16
  • Molnibalage
    Nevetni fogsz, előfordul...
  • butuska66
    És még ha egy porszívót is bekapcsolnál...
  • herlius
    Elég jól kereshet az a Józsi 10 millió ember távhő díjából:). Nem hinném, hogy a karbantartási díjak + bérek arányban lennének a tőlünk havonta "összerabolt" pénzekkel. Biztosan van pár nullányi különbség a két összeg között. Csak hát ugye ez egy nagyon elegáns és egy átlag embernek könnyen bemagyarázható módja a pénzek lenyúlásának.
  • xyl
    Megoldják! Nem hiába építik ezt Helsinkiben. Helsinki klímatikus viszonyai A kék lila és a piros görbe az érdekes. Nyáron épphogy eléri a 23 C-t, időnként.

"Arról nem szól a cikk, hogy fogják nyáron hűteni az új központot? Gondolom akkor a lakók nem fogják díjazni a fűtést, jobb ötletnek tartom, hogy a melegviz előállításába segítene bele..."
  • Szemjuel
    hát éppen ez az ;) ha véges lenne akkor nem lenne kihívás.. :D
  • Molnibalage
    Két gép megy a szomában ahol ülök. Hát elég jól fűtenek..
  • Szefmester
    de megpróbálni meglehet nem? :D
  • Lost Lont
    Ősz óta ezzel a technológiával fűtöm a szobám, bár lehet megérné befektetni egy új processzorba, és videókártyába a hatékonyság kedvéért. :D
    A szükséges infrastruktúra amúgy meg itt is rendelkezésünkre áll: az egyetem szervertermeit rákötik a vízhálózatra, vagy csak egyszerűen belehajítják a gépeket a fürdő medencéibe.
  • Alfa Of NS
    "-majd egy mozdulattal elindítja a Pi utolsó számának keresését, hogy adjon egy kis hőt a masina"

De akkor Chuck Norris hogy fűt?
  • Oldern the 1st
    Csak hogy a kötelező kötözködés meglegyen: nincs utolsó száma a Pi-nek, mivel irracionális : )
  • Solten
    Anno a geppel futottem a szobamat...
  • roliika
    Csövek karbantartása meg Józsi fizetése azéé pénzbe kerül.
  • nebancsa
    Arról nem szól a cikk, hogy fogják nyáron hűteni az új központot? Gondolom akkor a lakók nem fogják díjazni a fűtést, jobb ötletnek tartom, hogy a melegviz előállításába segítene bele...
  • herlius
    A normál távfűtés is olcsó (ingyenes) kellene legyen, hiszen ez az áramtermelés mellékterméke. A nyári szezonban nem is annyira egyszerű ettől a hőtöbblettől megszabadulnia az erőműveknek, ezért hőcserélő tornyokban hűtik normál hőmérsékletre a vizet. Sokan persze azt hiszik, hogy ezt a hőt is meg KELL termelni, a valóság azonban az, hogy egy olyan szolgáltatást fizettetnek meg velünk, amit mi végzünk el:)))
  • GABOR16
    Ez inkább a panelházak fűtésére lenne alkalmas rendszer... érdekes, hogy ennyi ideig tartott megvalósítani... Nekem ez már évekkel ezelőtt eszembe jutott, de lehetőségem nincs a mai napig arra, hogy bármi hasonlót megvalósíthassak...
    (a fűtés meg olcsó lehet ezáltal, mert a hő ez esetben "csak" melléktermék, a fő bevételi forrás a bérbeadható számítási kapacitás)
  • Szemjuel
    el tudom képzelni a helyzetet:
    -apuu, fázok
    -jólvan kisfiam, feljebb csavarom a fűtést -majd egy mozdulattal elindítja a Pi utolsó számának keresését, hogy adjon egy kis hőt a masina