16
-
#16 Nevetni fogsz, előfordul... -
butuska66 #15 És még ha egy porszívót is bekapcsolnál... -
herlius #14 Elég jól kereshet az a Józsi 10 millió ember távhő díjából:). Nem hinném, hogy a karbantartási díjak + bérek arányban lennének a tőlünk havonta "összerabolt" pénzekkel. Biztosan van pár nullányi különbség a két összeg között. Csak hát ugye ez egy nagyon elegáns és egy átlag embernek könnyen bemagyarázható módja a pénzek lenyúlásának. -
xyl #13 Megoldják! Nem hiába építik ezt Helsinkiben. Helsinki klímatikus viszonyai A kék lila és a piros görbe az érdekes. Nyáron épphogy eléri a 23 C-t, időnként.
"Arról nem szól a cikk, hogy fogják nyáron hűteni az új központot? Gondolom akkor a lakók nem fogják díjazni a fűtést, jobb ötletnek tartom, hogy a melegviz előállításába segítene bele..." -
Szemjuel #12 hát éppen ez az ;) ha véges lenne akkor nem lenne kihívás.. :D -
#11 Két gép megy a szomában ahol ülök. Hát elég jól fűtenek.. -
Szefmester #10 de megpróbálni meglehet nem? :D -
#9 Ősz óta ezzel a technológiával fűtöm a szobám, bár lehet megérné befektetni egy új processzorba, és videókártyába a hatékonyság kedvéért. :D
A szükséges infrastruktúra amúgy meg itt is rendelkezésünkre áll: az egyetem szervertermeit rákötik a vízhálózatra, vagy csak egyszerűen belehajítják a gépeket a fürdő medencéibe. -
Alfa Of NS #8 "-majd egy mozdulattal elindítja a Pi utolsó számának keresését, hogy adjon egy kis hőt a masina"
De akkor Chuck Norris hogy fűt? -
#7 Csak hogy a kötelező kötözködés meglegyen: nincs utolsó száma a Pi-nek, mivel irracionális : ) -
#6 Anno a geppel futottem a szobamat... -
roliika #5 Csövek karbantartása meg Józsi fizetése azéé pénzbe kerül. -
nebancsa #4 Arról nem szól a cikk, hogy fogják nyáron hűteni az új központot? Gondolom akkor a lakók nem fogják díjazni a fűtést, jobb ötletnek tartom, hogy a melegviz előállításába segítene bele...
-
herlius #3 A normál távfűtés is olcsó (ingyenes) kellene legyen, hiszen ez az áramtermelés mellékterméke. A nyári szezonban nem is annyira egyszerű ettől a hőtöbblettől megszabadulnia az erőműveknek, ezért hőcserélő tornyokban hűtik normál hőmérsékletre a vizet. Sokan persze azt hiszik, hogy ezt a hőt is meg KELL termelni, a valóság azonban az, hogy egy olyan szolgáltatást fizettetnek meg velünk, amit mi végzünk el:))) -
GABOR16 #2 Ez inkább a panelházak fűtésére lenne alkalmas rendszer... érdekes, hogy ennyi ideig tartott megvalósítani... Nekem ez már évekkel ezelőtt eszembe jutott, de lehetőségem nincs a mai napig arra, hogy bármi hasonlót megvalósíthassak...
(a fűtés meg olcsó lehet ezáltal, mert a hő ez esetben "csak" melléktermék, a fő bevételi forrás a bérbeadható számítási kapacitás) -
Szemjuel #1 el tudom képzelni a helyzetet:
-apuu, fázok
-jólvan kisfiam, feljebb csavarom a fűtést -majd egy mozdulattal elindítja a Pi utolsó számának keresését, hogy adjon egy kis hőt a masina