23
-
#23 Ez sztem is állatság. A netbook pont azért netook, mert kicsi és hordozható. Én is pont azért néztem egy Asus EEE PCt, mert szerintem sokkal kényelmesebben magammal tudom vinni, mint egy laptopot, ráadásul az üzemidő akkumulátorról sokkal nagyobb.
Inkább arra kéne rámenniük a netbookoknál, hogy minél tovább bírják akkuról, és a bootolási idő minél kisebb legyen. -
#22 1,3 MP :P -
#21 ASUS EEEPC 1005HA-BLK075X:
10", N280 1,66 GHz (1,80GHz overclock - ASUS Super Hybrid Engine), 1GB RAM, 160 GB HDD, 3 USB, wifi, LAN, bluetooth, kártyaolvasó 3in1, omni mikrofon, 1,3 MB webkamera, D-sub, multitouch touchpad ... asszem nem felejtettem ki semmit, ilyenem van
87 ezer forint, és 9-10 óra üzemidő .... szóval miről beszélsz? -
Epikurosz #20 van egy 3 éves notebookom (észer).
az aksija, ha leveszem a hálózatról csak kb. fél órát bírja.
A ventilátorjai jobban zörögnek, mint a kínai gyártmányú, 8 éves, álló, rózsazsín hűtőventilátorom, mert amellett még aludni is lehetett az első 5 évben (és piszok olcsó volt).
Pedig szétszedtem, és kipucoltam a portól a ventit, de úgy látszik a HDD ventit (ha van ilyen) elfelejtettem.
Ez modern technika?
Ócska gagyi az egész. -
reszcsi #19 Én is. Aztán vettem egy DELL 12" P3-mas notit, baromira elég arra amire az eepc-ket is szánték, csak épp olcsóbb volt mert régi használt, és nem egérmozit nézek mert 12" 1024x768. Ja, és 1.2kg
Az intel az atom procinál megszabta, hogy max 10" képernyő, max 1 giga ram. Egyszerűen AMD procis cuccot kell nézni, lehet ramot belerakni, van 12", és könnyű, ha valaki új gépet akar. Atomot el kell felejteni, az intel meg kapja be a hülyeségével együtt. -
nickwearby #18 elnézést a pongyola gépelésért, kesztyű van rajtam... -
nickwearby #17 mér nem inkább olcsóbbak és nagyobb akku üzemidejűek????
mer akkor tényleg hordozható gépek lennének?
kezd unalmassá válni...
minden kütyübe bele akarják tuszkolni az öszes létező technológiát meg újdonságot.
Maradhatnának inkább a funkcionalitásnál....
Pl. mi a túrónak eolvasóba mp3 lejátszás, mikor egy fél gyufásdoboz méretű mp3 lejátszóval is meg lehet hallgatni a hangoskönyvet.
-
Balazs127 #16 Igen ám, de itt azért lassabb a proci mint azokon a videókon.
Amúgy tényleg jónak tűnik a noti, csak épp jó aron is legyen. -
macseke #15 ja és jár hozzá Win7 is elvileg -
macseke #14 MSI Wind U230, karácsonyra kapható lesz elvileg. Dualcore-os proci, 4G RAM, HD3200 videókari.
Részletek az MSI oldalán
Itt meg videók arról, hogy mit bír a kártya
Várom már egy ideje.. :) Kár, hogy csak 4 órát bírja az aksija, igaz amire nekem kell elég lesz ez is. De azért kár. :) -
krajcsovszkig #13 A HP billentyűzetei hülyén néznek ki (az ezüstök zavaróan csillogni is tudnak), viszont kényelmesebb és használhatóbb nem nagyon van náluk, nem csak szerintem... (Pl. az alátámasztásuk még az egyszerűbb lenovoknál is sokkal jobb) -
FoodLFG #12 Nekem 1280x800-nál kisebb felbontást ne mutasson senki sem, mert nem tudom mire használni.
A mai középkategóriás nem integrált inteles notebookokon is jó el lehet játszani, csak nem a legújabb játékokat kell futtatni rajta.
Sokkal érdekesebb téma, hogy lenovon kívül a többi gyártó miért nem tud értelmes billentyűzetet rakni a cuccaira. Asszem a HP-nál láttam ilyen fényes billentyűzetet, amin azonnal felröhögtem, de a többi is ratyi... -
derwer #11 A 12es notebookot, eredendően "szubnotebooknak" hí@ják. És mivel a teljesítményük is notebook szerintem ne használjuk a netbook kifejezést rájuk. ;)
Ilyen 10+órás notebook egyébként létezik már ma. Ráadásul nem is extra drágán. Pl az ASUS UL sorozata.
Derwer -
krajcsovszkig #10 Régóta van már 12"-os noti, csak eddig nem netbooknak hívták... (Meg nem atomos, de az csak jó) -
harcu #9 EEEPC 700-as 2 GB SSD-vel XP + mplayer is szépen viszi a filmeket, este ágyban feküdve kiválóan lehet filmet nézni, plusz nincs egy kilo. Ja, és 30K. -
Lowosan #8 Szerintem nem mindenki fog egyetérteni (lehet okkal), de a francba is, döntsék már el hogy netbookot vagy laptopot akarnak csinálni belőle! -
Dany007 #7 Én is egyetértek az #1 hsszel.
De azt nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb átlag noti nem játékra készült. Egy eeeee pc meg aztán főleg nem...
Én nemrég vettem ajándékba egy Hp mini-t. Asszem 2410-es a száma, nemtom...
89 ezer volt. 1,66 atom van benne, 2gb ram, 160-as vinyó szokásos intel vga. 10,1 col, 1024x600-as felbontás. Kb ezt tudja.
Ami meglepett, hogy a Vista grafikus felülettel simán elszalad rajta. Oldalsáv, gedgetek, sőt még object bart is tettem rá csak poénból, de mindezzel együtt is simán futott.
Filmek, net, office 2003, sőt még a Photoshop cs2 is szépen futott. Jó, nagy képekkel nem dolgoznék rajta, de alap retus meg alapműveletekre bőven jó. Meglepően minden szépen futott, nem kellett elmenni kávézni amíg betöltődött egy progi...
Szal a lényeg, hogy az ilyen home, office használatra tökéletesen megfelel.
Aki meg játszani akar, az úgysem fog a laptopok manapság már mininek számító kijelzőjén szenvedni... -
Zoliz #6 Miko' jön má' a Star Trekes hologramos kivetítés?
Vacakolnak itt a táblamonitorokkal :D
A TVné' aza jó ha nagy mostmá' a monitorokná' az jó ha kicsi! "Eszem fszom megáll!" -
adykag #5 Királyság, ha belátható időn belül piacra lépnek és reális áron kínálják én biztos venni fogok egyet. Mire kijön addigra talán lesz is pénzem lecserélni a mostani 15,4"-os bumszli gépem. Világ életemben egy 12"-os egyszerű olcsó notit szerettem volna és erre tessék végre lesz. Valaki valami tipp, hogy kb. mikorra léphet piacra egy ilyen? -
#4 Erre létezik célhardver is 25-ért, ami 1080p-t is visz. Nem nagy cucc...
Inkább maradjon a teljesítmény, de legyen 10+ órás akksi üzemidő. Ha ezt eléri bármelyik netbook, rohahon megvenni. -
torcipepe #3 ebben igazad van, de azt se felejtsd el, hogy közben 70C fölé megy a procc. egy külső grafikus chip biztos nem melegedne ennyire. valamint pixel és vertex shader támogatást is tartalmaz, ami sok játékhoz alapkövetelmény. -
roliika #2 720p az tudod hogy mire elég?
Mellesleg 2 méterben is 720 a 720. -
metaljesus #1 "vagyis nem kell feltétlenül az általában gyengébb, visszafogottabb teljesítményű integrált változatokra támaszkodnunk"
asus eee901-ben: "Integrated Intel GMA 950", és szó nélkül játsza pendrive-ról is a 720p hd filmeket, akadás nélkül, 82 centis nagy samsung lcd-re küldve, gyönyörű képpel.
(lehet okoskodni hogy az xy játékot bezzeg nem tudná, de azt nem ilyen körülmények között játszák, hogy netbook+lcd tv kombó)