39
  • Major
    #39
    Öreg urak harca
  • Epikurosz
    #38
    "Rajtad röhög a fórum."

    Ha én nem lennék, egymás torkának esnétek, vagy legjobb esetben búskomorak lennétek.
  • slickboy
    #37
    OFF:
    Ugyan már, ott a bizonyíték, hogy mennyire ugatod a témát. Én nem hittem el, és utána jártam. Biztos vagy benne, hogy szentté fognak avatni és a könyörgésedet idézik majd? Nagyságod tiltja, hogy szerény legyél... Rajtad röhög a fórum. Ez még mindig megfizethetetlen.

    ON: Az új Office-t meg várjuk nagyon...a 2007-es is jó, de hátha ez még jobb lesz.
  • Epikurosz
    #36
    sliccboj, te egy üres fecsegő vagy.
  • slickboy
    #35
    Inkább a szemeid olvasd pirosra abban a témakörben, amiről éppen kinyilatkoztatsz. Meg ne dicsérgessed magad, öndicséret büdös, helyette dicsérjenek a jól megírt programjaid (ha vannak).
    Amúgy szembesíteni valaki nagyszájút a tévedésével? Priceless...
  • Epikurosz
    #34
    Az esernyőmmel verem pirosra a feneketeket!!!
  • Epikurosz
    #33
    Hú, a pimasz szemtelen lollerezői!
    Szétcsapok köztetek, hogy abbúl koldultok!
  • Sundance
    #32
    amúgy ha valamit érdemes külön drivera rakni, na az a swap......
  • Sundance
    #31
    - SP1 install: Installj SP3at :) Ezenkívül ez kb bármi lehet, hardver hiba akár, mivel sok más értelme nincs ennek hogy a reg rögtön sérült....

    - Tudod, halódó vinyón minden oprendszer tönkremegy..... Sajnos a win is, még nem programozta le a MS hogy ha elszáll alóla a vinyó akkor is bútoljon, de a következő Windows állítólag akkor is menni fog ha az összes winch beszarik :D :D

    - A swap meg hiberfil file eleve le van foglalva a rendszerpartíción. Azon kívül meg a win van rajta. ha nem oda telepítesz semmit, akkor ugyan mégis mit értél el? vagy egy D: töredezett megahjtód. Hát szuper :) A progik ugyanolyan töredezetten töltődnek be róla :) A C:-n a swap stb meg ugyanúgy nem töredezik össze, sem a már fent lévő win fileok..... Megjegyzem 3 év és tökimndegy a töredezésnek (SSD).

    - Most írok egy elektronikus aláírás modult, hát képzeld 30 soros program (ejtsd: pofátlanul egyszerű), de hát dll-eket meg ocx-eket használ amiket be kell regelni, szóval szegény usert ettől azért megkímélném, erre pld jó egy install.....
  • Sundance
    #30
    Áááááááááááááááááááá, jééézusom, ez mindent visz :D :D :D :D
    Boruljunk le a mester előtt :D
  • Sanyix
    #29
    marhaság.
    Egy nagy hozzáértőtől kérdezném meg, hogy mi a teendő akkor amikor egyik win (vista sp1) indításkor azzal fogad, hogy a hálózati szolgáltatások nagy része nem tud elindulni, mert a függőségük nem indult el. Ezt közelebbről megnézve látszik hogy azért mert annak a bizonyos szolgáltatásnak access denied üzenet jön indításkor. Kis felderítés, és kiderül miért: megsérült a registry pont a rendszerfolyamatok jogosultságainál. Furcsa módon csak az, semmi más, a vinyó meg hibátlan (még ma is), áramszünet sem volt.
    Utána kérdezve mit lehet tenni? Újratelepítés. Ezt eddig 4 "hozzáértőnek" írtam le mi a véleménye erről, de egyik se volt képes válaszolni semmi hasznosat.

    Vagy mi a teendő akkor ha egy másik vinyó elkezd halódni, és a rendszerpartición szétesik a win?
    Vagy mivan a service packoknál? Rátelepítés a meglévő rendszerre? Mazopistáknak biztos jó :)
    Ja semmi szükség nincs külön particióra telepítésre...
    Hopp és majd elfelejtettem. Programokat telepítünk, eltávolítunk néha, aminek az eredménye az adattöredezettség. Ez is nagyon hasznos dolog a rendrendszerpartíción mi?

    Egyébként a legtöbb wines program azért telepítős, mert hülye idiótáknak készül, akik még kicsomagolni sem tudnak egy mappába. Szerencsére már sok program elérhető csak simán összecsomagolva, ezeket nem kell telepíteni. Aztán vannak portable verziók is. És sok telepítős program is lazán megy telepítés nélkül.
    Nekem van egy pár játék, van ami nagyon rég óta van telepítve, több win verziót megjárt, több vinyót.
    pl. oblivion, fallout3, stalker soc, cs (egy config fájlban egyszerűen át lehet írni, hogy a saját mappájába mentsen minden beállítást, mentést, ne a fos documents and setting akárhova), test drive unlimited, il2:1946, flight sim X, operation flashpoint, lineage2, nfs4.
    Nagy része semmi nélkül működik, néhányhoz kell egy registry beírás is, az is értelmetlen faszság, ugyanis olyanmikhez kell, hogy serial mentés, meg a patcheknek útvonal. Mind megoldható lenne a saját mappájában fájlban.

    A lényeg hogy a normálisabban megírt programok (a felhasználóik is, nemcsak játékok), bizony telepítés nélkül is mennek.
  • A1274815
    #28
    Tud alkotni.
  • [HUN]FaTaL
    #27
    lol:D
  • formatuq
    #26
    lol

    Epikurosz egy igazi mester.

  • slickboy
    #25
    Epikurosz mester egyik korábbi észosztása, utolsó előtti bejegyzés.
    Ezek után elképzelem, milyen színvonalas programokat tudott volna alkotni, ha a főnökei meglátják benne a "tehetséget".
    Excel beillesztés haladóknak
    Gyász.
  • [HUN]FaTaL
    #24
    CD íráshoz van total commander plugin, amit nem kell telepíteni.
  • A1274815
    #23
    XP CD-re írássa multisessionos eleve és soha sem zárja le a CD-ét.
  • Sundance
    #22
    Naja, nem egy feature rich pakk az XP CD írása :)
    De havi 1 írásra (Epikurosz mester....) megfelel azért :)
  • eto demerzel
    #21
    igen csak nem ismeri a "session"-t. kar pedig. sajna egy oprendszer sem tud tobb szesziot irnit 1 cd-dvd-re
  • atomkrumpli
    #20
    biztos nagyon izgalmas lehet egy irodai programcsomag ... béta :-)
  • Inquisitor
    #19
    "Kiszivárgott az Office 2010 előzetese"
    Izé, nem hónapokkal ezelőtt volt már hivatalosan is letölthető?
  • Sundance
    #18
    CD-DVD írás: évi 10 db-hoz sikerült telepíteni külön szoftvert? :D Jelezném az XP simán ír CDt meg mindent :)

    OCR, stb: ilyeneket egy Microsoft Virtual PC-n futó XPbe pakolok, nem hányja össze a "használó" OS-emet.
  • Epikurosz
    #17
    1. Nincs közöm hozzá.
    2. A drájvereket persze telepíteni kell. Még csak nem is az Office vagy a böngésző telepítetlenségére gondoltam, hanem olyan progikra, amelyeket évente 3x használ az ember.
    Mondok egy példát: én CD-t, DVD-t évente max. 10x írok. De OCR-re is havonta egyszer van szükségem. Vagy: a tolnak világtörténelembe is évente 3-4-szer kukkantok bele, a NaviExtras-t a GPS térképek frissítésére meg évente 4x használom. Soroljam? Nem sorolom, teljesen felesleges. Ha idióta vagy, mint itt páran, akkor úgy sem érted meg, ha meg értelemsebb vagy, akkor vagy rájöttél erre már te is, vagy értünk a szóból, kár erre több karaktert pazarolni.
    Hagyjuk az idiótákat kéjesen vigyorogni vagy szörnyűlködni. Csak az a baj, hogy a mi életünket is megnehezítik, vagy tönkreteszik. A disznók.
  • Sundance
    #16
    Ha újra kell telepíteni az OS-t (eleve nem értem miért kéne, nekem minden gépemre 1x került XP, van aminek 5 évig bírta a hardvere, aki ért hozzá és nem cseszi tele hülyeségekkel, azt élete végéig kiszolgálja 1 azaz 1 XP telepítés) , nos akkor mire mész a D: meghajtón lévő feltelepített alternetív program files mappával? Semmire. Egy csomó dolog nem oda kerül (pld registry), úgysem fog elindulni a nagyja.

    A Windows már csak ilyen. Ezért kell "telepíteni" és nem "bemásolni".

    És mivel ennyire szorosan összefonódik az oprendszerrel (Dll, ocx, registr, stb), teljesen jó helye van a C:-n (szerintem).
  • A1274815
    #15
    "Túl logikusan gondolkodtam már akkor is,..."

    Most gonosz leszek, de mekkora is a gravitáció a egy bolygó közepében?
    (Van amikor egyetértek veled tudományos gyekben, de ez nem az az eset volt)

    "és legnagyobb bűnöm az volt, hogy logikusan felépített, használható, jól működő, felhasználóbarát, hibamentes és -tűrő programokat akartam írni. Ez pedig megbocsáthatatlan bűn!"

    Hiba mentes program, kb. egy "Hello word!" progi esetén igaz, bár ott sem biztos, hogy a printf() a library-ban, vagy valamelyik alrendszer/driver/kernel komponensben függvényben is lehet hiba. Szóval ilyet állítani marhaság.

    "Bedugod az USB-be a PEN-nád (miután bekaptad a pennám), futtatod a futtatnivalót, lezárod, vagy lezárja neked a ŐS, majd kiveszed, oszt csókolom. Millió progit telepíteni, regisztrálni... hát normálisak ezek?
    Át vagytok verve, és nem tudtok róla. Egy Nagy Összeesküvés áldozatai vagytok.
    Vengerszkogo idiotnájá szerencsétlicseszkij!"

    Nincs közöd véletlenül arrakisztor/gettoharcos 2/hotold/franc tudja még milyen nick? lásd: Nagy Összeesküvés áldozatai vagytok"

    Nem mondom, hogy nem kivetelezhető, de akkor a pendrive-odon, az összes driver ami a napjainkban elterjed hw-hez van, mellékelve kell lennie, nem lehetnek fájl társítások, vagy pedig minden proginak fellékelve kell lennie. A boot persze jó lassú lenne ezek a felismergetések maitt és ha mondjuk valami komoly komponens csere kell hozzá, teszem azt PCI-Express-driver, amin keresztűl megy a SATA2 is, most mondjuk a videókártya miatt le kelljen cserélni, újra indításnélkül nem megvalósítható.
  • mamo33
    #14
    endale ott a pont!

    Vorpal szerinted van felesége? Egy 10 éves szintjén áll!
  • Vorpal
    #13
    Lol - nem irigylem a feleséged partikon;DDDD Egyre sírva-röhögősebb a dolog;D
  • endale
    #12
    Nem tudom ki hányszor telepít Office-t naponta, de inkább legyen jó az eredmény mint gyors a telepítés. Várok én kétévente fél órát is ha kell, de aztán jó legyen, és nek kelljen piszkálni egy darabig.
    Anyám töltöttkáposztáját is többre tartom egy mekis hamburgernél, még ha fél délelőtt főtt is :)
  • frontway
    #11
    Májusban már le lehetett tölteni a betát az annak érdemeseknek. kb augusztusban már kinn volt mindenhol. A telepítés egyáltalán nem tart 10 percig, ez baromság.
    Az biztos hogy elég béta, de egész használható.
  • Sliders
    #10
    Ehhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem muszáj minden programot feltelepíteni a C-re. Meg lehet adni általában a telepítőknél az egyéni telepítési opcióknál hogy hova szeretnéd feltenni.

    Kis tapasztalattal előbb-utóbb rá lehet jönni melyik az a program/programok melyek simán mennek az újratelepített OS alatt is. Van egy jó pár ilyen egyszerűbb program. Illetve akad olyan program is amit érdemes kifejezetten más meghajtóra telepíteni mint a C:\. Ilyen a legtöbb játék is például.

    De ha már tényleg xarunk a telepítésre és ahogy Epikurosz fogalmaz jó pár alkalmazásból létezik "portable" verzió amit aztán tényleg csak elindítani kell telepíteni nem. Van a legtöbb Adobe termékből, videolejátszóból, böngészőből és officeból is.
    Bár szeretném azért megjegyezni hogy a portable verzió inkább hordozásra való. Azt a pár percet szerintem ki lehet bírni amíg egy program települ beszélgetéssel, vagy bármi mással szerintem.
  • Epikurosz
    #9
    Ja, és ki verte beléd, hogy muszáj telepíteni minden rohadt progit?
    A rendes progit, sőt oprencert nem is kell telepíteni:
    Bedugod az USB-be a PEN-nád (miután bekaptad a pennám), futtatod a futtatnivalót, lezárod, vagy lezárja neked a ŐS, majd kiveszed, oszt csókolom. Millió progit telepíteni, regisztrálni... hát normálisak ezek?
    Át vagytok verve, és nem tudtok róla. Egy Nagy Összeesküvés áldozatai vagytok.
    Vengerszkogo idiotnájá szerencsétlicseszkij!
  • Epikurosz
    #8
    Az ilyenek miatt rúgtak ki engem, mint amilyen te vagy, te idióta, barom. (A többi jelzőt lásd lent.)

    Mi van, ha - amint írta egy náladnál okosabb - újra kell telepíteni az óprencert, te idióta?
    Na, húzz el innen, amíg finom vagyok! Te, te, te...
  • mynameisbence
    #7
    am azt nem vágom hogy minek néhány évente új office-t kiadni? most a suliba 1000-el nyomatják a 2007-es accest előtte meg a többit de le se éretségiztem már 2vel későbbi van. mér nem jó néhány évig az ami van?
  • [HUN]FaTaL
    #6
    Természetesen a telepítők pedig alternatív partícióra valók, így lesz rend, azonkívül ha újrahúzod az OS-t nem kell fél napig a szemeteket törölni a többi partícióról. Egyébként ha nem tetszik, használj linuxot. Ott nincs C meg D.
  • [HUN]FaTaL
    #5
    Talán mert az IE kicsit jobban belemászik a rendszerbe mint egy szaros FF, lehet, hogy azért?:D

    #3: Talán mert a programok a C-re valók? Ha olyan sötét vagy mint a segg, hogy nem tudsz partíciót méretezni értelmesen, akkor formázd egybe az egész HDD-t.

    "Istenbizony, én programozó akartam lenni, de nem lettem az, mert amikor állást kerestem ('94-ben), az a sok idióta, barom, hóhér főbök nem vett fel, aki meg felvett, az gyorsan ki is rúgott. Túl logikusan gondolkodtam már akkor is, és legnagyobb bűnöm az volt, hogy logikusan felépített, használható, jól működő, felhasználóbarát, hibamentes és -tűrő programokat akartam írni. Ez pedig megbocsáthatatlan bűn!"

    Valószínű ugyanolyan hülye voltál már akkor is mint most.
  • Vorpal
    #4
    "Istenbizony, én programozó akartam lenni, de nem lettem az, mert amikor állást kerestem ('94-ben), az a sok idióta, barom, hóhér főbök nem vett fel, aki meg felvett, az gyorsan ki is rúgott."

    Na ezen a mondaton évekig röhögni fogunk.
  • Epikurosz
    #3
    Ezt mondom én is!
    Sőt!
    Olyan progik kellenének, amelyeket nem is kell telepíteni, mennek USB pálcikáról is.

    A másik, amit még utálok, DE NAGYON, hogy minden progi a C:/Program files-ba akar felmászni.
    Arra a C-re, ahol ugye ott van az oprencer, és ha betelik, az nagyon nem jó.
    Az idióta telepítők miért nem nézik meg, hogy a C után melyik mereven van a legtöbb hely.
    Ezt nekem kell megnéznem mindig, kézileg.

    Istenbizony, én programozó akartam lenni, de nem lettem az, mert amikor állást kerestem ('94-ben), az a sok idióta, barom, hóhér főbök nem vett fel, aki meg felvett, az gyorsan ki is rúgott. Túl logikusan gondolkodtam már akkor is, és legnagyobb bűnöm az volt, hogy logikusan felépített, használható, jól működő, felhasználóbarát, hibamentes és -tűrő programokat akartam írni. Ez pedig megbocsáthatatlan bűn!
  • B0nFire
    #2
    "A telepítés 10 percnél többet vett igénybe..." - Ez a mai konfigurációk mellet szinte megbocsáthatatlan. Nagyon sok.

    "..ezt követően nem volt szükség a rendszer újraindítására." - Ez pedig a mai konfigurációk és operációs rendszerek esetében szinte természetes kellene, hogy legyen. A mai napig nem bírom pl megérteni, hogy bármilyen MS alkalmazásról legyen szó (Internet Explorer, Office, Windows Live Messenger) mit bír molyolni a telepedéssel fél órákat, aztán pedig miért kell újraindítani a rendszert, holott sokkal profibb programok nem kívánják ezt meg? Még mindig W95-ös fejjel gondolkodnak.
  • speedyx86
    #1
    Nem jó a Craving Tech-es link. Leszedték a cikket? Rájukszóltak?