27
  • Merces
    #27
    ........a modoknak pszihológus kell , mindegyiknek ,zsurmó kis hatalomvágyó cenzorok ,és ugy látszik mindegy hol dolgoznak, Szerintem magát az intézményt kellene demokratizálni........
  • Epikurosz
    #26
    Amúgy meg: Éljenek az inkluzionisták! Vivát!
  • Epikurosz
    #25
    Üdv néked, kedves tgr, a magyar Wikipédia egyik moderátora!
    Mivel nem szeretném ismételni magam, ajánlom figyelmetekbe idevágó blogbejegyzésem.
  • Commandante
    #24
    "léteznek olyan frusztrált emberkék, akik a való életbeli jelentéktelenségüket a virtuális világban kompenzálják"

    De nagyon igazad van.
  • vasziszdasz
    #23
    Ez itt is így megy.
  • KillerBee
    #22
    Sajnos a Wikipedián valóban tapasztalható a kiskirályok elszaporodása. Nemrég egy szócikkhez írtam egy kiegészítést, összesen két mondatban, egy előadóművész fellépéseinek felsorolását egészítettem ki két újabb, igen jelentős fellépéssel.

    Egy (egyetlen!) perccel később már mindenféle indok nélkül törölve lett a kiegészítésem. A törlést végző kiskirály oldalán rákérdezve kiderült, az volt a baja a kiegészítéssel, hogy véletlenül kimaradt belőle egy névelő. A névelő hiánya nem volt értelemzavaró és egyértelműen világos volt, hova kellett volna betenni, ám kiskirályunk nem a névelőt írta be - holott ez sokkal produktívabb megoldás lett volna -, hanem a bejegyzést törölte.

    Úgy látszik, léteznek olyan frusztrált emberkék, akik a való életbeli jelentéktelenségüket a virtuális világban kompenzálják. A hatalmukat pedig egy bejegyzés törlésével sokkal inkább gyakorolhatják, mint egy apró hiba kijavításával - hiszen ezzel szolgálatot tennének a közösségnek, a szolgálat pedig hát nem jellemzője a hatalomnak.
  • tgr
    #21
    A cikk az újságírói kreativitás szép példája; a valósághoz majdnem annyi köze van, mint a kommentekben kifejtett Tampa-Tel-Aviv tengelyes változatnak. A forrásul szolgáló Finanzial Times cikket az SG munkatársa nyilván túl unalmasnak találta.
  • Molnibalage
    #20
    De zeitgeist az alap.

    Ide egy gurulva röhögős smylie kellene....
  • atomjani
    #19
    Cikkírókat szívesen várok a www.sikermegoldasok.com oldalhoz. Akit érdekli, az írjon az [email protected] email címre.
  • Frayer
    #18
    Meg sok minden máson is. De zeitgeist az alap.
    Hazugságnak tekinti alapból az ember, mert diszonanciát okoz. Szembe megy az évtizedes, generációs agymosással.
    Mindaddig hazugságnak tekinti az ember, amíg rá nem jön fokról fokra, és be nem látja.

    A másik.
    "azzal van bajom, hogy te ezt valami fura ok miatt mások gyűlöletében éled ki."

    Nem olyan fura ok egy teljes nemzet megsarcolása, a végletekig feszített kényszerteher. A gyűlölet nem a mi oldalunkról jön, hanem arról akik beterhelnek minket.
    Sajnos nem mindenki tudja, hogy az a sok közösen befizetett adó, nyereségi adó, társasági adó, személyi J adó, TB, Árfolyam, üzemanyag, környezetszennyezési, stb, stb azok összeségének több mint fele rögtön megy ki az országból idegen érdekek miatt.
    A multik is ugyan úgy kiviszik az értéket, és nem forgatják vissza az országba.
    A bankkartel is visszatartja a hitelt a kispolgár felől, de a multiplikátorokkal létrehozott forintok milliárdjait beteszik a központi bankba, amire a kamatot már az állam fizeti meg, a még megmaradt közösségi fiskálisra ment adókból.
    A bankok is viszik ki az így befolyt jövedelmet.
    Akkor az állam úgy rendelkezett idegen érdekek ráhatására, hogy az adót sem használhatja fel közvetlen, hanem a befolyt adót kölcsön kell kérnie a nemzeti banktól, amire kamatozó adóslevelet bocsát ki, amit visszaválthat az MNB, és amire az államnak kötelessége több értéket visszaszolgáltatnia mint az adó.
    Több oldalról is be van biztosítva az adóságcsapda.
    Nem azért mondom ezt mert én vagyok a mélymagyar.
    Leszarom, ez egy kutyaűtő, szaros nép, mely megérdemli a sorsát.
    Azt is szívből kívánom, hogy te életed végéig végezz kemény fizikai munkát, vagy legalább olyat, hogy az egész életed rámenjen, sose lehess a családoddal, állandóan foglaljon le a munka, kapjál szívrohamot tőle, és a felelőségtől, legyen állandó leépítés, és ne emelkedjen soha a fizetésed, de inflálódjon el minden megtakarításod.
    Ezt kívánom tiszta szívből, mert ez az ami megmentheti az országot.
    Egy olyan pusztulás, egy olyan sokhatás, ami végre észhez téríti majd a magyarságot.
    De az még messze lesz. Addig is vegyen el minden értéket tőletek a hatalom, és csak annyit hagyjon nálatok, hogy A KÖVETKEZŐ HÓNAPBA IS BE TUDJATOK MENNI DOLGOZNI, hogy teljesítménnyel értéket állítsatok elő, számomra, és a hatalmasok számára, mert mi viszont nem akarunk dolgozni, és ezért dolgoztatunk titeket. Én csak egy kis utolsó senki kereskedő vagyok aki csak közel ült a tűzhöz, és én is csak kényszerhelyzetben tartok másokat, mint a nagyon.
    Majd egyszer remélem megelégelitek a kifosztást, és a nyakunkra léptek majd.

  • ziipp
    #17
    A többség. Egyszer már úgy találkoznék ezzel a többséggel. :D A konzervativizmus tudományos definícióját is szívesen meghallgatnám, már csak azért is, mert folyamatosan átalakulóban van, ugyanúgy, mint bármilyen más politikai nézet. Tudod például, hogy a jobboldalinak eredetileg a pénzes földesurakat, tőkés gyárosokat hívták az országházbeli ülésrend alapján? Hol van ez attól, amit te most jobboldalinak tartasz?

    Nem gyűlölök én senkit. Illetve próbálok nem gyűlölni, mert nem akarom szellemi energiámat erre pazarolni. Néha az ember zsebében kinyílik a bicska, de az más. Nyilván a zsidókra utaltál ezzel. Ellenük nem érzek lángoló ellenszenvet, viszont tudom (látom), hogy mit művelnek, hogyan ártanak az országnak, és józan ésszel mondom, hogy ezért ki kell őket szorítani. Meg is van az ellenszer, úgy hívják: keresztény hit. Konzervatívként ezzel eredetileg egyet kéne értened, de sajnos mára ez az eszme is szétkenődött a Fidesz reklám stábjának keze nyomán.
  • WoodrowWilson
    #16
    Látom te is a Zeitgeisten nevelkedtél.:S
  • Laurion
    #15
    "nem vagyok szélsőjobbos, te vagy a szélsőbalos"

    Ja, szerinted. De a többség, nomeg a politológiatudomány terminusai szerint én konzervatív vagyok, te meg szélsőséges. És én nem a te saját, külön kis definíciódat veszem figyelembe, hanem a tudományosat, engedelmeddel.

    Nem a hazaszereteteddel van bajom, én is szeretem a hazámat. Azzal van bajom, hogy te ezt valami fura ok miatt mások gyűlöletében éled ki.

    Azzal pedig még több bajom van, ha még butaságokkal meg is indokolod.
  • ziipp
    #14
    Miért beszélsz a szent alkotmányról, ha magad nem élsz szerintük?
  • ziipp
    #13
    Először is: nem vagyok szélsőjobbos, te vagy a szélsőbalos. :D (Utóbbit aláhúzta a Firefox. :P) Ez már akkor látszott, amikor előhozakodtál az ősmagyarok a Marsról, szélsőjobbos aktivisták panellal. Igazság szerint csak kíváncsi voltam, hogy jó volt-e a következtetésem. (Jó volt.) Nem is ez a lényeg, végül minden viszonyítás kérdése, azonban túlzónak tartom, ha valakit a hazaszeretete miatt szélsőjobboznak, főleg a ha gúnyolnak. Lehet humorizálni persze, a hozzászólásod elején még én is somolyogtam, de a végére egy kicsit bedurvultál. Ráadásul viccelődéssel nem tudod semmissé tenni a tényt, hogy igenis minden módszert megragadnak hatalmuk kiterjesztésére, akár még a befogadó ország fejének vízbenyomása árán is.
  • Frayer
    #12
    Nem fizet téged itt senki. Te nem egy bérkommentelő vagy, hanem egy utolsó kis porszem akinek aztán tényleg halvány lila fingja nincs a mögöttes szándékokról, és hatalmi harcokról.
    Mi meg nem vagyunk se szélső jobbosak, se szélső balosak.
    Egyszerűen mi megértettük, hogy a pártok mögött vannak hatalmasabb dolgok is mint maga a párt, vagy politikai akarat.

    Nem a víz az oka neki, víz mindenhol van.
    Magyarországon nincs semmi olyan amit máshol ne kapnának meg.
    Egyszerűen arról van szó, hogy itt is élnek emberek, akiket lehet dolgoztatni, kihasználni, az úgynevezett modern rabszolgaság keretében leszívni a népről azokat az értékeket amiket a nép állít elő, teljesítménnyel, munkával, és ami jogosan a népet illeti meg mint vagyon, ami felett rendelkezhet.
    Ez az értékleszívás mások számára viszont úgy jelentkezik mint teljesítmény nélkül gazdagodni.
    Én már csak tudom.
    Én is benne vagyok ebben, csak kicsiben.
    Én is úgy gazdagodok, hogy gyakorlatilag a kisújjamat sem mozdítom egész nap annak érdekében, hogy pénzt szerezzek, és van hogy itt lébecolok az sg-én, akár bármely időpillanatban amikor kedvem úgy hozza.
    Nem mondom mennyi értéket tudok így elszipkázni, de nagyon sok haragosom van, nagyon sok irigyem, és egyre csak több lesz.
    Azok akik viszont nagyban csinálják, ők már milliárdokat vonnak el az országból, de őket senki nem ismeri, ők névtelenek, és alaktalanok tudnak maradni, mert akit nem ismersz, azt nem tudod bántani.
    Ha nem tudod, hogy miért fáj, és csak fáj, fáj, nem is tudod megszüntetni a fájdalmat. Ezért az alaktalanság. Ebben az állapotban van nagyjából az ország.
  • Laurion
    #11
    Jaj de tudtam, mihelyt elkezdődött itt a Wiki-szidás, hogy széljobbosok vagytok :) Fel lehet ismerni a fát a gyümölcséről.

    Mer' persze a zsidók zsidulnak már megint, a Wikipedián is. TUDTAM, na! De kár, hogy senkivel se fogadtam egy sörben.

    Engem is ők fizetnek ám. Az ő bérkommentelőjük vagyok, és mialatt mételyezem a közéletet, görbe orrom alatt sunyi mosolyra húzódik a szám a Szent Kárpát-medence elfoglalásának haditervét böngészve (az itt lévő, kétmilliárd (!) ember ellátására elegendő ivóvízkészlet miatt; az adatot személyesen Vona úr volt kedves közölni egy lakossági fórumon).

    Nem is értem, miért nem vadásztok le és öltök meg. Tökös legények vagytok ti, nem? Vagy csak szavakban, Wikipedia-szidásban, a tehetetlenségeteket eképp megélve?
  • Frayer
    #10
    A régi szent alkotmányunk szerint a népnek kötelessége megvédenie önnön magát az illegitimmé vált kormányával szemben is.
    Illegitim akkor lesz, amikor mondjuk nem azt teszi amiért megválasztották. Elég akár egy pont is, amiben eltér az igéret a tettektől, és máris illegitim a hatalom, és a nép érdekeivel ütközik, amiért a népnek joga, és KÖTELESSÉGE fellépnie a hatalom ellen.

    Ezért is alkotmányos joga minden polgárnak amerikában a fegyverviselés, hogy meg tudja védeni magát az amerikai nép az illegitimmé, törvénytelenné, jogtalanná vált kormány, hatalom ellen. Ezért rakták bele az alkotmányba, előre látóak voltak. Már az 1700 as időkben jele mutatkozott, hogy ármánnyal próbálják átvenni az irányítást az amerikai nép felett. Ezért is tört ki a függetlenségi háború végül, mert már megelégelte a nép a sok basztatást, és érték elszipolyozást.
    Végül 1913. december 23-én csak el bukott, és azóta idegenek kormányoznak ott.

    Mi sem vagyunk ám függetlenek, és kötelességünk lenne harcolni magunkért, és a népünkért amelyet apáink foglaltak el számunkra, amelyért sokuk életét adta.
    Nehogy tűrjünk némán, és végül hontalanul, rabszolgaként ébredjünk azon földön amelyet apáink vérüket adva foglaltak el nekünk.
  • Frayer
    #9
    "
    Hallottam már ezt-azt a Wiki cenzúrájáról. Személyesen még nem tapasztaltam, de állítólag a zsidók igen komoly adminisztrátori kört építettek ki maguknak. Bárki, aki kicsit másképp - nem épp az ő szájízük szerint - értelmez dolgokat, kapja a bant. Hogy ebből aztán mi igaz? Ki tudja... Mindenesetre nem lepődnék meg, ha így lenne, és Frayer erről (is) beszélt szerintem.
    "

    És ezt nem én írtam, de.
    Valami ilyesmire is gondoltam.
    Csak én nem mertem leírni a zsidókat.
    Meg nem mertem beszélni az állítólag nem létező média operánsokról akik a hatalomnak dolgoznak, "aljas módszerekkel ferdítenek, hazudnak, megtévesztenek, dezinformálnak, riogatnak, pánikot keltenek, közvéleményt formálnak" stb stb.

    Sajnos én már tapasztaltam egy-smást a wikin is. Mert nem csak a vikin vannak ám ott, ugyan úgy ott vannak az index forumokon, mint ahogy szerte a neten.
    Ha meg saját forumot csinálsz, amibe elvileg senki nem szólhat bele, akkor meg erőnek erejével erőszakkal elveszik tőled. Vagy egyszerűen lekapcsolják az oldalt. A nagy szólásszabadság világában.
    Sok sok oldalt bezártak már akik egy kicsit másképp vélekedtek érzékeny témában mint a hatalmi érdekcsoportok, persze mindig akad egy két renitens akik nem adják fel, és országról országra költözködnek minden bezárás után visszajönnek, pl Kuruc.info

    Akinek van szeme lássa. Akinek van füle hallja.
  • ziipp
    #8
    Hallottam már ezt-azt a Wiki cenzúrájáról. Személyesen még nem tapasztaltam, de állítólag a zsidók igen komoly adminisztrátori kört építettek ki maguknak. Bárki, aki kicsit másképp - nem épp az ő szájízük szerint - értelmez dolgokat, kapja a bant. Hogy ebből aztán mi igaz? Ki tudja... Mindenesetre nem lepődnék meg, ha így lenne, és Frayer erről (is) beszélt szerintem.
  • ziipp
    #7
    Jelenleg nem visszahívhatóak a képviselők Magyarországon.

    OGY képviselők visszahívása @ Jogi Fórum. És tényleg. 2/1993. (I. 22.) AB határozat
  • Laurion
    #6
    A cikkben többről van szó, de én neked válszoltam, mert ezt írtad: "Ha meg politikáról írsz, akkor azonnal törlik, kivéve ha nem az igazságot írod le."
  • Frayer
    #5
    Itt most ennél többről van szó.
  • Laurion
    #4
    Nekem úgy tűnik, hogy mindig azok szidják a Wikipediát, akik valami eszement dolgot akartak feltölteni rá - ősmagyarok a Marsról, szélsőjobbos aktivisták, örökmozgó-gyártók meg militáns ateisták. És nem engedték nekik, mert a kisgyereknek se szabad mindent. Kés, villa, Wiki nem játék.

    Ne vedd magadra.
  • Frayer
    #3
    Ez nem az ő honlapjuk, a wikipedia egy közösségi enciklopédia.
    A tartalma azért létezik, mert a sok seggfej önzetlen ember szabadidejében, ellenszolgáltatás nélkül szerkeszti.
    Az adminok nem birtokolnak ott egy csavart sem, egy betűt sem.

    Olyan mintha azt mondanád, hogy a politikusoké, meg a rendőröké az ország, és hogy had döntsék már el, hogy kivel mit tesznek a saját országukban, és ha nem tetszik a lakosságnak, el lehet menni az országból.
    Vannak akik így képzelik.
    De az igazság az, hogy az ország is a népé, nem pediglen a hatalomé, vagy a végrehajtó szerveké.
    Ők csak azért működhetnek, mert MI ENGEDÉLYT adunk rá, ezt az engedélyt mi visszavonhatjuk, a közösség saját akaratából megváltoztathatna mindent.

    Kár hogy az ilyen alkotmányos jogokat nem nagyon tanítják az iskolákban.
  • Etinger
    #2
    Ez az ő honlapjuk, hadd ők döntsék már el mi jelenik meg rajta.
  • Frayer
    #1
    barmok
    Itthon is ez megy.
    Idióta adminok, cenzorok önnön magukat felhatalmazzák, hogy szétbasszák a munkádat, akár alaptalan indokokkal, személyes egyéni önkény érdekük szerint bírálják el a közösség szellemi értékeit, a közösség beleegyezése, és tudta nélkül, a közösség teljes kizárásával.

    Indok: Nem elég fontos.
    Valakit például az űrrepülés nem érdekel, és elpocsékolt haszontalan milliárdoknak tartja az egész cirkuszt, ilyen értelemben számára a holdraszállás érdektelen, és nem elég fontos, így a szócikk felőle törölve lesz.
    Sok ilyen elmebeteg admin van ám. Mintha ez valami kritérium lenne a wikinél.

    Ha meg politikáról írsz, akkor azonnal törlik, kivéve ha nem az igazságot írod le.