17
rekreáció és egészségfelesztés
  • Gyocsika
    Fura neve van, de nem mondanám teljesen felesleges, töltelékszaknak...
  • Gyocsika

Olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti, gyakorlati ismeretek és készségek birtokában hozzájárulnak az egészséges életmód megalapozásához, a rekreációs és mentálhigiénés kultúra kialakításához, valamint a fent említettek feltételeinek megteremtéséhez a családokban, és a társadalmi (egészségügyi, szociális, nevelési-oktatási) intézményekben.
    Kompetenciák
    A szakon végzettek ismerik:
    * az egészséges ember alapvető testi, lelki és szociális működését és a helytelen életmódból fakadó egészségkárosító tényezőket;
    * az egészség- és az életmód fejlesztésének lehetőségeit és módszereit;
    * a rekreáció különböző módszereit és technikáit;
    * a szervezetfejlesztés és projektmenedzsment módszereit;
    * a szakterületük korszerű informatikai rendszereit és eszközeit alkalmazni tudják;
    * a balesetvédelem- és elsősegélynyújtás alapvető szabályait;
    A szakon végzett hallgatók képesek, illetve alkalmasak:
    * különböző célcsoportok számára egészségfejlesztő, rekreációs projektek kidolgozására;
    * az egészségfejlesztő, rekreációs, és életmód programok gyakorlati megvalósítására;
    * elsősegélynyújtásra és balesetvédelmi programok kidolgozására;
    * az egészségfejlesztés megvalósításához szükséges forrásokra való pályázatok elkészítésében való közreműködésre;
    * a korszerű informatikai eszközök használatára;
    Rendelkeznek:
    * az egészség, az életmód és az életminőség és a rekreáció korszerű szemléletével;
    * azokkal a kommunikációs és szociális készségekkel és pedagógiai ismeretekkel, amelyek az emberi egészségmagatartás befolyásolásához nélkülözhetetlenek;
    * a szakterületükhöz tartozó alapvető etikai, jogi, gazdasági ismeretekkel;
    * az alapvető kommunikációs és tömegkommunikációs ismeretekkel;
    A képzésről
    A szak megnevezése: REKREÁCIÓSZERVEZÉS ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS
    (rekreációszervezés , egészségfejlesztés és lovas rekreácó szakiránnyal )
    A képzés időtartama: 6 félév
    A teljesítendő kreditek száma: 180 kredit
    A képzés nappali és levelező tagozaton folyik.
    A képzés során medicinális (pl. anatómia, élettan), társadalomtudományi (pl. filozófia, esztétika), közismereti (pl. oktatástechnológia, EU alapismeretek), képesség-és készségfejlesztő (pl. mozgásprogramok, relaxációs technikák), valamint szakiránynak megfelelően szakmai ismereteket sajátítanak el a hallgatók.
    A képzés helyszíne: Győr

Szakmai gyakorlat
    A szakmai gyakorlat magában foglalja az egészségügyi, szociális, oktatási, civil szervezeteknél végzett gyakorlatot, továbbá a program- és foglalkozástervezési, - szervezési, -vezetési gyakorlatot. Kreditértéke 12-18 kredit.
    A végzettség szintje: alap (bachelor, rövidítve BSC) fokozat
    Az oklevél megnevezése: rekreációszervező és egészségfejlesztő (szakirány megnevezése zárójelben)
    Kimeneti feltételek
    A diploma megszerzésének feltétele:
    * a tanulmányok alatt 180 kredit megszerzése
    * sikeres záródolgozat megvédése, záróvizsga teljesítése
    * nyelvi követelmény egy idegen nyelvből középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél bemutatása.
    Elhelyezkedési lehetőségek
    * egészségügyi intézményekben
    * szabadidős intézményekben
    * oktatási intézményekben
    * idegenforgalmi egységeknél
    * egészségügyi, ill. szabadidős magánvállalkozásoknál
    Továbblépés a mester (MA) képzésbe
    Az egészségfejlesztő és rekreációszervező szakirányon az alapképzés befejezése után mód nyílik a tanulmányokat mester képzésben folytatni.

Forrás
  • angelslie
    :DddddD
  • karajjj
    ezekszerint az animátor szót sem ismered :D
  • Fbn Lx
    :ASD
  • Fbn Lx
    már oda is betört a válság, lassan a mekibe is Msc kell
  • Terensz
    ték

Szerintem elsősorban animátorként tudsz vele elhelyezkedni.
  • Jimmyke
    Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar - alias TF
    Bár remélem nem mondtam újat :)
  • 5c0rp330n
    mcdonaldsban lehetsz vele kiszolgalo ha jo vagy. ha nem vagy olyan jo akkor csak burger king-ben.
  • Fbn Lx
    egy team fortress nyíltnapnak mi köze a gyógytornához?
  • Jimmyke
    Asszem TF nyíltnapon hallottam hasonlót, ha jól vettem le a gyógytornász lesz ez.
    Vagy nem
  • Pupuci
    Ez kb. olyan lehet mint a kismillió művelődésszervező ... Mindegy mi csak diploma legyen aztán meg lehet sírni, hogy diplomás munkanélküli a jóember.
  • COOLancs
    Szerintem felesztős a szak...
  • karajjj
    mehetsz vele bkv ellenőrnek
  • Shep
    Én a helyedben feleszteném :) Komolyra fordítva szerintem az oktatási intézményben kellene érdeklődnöd. Meg amúgy is minek felvételizel olyasmire amiről azt sem tudod mire lesz jó?
  • Hegi90
    biztos keresett szak, mert még sosem hallottam róla :D
  • Pisti1026
    Az lenne akérdésem, h erre a szakra akarok felvételizni és ha elvégzem ezt a szakot akkor hol tudok elehelyzkedni vele és mit tudok vele csinálni? Nagyon örülnék tanulók (akár volt)véleményére!