17
rekreáció és egészségfelesztés
-
#17 Fura neve van, de nem mondanám teljesen felesleges, töltelékszaknak... -
Olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti, gyakorlati ismeretek és készségek birtokában hozzájárulnak az egészséges életmód megalapozásához, a rekreációs és mentálhigiénés kultúra kialakításához, valamint a fent említettek feltételeinek megteremtéséhez a családokban, és a társadalmi (egészségügyi, szociális, nevelési-oktatási) intézményekben.
Kompetenciák
A szakon végzettek ismerik:
* az egészséges ember alapvető testi, lelki és szociális működését és a helytelen életmódból fakadó egészségkárosító tényezőket;
* az egészség- és az életmód fejlesztésének lehetőségeit és módszereit;
* a rekreáció különböző módszereit és technikáit;
* a szervezetfejlesztés és projektmenedzsment módszereit;
* a szakterületük korszerű informatikai rendszereit és eszközeit alkalmazni tudják;
* a balesetvédelem- és elsősegélynyújtás alapvető szabályait;
A szakon végzett hallgatók képesek, illetve alkalmasak:
* különböző célcsoportok számára egészségfejlesztő, rekreációs projektek kidolgozására;
* az egészségfejlesztő, rekreációs, és életmód programok gyakorlati megvalósítására;
* elsősegélynyújtásra és balesetvédelmi programok kidolgozására;
* az egészségfejlesztés megvalósításához szükséges forrásokra való pályázatok elkészítésében való közreműködésre;
* a korszerű informatikai eszközök használatára;
Rendelkeznek:
* az egészség, az életmód és az életminőség és a rekreáció korszerű szemléletével;
* azokkal a kommunikációs és szociális készségekkel és pedagógiai ismeretekkel, amelyek az emberi egészségmagatartás befolyásolásához nélkülözhetetlenek;
* a szakterületükhöz tartozó alapvető etikai, jogi, gazdasági ismeretekkel;
* az alapvető kommunikációs és tömegkommunikációs ismeretekkel;
A képzésről
A szak megnevezése: REKREÁCIÓSZERVEZÉS ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS
(rekreációszervezés , egészségfejlesztés és lovas rekreácó szakiránnyal )
A képzés időtartama: 6 félév
A teljesítendő kreditek száma: 180 kredit
A képzés nappali és levelező tagozaton folyik.
A képzés során medicinális (pl. anatómia, élettan), társadalomtudományi (pl. filozófia, esztétika), közismereti (pl. oktatástechnológia, EU alapismeretek), képesség-és készségfejlesztő (pl. mozgásprogramok, relaxációs technikák), valamint szakiránynak megfelelően szakmai ismereteket sajátítanak el a hallgatók.
A képzés helyszíne: Győr
Szakmai gyakorlat
A szakmai gyakorlat magában foglalja az egészségügyi, szociális, oktatási, civil szervezeteknél végzett gyakorlatot, továbbá a program- és foglalkozástervezési, - szervezési, -vezetési gyakorlatot. Kreditértéke 12-18 kredit.
A végzettség szintje: alap (bachelor, rövidítve BSC) fokozat
Az oklevél megnevezése: rekreációszervező és egészségfejlesztő (szakirány megnevezése zárójelben)
Kimeneti feltételek
A diploma megszerzésének feltétele:
* a tanulmányok alatt 180 kredit megszerzése
* sikeres záródolgozat megvédése, záróvizsga teljesítése
* nyelvi követelmény egy idegen nyelvből középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél bemutatása.
Elhelyezkedési lehetőségek
* egészségügyi intézményekben
* szabadidős intézményekben
* oktatási intézményekben
* idegenforgalmi egységeknél
* egészségügyi, ill. szabadidős magánvállalkozásoknál
Továbblépés a mester (MA) képzésbe
Az egészségfejlesztő és rekreációszervező szakirányon az alapképzés befejezése után mód nyílik a tanulmányokat mester képzésben folytatni.
Forrás -
#15 :DddddD -
karajjj #14 ezekszerint az animátor szót sem ismered :D -
Fbn Lx #13 :ASD -
Fbn Lx #12 már oda is betört a válság, lassan a mekibe is Msc kell -
#11 ték
Szerintem elsősorban animátorként tudsz vele elhelyezkedni. -
Jimmyke #10 Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar - alias TF
Bár remélem nem mondtam újat :) -
#9 mcdonaldsban lehetsz vele kiszolgalo ha jo vagy. ha nem vagy olyan jo akkor csak burger king-ben. -
Fbn Lx #8 egy team fortress nyíltnapnak mi köze a gyógytornához? -
Jimmyke #7 Asszem TF nyíltnapon hallottam hasonlót, ha jól vettem le a gyógytornász lesz ez.
Vagy nem -
Pupuci #6 Ez kb. olyan lehet mint a kismillió művelődésszervező ... Mindegy mi csak diploma legyen aztán meg lehet sírni, hogy diplomás munkanélküli a jóember. -
COOLancs #5 Szerintem felesztős a szak... -
karajjj #4 mehetsz vele bkv ellenőrnek -
#3 Én a helyedben feleszteném :) Komolyra fordítva szerintem az oktatási intézményben kellene érdeklődnöd. Meg amúgy is minek felvételizel olyasmire amiről azt sem tudod mire lesz jó? -
#2 biztos keresett szak, mert még sosem hallottam róla :D -
#1 Az lenne akérdésem, h erre a szakra akarok felvételizni és ha elvégzem ezt a szakot akkor hol tudok elehelyzkedni vele és mit tudok vele csinálni? Nagyon örülnék tanulók (akár volt)véleményére!