30
  • Major
    Ez nem új dolog a magyar újságok és hírportálok, a hírek javarészt a z MTI-től vásárolják, pénzért.
  • Komolytalan
    Én régebben belülről néztem a dolgot, de a neten lévő reklámok azok tényleg nagyrészt pénzkidobás jellegűek. 1-1 nagy kampánynak van értelme, pl a Vatera-Vera kampány az megéri az árát. Nade ehhez az kell, hogy olyan kreatív legyen, hogy még a totalcar is cikket ír róla. Az összes többinél igen gyászos eredményeket lehet mérni. Konkrétan százalékos CT az nincs, max ha átbaszós a reklám, vagyis pl a bezárás gomb linkel, vagy alámászik az egérnek, vagy kilépésre feldobódik, meg hasonlók. Az ezrelékben mért CT nagy része pedig mellékattintás, vagyis úgy becsukja az oldalt, hogy le se töltődik a teljes tartalma. Az alacsony CT-re azt mondják, hogy "de látta a hirdetést, nem kell arra rákattintani". Hát ja, valószínűleg elolvasom a szövegét, és beírom google-ba - hihető. A CT-k missclick arányáról meg szemérmesen hallgatnak, mintha nem is volna mérhető.
  • Komolytalan
    Donate rendszer úgy szar ahogy van. Ismerős felrakott egy forráskódot donate alapon netre. Érdeklődő 1001 volt, mert kiváló szoft volt, és jól fizető piacon lehetett felhasználni. Donate meg 1 jött 1 év alatt, vmi 100 USD.
  • Komolytalan
    Ne gyere már azzal az internettel, ami akkor volt, amikor te még nem is éltél. A mai internet fenntartása kb többe kerül mint Magyarország GDPje. Ezt valamiből ki kell termelni. Ha nem reklámból, akkor fizetős tartalommal - más megoldás nincs.
  • Komolytalan
    Mindenféle oldalt lehet fizetőssé tenni a weben, csak megfelelő mennyiségű plusz szolgáltatást kell hozzá nyújtani. A kérdés csak az, hogy a jelenlegi híroldalakhoz képest milyen pluszt kíván nyújtani. Mert ha semmit, akkor nyilván bukta az ötlet. Ha meg tud olyasmit, amiért emberek hajlandók fizetni, akkor nyerő.
  • AgentKis
    "Amit a kurucinfó ír az meg nem több puszta zsidózásnál. Melyik az agymosás? Hát nem is tudom..."

Szerintem Te nem olvasol kurucinfó-t, max. egy fajta cikket néztél ott. Különben nem írnál ilyen baromságokat. Ez kb. olyan mint leszexcsatornázni a Duna TV-t egy 23:00-kor kezdődő spanyol, vagy finn erotikus film miatt.
  • endale
    Szerintem, hogy csak azért erőlteti a fizetős híreket, "értékesebbé" tegye a sajátjait. Az emberek fejében ott lesz, hogy a neten mindenki azt mond amit akar, sok az információ, ki kell szűrni az értékeset. Amit ingyen kapsz az sokszor annyit is ér, de aminek pénzben kifejezett értéke is van az már más. Aztán ha utána torrentről, vagy akárhonnan megszerzed az Ő híreit ingyen akkor úgy érzed, megszerezted a tutit, tudod az igazat és végül a tőle jövő infókat a többi elé helyezed. Aztán, hogy agymosás-e vagy sem az más tészta. Senki ne vegye személyesen magára, de az emberek nagy tömegben birkák és meg lehet őket vezetni.
  • hol9672
    hivatalos mainstream média jordan pozitiv tulajdonu 99%-a = dezinformációk...
  • Hegi90
    annyira életképtelen ez az egész....
  • Epikurosz
    "amúgy a hirdetőknek többségében felesleges pénzkidobás"

Nem éppen. A dolog sok-sok áttéten keresztül működik, de a lényeg tényleg az agymosás.

Vegyük pld. a Retek Klubot, mint kertévét.
    Gagyi adó az egész, nulla erkölcsi értékrenddel, de a befolyásolásnak az eszköze. Azok, akik érdekeltek a befolyásolásban, pénzt adnak erre, reklámokra, és ebből a pénzből a csatorna olyan szórakoztató műsorokat állít össze, amelyeken keresztül a parazitát el lehe juttatni a nézők agyába. Az, hogy megveszed-e a péhá értéket, vagy sem, az teljesen mellékes, mert az egész egy rendszer része, és ha azt a péhá értéket nem is veszed meg, de megveszel más, a péháértéket támogató cuccokat, és a péháértékes klikk politikusait szavazod be a parlamentúrába.
    Érthető?
  • Epikurosz
    Murdoch, Murdoch. Én legszívesebben Horrorwitz helyében lennék.
  • gothmog
    Hát sok sikert Mr Murdochnak a vállalkozásához, és minden jót.
    :)
  • 5c0rp330n
    en meg ezt az idiota hulye penzehes faszt tiltanam ki az eletbol.
  • LouisWu
    robots.txt
  • Julius Caesar
    ui: azért illene meghallgatni a Google mit mond erről, mert ők is biztos tudnának valamit...
  • Julius Caesar
    Na ezen jót röhögtem. Sztetek mikor jön a PirateBay aloldala ahol jönnek az előfizetett lapok?

Na ne nevettessen. Ha a keresőket kizárja + pénzt kér lesz egy másik, aki nem kér pénzt és a keresőket is beveszi. ÉS simán kiadja a felületet reklámnak. Oszt cső, a nézettséget meg majd lesheti rupert tatus.

Crane-nél a pont. Ahhoz nehéz hozzáadni.

preator: most elmondtál egy olyan szöveget, amit mindenki nyom (mpossák az agyunk), ami igaz is, de amit a Washington Post meg a Times megír az többé kevésbé úgy szokott lenni... Amit a kurucinfó ír az meg nem több puszta zsidózásnál. Melyik az agymosás? Hát nem is tudom...
  • mcganyol
    mondjuk ha fizetőssé teszi, jobb is ha a goggle nem hozza a találatok között, a tököm kiváncsi a regisztrációs űrlapjára.

donate rendszerrel szvsz többre menne. ha tetszik a lap, sokszor látogatod, akkor fizethetsz érte. ha akarsz. hogy ne menjen csődbe.
    a neten csak ez a jövő, a becsületkassza, nem lehet megregulázni. ez elég nyílvánvaló kéne legyen mindenki számára mára.
  • Ferrer
    Én se kérek ebből a sz*ból. Ma már a Yahoo vagy az Altavizsla sokkal relevansabb találatokat ad ki.
  • Robi000001
    Ha a keresőket letiltja, hogy fognak odatalálni a reménybeli előfizetői?
    (vagy majd a google-ra fogja kitenni a linket fizetett hirdetésként? :D )
  • barii
    ez az ember....
  • Crane
    Az Internet nem információpiacnak készült, hanem információ megosztásra. Ezt Rupert Murdoch és társainak is meg kéne már végre értenie. Ha problémájuk van ezzel, akkor nem kell az Interneten híreket közzétenni. Ellenekéző esetben vegyék tudomásul, hogy a net így működik: copy-paste.
    A neten maximum tartalomhoz kötődő élő szolgáltatással lehet kereskedni, vagy reklámmal (ami amúgy a hirdetőknek többségében felesleges pénzkidobás).

Kíváncsi leszek, hogy fog beválni ez a fizetős üzleti modell. Elvileg eltalálható egy kényes egyensúly, ahol még megéri a felhasználóknak fizetni. Ehhez viszont nagyon olcsó előfizetés, megbízhatóság, hitelesség (ezek már elve viccnek számítanak egy hírportálnál), és persze reklám mentesség dukál.
    A keresők letiltása amúgy meg nem okoz problémát. Ettől az oldal címe bent lesz a keresőbe, csak tartalom követés nem lesz.
  • Sliders
    Azért ez a fizetős hírezés elég vicces. Ez kb úgy fog zajlani, hogy akinek van oda accja, együk fel nem is ő fizeti hanem a cég ahol dolgozik, elolvassa a cikket és megy ki XY oldalra, vagy ha nem lehet másolni még mindig ott a print screen. Szóval vicc az egész. Fizetős oldalaknak semmi esélye a világhálón. Halva született ötlet. Látszik hogy a papa nem ebbe a digitális világba született.
  • Praetor
    Hát aki benyalja a "hivatalos" tájékoztatást, annak minden más agymosás és összesküvés. De végülis mindenkinek joga van álomvilágban élni.

A valóságban meg van egy kiemelkedően fontos szabály: hogy ami elképzelhető (nem feltétlenül ami reális), az egyszer biztos megvalósul. Különösen, ha az az ember önzésén és telhetetlenségén alapszik. Az ember ilyen. A kommunizmus morálisan szép ideológiája is ezért bukott be, bár a vezetők már az elején tudták, hogy ez önámítás, ezért nem is volt céljuk a megvalósítás. Na de már megint elkalandoztam.
  • hol9672
    Rupert Mordecháj, te mesüge! nem is értesz az egészhez
  • Ahoy
    Meg a konspirációs teóriák kora is :/ Na akkor lesz aztán agymosás...
  • Praetor
    én szurkolok a vén szivarnak. Ha tényleg megteszik, akkor legalább kevesebb embert érint majd az agymosás. A kis alternatív híroldalak virágzása beköszön...
  • Polllen
    Vki kitalálta, hogy elméletben ezzel mennyi pénzt lehetne keresni, de azt már nem vette számításba, hogy pénzért maximum az adott médium törzsgárdája fogja olvasni a híreket...1-1 nagyobb lapnál/oldalnál ez működhet, de ennyi...ettől ne várjon csodát:D
  • readswift
    twitterről úgy is kijut.
  • KillerBee
    Ezzel gyakorlatilag lehúzhatja a médiabirodalmát a klotyón. De végül is így lesz szép a történet: amit eddig létrehozott, azt saját maga fogja tönkreverni.
  • kvp
    Ha kizarjak a harom legnagyobb keresot, akkor csak azok fogjak megnezni az oldalukat akik direkt keresik azt. Ha erre ratesztnek egy fizetos regisztraciot is, akkor meg tobbe-kevesbe senki, csak azok akik kapnak hozza allamilag finanszirozott elofizetest.