7
  • dilofekete
    #7
    Miért nem a tömegközlekedésen tesztelik ezt le elsőre? A buszon soha nem lesz internet? Így többet ér a technika amit eladnak?
  • kvp
    #6
    Ugy nez ki, hogy az autozas jovoje a robotika. Amikor a halozatba kotott jarmuveket egy kozponti iranyitorendszer vezeti. Ezzel elkerulhetoek a hagyomanyos balesetek es a forgalmi dugok. Az emberek pedig utazas kozben hasznalhatjak az internetet, hogy ne unjak magukat. Egyebkent egy automatizalt rendszer eseten a vonat, az auto es a repulo kozott az egyetlen kulonbseg a felulet amin haladnak, hiszen kozos iranyitas alatt vannak, csak egyes emberek kozos jarmuben, mig masok a sajat jarmuvukben ulnek. (ez igaz mind vonat, mint auto/busz, mind repulo eseten is)
  • halgatyó
    #5
    Azt a rengeteg pénzt, és emberi szellemi erőt, amit ilyen csicsamicsa fejlesztésekre fordítanak, mindazt az autózás jövőjét veszélyeztető csoportok semlegesítésére kellene fordítani inkább.
    Üzletileg is nyereségesebb lenne, csakhát ehhez összefogásra lenne szükség.
    Olyan összefogásra, amelyet már évtizedek óta próbálnak szétzilálni valakik.

    Egyetlen hasznos része lenne egy ilyen információs vonalnak: a forgalmi helyzet ismerete és a dugók kikerülése.
    Csakhogy: hosszú távon nem a dugók kierülése a megoldás, hanem az, hogy a dugók ki se alakuljanak! Épeszű lámpabeállításokal, szintbeni kereszteződések helyett többszintű kereszteződések kialakításával, a felesleges (de csak a tényleg felesleges, azaz elkerülhető) közlekedési szükségletek kiváltása más megoldásokkal
  • halgatyó
    #4
    "...az állandó 4G-s kapcsolatnak köszönhetően folyamatos szolgáltatásokat tesz elérhetővé.."

    Ez így eléggé reklámszagú.
    Az autó ma is folyamatos szolgáltatást végez a vezető és az utasok felé. Méghozzá olyan szolgáltatást, amit semmilyen 4G-s telefon sem tud még csak megközelíteni sem: eljuttatja ezeket az embereket a cuccaikkal együtt valahonnan valahova.

    Gyorsan, idegölő várakozás, tömegneli tipródás, MEGALÁZTATÁSOK tömege nélkül!!
    Nem sok eszköze van a civilizációnknak, amely ezt felül tudja múlni, talán egyetlen egy sincs.
  • mármindfoglalt
    #3
    Ez ha elterjed, legfeljebb arra lesz jó, hogy a sok sznobot ezek után még nehezebb lesz kiszakítani az autójából, és például rávenni arra, hogy néha tömegközlekedést is igénybe vegyék. Amíg nem lesz benne automata pilóta, addig nem sokat ér. Legfeljebb villogni lehet vele, meg arra jó, hogy a sok multimédiás HI-TECH cucc elvonja a sofőr figyelmét a vezetésről. Bár már most is láttam olyat, hogy a GPS készüléket arra használták, hogy rajzfilmet vetítsenek rajta a gyereknek.
  • kvp
    #2
    A fejlesztes lenyege, hogy az autoban talalhato fedelzeti pc-be bedugtak egy 4G-s mobiltelefonos modemet, amitol lett a gepen internet es gps. Meg a gyerek nintendojat is lehet kotni mivel a geben van hotspot kepes wifi is. Hatalmas ujdonsag...
  • krajcsovszkig
    #1
    Elég marketingszagú ez a videó...
    Egyébként ha megcsinálják a globális lefedettséget és nem is fog menet közben ledobálni, akkor van benne potenciál...