12
  • hazardgreen
    És az egész feltölthető majd a CLOUD-ba?
    mindent tudnak majd rólunk, még azt is amit mi nem.

sarah connors chronicles
  • celza8807
    link
    A vágott verziót ajánlom figyelmébe azoknak, akik olvasták a cikket (:
  • globint
    Ja, kémkamera, meg akar vesztegetni valaki, aztán itt a digitális emlékezet...
  • B0nFire
    Az a baj, hogy az agy nagyon is jól emlékszik, max mi hisszük azt, hogy nem jó hatásfokkal dolgozik, de az emlékek annyira beleivódnak a tudatalattinkba, hogy ha akarjuk sem tudunk megszabadulni tőlük, pedig ha meg tudnánk, nem lenne annyi lelkibeteg ember, akit egész életében kísért mondjuk a rossz gyermekkora, vagy a háború emléke, amitől minden ajtócsapódásra összerezzen és kellemetlenül érzi magát, mert rossz emlék fűződik hozzá.
  • dzsagon
    Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam.
  • KillerBee
    Hangzatos, fellengzős név a digitális adattárolásra. De mitől lesz ez digitális emlékezet?
  • atlagember
    Pedig sokminden van, amit örülnék ha el tudnék felejteni. Ehelyett még akkor is emlékezni kell rá, amikor nem akarok.
  • NEXUS6
    Na a M$ kitalált megint egy olyan dolgot, ami tökéletesen értelmetlen az emberek számára!:)
  • johnsmitheger
    A központi megfigyelést könnyítik meg ilyen módon (másnéven decentralizált recording). Így maga a felhasználó rögzíti, amit csinál, már nem is kell kémprogram vagy globális szolgáltatókon keresztüli megfigayelés. Magaddal b@szol ki, ha ilyet hordasz.
    Én sok dologra nem is akarok emlékezni:DDD Azért az emlékfelidézés digitális archívumból annyira nem egyszerű, ha a kérés a következő: Tudod azt a labdás képet, ahol Józsi elesett! - Persze, tudom (mondjuk mi). A gép mit lökne erre?? :) Mikor volt ez pontosan? :DD
  • Bijesz
    Ha jól értem ezek szerint egy kamera vagy fénykép illetve hangrözítést nezeveznek itt digitális emlékezetnek.

jól jöhet a létező technológia a betegeknek de semmi új nincs ebben.
  • Alfa Of NS
    Ez is mekkora baromság. Az egy dolog, hogy egy Alzheimer-kórban szenvedő hord valami eszközt, de az egészségesek között egy-két retardálton kívül más nem tesz ilyet.
  • AgentKis
    "A legnagyobb problémát jelenleg az audiofájlok és a videók jelentik, hiszen nagy helyet foglalnak és valahogy rendszerezni kellene őket." A rendszerezés egyszerű, ha a felvételeket dátummal idővel kiegészítve nevezzük el. És havi majd évi bontásban tároljuk. A nagy helyfoglalás is relatív... minőségtől erősen függő.

Szagok, ízek, hőérzet, tapintás... Na ezek eltárolása és visszaadása egyenlőre nem megoldott, ahogyan a kedélyállapoté sem. Pedig 1-1 élmény későbbi megítélésénél az aktuális kedélyállapot is fontos lehet (pl. más élmény egy jó számot temetésen, vagy egy szórakozóhelyen meghallani).