22
  • raingun
    Ennyit svájcról... Nem ott lennének a bankok, nem lenne több balkánnál.
  • Ulkesh
    Azok pattognak akiknek vaj van a füle mögött. Pl. ki szeretné lefotóztatni magát a városban, mikor mindenki azt hiszi róla, hogy a munkahelyén van és dolgozik, vagy felismerjék egy külvárosi motel előtt egy csajjal, aki nem a felesége? :D
  • Etinger
    Először kicsit fogd vissza magad mert ez a stílus minimum alpári. Másodszor pedig a probléma azzal van, hogy a Google tojik jó pár szabályra, mikor mondjuk úgy NEM OTTHON VAN. Amúgy mielőtt tovább fröcsögnél, imádom a Google-t, ahogy előbb is írtam, és ez egy hasznos cucc, és én használom is, csak éppen azért a másik oldalt is érdemes megnézni, és nem elvakultan kritizálni. Na szia.
  • sathinel
    már kérdeztem de mégegyszer felteszem a kérdést miért is lehet és hogyan ezzel visszaélni? ja hogy 1 év múlva megnézik a képet és ha nem csináltál bűncselekményt ami miatt cinkes lenne a fotó vagy nem épp intim pillanatokban kapott le akkor mi a gond? Ennyi erővel tiltsuk be a partyképeket amiket bulikon készítenek. Sőtt semmit se lehessen lefotózni lefilmezni ha valaki véletlen látszódhat a képen. Ja és magánházak se legyenek a képen mert hát az is visszaélésekhez adhat okot.....
    Ja a fesztiválokat se lehet akkor fotózni és a híradók nagyrészét ami közúton történik a tömegben tiltsuk be mert felismerhetőek az emberek, autók, st.
    szerintem ez a korlátotság nem az ha felteszik a kérdést miért és hogy lehet ezzel visszaélni? Tipikusan pár paranoid emberkét állít maga mögé valami politikus és azért van a cirkusz. Hanspeter Thür google keresés és meg is van miért van ez a cirkusz.
  • chuky123
    Vannak bizonyos személyiségi jogok is. Itt is és svácban is. Amit tiszteletben kell tartani. Azért kell a rendszámokat kitakarni hogy ne legyen felismerhető aki ezt nem érti meg az a korlátolt. pl egy balesetnél is ki vannak takarva az arcok.
  • sathinel
    Ez mekkora baromság. Ha nem kompromitáló helyzetben van lefotózva valaki akkor miért zavar ez bárkit is? hogy lehet ezzel visszaélni? Mert semmi sem jut eszembe mit lehet ezekkel a fotókkal kezdeni. Ez kb olyan mint a kamerák. Itt angliában pl mindenhol cctv működik és még a forgalmat is folyamatosan filmezik. De mindez akkora adatmennyiség, hogy ezekhez akkor nyúlnak hozzá csak ha valami bűncselekmény történt. Minél több adat van annál nehezebb visszaélni vele. De a google streetwiev hogy lehet gázos? Milyen módon sértheti ez az embereket? Ennyi erővel a politikai, és más rendezvények fotózását is be kell tiltani, mert ott is sok emberről készül fotó, és ez aggályos lehet. Sőtt csak a természetet fotózhatod úgy hogy senki tulajdona, és teste nem látható rajta.
  • mad mind
    1 méter? Dehogyis 2 méter és szögesdrót. Bár az se tartotta vissza a buckalakókat.
  • kasika
    mindettől függetlenül megpróbálhatnál kultúr ember módjára kommunikálni.
  • quentit

Itt látszik amiről beszéltem: bár a szoftver a környező képekből megpróbálja rekonstruálni a kocsi alatt és mellett lévő részt, de így is látszik hogy melyik a kitakart rész. Ha lejjebb vinnék a kamerát, elveszne az összes környező cucc, ilyeneket ne javasoljon ez a csimpánz.
  • quentit
    >Imádom a Google-t meg minden, de ezúttal a svájciaknak adok igazat.

Azért mert egy őskövület vagy. Kérésre a google eltávolítja a képeket + ez egy hasznos szolgáltatás te viszont haszontalan vagy. Tudom ósdi duma de mássz vissza a fára! Magyarországon is ilyen majmok miatt állították le a projektet mint ez a Hanspeter Thür.

OK, egyeztetésekre szükség lehet, de ne olyanokat mondjanak ami tönkre teszi az egészet: már így is sokat takar az autó, ha lejjebb helyeznék a kamerát, akkor mindent kitakarna körülötte. Kompromisszum mentesebb javaslatokat, értelmes dolgokat kellene ajánlani.
  • xyl
    Ez velem is elõ szokott sûrûn fordulni. Kíméletlenül ki szoktam olyankor kapcsolni a telefont. Csak éppen elfelejtem utána bekapcsolni. De tudjátok mit: Nem érdekel! Aki meg sír, hogy engem nem lehet utolérni, az küldjön SMS-t!

"+ egy olyan gombot amit akkor tudok megnyomni amikor mellékhelységben végzem a dolgom. Ugyanis a legtöbbször akkor hívnak amikor trónolok."
  • Piel
    Szerintem a távcső gyártókat is be kellene perelni, mert ennek segítségével ki lehet lesni a szomszédot, hogy mit csinál az udvarban a babájával. Sőt a mobiltelefongyártóknak üzenetet szeretnék küldeni, hogy egy archomályosító szoftvert is építsenek be a GPS mellé, + egy olyan gombot amit akkor tudok megnyomni amikor mellékhelységben végzem a dolgom. Ugyanis a legtöbbször akkor hívnak amikor trónolok.
  • sedward
    Ez ugyanaz a politikus aki benne volt a street view-ban egy nővel és utána csinálta a botrányt?
    Ez van, a műholdfotókon már rég minden kivehető, most már utcaképek is vannak, félnek is a politikusok, hogy felteszik a palotáikat és a terepjáróikat az internetre, és kiderülnek dolgok. Vannak ilyen emberek elég sokan, művelésre megszerzett földeken, folyóparton és természetvédlmi területeken családi házat építenek, jogtalanul lezárnak ős régi utakat, elengedik a kutyákat és elzavarják az idegeneket a környékről, holott mindenkinek joga van ezeken a helyeken sétálni, kirándulni. Na ezek írtóznak legjobban a nyilvánosságtól.
  • Narxis
    Nem volt engedélyköteles, egyszerűen kijöttek reklamálni az utcában élők a házuk elé, lármásan, kiabálva, hogy ő már pedig nem csinálhat kerítést.

Nem egy ilyen sztorit hallottam, csak azok valódiságáról nem tudok 100%-osan meggyőződni.
  • [HUN]FaTaL
    Tudtommal 1méter nálunk, nem 2.
  • B0nFire
    Tiszta hülyék, én mondom! A videokamerák nem azért vannak olyan magasan, hogy belessenek XY kerítése mögé, hanem azért, mert ha magasabbra helyezzük a látószöget, sokkal nagyobb tér látható be! Ezért is épülnek mióta a világ világ kilátók! Ezért másznak az emberek szívesen kilátókba, hogy onnét fentről nagyobb teret lássanak be. Ennyire egyszerű indoka van, miért vannak magasan a kamerák. Az ember szemmagassága nem mutat túl sok mindent. Sokkal jobban be lehet látni egy útszakaszt egy kamionból - de még egy bicikliről is, mint személyautóból, mert magasabban van a szemünk! Ez tény, aki nem hiszi, próbálja ki - már akinek van autója is meg kerékpárja is.

Épp ebből kifolyólag hülyeség arra kérni, hogy helyezzék lejjebb a kamerát, amikor nincs értelme az utcát olyan alacsonyról fényképezni, mert pont a lényeg (útkereszteződés) vész el.
  • Pharaoh
    2007-ig nálunk is építési engedély köteles volt a kerítés, és a szomszédok beleegyezése is kellett. A magasság meg meg van adva az építési előírásokban. Ez nálunk 2 m felett van, úgy látszik svájc azon városában meg derék.
  • phoenix1
    Mennyi eszement dolog van most a világon! Nem, hogy örülnének, hogy lyuk van a hátsójukon és nem Fáj! ahelyett, hogy minden egyese apró-cseprő dologba belekötnek.
  • Etinger
    Imádom a Google-t meg minden, de ezúttal a svájciaknak adok igazat.
  • Narxis
    A svájciak ilyenek, ismerős kint él már náluk egy ideje, egy nyamvadt kerítés építéséhez engedélyt kellett kérni a szomszédoktól, holott csak egy sima drótkerítést akart, azt mondták neki, hogy "nem illik az utca képébe". Közös megegyezéssel építhetett egy derékig érő fakerítést.
  • rumkola
    engem is be kéne perelni, mert kattintottam párat az utcán és feltettem netre
  • Joxy
    Azt nem kifogásolják, hogy minden állampolgáruk zsebében személyes nyomkövető van? :)