek.hu/szdsz oldalon az index jöjjön komplett, a faszahirek.hu/maszop linkre a népszabi, a faszahirek.hu/jobbik linkre a kuruc, a faszahirek.hu/fidesz linkre meg az mno. Esetleg ha nagyon megerőltetném magamat csinálnék rá egy robotot, hogy amire sokat kattintottak, az legyen felsorolva a faszahirek.hu oldalon. Na ez mekkora munka? Teljesen beleszakadós, ugye? Mégis felrakhatok rá saját reklámot, az eredeti siteon lévőket meg jól kiszűrhetem. Á, ez nem lopás, dehogy.
  • Komolytalan
    #19
    El vagy te egy kicsit tájolódva. Az sg egy fillért se kap az isp-től, sőt fizet is azért, hogy a szervereit hostolják. A reklámok nézegetése meg nem jogosít fel lopásra. Ennyi erővel egy combinot is hazatolhatnál a kertbe, mert reklám van rajta.
  • Komolytalan
    #18
    Itt nem arról van szó, hogy az sg-s hír olvasásáért fizess, hanem akkor, hogy ha mondjuk copypástolod a bestofgyurcsányra az sg-s cikket. És aki ebben segíteni tud, hogy az ilyen lopások kiderüljenek, az bizony a kereső szolgáltató. Manapság nagyon trendi írni valami fosadékot phpban, rámondani hogy vebkettes, és telerakni lopott tartalommal. Esetleg írni rá robotot, ami felrakja a tartlmat helyetted. Aztán felkúrni rá némi google adst, és figyelni ahogy nő a zsé a bankszámlán.
  • Garrett27
    #17
    Mélységesen egyetértek. Anno még máshol laktam, és bizony megtörtént, hogy az előfizetett újságomnak néhányszor hűlt helyét találtam a lezárt postaládában, aztán meg időnként fel-feljönnek olyan hírek, hogy a postások némelyike "szabadidejében" mások által előfizetett újságokat bont fel és szedi ki belőle a holmit, dvdt stb.. Azt már nem is említem, hogy érdekes módon egy bizonyos postásnál történt meg, hogy a katalógusok sokszor nem jöttek el, pedig el volt küldve.
  • B0nFire
    #16
    A flémelés helyett - ha már annyira sok a szabad időd és saját magad ajánlkozol - nem szakdolgozatokat kell feltölteni a torrentre, hanem gyere le hozzánk, kapsz egy kapukulcsot tőlem, aztán őrizd a postaládámat, mert valaki állandóan kilopja belőle a Kelet-Magyarországot, amiért fizetek, és a postás is csak a vállát vonogatja, meg a housemaster is, holott zárva van a ház - elvileg!

    No, bakker ezt jelenti az előfizetett tartalmak ellopása, nem azt, amit a cikk állít, mert a cikk állításaival ellentétben ahhoz eljut a tartalom, aki fizetett érte. Tőlem fizikailag van ellopva az újság, így el sem tudom olvasni.

    Ez a lopás és a másolás közti különbség, amit pedig jó lenne, ha az SG megpróbálná egyszer s mindenkorra megjegyezni magának, és nem írna ilyen címeket, amiről tudja, hogy egyből megindul a flémelés. Nem ugyanaz a kettő. Egy szaklap - már ha annak tartja magát az SG - legalább legyen már ezzel tisztában!
  • B0nFire
    #15
    1ébként meg fizetsz érte 2× is, nem is keveset. Gondolom egy vezetékes, meg ha már említetted egy mobil internetet, ami nem 2 forint. Csak a bevétel nem közvetlenül kerül az SG-hez, hanem közvetve, mert először az ISP kapja meg, de a reklámbevétele nem 2 Ft az SG-nek, amire csak úgy tehet szert, hogy sokan olvassák. Jó biznisz az internet, ne tessék már úgy beállítani, hogy csupán szívszeretetből csinálják, mert az SG saját maga vallotta be, hogy a kezdeti szakirányú cikkektől saját önszántukból kanyarodtak el a bulvárosabb irányba, hogy növeljék az olvasószámot. Azt meg minek? Nekem is van szakmai blogom, amit kábé 3 ember olvas rendszeresen. Ha csinálnék egy napiszar, vagy puruttya-féle testvérblogot és okádnám én is a mocskot, lenne annyi látogatóm, hogy szép bevételem lehetne a reklámokból.

    Szóval aki keresni akar vele, az keres is, és nem kéne ujjal mutogatni a másikra, hogy "ha szar, akkor miért olvasod?"
  • Gerygrey
    #14
    Nem mondom hogy szar, csak épp annyira nem nagy szám hogy pénzt adjak érte. Pont jó arra hogy valamivel elüssem azt a napi néhányszor fél óra fölösleges időmet, amikor értelmesebb elfoglaltságot nem találok magamnak, amikor mondjuk melóhelyen vagyok és renderel a gép ezért egy Firefoxon és Winampon kívül nem sok mindent tudok futtatni rajta, vagy a villamoson ülök. Két megálló között még mindig jobb egy SG cikk, mint nézni bambán a már többezerszer végigjárt Teréz körutat. Ingyen jó, ha fizetős lenne, olvasnék mást.
  • gulyasandras
    #13
    "Egyébként pedig tessék minőségi tartalmakat előállítani, és akkor majd azért fizetek is. Indexes, SG-s színvonalú (bulvár)hírekért soha nem fizetnék egy forintot sem"

    Ha valamit szarnak tartasz, miért olvasod?
  • hol9672
    #12
    Hehe, suckdolgozat, minden szót, minden mondatot átirni rokonértelmüre, és akkor azért lehet másolni, ha nem is az egészet, de kis részeket igen. Nem kell a forrásnak más szakdolgozatnak lennie, jó arra egy gazdasági szakkönyv is.

    ja és pernahajder rupert mordecháj, továbbra is nagyon kapzsi vagy!
  • SNP
    #11
    éljen a torrent és a másolt ingyen cuccok
  • 5c0rp330n
    #10
    lol?
  • Gerygrey
    #9
    a havi munkád eredményét is szeretném torrentre feltölteni, és szólni a főnöködnek, hogy (ha a pl: programozó vagy) csak torrentről loptad le a fejlesztési projektet, amiről azt mondtad, hogy te csinálod.

    Amikor meg előhozom a rejtett, egyedi "digitális vízjelet", akkor a főnököm azt fogja mondani, hogy ok nélkül mégis mi a f***ért gyanúsítgatsz engem te nyamvadt spicli. Ti., minden, általam készített anyagban van egy kódolt, észrevehetetlen, azonban a megfelelő algoritmus ismerete esetén könnyen előcsalogatható saját logó. Mint a tízezresben a H betű, ami csak akkor H betű ha tudod hogy fény felé kell tartani. Úgyhogy ezt beszoptad :)

    Egyébként pedig tessék minőségi tartalmakat előállítani, és akkor majd azért fizetek is. Indexes, SG-s színvonalú (bulvár)hírekért soha nem fizetnék egy forintot sem, ha felkerülne torrentre talán letölteném, ha nem akkor meg nem. Ennyi. Stockfotóra és hasonló, a munkám során szükséges fizetős digitális tartalmakra átlag havi 100-150 dollárt költök el, bár a múlt héten pl 250 dollárért vásároltam be a a videohive-on két nap alatt :) Pedig a megvett anyagok közül sok fent van Heroturko-n és más kreatívanyag-gyűjtő rapidshare fórumon, mégsem sajnálom azt a néhány ezer forintot a minőségi cuccokért.
  • RecoPhile
    #8
    "Akkor én is szeretném feltölteni a szakdolgozatodat torrentre. És ugye nem baj, ha szólok a felsőoktatási intézményed vezetőjének, hogy torrentről szedted le a szakdolidat ?"

    Nyugodtan, mert még nincs kész. :) Csak Áprilisra kell leadni. Van torrenten szokdoga fent? Adj már légyszíves egy linket! :)

    "Meg a havi munkád eredményét is szeretném torrentre feltölteni, és szólni a főnöködnek, hogy (ha a pl: programozó vagy) csak torrentről loptad le a fejlesztési projektet, amiről azt mondtad, hogy te csinálod."

    Nyugodtan szólhatsz neki, ha majd lesz munkám! :D

    "Van esetleg más dolog is, amiből bevételed származik havonta ? Azt is szeretném feltenni torrentre."

    Még nincs. :\ Mellesleg lehet tényleg fel kellene tölteni anyámék minőségbiztosítását, mert megint ellopták a lap-top jukat! :'(
    Másodjára. Meg, ha programozó lennék, nyugodtan fellőhetnéd torrentre, mert akkor beépítek a trojait és megtudhatnám emberek pin/bankszámla számukat! :O és ezt csak neked tudhatom majd megköszönni! ;)
  • KillerBee
    #7
    Ez kb. olyan, mint ha nem a tolvajt büntetnék meg a lopásért, hanem az erről hírt adó újságot.
  • KillerBee
    #6
    "A tanulmányban kérdezett kiadók jó része az internetes keresőóriások feladatának tartaná az engedély nélküli tartalomhasználat visszaszorítását. A kiadók értesülések szerint azt is el akarják érni a keresőszolgáltatóknál, hogy a sajtótartalmak engedély nélküli használatából bizonyos oldalakhoz befolyó bevételeket térítsék vissza az eredeti kiadókhoz."

    Hogy a fészkes fenébe jönnek ide a keresők?
    A kereső nem követ el jogsértést, sőt a tartalomszolgáltatóknak is segít az illegális másolatok megtalálásában.
  • bakagaijin
    #5
    ??? A szakdolgozatok publikusak, már réges-régen is le kellett adni egy példányt a könyvtár számára. Manapság ez úgy változott jobb helyeken, hogy helyből kirakja az egyetem a weboldalára a diplomamunkákat, nem kell elzarándokolni a könyvtárba. De persze te magad is publikálhatod, vannak erre megfelelő fórumok.
  • RecoPhile
    #4
    Ja igen, Galaktikát azért is előre rendeltem, mert ott van a Galaktika Baráti Kör (GBK), ami 30% illetve 25% kedvezményt kapok, minden könyvre, amit rendelek és a posta költséget sem kell fizetnem előrendelés miatt. ;) Nekem meg éri, ha még sem lenne ilyen, akkor is előrendelném, mert szeretem Sci-Fit. ;)

    Meg, aki előrendel és/vagy regisztrál és közzé akarja tenni annak az oldalnak tartalmát, tegye, ha neki úgy jó. :)
  • RecoPhile
    #3
    Nos, ami engem érdekel azt megveszem/előfizetem pl. PCWorld és Galactica újságokat, PCGurut. Ami meg bővebben érdekel (pl csillagászat) azt könyv formájában meg veszem. Hogy valami ingyenest is mondjak: SG.hu, prohardver.hu és az itcafe.hu-t szoktam olvasni.
    Ám nincs aktív bevételem, amit keresek nyáron vagy épp nagyszülőktől kapok karácsonyra, szül.napra vagy épp névnapomra kis pénzt, azt a saját szórakozásomra költöm vagy sulira (ha valami jegyzet kell), ami nem kell már többi azt vagy ingyen oda adom másnak vagy valami poton pénzért megvetettem. :)
    Más kérdés?
  • b10
    #2
    RecoPhile:

    Akkor én is szeretném feltölteni a szakdolgozatodat torrentre. És ugye nem baj, ha szólok a felsőoktatási intézményed vezetőjének, hogy torrentről szedted le a szakdolidat ?

    Meg a havi munkád eredményét is szeretném torrentre feltölteni, és szólni a főnöködnek, hogy (ha a pl: programozó vagy) csak torrentről loptad le a fejlesztési projektet, amiről azt mondtad, hogy te csinálod.

    Van esetleg más dolog is, amiből bevételed származik havonta ? Azt is szeretném feltenni torrentre.

    A kérdésre válaszolva: igen, egy fizetős oldal üzemeltetője azt várja el, hogy ne legyél akkor paraszt, hogy azt a tartalmat, aminek létrehozásáért ő fizetett, ne lopd el, és ne töltsd fel torrentre.

    Vagy ha mégis akkora király ember vagy, hogy más munkáját lopkopdod, és torrenten megosztod, akkor légyszives dolgozz te is ingyen a munkahelyeden, és a fusimelókat is ingyen vállald el.

    Mutass példát a hazai internetezőknek! Te ingyen akarsz mindent, ezt követendő példának állítod be, hát akkor tájékoztasd a nagyközönséget, hogy mostantól az a buli, ha minden melót ingyen vállal el mindenki.

    Várjuk az sg.hu-ra a cikket, amiben leírod, hogy miként képzeled el ezt az ingyenes világot, ahol mindenki azért dolgozik pénzért, hogy te minden le tudjál torrentezni.
  • RecoPhile
    #1
    És mind felkerült torrent-re? :O
    Amúgy meg mit várnak el? Hogy valaki kifizeti havi díjas előfizetést és nem fogja letölteni/Copy-taste a cikket és nem adja tovább azoknak, akik nem fizetnek érte, mert Ő fizetett érte vagy regisztrált? :)