18
  • KillerBee
    #18
    Ahogy haladnak a dolgok, szerintem nem kell már sokat várni és megjelenik az a törvény, amely illegálissá nyilvánít minden olyan titkosítást, amelyhez az állami szerveknek nincs kulcsuk. Végtére a terroristák és a pedofilok elleni harc ezt elengedhetetlenül szüksgessé teszi.
  • NullZ3r0
    #17
    És talán nincs lehetőség a titkosított forgalom korlátozására is? Mivel az jó eséllyel illegális anyag lesz, főleg, ha nagy a forgalom.
  • bakagaijin
    #16
    Hmm, engem érdekelne egy elvándorlási statisztika is, mondjuk egy hónap múlva.
  • Camouflage
    #15
    Valojaban sokkal gyorsabban lehet gepelni, ha elhagyjuk az ekezeteket.
  • Narxis
    #14
    Írjál már ékezettel.
  • kvp
    #13
    Nehany megjegyzes:
    -az ip cimek kicserelese szorszamokra csak a proba alatt tortenik, mivel ez meg nem eles rendszer, a veglegesnel minden marad (ez egy jogi lepes, hogy ne kelljen engedelyeztetni a tesztet)
    -a 3 protokollhoz tartozo csomagokat atvizsgaljak, majd ha veletlenul illegalis tartalmat talalnak, akkor azt globalisan blokkoljak (ekkor mar kulcs alapjan)
    -az illegalis tartalom azonositasahoz nem kell a teljes file, eleg az eleje is, tehat jo esellyel mar az elso letolto sem tudja leszedni a file veget
    -mivel ok minden letoltot latnak, ezert nalluk sokkal hamarabb jon ossze annyi egy file-bol, hogy azonositani tudjak (ha valaki szedi az elejet, valaki a kozepet, valaki meg a veget, akkor nalluk mindharom darab meglesz)
    -a legtobb erintett protokoll nagyon egyszeru, pl. a gnutella adatatvitele szabad szemmel is olvashato, mivel egyfajta modositott http-n zajlik, csak a kereses es a kapcsolatfelepites zajlik gnutella protokollon, ahol viszont semmilyen illegalis tartalom nem mozog
    -titkositas eseten jelenleg szinte semmilyen szamitasi kapacitas nem eleg, mert ha letezne ilyen emberi aron, akkor elso korben azzal a banki rendszereket (pl. visa) tamadnak illegalis tevekenyseget vegzo csoportok vagy a kinai allam hasznalna poltitikai cenzurara

    Az angol megoldasnak egy elonye van, hogy a harom protokoll teljes blokkolasa helyett csak az illegalisnak velt anyagokat blokkoljak, tehat ha valaki a gyerek szuletesnapjan lejatszik egy jogvedett zenet (mondjuk a radiobol az szolt), akkor az arrol keszult videoanyag illegalissa valik, igy jo esetben csak az elso par percet lehet majd letolteni belole, mielott teljesen blokkoljak. Viszont ha valami nem tartalmaz semmilyen illegalis tartalmat, akkor legalabb az szabadon terjesztheto lesz. Illegalisnak meg az minosul, amit annak neveznek, tehat ha valaki keszit egy anyagot egy tuntetesen es ezt cenzurazni szeretnek, akkor csak fel kell venni a vedett mozifilmek listajara es mar blokkolva is van.

    Magyarorszagon egyebkent mar hasznalatban van ez a techika (magyar fejlesztes), csak a jogvedok nem ferhetnek hozza az eredmenyekhez, mivel azokat jelenleg csak es kizarolag bunuldozesi es politikai celokra szabad felhasznalni. (az utobbi a gyakoribb) Masok fontos kulonbseg, hogy csak egy iranyu, tehat a magyar rendszer semmilyen modon nem tudja blokkolni a kommunikaciot, csak es kizarolag passziv megfigyelest biztosit. (erre azert torveny van es azt be is tartjak)
  • Mike at home
    #12
    ennek mi értelme
  • Sanyix
    #11
    szerintem mostmár bizonyos világkormányzati központok fölé egy olyan izzó gombafelhőt kéne helyezni, amiben a másodperc tört része alatt hidrogénből hélium keletkezik. Ugyehogy?
  • GabiWong
    #10
    Majd megoldják ezt is, felemelik az árakat ha kell, nyugi, nem fognak kétségbe esni. Amelyik szolgáltatók meg nem akarnak részt venni a műsorban, azokat jogilag ellehetetlenítik. Jöjjön már a világkormány, hulljon le a lepel, lássunk tisztán.
  • KillerBee
    #9
    Nem kell feltétlenül tudniok, elég, ha blokkolják az ilyen csomagokat. De bármikor d önthetnek úgy, hogy az illegálid tartalmat hordozó csomagok küldőjét/fogadóját mégis azonosítják.
  • vasziszdasz
    #8
    Ez az igazi Nagy Tesó! Remélem azonnal átpártol minden előfizetőjük a konkurrenciához. Ha meg mindegyik ilyen köcsög lesz majd, akkor mindenki csak a legolcsóbb előfizetést vegye. Ettől majd megjön az eszük.
  • Zealot
    #7
    Ha ez a módszer nem személyenkénti ellenőrzést tesz lehetővé akkor mi az értelme?
  • bm823
    #6
    Hát ez nagyszerű. Ha eltávolítanak mindenféle személyes azonosítót a vizsgálat előtt, akkor ha illegális tartalmat találnak honnan tudják kié volt az csomag?
  • NullZ3r0
    #5
    Nemsokára jön az, hogy korlátozzák a titkosított adatforgalmat, mondván, az legfeljebb csak netbankoláshoz kell. A nagy forgalmú titkosítás meg biztos torrent, így az első 10 másodperc után legfeljebb csak 128 kbit/sec-kel jön.

    És persze lehet venni horror áron olyan csomagokat, amiknél a titkosított sebesség magasabb, ennek nagy része pedig jogdíjként megy a kiadókhoz.
    Na ezt már elég nehéz lesz kijátszani, viszont kérdés, hogy jogszerű-e. Ha nem, az sem baj, majd a törvényeket is módosítják hozzá.
  • KillerBee
    #4
    Még valami: Ezután egy adott torrentnél vagy annak egy adott file-jánál már egy piece hashéből is lehet azonosítani (kis tévedési kockázattal) azt a file-t vagy torrentet, amelyből származik.
  • KillerBee
    #3
    Mivel folyamatosan figyelik az adatcsomagjaidat, végül náluk is hiánytalanul meglesz minden file, amit letöltöttél. Ezek alapján már könnyebb azonosítani a zenéket vagy filmeket, nyilván nem egyszerű hash, hanem pl. a burkológörbe jellemzői alapján. Akkor mér persze késő lesz beavatkozni nálad, de az utánad következő letöltőknél már nem, plusz neked jöhet a három csapás is.
  • Adamul
    #2
    Kérdés, hogy van-e ott jobb alternatíva, és ha igen, meddig?...
    Engem inkább az érdekelne amúgy hogy torrent esetén hogy a giherába derítik ki hogy én most mit töltök éppen, tekintve, hogy jósok tömörített/számozott darabból áll, amelyekből mindig csak részeket kap az ember egymagában egyik se ér semmit! (és akkor ezek után jön az egyesítés, enélkül hogy derítené ki a szolgáltató?)
  • KillerBee
    #1
    Lehet, hogy hamarosan elegendő lesz a számítási teljesítmény a titkosított csomagok ellenőrzéséhez is, mert nem sok előfizetője marad a cégnek. Én még akkor is azonnal otthagynám a Virgint, ha nem lennék érintve a filecserélésben.