37
  • boomsly
    #37
    Azt nem vágom, hogy miért kell ilyen nagy pofáraesések után még mindig erőltetni egy-egy magyar film mozis premierjét?
    Menjen le TV-ben. Unalmunkban úgyis megnézzük.
  • joco1114
    #36
    Lásd Süsüke... :(
  • algost
    #35
    Winnie-kém!!!!!!
    :):):) Annyira komolytalan vagy, hogy már önmagad szánalmas paródiájaként
    írogatsz...Nem veszed észre, hogy nem vesz téged senki komolyan????:):):):):):):):):):):):):):)(:):):)
  • koschwarz
    #34
    a vuk 2, vagy "vuk-remake", még ha nem is viszonyítjuk az eredetihez, kb. annyit se ér, mint a filmszalag, amin összemocskol.klasszikus példája annak, hogy egy legendához (Vuk) miért nem szabad hozzányúlni. akinek eszébe jutott ez, annak azt az eszét ki kellene loccsantani (zombieland rulz :)).
  • immovable
    #33
    Vuk 2 egy szégyen, akárcsak a macskafogó 2, s rengeteg hasonszőrű magyar "alkotás"!
  • pixx
    #32
    Ja itt a véleményem róla...harmat gyenge történet, színvonaltalan kivitelezés, igénytelen animáció, pocsék zene, és mindennek ellenére még sokba is került.
    Tudom te Gát Gyuri haverja vagy és azért véded ezt a filmet, de nagyon nemkéne, mert egy egész ország nem tévedhet, ha másban nem is vagyunk egységesek, de ebben az egyben igen: a legrosszabb magyar film, a legrosszabb animációs film, amit valaha Magyarországon készítettek állami pénzből. Ez tény, amivel vitatkozhatsz, de szerintem ne égesd magad tovább!
  • pixx
    #31
    Sajnos nem mert 1.4 milliárd forintból készült, és összesen látták 60 ezeren, persze ezt is úgy jött össze, hogy az iskolásokat államilag elküldték rá...
    Az eddigi legnagyobb bukta volt, amit magyar film bezsebelt. Mindezt úgy, hogy két legendát a Vukot, és a magyar animációt is lábbal tiporták.
  • pixx
    #30
    Van egy ilyen oldal a neve film.hu, kissé jobban otthon a magyar dolgokkal kapcsolatban, de egyébként jó pár oldal megírta...nekem is nagyon tetszett, de ezt írtam is olvasd vissza!
    Cannes-i film fesztivált azért írtam, mert azért az valamit jelent a filmes szakmában, még ha neked nem is. Oda sz@rt nem engednek be :)
    Számokkal lehet írni, meg lehet velük dobálozni inkább leírom, illetve bemásolom kiknek adták el...
    ""Az animációt Kelet-Európa és a volt Szovjetunió összes országára a Best Hollywood vette meg, külön adtuk el Szlovéniába a Mediafilmnek, egy szerb cég Szerbiába, Montenegróba és Horvátországba vásárolta meg, de eladtuk Brazíliába és Litvániába is - ért véget a felsorolás. - Indiától is van konkrét ajánlat, de nehéz az ármeghatározás, még nincsen tapasztalat ebben." Ezekben az országokban Kálomista szerint mindenhol mozikba kerül a magyar animáció, ami a tévés sugárzás és a dvd-kiadás jogaival együtt kelt el."
    Kis Vuk nem tudhatja ezt magáénak...
    De mint mondtam te pont az az oldalt képviseled, ami ennyire ledegradálta a magyar filmet, és szinkront.
  • cateran
    #29
    Haha winnie..ne orjits mar meg...tutira azert lett olyan szar pontszama a kis vuknak,mert a sok tuko leszavazta..veletlenul sem azert,mert minden szempontbol hiperszar...
    Nem egyszeruen gyenge..az mar dicseret lenne...
  • EXPENDABLE
    #28
    SOkáig nem értettem azt winnie,hogy miért mindig velünk szemben állsz! Nem értettem,hogy miért veszed védelmedbe az ilyen selejt filmeket! Nem értettem,hogy mit foglalkozol annyit az rtl meg a tv2 nézettségi adataival. Eme utóbbira mondhatsz okos érveket. Szíved ügye. De elötte közlöm,hogy ez a két adó magyarellenes! Na szóval mikor törölted a heti hetes-es hírhez beírt kommentem akkor világosodtam meg veled kapcsolatban! :-) Gratulálok! Nyugodtan töröld ezt is! Ezzel is csak bizonyítassz!
  • Szolnokboy1
    #27
    most meggyőztél, hogy a Kis Vuk valójában egy kiváló film, csak a sok idióta lepontozta. ezentúl egész más szemmel nézem majd...

    hallod, komolyan, totál lejáratod magad. eddig se volt sok hiteled, de most már végképp nincs.
  • Csak77
    #26
    Kit érdekel, hogy bukás? Kapnak az államtól 100 milliót, a film összesen 10 millióba kerül, a többit elosztják, aztán jól van. Majd ilyen nézőszámok mellett is rámondják, hogy milyen sikerfilm(Kis Vukot). Ez a magyar film.
  • immovable
    #25
    :D Jaja a kicsi szekereske. :D
  • jozef1976
    #24
    Neked szerintem van bajod rendesen...
  • winnie
    #23
    " Kis Vukot...imdb-n a 10 legrosszabb film között van, "

    ja, mert pár divatember direkt beszavazta oda anékül, hogy látta volna. mint ahogy az utánpótlás focivébé netes gólszépségversenyén is a sok hülye egy indexcímlap miatt 5-ösre értékelte a magyar gült, a többi jelöltet meg egyesre. elég gyenge film volt a kis vuk, de a sok zombi netező akciózgatását kár hivatkozni, mert az csak önlejáratás. a saját vagy más meglapozott véleménye sokkal tisztább hivatkozási alap.

    "Cannes-i filmfesztiválon imádták a filmet, és ebből világosan látszik, hogy aki jót csinál, "

    ebből nem látszik sajnos világosan semmi, csak az, hogy valaki azt mondta, hogy imádták, te meg csontnélkül elhiszed de fogalmad sincs róla, hogy ki imádta, hogy hányan imádták.

    mennyivel jobb hivatkozási alap az, hog cannes-ban imádták, mint hogy szerinted lett fas*a. az utóbbi is éppen úgy megteszi, a többség egyet is ért szerintem vele. (az, hogy mit mond egy messziről jött ember, aki szerint imádat az, hogy pár ember, aki beült egy esetleges vetítésre nem vonult ki a teremből és illedelmesen tapsolt a film végén, tök mindegy.)
  • pixx
    #22
    És a kedvencemet el felejtettem felhozni, mint a "magyar filmgyártás csúcsát" a Kis Vukot...imdb-n a 10 legrosszabb film között van, és az, hogy ez mennyibe került az országnak tán ne is beszéljünk róla. Amíg erre van pénz nincs miről beszélni...vagy Macskafogó 2...hagyjuk már...
    Viszont nagy kedvenc az Egon és Dönci, ami szinte a semmiből készült, 12 ember rakta össze állami pénz nélkül...
    Cannes-i filmfesztiválon imádták a filmet, és ebből világosan látszik, hogy aki jót csinál, az nem állami pénzből teszi azt, mert az csak néhány ember privilégiuma...
  • pixx
    #21
    Én az én meglátásomban két fajta film létezik...az egyik ami szórakoztat és kikapcsol, míg a másik bekapcsol, gondolkodásra bír stb.
    Az Üvegtigris teljesen szórakoztatás céljából készült. Mindenbe be lehet kötni, a Star Warstól a Gyűrűk Uráig, mert hibátlan film nincs. Sem képben sem történetben, ez tény.

    A Valami Amerikából az igazat megvallva láttam kb. 5 percet, de humora nem fogott meg a filmnek...ez van...
    Amúgy azért írtam a filmeket mert szinte mind egy kaptafára épül, 0. színészi játékkal...
    A Szabadság Szerelem is kicsit jobb lett volna ha Joe Eszterhas könyvéből nem húzzák több mint a felét, költséghatékony okokból, ahogy a fent említett filmnél is tették. Így sikerült elrontani azt is.
    Nem a negatív oldalt képviselem, csak van egy határ, ami alatt (nevezhetjük ezt minőségnek is) már nem kéne filmet csinálni. És ettől függetlenül csinálnak filmeket, lásd a filmet amiről a cikk szól.
    A legnagyobb baj a karakterek kidolgozatlansága, és sokszor a nagyon limonádé történetek...
  • pixx
    #20
    Már jó ideje nem M.o. "rohadok"...
    Irigy? Inkább mérges...nem tudom neked mi a szakmád, de te mit szólnál, ahhoz ha folyton falakba ütközöl, majd ha valami újjal szeretnél előrukkolni, akkor legyintenek. Ha meg elmész egy pályázatra egy scriptel, akkor már előre le van zsírozva ki kapja a pénzt, és persze nem te...ezek után nem tudom te milyen véleménnyel lennél a filmgyártásról.
    De ez van, ezért jöttem el otthonról tavaly...amúgy vágó vagyok :)
  • Dynamic
    #19
    Ja, és azt sem értem, hogy attól, hogy a filmgyártásban dolgozol, miért leszel már egyből filmesztéta, miért fogod jobban látni mi a jó film és mi nem az.
    Példának okáért az Üvegtigris is csak a poénok miatt vont jó és maradandó, de valljuk be, amúgy millió fogást lehetne találni rajta.
  • Dynamic
    #18
    Olyat ne adj a számba, amit nem mondtam. Az SOS szerelmet és a 9 1/2 randit nem láttam, így azokat nem is említettem. Az első kettővel meg nem tudom mi a gond. Teljesen nézhető, korrekt alkotás. Mindenesetre az a tény, hogy a Valami Amerikát nem láttad(lévén elég sikeres film volt), arra enged következtetni, hogy más ismertebb magyar filmeket sem láttál. Innentől kezdve komolytalanná válik tőled az az állítás, hogy x éve nincs jó magyar film.
    Persze a negatív oldalt mindig is könnyebb képviselni. Sokkal hálásabb feladat azt bizonygatni, hogy ízlésficamom van, ez és ez szar film, hiszen minden filmnél van jobb alkotás. Én sem keresztapai magasságokról beszélek, de ha már az Üvegtigris "jó film", akkor az általam említett alkotások java is ebbe a kategóriába sorolhatóak.
  • algost
    #17
    Neked mint szakmabelinek???:):):):):) Azért rohadtsz gondolom itt magyarországon,
    Antal Nimród pedig azért rendez Amerikában már egy ideje...Szerintem picit irígy vagy, de ezt ki lehet olvasni a hozzászólásodból...kívánok neked sok sikert továbbra is a rakodáshoz, vagy lámpabeállításhoz...olyan jó szakmád lehet:):):)
  • pixx
    #16
    Üvegtigris előtt volt a Valami Amerika, ha jól emlékszem, bár megvallom sose láttam, mert nem érdekelt.
    Ha neked a Csak szex...meg a Szabadság szerelem, és az SOS szerelem, meg a 9 1/2 randi filmek, akkor ízlés ficamod van...
    A film nem itt kezdődik, és nem az Üvegtigrisnél. És még véletlenül se Koltai Róbi bácsinál...
    És Csányi Sándor nem színész...részemről ezért defektes a Kontroll, mert egy kicsit műfajteremtő volt, de Csányi mikor Kulka Jánossal beszélget a metrón, annyira hiteltelen volt, hogy nekem volt kellemetlen...
    Szóval lehet itt vitakozni, de ugye ízlésről nem illik vitatkozni, így elfogadom, hogy neked ezek tetszenek, de nekem, mint nézőnek, és mint szakmabelinek iszonyatos filmek...
  • Loverman
    #15
    hm akkor gondolom te nem farmerban és pólóban jársz mert az "buzi nyugatot majmoló szarok"
  • pixx
    #14
    Nevessél, pont az olyan emberek istenítik a magyar filmgyártás mostani állását, és a magyar szinkront, mint te...
    Amíg te beszélsz róla, én dolgoztam benne, és voltam tvben is. Ha leírnám ide hogyan mennek a dolgok, valószínűleg hazugnak neveznél, pont, amiatt, amit képviselsz, és akiket képviselsz.
  • neoG
    #13
    Ha kinevetted magad viktor, akkor húzz innen
  • TeDDyRuSh
    #12
    Hagy hívjam fel mindenki figyelmét Dyga Zsombor filmjeire. Ha jó magyar filmet akarsz nézni, akkor kukkancs bele a Tesóba, vagy a Kész cirkuszba!! Szerintem is az uccsó pár évben igen jó Magyar filmek születtek. Az tényleg szánalom, hogy pusztán a névre adnak lóvét filgyártáshoz, mikor Bajor és a hasonló kamu közönségfilmes sorra halmozza a bukásokat. Szerintem kiválló színházi színészek, de pont ők bizonyítják be, amire már hollywoodban régen rájöttek, hogy a két műfajban nincs átjárás a színjátszásnál.
  • winnie
    #11
    "Kezdeném ott, hogy magyar film már nincs, nagyon régóta...az Üvegtigris volt talán az utolsó olyan film, ami Magyarországon a magyar filmet képviselte."

    szabad hangosan nevetni ezen a kommenten? köszönöm. mondod ezt pont akkor, amikor mind tavaly, mind idén nagyon erős magyar filmek vannak? anyám...
  • URH
    #10
    Csak hogy amiket kapásból felsoroltál, azok ilyen buzi nyugatot majmoló szarok voltak.
    A kontroll nagyon jó film volt. Szerintem ilyen elvont lélektani cuccokba jók lennénk.
  • Dynamic
    #9
    MINDIG az Üvegtigris hozzátok fel példának, mint utolsó jó magyar film. Van élet az Üvegtigris után is. Speciel Goda Krisztina filmjei is egytől egyig jók voltak(Csak szex..., Szabadság, szerelem, Kaméleon). Moszkva tér, Valami Amerika 1-2, A nyomozó... Csak így kapásból ami az eszembe jut.
  • pixx
    #8
    Kezdeném ott, hogy magyar film már nincs, nagyon régóta...az Üvegtigris volt talán az utolsó olyan film, ami Magyarországon a magyar filmet képviselte. Azóta csak lefele megy ez dolog, kb. úgy, ahogy magyar szinkron.
    A Kontroll még elment, igaz egy kissé hibrid film lett, de már kissé erőltetett volt, és szerintem a legtöbben BKV ellenőrök szenvedései miatt nézték meg, meg a metró miatt...
    Volt szerencsém dolgozni egy keveset a magyar film iparban, nem tudom merre lehet találni ennyi nagyarcú embert, akik még el is hiszik magukról és a munkájukról, hogy amit csinálnak az úgy jó ahogy van.
    Volt szerencsém dolgozni amerikaikkal is, akik nem hiszik, hogy ők nagyon jók, csak csinálják a dolgukat, közben szórakoznak, nevetnek, és élvezik amit csinálnak, és emberszámba veszik egymást.
    Amíg kb. 10 embernek van esélye filmet rendezni az országban addig a színvonal ilyen marad, mert ők vagy művészfilmet csinálnak, vagy sz@r közönségfilmet...
  • Szolnokboy1
    #7
    eredetileg Nájlongitár munkacímen futott, de úgy gondolták, hogy hülye cím, így lett szuperbojz. mert az nem hülye cím...
  • Shodan
    #6
    majd jön helyette a Koltai meg a hasonló magyar szuperprodukciók.
  • bertino
    #5
    szuperbojz ?
    cím alapján is kerülendő.
  • Zoliz
    #4
    Pedig mennyire plakátolták az egész városban... ezt a trágyát.
    Remélem eltűnnek örökre a süllyesztőben ezek a kádári Bajoros "színészek"
  • wolruf
    #3
    "Szörnyű bukás az új magyar film". Ez inkább "Szörnyű bukás lett ez az új magyar film is".
  • Yutani
    #2
    Ha elolvastad (volna) Litkai riportját, abban pont arról van szó, hogy Bajorimi újraértelmezhette volna ezzel a filmmel a karrierjét, és kibújhatott volna a pojáca szerepből. Persze ehhez a forgatókönyvet a rendezőnek úgy kellett volna tekintenie, mint a szentírást, és nem eltérni tőle. Így (állítólag) csak egy szánalmas sz@r lett a filmből. Én biztosan nem nézem meg.
  • koschwarz
    #1
    kezdjük ott, hogy amiben ez a ripacs pojáca a főszereplő, már eleve nem lehet jó film. aztán a film címe alapján egy kicsit is jó ízlésű ember be sem ül a moziba. és akkor még nem beszéltünk a film minőségéről...