12
-
hazardgreen #12 És az egész feltölthető majd a CLOUD-ba?
mindent tudnak majd rólunk, még azt is amit mi nem.
sarah connors chronicles -
#11 link
A vágott verziót ajánlom figyelmébe azoknak, akik olvasták a cikket (:
-
#10 Ja, kémkamera, meg akar vesztegetni valaki, aztán itt a digitális emlékezet...
-
#9 Az a baj, hogy az agy nagyon is jól emlékszik, max mi hisszük azt, hogy nem jó hatásfokkal dolgozik, de az emlékek annyira beleivódnak a tudatalattinkba, hogy ha akarjuk sem tudunk megszabadulni tőlük, pedig ha meg tudnánk, nem lenne annyi lelkibeteg ember, akit egész életében kísért mondjuk a rossz gyermekkora, vagy a háború emléke, amitől minden ajtócsapódásra összerezzen és kellemetlenül érzi magát, mert rossz emlék fűződik hozzá. -
dzsagon #8 Ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam. -
#7 Hangzatos, fellengzős név a digitális adattárolásra. De mitől lesz ez digitális emlékezet? -
#6 Pedig sokminden van, amit örülnék ha el tudnék felejteni. Ehelyett még akkor is emlékezni kell rá, amikor nem akarok. -
#5 Na a M$ kitalált megint egy olyan dolgot, ami tökéletesen értelmetlen az emberek számára!:) -
johnsmitheger #4 A központi megfigyelést könnyítik meg ilyen módon (másnéven decentralizált recording). Így maga a felhasználó rögzíti, amit csinál, már nem is kell kémprogram vagy globális szolgáltatókon keresztüli megfigayelés. Magaddal b@szol ki, ha ilyet hordasz.
Én sok dologra nem is akarok emlékezni:DDD Azért az emlékfelidézés digitális archívumból annyira nem egyszerű, ha a kérés a következő: Tudod azt a labdás képet, ahol Józsi elesett! - Persze, tudom (mondjuk mi). A gép mit lökne erre?? :) Mikor volt ez pontosan? :DD -
Bijesz #3 Ha jól értem ezek szerint egy kamera vagy fénykép illetve hangrözítést nezeveznek itt digitális emlékezetnek.
jól jöhet a létező technológia a betegeknek de semmi új nincs ebben. -
Alfa Of NS #2 Ez is mekkora baromság. Az egy dolog, hogy egy Alzheimer-kórban szenvedő hord valami eszközt, de az egészségesek között egy-két retardálton kívül más nem tesz ilyet. -
#1 "A legnagyobb problémát jelenleg az audiofájlok és a videók jelentik, hiszen nagy helyet foglalnak és valahogy rendszerezni kellene őket." A rendszerezés egyszerű, ha a felvételeket dátummal idővel kiegészítve nevezzük el. És havi majd évi bontásban tároljuk. A nagy helyfoglalás is relatív... minőségtől erősen függő.
Szagok, ízek, hőérzet, tapintás... Na ezek eltárolása és visszaadása egyenlőre nem megoldott, ahogyan a kedélyállapoté sem. Pedig 1-1 élmény későbbi megítélésénél az aktuális kedélyállapot is fontos lehet (pl. más élmény egy jó számot temetésen, vagy egy szórakozóhelyen meghallani).