Mikroszkóp

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TommyC
elvileg ez 200X

dixitque deus fiat lux

biomage
nem ilyen válaszra vártam :D
például a vérben úszkáló sejteket lehet 200x nagyításban látni? vagy milyen nagyítás kell ahhoz?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

TommyC

dixitque deus fiat lux

biomage
200x nagyítással mit lehet látni?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

TommyC
nálunk az egyetemen a hallgatói laborban 1000x-es nagyítású mikroszkópok vannak, de annál a nagyításnál már olajimmerziót kell használni

dixitque deus fiat lux

TommyC
nem hiszem h kapsz olyan mikroszkópot ami TÉNYLEG 1200x-osan tud nagyítani (és nem 200x-osan) és nagyon olcsó.
A mikroszkópok kb. 50e-tõl kezdõdnek

dixitque deus fiat lux

biomage
senki? :)

biomage
Hali

remélem valaki tud segíteni :D

Gyermek koromban nagyon érdekelt a mikroszkopikus világ, volt is egy nagyon olcsó, aszem 1200 tudott nagyítani, ara gondoltam veszek egyet persze olyat szeretnék venni amit pcre rátudok dugni, ajánljatok nem túl drágát.

nem, csak folyóból, de ott nem láttam semmit
majd ha jobb idõ lesz veszek mintát pocsolyából

TommyC
hipermarketes?
"régen" vettek nekem is egy olyat, és azon is valami ilyesmi nagyítás volt, de akkor "még nem értettem hozzá"
aztán egyszer gondoltam megtisztítom a lencséket és akkor kiderült h mûanyagból van, mert megette az oldószer :D

próbáltál már pocsolyából mintát venni?

dixitque deus fiat lux

750x-es, ilyen hipermarketban kapható, de azért jókat lehet vele nézni

TommyC
nekem 1 éve van "komolyabb" ~600x-os max nagyítással, addig egy sztereó mikroszkópom volt aminek ~12x-es a nagyítása.

De szeretnék egy 1000x-est, mivel valószínûleg ezzel kapcsolatos lesz a foglalkozásom késõbb + érdekel

dixitque deus fiat lux

Talán majd veszek...Neked mióta van meg?
TommyC
50-60k

dixitque deus fiat lux

Érdekes téma :D Kár,hogy nincs mikroszkópom. Drágába kerülnek, mi?
ok, csak még nem volt idõm

TommyC
akkor miért nem írsz vissza a #15re?

mekkora a nagyításod? milyen mikroszkópod van?

ha gondolod nézd meg nálatok mi van a pocsolyába, v valami állóvízbe...

dixitque deus fiat lux

érdekel is

TommyC
én azt hittem téged tényleg érdekel a téma

dixitque deus fiat lux

hess

Szerintem a topicok egy részének szétbaszása ott kezdõdik, hogy megnyitod.
TommyC
akkor pontosabban fejezem ki magam:

a folyás illúzióját keltette

dixitque deus fiat lux

Einye beinye. Csak az folyik aminek nincs azonos egybetartozó térfogata
Levél :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

anno meg néztem xDDDDDDDDDDDD

TommyC
Hú, fav topik (:

nem annyira értek a mikroszkópokhoz, de jövõ félévbe lesz mikrobio labor, ahol majd megtanulok bacikat festegetni.

Milyen nagyítást tudsz elérni?

Néztem pocsolya vizet, találtam benne ilyeneket h:

Colpoda

Amoeaba:

Colpodából igen sok volt, míg amõbát eddig összesen egyet láttam, de nagyon vicces volt, ahogy folyt az üvegen (:

dixitque deus fiat lux

gfreak
próbáld ki pl. hogy leszakítasz errõl-arról egy levelet (élõ növényrõl természetesen) és azokat nézed meg...még jobb ha egy kis cserepes növényt tudsz a közelbe húzni és nézed mi is folyik az erezetben...egész jól néz ki emlékeim szerint :D

Racism is a weapon of mass destruction!

komolyan nem értem miért kell szétbaszni a topikot

Sadist
2007. 04. 13. - Ondóvezeték elköttetése
2007. 09. 12. - Szellentési inger elmulasztása
2008. 03. 26. - Kondizás számítógépnél ülve
2009. 09. 15. - Lefotózták a házamat!

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

miért is?

Ezt szerintem mi is elmondhatjuk rólad.

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Sadist
Verd ki egy petri csészébe és nézd hogy melyik a leggyorsabb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Aquir
detto...

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

fifi
én komolyan írtam a kommentet, nézd meg, tök érdekes...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

látom ez a téma is jól indul, köszönöm gyerekek nem csalódtam bennetek <#taps>

fifi
hokizás után megnézheted a hímivarsejtjeidet...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Aquir
ami eszedbejut azt nézel vele.
Pl. rovar potroh
meg GOOGLE

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

angelslie
Újabb értelmes topik a gyüjteményedbe..

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Pinákat.

Szasztok!

Van egy mikroszkópom, egy régi gagyi de azért jókat lehet vele sasolni
tippeket keresek hogy miket érdemes vele nézni, a rovar lábakra már kissé ráuntam