40
mit érdemes lesni vele?
-
#40 elvileg ez 200X
-
#39 nem ilyen válaszra vártam :D
például a vérben úszkáló sejteket lehet 200x nagyításban látni? vagy milyen nagyítás kell ahhoz? -
#38 :) -
#37 200x nagyítással mit lehet látni? -
#36 nálunk az egyetemen a hallgatói laborban 1000x-es nagyítású mikroszkópok vannak, de annál a nagyításnál már olajimmerziót kell használni -
#35 nem hiszem h kapsz olyan mikroszkópot ami TÉNYLEG 1200x-osan tud nagyítani (és nem 200x-osan) és nagyon olcsó.
A mikroszkópok kb. 50e-től kezdődnek -
#34 senki? :) -
#33 Hali
remélem valaki tud segíteni :D
Gyermek koromban nagyon érdekelt a mikroszkopikus világ, volt is egy nagyon olcsó, aszem 1200 tudott nagyítani, ara gondoltam veszek egyet persze olyat szeretnék venni amit pcre rátudok dugni, ajánljatok nem túl drágát. -
Wolfsnack #32 nem, csak folyóból, de ott nem láttam semmit
majd ha jobb idő lesz veszek mintát pocsolyából -
#31 hipermarketes?
"régen" vettek nekem is egy olyat, és azon is valami ilyesmi nagyítás volt, de akkor "még nem értettem hozzá"
aztán egyszer gondoltam megtisztítom a lencséket és akkor kiderült h műanyagból van, mert megette az oldószer :D
próbáltál már pocsolyából mintát venni? -
Wolfsnack #30 750x-es, ilyen hipermarketban kapható, de azért jókat lehet vele nézni -
#29 nekem 1 éve van "komolyabb" ~600x-os max nagyítással, addig egy sztereó mikroszkópom volt aminek ~12x-es a nagyítása.
De szeretnék egy 1000x-est, mivel valószínűleg ezzel kapcsolatos lesz a foglalkozásom később + érdekel -
dark shinobi #28 Talán majd veszek...Neked mióta van meg? -
#27 50-60k -
dark shinobi #26 Érdekes téma :D Kár,hogy nincs mikroszkópom. Drágába kerülnek, mi? -
Wolfsnack #25 ok, csak még nem volt időm -
#24 akkor miért nem írsz vissza a #15re?
mekkora a nagyításod? milyen mikroszkópod van?
ha gondolod nézd meg nálatok mi van a pocsolyába, v valami állóvízbe... -
Wolfsnack #23 érdekel is -
#22 én azt hittem téged tényleg érdekel a téma -
Wolfsnack #21 hess -
harcu #20 Szerintem a topicok egy részének szétbaszása ott kezdődik, hogy megnyitod. -
#19 akkor pontosabban fejezem ki magam:
a folyás illúzióját keltette -
babajaga #18 Einye beinye. Csak az folyik aminek nincs azonos egybetartozó térfogata -
Cat 02 #17 Levél :D -
sanyiute #16 anno meg néztem xDDDDDDDDDDDD -
#15 Hú, fav topik (:
nem annyira értek a mikroszkópokhoz, de jövő félévbe lesz mikrobio labor, ahol majd megtanulok bacikat festegetni.
Milyen nagyítást tudsz elérni?
Néztem pocsolya vizet, találtam benne ilyeneket h:
Colpoda
Amoeaba:
Colpodából igen sok volt, míg amőbát eddig összesen egyet láttam, de nagyon vicces volt, ahogy folyt az üvegen (:
-
#14 próbáld ki pl. hogy leszakítasz erről-arról egy levelet (élő növényről természetesen) és azokat nézed meg...még jobb ha egy kis cserepes növényt tudsz a közelbe húzni és nézed mi is folyik az erezetben...egész jól néz ki emlékeim szerint :D -
Wolfsnack #13 komolyan nem értem miért kell szétbaszni a topikot -
#12 2007. 04. 13. - Ondóvezeték elköttetése
2007. 09. 12. - Szellentési inger elmulasztása
2008. 03. 26. - Kondizás számítógépnél ülve
2009. 09. 15. - Lefotózták a házamat! -
Wolfsnack #11 miért is? -
Pupuci #10 Ezt szerintem mi is elmondhatjuk rólad.
-
#9 Verd ki egy petri csészébe és nézd hogy melyik a leggyorsabb. -
#8 detto... -
#7 én komolyan írtam a kommentet, nézd meg, tök érdekes... -
Wolfsnack #6 látom ez a téma is jól indul, köszönöm gyerekek nem csalódtam bennetek -
#5 hokizás után megnézheted a hímivarsejtjeidet... -
#4 ami eszedbejut azt nézel vele.
Pl. rovar potroh
meg GOOGLE -
#3 Újabb értelmes topik a gyüjteményedbe.. -
exider #2 Pinákat. -
Wolfsnack #1 Szasztok!
Van egy mikroszkópom, egy régi gagyi de azért jókat lehet vele sasolni
tippeket keresek hogy miket érdemes vele nézni, a rovar lábakra már kissé ráuntam