28
  • bfa
    Amit a pannonról leírtak mind igaz. Sőt; nem elég h lecsökkentik a sávszélességet szinte nullára, 6 eftra kötöttem szerződést, ehelyett már majd 7 eftot fizetek, + 2 naponta nincs is elérhető hálózata a pannonnak, pedig mikor megvettem a netet direkte megkérdeztem h elérhető lesz e nekem - Bp belvárosában - erre még így is szar... Pedig nem is töltök sokat, nem is lehetne mivel, hisz a net egy rakás szerencsétlenség!
    És azt hiszi a GVH h 10 - 15 milliót nehéz kirántania zsebből egy olyan multinak mint ezek??? Basszus, jó hogy valaki felemelte a hangját ellenük, de többet kellett volna tenni ez ügyben! Ez nekik nem büntetés, cirógatás... Visszamenőleg be kéne rajtuk hajtani azt, amit az emberektől kicsaltak! Pedig én még rendesen is utána néztem a netnek, h biztos jót veszek e meg, de ilyen kaliberű átb***ásokra én se számítottam ... Hogy se hálózat, se sávszélesség, se semmi... Se kártérítés. És így most még várhatok 1,5 évet h leteljen ez a nyomorult hűségidő...
  • angol
    tamasmester én nem fikáztalak, akkor most kihúzol a bajból, kéne gyorsba 4-5 milla, előre is köszike (ja és HD-t sem töltök le, éljen a kis felbontású világbéke és gazdasági fellendülés !!)
  • enginer
    Voda-nak volt már ilyen internetes balhéja, akkor pert vesztettek a felhasználókkal szemben, tehát mint visszaeső, minmum, hogy valami (jóval)nagyobb bírságot kellett volna kiszabni rájuk.
  • tomcsa4
    Anno a Chellot is megbüntették ,amiért korlátlan netet reklámozott, holott egy bizonyos letöltés után visszavette a sebessége (nem plusz költséget számlázott, hanem a sebességet az eredeti 10%-ra vette vissza). Utána jött a korlátlan net, mai pnotosan az volt, ohgy 3 hónap alatt ne legyen több, mint 250GB adatforgalom.
  • m1c1mack0
    Én úgy büntetnék, hogy kötelezném őket, hogy ugyanazon TV adókon, ugyanazon műsoridőkben, ugyanazon terjedelemben és ugyanannyi alkalommal mint ahogy az eredeti reklám is lement, kötelesek lennének leadni egy helyreigazítást amiben ismertetnék szépen, hogy minként vezették félre a népet.
  • KillerBee
    A Vodafone-ra kivetett 10 milliós bírság akkor válik különösen nevetségessé, ha összehasonlítjuk a nemrég a Digire kivetett azonos összegű bírsággal.

A Digi Miskolc pár lakótelepén a szórólapokon nem tüntette fel a garantált sávszélességet, de mindeközben a weboldalán ez az infó is megtalálható volt.

A Vodafone az egész országban terjesztette a félrevezető reklámját, a legtöbb szolgáltatónál forgalmi korlát nélküli ADSL kiváltására alkalmasnak mondva a nyamvadt havi 5/10 GB korlátos mobilnetjét. A korlátozást bevezető ÁSZF-módosítás csak eldugott helyen volt elérhető a weblapján, külön figyelmeztetés erre sehol nem volt. Az internetes tájékoztatás világában pedig 2 országos napilapban hirdette meg a változást, mert ennél többre a törvény nem kötelezte, miközben tudta, hogy a mobilnetre előfizető, főképp fiatalabb emberek már alig olvasnak nyomtatott napilapokat.

A büntetés mindkét esetben 10 millió volt, pedig a két cselekmény súlyát össze sem lehet hasonlítani.
  • blaze
    "Persze ne gondolja senki, hogy nagyon oda vagyok a pannonért és védeni akarom őket!"
    Hát persze, te a vodasz@r vagy T embere vagy. Egyszerűen köt az ember egy korlátlan(!) szerződést, annyit használja, amennyit akarja, arra, amire akarja. Az meg, hogy legális vagy illegális letöltésekre használja marhára nem a netszolgáltató dolga megkérdőjelezni, érvként felhozni a magas adatforgalom keletkezése miatt. Kötelező volt a mobilszolgáltatóknak korlátlan mobilinternet kínálniuk?! Nem, és ők nem voltak képesek viselni a következményeket!
    Én a GVH helyében egyszerűen nem is engedném, hogy korlátlannak nevezzenek egy olyan csomagot, ami valójában nem is korlátlan!

• Lazarus
    NEEEEEE!!!!!!
  • tomcsa4
    Amúgy Istennek (=tamasmester) van némi igazsága. Sok ember meg se nézi igazán, hogy mit vesz. Az igényeit sem tudja, sőt egy mobilnettől elvárja azt, amit egy kábeles tud.

Abban pedig teljesen igaza van ,hogy a mai oldalak méretével pikk-pakk összejönnek a gigák. És akkor még ki se olvastad magad. Letöltések 60%-ka felesleges (reklám stb).
  • tomcsa4
    Miért te ki vagy?
  • Seth
    Istenem ! XD
  • pumpa007
  • tamasmester
    Ha ti ennyire sötétek vagytok, akkor egyétek meg amit főztetek, de hozzám ne forduljatok segítségért! Mert minden út hozzám vezet! Álandóan nekem könyörögtök, hogy húzzalak ki titeketa szarból. Mostantól lezárva minden segítség!
    Magam részéről ennyi!
  • Zoleeca
    Azért hozzátenném zárójelben, hogy a YouTube-on a HD és nemhádé videók közötti különbség még elég kis monitoron is látható!
  • Seth
    Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? Atyaég ,miket fröcsögsz itt össze XD
  • tamasmester
    Kedves Gerygrey!
    Már a neved is fémjelzi a problémád lényegét! Külföldiül jól hangozzék és AMERIKA AMERIKA AMERIKA! Gondolom valamiféle kissebbségi komplexus gyanánt használod ezt a nevet, mert a polgári életben nem sokra vitted. Itt meg most adod a nagymenőt! :(
    10 perces HD video! Ismerem ezt az embertipust! egy 17 colos monitoron, meg lehet mhogy ráadásul CRT HD-s videokat nézegetnek. Nem mintha a sima VCD formátum nem lenne elegendő ehhez a technikához. Közben a szervertornyok az ilyen haszontalan tevékenységek miatt zabálják az áramot. Mert nem csak te vagy egyedül, aki HD-s videók letöltésével szeretne dicsekedni. Mert olyan nagy menő dolog elmondani, hogy egy HD-s videot néztél meg :(
    A lényeg, hogy a szervertornyok, házak, telepek zabálják az áramot! Persze elő kell teremteni valahonnan a hozzávaló energiát. Jöhet a drága olaj. Persze a költségek emelkednek, amit megint csak rávernek a fogyasztókra. Azok meg már csak azért is letöltenek, ha lehet még többet, még olyat is , amire semmi szükségük. A lényeg számukre, hogy a pénzükért mindent kisajtoljanak a lehetőségekből. Remélem, hogy te ha van munkád, nem fogsz zsörtölődni, ha valaki a pénzéért azt várja majd el tőled, amit te elvársz másoktól!
  • emile zola
    látszik hogy nagyon nem vagy képben:)))
  • Csak77
    Menjél te a fenébe! A hozzád hasonló gondolkozású emberek ülnek az ilyen cégek vezetői székeiben is!
  • czyi
    Jönnek a disznóságok, mennek a disznóságok. Ezeket olykor elcswípik és akkor szankcionálják, olykor meg nem.
    A legnagyobb disznóság azonban az, ahogyan az sg-szerkesztők ezt a cikket "megírták"! Teljes mértékben követhetetlen, a mondatoknak olykor még értelmük sincs, stb., stb. Értékeltem a cikket mint írásművet: 0 (gyakorlatban: 1) csillag.
  • Gerygrey
    Nem is értem, mi a francnak kell állandóan letöltögetni minden marhaságot?

Teljesen igazad van. Én sem értem, mi a francnak akarja bárki is használni azt a szolgáltatást, amiért komoly ezreseket fizet minden hónapban. Ahogy azt sem értem, hogy aki megveszi az autópálya-matricát, mi a francnak akar Nyíregyházáról Győrig végig pályán menni??! Vegye meg a matricát, de fogja vissza magát és menjen busszal. :)))

Nem kell letölteni minden marhaságot. Egy 10 perces HD videó a Youtube-on 150 mega. Egy normálisabb minőségű (192 kbps) online rádió percenként 1,4 mega, óránként 80. Arról nem is beszélve, ha meg akarok nézni egy hónapban 1 azaz EGY darab filmet, az már kapásból 4 és fél giga... Ez már hardcore felhasználásnak számít? Kötve hiszem.

• tamasmester
    Persze ne gondolja senki, hogy nagyon oda vagyok a pannonért és védeni akarom őket! Egy szemét tisztességtelen szolgáltató! Azt csinálják az előfizetővel, amit akarnak. Ha meg az előfizetőnek nem tetszik a dolog, mehet a bíróságra! Persze a pannonnak egyszerű kéznél van egy halom ügyvéd, akinek a munkakörébe amúgy is belefér hogy egy ilyen üggyel bajlódjon!Én meg fizessem a perköltségeket és az egyébb kiadásokat, míg ki nem harcolom az igazamat. És mind ezt mennyiért 10-20ezer forintért ha 2 éves szerződésem van aláírva!
    Ha valaki azt gondolja, hogy a büntetés,amit kiróttak rájuk kevés volt, gondoljon arra is, hogy ezt a veszteséget az előfizetőkön fogják behozni!
  • tamasmester
    Az éremnek két oldala van!
    Egy felől az előfizetői és másfelől a szolgáltatói. Nem is értem, mi a francnak kell állandóan letöltögetni minden marhaságot? Mindenki birtokolni akar mindent. Frissít, a legújjabb verziót keresi, videók jobbró, videók balról. Ha képeket tölt föl akkor az 1-2 megánál nem is lehet kevesebb, még ha ki is lóg a képből (1024X768) Szóval nem ártana visszafogniuk magukat az előfizetőknek! Persze mindenki azt gondolja, hogy ha ingyen van akkor hagy szóljon. Amikor meg kiderül, hogy meg kell fizetni az árát akkor meg sír, mint az ovodában, hogy add vissza a babaruhát!
    Persze felelősek azok is, akik az oldalakat készítik! Mi a fenének kell nekem 1mega mérett feletti adatforgalmat generálnom, hogy egy oldalt letölthessek? Persze vannak ennél borzalmasabb 6-12 megás oldalak is, amikről a megjalanítés után kiderül, hogy semmiféle infőt nem tartalmaz amit és kerestem volna :(
    Szóvan mindenki nézzen körül a saját háza táján!
  • caprocorno
    Tökéletesen igazad van!!! Az néhány 10-ezer hátartásban elérhető szolgáltatásait úgy reklámozza a T-(hát hogy mik ők most meg nem mondom, sistem, mobil,vagy mi a tök) tehát úgy reklámozzás, mintha az a leutolsó eldugott viskóban is elérhető lenne,ahol van telefonvonaluk. Én is megrendeltem, tuti minden, mondja az ügyintéző, a futár meghozta a modemet, aztán mikor aktiválták, kiderült, hogy csak 512 Mb/s-al megy a cucc. Természetesen én enm ezt kértem, hanem a leggyorsabbat. Azonnal lemondtam, de persze elméletileg ezt nem lehet így, mert nem tudja azonnal inaktiválni, viszont én akkor küldjem vissza a modemet, vagyis vigyem be egy T-pontba. A modem azóta is itt figyel a pocon, a számlát visszaküldtem egy kísérőlevéllel, de túl emberi hangvételben volt megírva. Újra jött a számla, a nemlétező szolgáltatásról, no ekkor bedurant az agyam. Kevésbé emberi hangvételben elmondtam amit gondolok, és követeltem, hogy megkaphassam a hanganyagot amit ugye "fölvettek" a telefonos beszélgetés alatt. Persze az is egy nagy kamu az egész, nincs semmiféle fölvétel. Erre a levélre már nem válaszoltak, de nem is küldtek több számlát. Szemét egy banda, sokkal súlyosabb büntetést érdemelne mindegyik.
  • slickboy
    És csak tovább ömlik a reklámnak hívott szar a képünkbe...
  • slickboy
    Mindjárt néhány milliárddal kellett volna megb*szni őket, tolvaj banda. Ezek a pár tízmilliós bírságok előre betervezettek a költségvetésükbe, afféle működési rezsiköltség, nem téma. A mobil internet eleve a közröhej kategória. Lassan minden ilyen szolgáltatás előfizetése előtt sokoldalas kérdéslistával kell odaállítani és addig nem tágítani amíg kielégítő, pontos és számonkérhető választ nem kap az ember. Azután talán szerződök...
    Trékom merre van, ők miért maradtak ki a szórásból? Nem hinném, hogy ott korrektebbek lennének, sőt...
    Friss példa, saját tapasztalat. A vasalóból is az folyik, hogy most érdemes náluk internet+telefon+tévé szolgáltatást előfizetni. Nosza, akkor előfizetnék...Igen ám, de GSM-RLL kapcsolatom van, nem analóg fővonal, ezen pedig csak beszélgetni lehet, de még faxolni sem, nem ám szélessávú net...Mit képzelek én egy város közepén, milyen igényeim vannak??? Ezt a kis műszaki korlátot sehol sem említik reklámjaikban? Ez nem a fogyasztók megtévesztése? Amikor reklamáltam, ilyet szól az ügyintéző liba: legyek rugalmasabb, és válasszak más, azon a területen elérhető szolgáltatást. Például mobilinternetet! Meg műholdas tévét. Nem baj, hogy így sokkal többe kerülne az sokkal rosszabb szolgáltatás, a lényeg, hogy én legyek rugalmas és ne nekik kelljen hálózatot fejleszteni, drótot húzni. GYÁSZ, ami a mai magyar távközlési piacon megy...
  • Csak77
    Ugyan, a GVH is ezeket a szolgáltatókat használja, nem fogják őket nagyon megvágni. Jogosan itt több százmilliós büntetés lett volna indokolt. Évekig hazudoztak, átvágták az embereket, és ezután is meg fogják tenni. Az ég világon semmi sem fog változni.
  • ntom
    700 ezer mobilelőfizető van, ez a bírság kemény 35ft/fej.
    Elképzelem, ahogy alapjaiban remeg meg a pannon + voda székház
  • roliika
    Ménem vágják meg őket egy kicsit rendesebben? A 10 milla még egy no-no-val se igen ér fel.